(Idea Ekstraklasa) Cracovia Kraków - Wisła Kraków 06.05.2005 - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 06 maja 2005, 21:45

ale jaja czerwona dla Sobolewskiego.Cracowia gra w przewadze .Druga żółta.

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 06 maja 2005, 21:59

Wisla zwycieza po golu Franka w 22 minucie. Koronkowa akcja i piekne wykonczenie...ech pieknie wisla teraz tylko Legie skopac i mistrz ponownie zdobedzie mistrza :P

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 06 maja 2005, 22:00

no niestety Cracovia nie zdołała wygrać.Nie byly wcale gorsi od Wisły.Wisła strzeliła bramkę i nie oddała prowadzenia do końca,zbliża się do mistrzostwa.Cracovia grała dobrze,szkoda ze nie udało sie strzelić bramki ale myślę że cracovia zajdzie wysoko w tabeli

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 maja 2005, 22:12

I po meczu !!!!

Franek jeden lob ala Panenka i zwyciestwo !! Choć karny na Mauro :roll: i Franek sam na sam :roll:

Brawo Majdan bo kilka razy musia sie wykazac !!

BRAWO WISŁA ALE TEŻ I CRACOVIA BO ZAGRALI ŁADNY MECZ I TO MI SIE PODOBA !!!!

Klucze od miasta przy Reymonta !!

Mówiłem Sobolewski Rzeżnik naszej ligi ten koleś ma "zdrowie jak kon" hehe :D

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 06 maja 2005, 22:13

Brawo Wisła !! WISŁA MISTRZ 8)

Awatar użytkownika
Trojan
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Trojan » 06 maja 2005, 22:14

Dobrze Wisła ale tez brawo dla cracovi

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 maja 2005, 22:32

Każdy to powie Wisła rządzi w Krakowie :twisted: :twisted:

Mecz mi sie podobał bo był ciężki dla Wisły i na tym i zalezało by wygrała po walce. Cracovia nawet przewazała ale co z tego jak grała do 16 metra. A tam Kłos i Głowcki czyscili. Stolarczyk i Baszczu na flankach i tak sie skonczyło.

Błaszczykowski kolejny dobrym mecz jak Kazia wyjadacza lobną że hehe :D Ale mi sie co raz bardzie podoba gra Sobolewskiego. Mimo kary i tak co do walki nikt mu nie dorówna.

Piwus -- jak bedzie pisz pogadamy o derbach :D

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 06 maja 2005, 22:33

Wisła wygrała, choć mecz był wyrównany. Niewykorzystanych sytuacji Cracovii było w nadmiarze i sądzę, że to im trochę pomiesza szyki (walczą o Puchar UEFA). Ładny gol Frankowskiego, chyba już oswoił się z myślą, iż korona króla strzelców 2004/05 jest już jego. Prawdopodobnieństwo, że mu ktoś ten tytuł odbierze jest bardzo małe. Poza tym Wisła pewnie kroczy po mistrzostwo kraju. To zwycięstwo nie było dla nich ważne pod względem punktów w lidze, tylko chodziło raczej o prymat w mieście i o to, by kibice 'Białej Gwiazdy' mogli krzyczeć 'Wisła rządzi w Krakowie'. Cóż, jest to faktem i nic tego w najbliższych miesiącach (latach?) nie zmieni. Gratulacje dla Wisły i jej fanów za dobry mecz (dla piłkarzy za niezłe widowisko, dla kibiców za to, iż nie pozabijali się w pierwszym meczu po zawarciu z 'Craxą' pokoju ;) ). Szczerze powiedziawszy obawiałam się tego, że dojdzie do bójek na stadionie Jana Pawła II, ale na szczeście mieli trochę oleju w głowach. ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 maja 2005, 22:46

No i jestem, ale przecież to jatka była po prostu, oglądałem mieszanymi uczuciami, że tak delikatnie powiem. I nie mam na myśli tutaj strony sportowej, tylko błyskotliwe pomysły panów z C. "Prostytutki krakowskiej ulicy", "kto nie skacze jest za Wisłą", który troglodyta to wymyślił. Poza tym 15 min. meczu, komentator mówi "To nie fajerwerki tylko interwencja policji", no krew by to zalała... Oprawa, co zbierali od początku sezony na nią przeciętnie, oczywiście porównując do nas.

Wisła sobie poradziła i nie powiem, że była gorsza. 3 setki Franka, jedna wykorzystana, karny za Cantoro, przy sprzyjających wiatrach mogliśmy wynieść nawet 4:0. Ale dobre i tyle. W każdym razie teraz już wiem na czym polega ta ofensywna, techniczna piłka Cracovii. Przecież oni holują piłkę przez całe boisko, ale nie mają pomysłu na strzelenie gola. Dlatego wynik jak najbardziej słuszny. Jedno z czym mnie Wisełka odrobinę rozczarowała, to sądziłem, że walka będzie od bramki do bramki. a tak to i Majdan za wiele roboty (w przekroju całego meczu, bo parę razy ratował skórę) nie miał, a naszym nie śpieszyło się ze szczuciem Cracovii pod polem karnym.

Chyba pierwsza sprawiedliwa czerwona kartka w tej rundzie. Tyle mogę powiedziec. No i widać, że przerastamy klasą sąsiadów. Nikt nie miał słabszego dnia, wszyscy grali maksimum.

W kazdym razie jedyne, co zostaje po meczu to Franek-Maszyna

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 maja 2005, 23:00

Yo Bezele :!:

No widziałe transpernty troche ich poniosło a co zrobisz nawet do kolegów " Metal Neo " pisali.

Myślałem że kamerzysta pokaże jak pały strzelały ale to był chyba tylko "dmuchanie na zimne" bo wiesz że jak by wkroczyli to by sie zaczeło.

Co do meczu to podobała mi sie gra Sobola i akcja po której Franek strzelił gola. Ale trzeba przyznac że Pasy cos grały nawet po stracie sie nie położyli tylko grały swoje nadal. Tylko jak ma sie Kłosa i Głowackiego w druzynie to zawsze mozna liczyć na nich :D
Uwazam że Cracovie przegrała bo jeden z ich gracz nie umniał wziąść na siebie gry a bardzie konktetnych strzałów.

... 40 sekunda Majdan broni w takie sytuacji uffff....

To juz gwarntował emocje.

Tak jak powiedziałem Mi sie mecz podobał bo Wisła musiała grać by wygrać. Stawiałem 2;1 no coż

Karny :!: ale jak powiedział któryś nawet Henio chyba Mauro szukał faulu :roll:

100% Franka i za to trza go zdonić bo bylo by już załatwione mimo że to była jeszcze pierwsza połowa .. Ale przy tym strzale Cabaj nie walną na zieme bo tak franek by go lobna . a ten wyczekał ....

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 maja 2005, 23:14

No właśnie Franek i te jego loby... Kiedy bramkarz kładzie się przed nim już wie, że przegrał 8). Ale prawda jest taka, że sam mówił, że robi to wyłącznie instynktownie i musi z tym skończyć, ale póki trafia, to niech mu będzie :lol:. Inna sprawa, że przy innych strzałach już zaczyna się gubić. Moim zdaniem wcale w Cabaja nie musiał trafiać, ale bohatera się nie sądzi.

Cantoro moim zdaniem był łapany, a pokaz teatrzyku mieliśmy na przykładzie Bojarkiego, który przewrócił się na wiśclaka na linii pola karnego. Za to powinna być żółta kartka.

Sobol pokazał jak presja czasem pomaga. W Wiśle miał zastąpić Szyka i jednocześnie być defensywnym pomocnikiem. Trochę tego sporo, ale Radek na spokojnie to bierze i widać, że umie niemało. Poza tym zawsze zostawia serce, dlatego tak przyjemnie patrzy się na jego grę.

A co do Majdana, to od poczatku tej rundy w 6stopniowej skali, nie zszedł ani razu poniżej 5, moim zdaniem.

Cieszę się, że w końcu usadziliśmy pasiaków. Nie pomogło nawet "Wisła to stara..." swoją drogą jestem ciekaw, co czuli byli gracze Wisły w psiastych koszulkach jak to słyszeli. Wspomnę tylko Nowaka, Węgrzyna, Radwańskiego.

A tym graczem w drużynie Craxy, dzwigającym grę, powinien być Bania, niestety jest zbyt schematyczny...

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 06 maja 2005, 23:15

Niestety Cracovia przegrała i możnabyło nawet odnieść wrażenie, że sędzia szedł za nimi, ale cóż. :( Mecz ogólnie był ciekawy, tylko zabrakło bramek, spodziewałem się podczas meczu derbowego większej liczby goli.

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 06 maja 2005, 23:43

Szkoda Cracovii. Mogli powalczyc nawet o zwyciestwo. Tym bardziej ze Wisla grala w 10. Frankowski jak zawsze nie zawodny.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 maja 2005, 0:01

Franek i jego loby .... ale ile te jego loby razy "działały" :D

Może Andzej Twarowski dotrzyma słowa i w następnej Lidze + Ekstra zbiorą do kupy bramki lodem Franka i je pokażą wszytskie razem :D

Piwus ale zauważyłem że Liczka ma wiecej zaufanie do Maćka Stolarczyka niż do Nicoli. Kolejny mecz z ławki. Henio widział Serba w pierwszym składzie.

I tak jak napisałeś Radek zaskoczył chyba wszystkich w tym sezonie. Bo nie jeden "znawca" mówił że sie nie nadaje. Oczywiście Szymka nie zastąpi ale wnosi coś inego czego Szymek nie wnosił do drużyny. Mi osobiście imponuje koleś walka i sercem do gry od początku.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 maja 2005, 0:04

*_For_zaza_Milan_* pisze:
Piwus ale zauważyłem że Liczka ma wiecej zaufanie do Maćka Stolarczyka niż do Nicoli. Kolejny mecz z ławki. Henio widział Serba w pierwszym składzie.
i to jest jedyny zawodnik, ktorego lubie i szanuje w Wisle Krakow - Maciej Stolarczyk - wg mnie najlepszy lewonozny obronca w lidze !!! niestety wogole nie jest powolywany do reprezentacji !! a powinien !!

pozdro

Zablokowany

Wróć do „Polska”