gadka szmatka ege szege eszte meszte dzwoni wisnia - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 gru 2011, 14:51

Cofniety jestes? Skad ty mozesz wiedziec co pasza wie na temat historii Barcelony, a czego nie wie? Jak trzeba byc malym i miec problem z 12 letnimi gnojami, ktorzy na Fb pisza Visca el Barca? Czy ty znasz historie Atletico? Podajesz sie za kibca tego Klubu, a mimo to osmieszasz tych prawdziwych piszac przy okazji GD, ze dzisiaj jestes za Realem. Czym sie roznisz od tego barcelonskiego planktonu? Odpusc sobie pisanie o Barcelonie, wroc do pisania o Paolo, ktory wystepem z ManCity przeskoczyl swojego brata jak przystalo na "najwiekszego znawce pilkarskiego" tego forum.
W sumie mialem juz nie pisac w tym temacie,ale takiej perelki nie moge odpuscic.

Posluchaj mnie baranku. NIGDY PRZENIGDY nie powiedzialem,ze jestem kibicem Atletico. Jezeli tak uwaznie sledzisz moja forumowa kariere,to powinienes to raczej wiedziec. Kibice Atletico zdzieraja gardla na VC,a nie wymadrzaja sie przed kompem.

A to,ze bylem za Realem w GD ? A gowno cie to obchodzi.

No i won od boskiego Paolo.

PS Pasza nawet nie wie kto to Muniesa to co dopiero mowic o Julio Salinasie czy Kubali.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 gru 2011, 15:06

Marco_Van_Basten pisze:Ten cały pasza o którym wspomniał Doktor to nawet nie wie czego dotyczyła wojna domowa w Hiszpanii i powtarza jakieś lewackie brednie. Generał Franco to bohater narodowy, dzięki któremu ten kraj odżył. W latach 60-tych PKB tego kraju wzrosło o ponad 100 procent. A same działania Franco ? No cóż, o tym że lewacy gwałcili i mordowali zakonnice trzymając zaciśnięte pięści to nikt nie pamięta, prawda ?
Teraz to pojechales. Nawet avek Cie nie ratuje.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 gru 2011, 15:17

Dr.Football1 pisze:PS Pasza nawet nie wie kto to Muniesa

Mogę się mylić, ale obserwując 'karierę' forumową Paszy to wydaje mi się, że dobrze wie kto to jest Muniesa, a napisał tak tylko po to, aby sobie z Ciebie zakpić, a Ty się na to złapałeś. Kamil232 też często pisze: "mes kun de klub' próbując zakpić z lotnego hasła reklamowego, ale przecież dobrze wie, że chodzi o 'mes que un club' i chyba nie ma co z tym dyskutować. Kamil232 wybacz, że "użyłem Cie" jako przykładu, ale pierwszy mi przyszedł na myśl w tym akurat wypadku :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 gru 2011, 15:21

Mogę się mylić, ale obserwując 'karierę' forumową Paszy to wydaje mi się, że dobrze wie kto to jest Muniesa, a napisał tak tylko po to, aby sobie z Ciebie zakpić, a Ty się na to złapałeś. Kamil232 też często pisze: "mes kun de klub' próbując zakpić z lotnego hasła reklamowego, ale przecież dobrze wie, że chodzi o 'mes que un club' i chyba nie ma co z tym dyskutować. Kamil232 wybacz, że "użyłem Cie" jako przykładu, ale pierwszy mi przyszedł na myśl w tym akurat wypadku
No nie wiem Krzysku. Nie rozumiem w jaki sposob przekrecenie nazwiska pilkarza swojego klubu mogloby mnie osmieszyc :?:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 gru 2011, 15:25

Dr.Football1 pisze:No nie wiem Krzysku. Nie rozumiem w jaki sposob przekrecenie nazwiska pilkarza swojego klubu mogloby mnie osmieszyc
A moze pasza ma wiedze daleko przeraczajaca ta jaka dysponuja przecietni kibice Barcelony i piszac Muniesta zastosowal technike stosowana przez angielskie i ametykanskkie tabloidy, ktore pisza Brangelina zamiast Angelina i Brad?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 gru 2011, 15:30

Dr.Football1 pisze:osmieszyc :?:

Ale nie ośmieszyć. Może się źle wyraziłem. Napiszę jak ja to rozumiem. Ktoś mówi mi, że nie znam czegoś, kogoś. Ja wiem, że posiadam taką wiedzę i przy okazji mam wyjebane na to kto co pisze na mój temat w necie. Wtedy specjalnie przekręcam nazwisko (Muniesa + Iniesta) i patrzę jak inni na 5 stron piszą o tym, a ja się z nich tylko śmieję :D Tak to rozumiem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 gru 2011, 15:31

A moze pasza ma wiedze daleko przeraczajaca ta jaka dysponuja przecietni kibice Barcelony i piszac Muniesta zastosowal technike stosowana przez angielskie i ametykanskkie tabloidy, ktore pisza Brangelina zamiast Angelina i Brad?
A moze Iniesta i Muniesa adoptowali dziecko z Wietnamu,ktore ochrzcili Muniesta :?:

Ach ten pasza,informacje z pierwszej reki. Zdecydowanie sie co do niego mylilem. Bede musial z tym zyc :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 gru 2011, 16:17

Druga kwestia to bycie tzw. "sezonowcem". Ostatnie sukcesy przyciągają kibiców, to oczywiste i powszechne nie tylko w przypadku Barcelony. Duma działa jak magnes dla postronnych, nowych fanów bo poza sukcesami oferuje coś więcej, świetną, efektowną grę i piłkarzy, którzy indywidualnie są w tym momencie na topie. Takie okoliczności sprzyjają i to bardzo, stąd też to zjawisko w przypadku teamu z Katalonii osiąga takie rozmiary. Inna sprawa ilu z tych kibiców zostanie z klubem ale właśnie, to, że ja kibicuję United, RealFan Realowi a Doktorek Atletico też było przecież czymś spowodowane. Być może błyskiem albo zagraniem jednego piłkarza, być może jakimś meczem, być może stylem gry danej drużyny w pewnym okresie, być może odwiedzeniem stadionu być może zdobyciem jakiegoś trofeum a być może koszulką, brelokiem albo proporczykiem danego klubu, które się dostało. Nie można zarzucać komuś kibicowania jakiejś drużynie badź bycia sezonowcem tylko dlatego, że zaczął się utożsamiać z daną drużyną bo ta w tym momencie jest najlepszą na świecie. Skąd możemy wiedzieć, że za kilka lat kiedy sukcesy miną, z takiego "sezonowca" Barcy nie wyrośnie np. drugi Mentor albo fcbkeres? Ilu znajdzie się kibiców, którzy kibicują Milanowi od czasów bajecznej paki z Van Bastenem, Gullitem i Rijkaardem? W tamtych czasach ludzie, którzy zaczęliby sympatyzować wtedy z Milanem określani byliby tak jak obecni kibice Barcelony, którzy zaczęli kibicować Dumie w ostatnich latach. W tym momencie kibiców Milanu pamiętających czasy wyżej wymienionego trio i nadal kibicujących Milanowi często określa się mianem znawców, z kolei tych, którzy kibicują Barcelonie np. od roku "sezonowcami". Kto wie, być może większość z nich za dwa lata przerzuci się na City ale kto wie ilu z nich zostanie przy ekipie z Katalonii, za jakiś czas zacznie zagłębiać się w historię tego klubu, wybierze się na mecz i zostanie z klubem na dobre i złe?
Zgadzam sie z tym w stu procentach. Pociagne ten watek trochę dalej - jak inaczej można zostać kibicem klubu zagranicznego? Przecież to nie jest klub lokalny więc takiego przywiązania nie ma. Jednak mimo to kocham Arsenal, dlaczego? Właśnie jeden z przykładów tu opisanych - dostałem koszulkę reprezentacji Francji 12 Henry jak miałem 6 lat i od tamtej pory chciałem się dowiedzieć wszystkiego o piłkarzu, następnie o jego klubie, potem były wyniki z telegazety, wiadomosci sportowe jak coś było, oglądanie meczów aż w końcu zorientowałem się, że kocham Arsenal a nie tylko Henry'ego, a przegrana w finale 2006 była dodatkowym bodźcem który niejako zwiększył moją miłośc do klubu. Wiele osób też zaczynało podobnie, fieldy z tego co pamiętam mówił o Dennisie, nie wiem jak Mentor zaczynał czy ktoś inny ale to nie ważne - niewielu z nas (jeśli ktokolwiek) urodził się w Barcelonie czy Londynie czy gdziekolwiek indziej że kibicuje temu a nie innemu klubowi przez miesjce zamieszkania czy urodzenia. To naturalne, jakoś ten klub kiedyś się musiałop poznać - ważne, co się z tym zrobiło już po ewentualnych sukcesach.

Swoją drogą, jak oglądałem naszą kampanię LM w sezonie 05-06 w TVP to nie wiedziałem, że 2 sezony temu byliśmy Invincibles :lol:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 gru 2011, 16:40

Magnum pisze:dostałem koszulkę reprezentacji Francji 12 Henry

U mnie koszulka Rivaldo z Barcy ze złotymi numerami :D

A tak żeby nie było totalnie obok meczu to wrzucę foto zrobione w trakcie powrotu z pubu do domu:
http://imageshack.us/photo/my-images/50 ... 11250.jpg/

robione klamką, ale widać że ktoś się zabawił na Głównym Mieście w Gdańsku :D

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 13 gru 2011, 17:22

Żeby rozwiać wątpliwości, Muniesa - Muniesta, zwyczajna literówka. Dość sporo piszę na klawiaturze i pewne ciągi liter się same składają, bo używa się tych samych słów w większości.
Mimo to wcale dużo o tym chłopaku nie wiem, nie znam jego historii życia i nie wiem co je na śniadanie.
To teraz nie można kibicować klubowi jak nie zna się biografii wszystkich osób w klubie? Jest się wtedy sezonowcem?

Ośmieszać Dr.Football1 nie muszę, bo sam się ośmieszył już dostatecznie. Najpierw wrzucając ten bełkot z kwejka, później zbijając się ze zwykłej literówki jak ostatni debil, plus nazwanie mnie sezonowcem mimo, iż gówno o mnie wie. A na końcu prezentując postawę, że każdy kto nie zna historii klubu jakby robił z tego doktorat i nie znający wszystkich życiorysów młodzików jest sezonowcem.
Zwykły zakompleksiony dzieciak, który prezentuje swą 'zajebistośc' poprzez pokazanie, że 'zna się' na piłce lepiej od kolegów gimbusów-sezonowców.

WP

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 gru 2011, 17:28

Wierz mi,ze slowa spod klawiatury sezonowca/trolla/napinacza Barcy z Gutim w sigu,ktory dziwnym trafem pojawia sie na forum tylko na GD,nie zabolaly mnie ani troszke.

A widze,ze belkot z kwejka zabolal :twisted: I takie mial wlasnie zadanie,a skierowany byl glownie w ciebie i tobie podobnych barankow droga paszo.

A tlumaczenie sie o Muniescie zalosne podobnie jak twoja marna osobka :wink:

WP

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 13 gru 2011, 17:35

Pojawiam się rzadko, bo nie jestem takim gimbusem no-lifem jak Ty i mam inne ciekawsze zajęcia.

Tekst z kwejka też nie zabolał, chciałem tylko zwrócic uwagę na rażący debilizm poglądów tam przedstawionych i osób je prezentujących.

Żałosne tłumaczenie, hehe, faktycznie, nie można już literówki przypadkowo zrobić, bo => sezonowiec... to jest dopiero żałosne :D

WP

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 gru 2011, 17:46

Pojawiam się rzadko, bo nie jestem takim gimbusem no-lifem jak Ty i mam inne ciekawsze zajęcia.
Na tym forum noulajf to raczej komplement,wiec dziekuje :love:

Kurcze,ze ty zawsze znajdziesz czas na trollowanie w czasie GD,a nie znajdziesz czasu,zeby pokrzyczec po meczach z Getafe czy Mallorca...

Dobra,koncze rozmowe z toba,bo nie ma zadnego sensu. Zycze dobrego zycia w swoim wyimaginowanym swiecie ! I do zobaczenia przy okazji nastepnych GD oczywiscie :wink:

Aha,i zmien te sygnature,bo ona robi z ciebie wiekszego klauna niz jestes.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 gru 2011, 17:47

Bełkot zabolał. Raczej myślę, że wielu rozczarował, bo co tu dużo pisać ktoś pisze normalnie, a później wyskakuje z takimi rzeczami, jeszcze tą dyskusję ciagnie. Czysta głupota. A ktoś kto stara się to rozpowszechnić to dla mnie jest debilem.
Nie wiem czy zrobiło ci się po tym lepiej, ale mam nadzieję, że tak
Dr.Football1 pisze:Kibice Atletico zdzieraja gardla na VC,a nie wymadrzaja sie przed kompem.
Gówno mnie to obchodzi. Gdybym miał zacytować osobę która sama siebie zaczyna traktować jak alfę i omegę.

Nie masz chłopie podstaw, żeby kogokolwiek tu oceniać czy przyrównywać, jeśli naprawdę rozmawiałeś z kimś kto nie wie kto to Cuenca czy dos Santos to współczuje ci znajomych. choć wątpię, żeby to była prawda. Po prostu brednie trzeba czymś uzasadnić. Już Wilmore wciskał mi fakty, które mu przekazali jego znajomi. Poziom gimnazjum to brak szacunku w tym przypadku dla gimnazjalistów. Jak nie masz prawdziwych faktów to resztę wsadź sobie w swoje ego i reszty nie przekazuj. Skup się na tym co Ci wychodzi.

WP

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 gru 2011, 17:52

Wszyscy lamy jestescie i tyle.

WP.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”