Opisz piosenkę wyżej

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Opisz piosenkę wyżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 mar 2012, 19:21

Wbijamy na rynek z konkurencją dla 'czego obecnie słuchacie' :D
Temat zaczerpnięty z innych for, więc sądzę że ze względu na jego atrakcyjną formę powinien się przyjąć.
Jedna osoba podaje piosenkę, następna ją opisuję. Ale proszę, nie jednym zdaniem. Bądźcie kreatywni. Możecie wspomnieć, co sądzicie o melodii, słowach, czy znaliście utwór wcześniej itp.
NIE piszcie postów typu: 'Nie znam. Moja piosenka: [link]'. ODSŁUCHAJCIE najpierw poprzedni utwór.
to zaczynamy:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Re: Opisz piosenkę wyżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 mar 2012, 11:52

Obrazek

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 20 mar 2012, 12:26

Dobra kaczy niech będzie bo pomysł nie jest wcale zły a piosenka chyba nie trafiająca w gust forumowiczów :P

Kult - Arahja jest utworem który kompletnie nie trafia w mój gust muzyczny, ale przesłuchałem do końca ze względu na rytm i dźwięk instrumentów bo nie kiedy lubię cosik z perkusji,gitar coś posłuchać :P
Tekst piosenki nie ukrywam nie przypadł do gustu, możliwe że go nie zrozumiałem lub też możliwe że chciałem, aby utwór jak najszybciej się skończył :lol:

A teraz spróbujmy to

Niektórzy użytkownicy tego forum tym tytułem rozpoczynąją kolejny dzień po spożyciu alkoholu :lol: Ale zobaczymy, jakie Wy macie opinie na temat tej piosenki :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 mar 2012, 20:41

Jula - ZA KAŻDYM RAZEM

Jakaś wschodząca pop gwiazd(k)a która podobno wypromowala sie na facebooku. Typowa mało oryginalna piosenka ktora powinna nas raczyc kilka miesiecy w radiu z i tym podobnym by nastepnie odejsc w zapomnienie. tekst przypasowany do melodii, troche wkreca w banie jak spirala. 4/10

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 mar 2012, 20:52

Liber - Skarby

Nie słucham takiej muzyki, ale pamiętam, że był to jakiś hit gdy chodziłem do liceum chyba. Podobno tekst o życiu, ale chyba każdemu i tak w ucho wpada refren. Aha, no i najważniejsza sprawa, bo właśnie mi się przypomniało skąd kojarzę tę nutę. Kiedyś po sieci krążył taki filmik z Kucharczykiem z Legii gdzie zapodawał właśnie ten kawałek amatorsko. Mistrzostwo świata :lol:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 mar 2012, 21:09

Robbie Williams - Come Undone

Bardzo fajna piosenka Robbiego, jak większość zresztą. Niemniej jednak bardziej lubię Supreme. Pamiętam jak kiedyś miałem w samochodzie jego kasetę i tylko przewijałem do tego piosenki. :lol: No i jeszcze Angels z Knebworth to moim zdaniem jedno z najlepszych wideo na youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=zFhIzPHiitE

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 25 mar 2012, 21:51

T.Love - Bóg
Ekipa Muńka to to co lubię.Z tą piosenką nie jest inaczej, aczkolwiek moja ulubiona piosenka to Ajrisz.Ogólnie jak słucham tych przebojów i oglądam teledyski to przypomina mi się wczesne dzieciństwo i mam sentyment do tego zespołu.Staszczyka lubię też jako faceta :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 mar 2012, 22:00

Hyppia :brawo: :brawo: Ta nuta jest rewelacyjna, zresztą jak jej autor. Jedna z ulubionych piosenek, poniżej chyba ta ulubiona. Nie ma to jak wejść na youtube'a i pooglądać teledyski Marshalla Mathersa.

e:Hyppia, złodzieju :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 mar 2012, 23:35

Eminem - Sing For The Moment

Stary dobry Eminem. Ten utwór pochodzi z tej najlepszej epoki jego twórczości. Piosenka to lekki cover aerosmith, jednak gdy widze ten tytuł to kojarzy mi sie z bialym czarnuchem.
6,5/10

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 mar 2012, 15:36

Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours

Piosenka która byla mocno grywana juz jakis czas temu, jednak naprawde mnie poruszyla gdy odegrano ją zaraz po koncowym gwizdku howarda webba w pamietnym dla naszej reprezentacji meczu. Mozna powiedziec ze od tamtej pory zajaralem sie dzidzim co zaowocowalo nawet kupnem jego plytki (zamowilem na urodziny zeby matula posluchala cos dobrego w samochodzie)
9/10

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 mar 2012, 15:49

Tadeusz Woźniak - Smak i Zapach Pomarańczy

Piosenka która było również swego czasu hitem i w sumie nadal jest...O ile się nie mylę była wykorzystana w reklamie Zbyszko...Ma pozytywny przekaz i może rozkołysać,rozweselić każdego nawet jeśli ktoś ma doła :P

:pijemy: i tańczymy :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 mar 2012, 19:47

Mini Disco - Kaczuszki

Kiedyś gdy byłem bardzo młody i mój pseudonim był jeszcze przezwiskiem z którym się nie utożsamiałem, naśladowanie tego utworu było najłatwiejszym sposobem do wyprowadzenia mnie z równowagi. Mimo iż upłynęło sporo czasu, to dalej przy okazji wesela czy szkolnego balu, gdy tylko usłyszę ten utwór od razu schodzę z parkietu.
1/10

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 mar 2012, 22:14

Coldplay - Viva La Vida

Zdecydowanie bardziej wolałem Coldplay z czasów A Rush of Blood to the Head i Parachutes, płyta Viva La Vida wydaje sie być taka naciągana, choć akurat sam utwór całkiem niezły. Zdaje się że bez wokalu była w jakiej reklamie.

9/10

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 mar 2012, 22:25

Morphine - Have A Lucky Day

Bardzo fajny basik, taki bujający się. Nie wiem, czy to słyszycie, bo podobno 90% ludzi nie wychwytuje gitary basowej, a ja ująłbym to inaczej - po prostu nie zwracają na nią uwagi. Piosenka zbudowana na skali, melodyjna, ale zarazem szorstka. Ja zrobiłbym ją bardziej psychodeliczną, bo ma klimacik, tylko że wtedy na wokalu trzeba by było posadzić Kinga ;) Typowy barowy kawałek, na szklaneczkę whiskey i papieroska nocną porą ;)
7/10

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 mar 2012, 22:34

Portishead - Roads

Widzę że na forum piłkarskim można trafić na ludzi siedzących w naprawdę dobrej muzyce. Uwielbiam te 'ciemne', triphopowe klimaty z anielskim wokalem, typu Lamb czy Sepia, a Portishead zdecydowanie przoduje pod tym względem. Wyższy poziom chilloutu dla ludzi, którzy nie nazwą tego typu muzyki 'porytą'. Świetny kawałek, ale zawsze wkręcały mnie bardziej inne, np Glory box.

9/10

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”