Kwiatuszku, o jakiej napince piszesz?

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Everton (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 kwie 2012, 19:16

Obrazek

Co za prostak...

W ogóle zdecydowanie polecam wszystkim forumowiczom poczytanie komentarzy na evertonpoland.com. Drugi news od góry, komentowany 104 razy. Distin wyzywany na tle rasistowskim przez fanów drużyny, której jest zawodnikiem.

2 WP //maciek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2012, 19:22

Jakaś dziwna moda ostatnio na szukanie wpisów ludzi na innych stronach i wrzucanie tutaj. W dodatku Damianie ty znów się napinasz, cały czas, non stop. Miej na uwadze, ze pewnego dnia może ci się jakaś niekoniecznie pozytywna ranga pod nickiem pojawić. Nie odpisuj, ewentualnie na priva jak czujesz, ze musisz.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 kwie 2012, 19:31

Przepraszam, no i co? Tutaj zachowuję się porządnie. A gdzie indziej mogę mówić sobie co mi się żywnie podoba. A to, że nie przepadam za Liverpoolem to chyba wiadomo i to nie od dziś. Zwłaszcza jeśli dochodzi do tego frustracja po świeżo przegranym meczu. Poza tym patrząc co robi np. Suarez czy co robił Skrtel podczas dreptania po Jelavicu... Zachował się dokładnie tak jak wygląda.

A co do wyzwisk to pojawiają się takie po niemal każdym meczu. A wyzywanie swoich piłkarzy nie jest też obce. Gdybyś słyszał mnie na żywo to, by prawdopodobnie Ci uszy zwiędły. Co nie zmienia faktu, że większość z nich to moi ulubieni piłkarze, choć za niektórymi nie przepadam jak to np. jest z Distinem czy z Anichebe.

Poza tym wypominanie czy komuś z tej strony poprzez fana Liverpoolu mi, że wyzywamy swojego zawodnika na tle rasistowskim jest po prostu śmieszne. :badziewie:

W ogóle to skończysz jak Mentor za takie zagrywki. :angry2:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 kwie 2012, 19:34

Są granice. Sam wypowiadam się na innych forach, ale nawet tam nie zdarza mi się wyzywać Evertonu tak, jak Ty to zrobiłeś z Liverpoolem.

Widzisz coś dziwnego w tym, że krytykuję fanów Evertonu wyzywających na tle rasistowskim Distina?

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 kwie 2012, 19:48

Daaaamian pisze:Są granice. Sam wypowiadam się na innych forach, ale nawet tam nie zdarza mi się wyzywać Evertonu tak, jak Ty to zrobiłeś z Liverpoolem.

Widzisz coś dziwnego w tym, że krytykuję fanów Evertonu wyzywających na tle rasistowskim Distina?
Drogi Daaaamianie. Jakbyś znał lepiej tych ludzi to byś wiedział, że rasistami to oni nie są, a jeśli nawet ktoś jest to jest to mały odsetek. A to jak wyzywamy naszego piłkarza na naszej stronie jest naszą sprawą. Owszem, możesz sobie wchodzić, czytać i komentować, tylko nie wiem dlaczego robisz to tutaj. Masz prawo tego nie pochwalać i myśleć o mnie jak o prostaku, choć teoretycznie nie powinieneś tego werbalizować na tym forum, bo najprawdopodobniej jest to wbrew regulaminowi. Ja dla przykładu nie wklejam komentarzy kibiców LFC, a chyba wiadomo że oni zbyt mili dla rywali często nie są. A nawet jeśli to mi to nie przeszkadza. Ich sprawa, nie moja. To typowe dla kibiców i ciężko mi sobie wyobrazić, żeby to się miało zmienić.

Poza tym mówisz o granicach i ja też je czuje. I generalnie zachowuje. Tutaj się nigdy w taki sposób nie zachowuje. Nie wiem, może jeszcze zabronisz mi zwracania się pieszczotliwie do moich współlokatorów, braci, kolegów, za przeproszeniem, per [ch**]?

A co do samego Distina to już oczywiście ochłonąłem i teraz oczywiście myślę nieco inaczej, ale niezmiennie myślę, że powinien siedzieć na ławce.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 kwie 2012, 19:50

Ty akurat nic strasznego o Distinie nie pisałeś. Jednak sporo [ch**] poleciało w jego kierunku, co jest nie do przyjęcia.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 kwie 2012, 20:00

Też pisałem, ale to bez znaczenia. A jak nie o Distinie to ogólnie o LFC i jego piłkarzach. A co robią pozostali kibice EFC to też ich sprawa. Nie ubliżają przecież Tobie. A poza tym większość inaczej traktuje wyzwiska wypisywane w komentarzach na stronach fanowskich i oddziela się od realnego zachowania, czy realnego stosunku np. wobec osoby takiej jak Distin. Myślę, że w rzeczywistości chętnie by się z nim spotkali, uścisnęli mu dłoń i podziękowali za grę dla klubu. A co gadamy sobie podczas takich emocji to nasze. Taki mamy styl, takie mamy poczucie humoru. Nie musi Ci się to podobać i możesz myśleć o nas (lub o mnie) jak o grupie rasistów, homofobów, czy jak mnie określiłeś - prostaków, ale nie bardzo się tym przejmuję. Wydaje mi się, że ludzie którzy mnie znają trochę lepiej nigdy by mi czegoś takiego nie zarzucili, niezależnie od tego co wypisuje tam w komentarzach.

Poza tym robi się spory offtop więc rzeczywiście jak masz jakieś obiekcje lub uwagi to zapraszam na priwa, albo na evertonpoland.com.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Kwiatuszku, o jakiej napince piszesz?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 kwie 2012, 20:14

Kwiatuszku, o jakiej napince piszesz? Stwierdziłem, że Young jest oszustem. Bądź konsekwentny i poproś o ostrzeżenia czy inne banany dla swoich kumpli po szalu.

Edit: Jeszcze jedno - "w każdym temacie". :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 kwie 2012, 21:00

Damian zaczyna dojrzewać bo hormony coś buzuja.Najpierw napinka na metola, potem temat o MU mimo iż był faul :roftl3: a teraz napinka w temacie Chelsea :badziewie:

dziabnij sobie jakiegoś kubusa na uspokojenie i przestań odwalać kabaret.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 kwie 2012, 21:06

Nieuzasadniona była - nazwijmy to - napinka w temacie Chelsea? Dorośnij do pewnych spraw, kolego.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 kwie 2012, 22:20

Ja mam dorosnąć? Napinasz sie od pewnego czasu w kazdym temacie więc proponuje sobie strzelić jakiś zmrożony soczek na rozluznienie.Mnie tylko smieszy Twoja hipokryzja bo wymagasz od innych szacunku keidy Twój klub ostatnimi czasy nie mial go za grosz, szkoda że w stosunku do Fanów Liverpoolu nie jestes tak samo konsekwetny kiedy grupa ok 11 tys na OT spiewała ,,Munich Munich,, :lol: albo co Anfield robiło ostatnio jak Evra dochodzil do piłki. :roll:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 kwie 2012, 23:35

MGiggs, jak już mówisz o hipokryzji, to nie zapominaj o fanach United szydzących z tragedii na Hillsborough, trzymających koszulki z nr 96 i napisem Not Enough czy śpiewających, że 96 to za mało. Będzie mi tu o hipokryzji mówił... Poza tym nie porównuj gwizdów na Evrę z szydzeniem ze śmierci 96 kibiców, bo to po prostu komiczne z Twojej strony.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 kwie 2012, 23:56

Tylko czy ja chłopcze prowadzę krucjaty jak Ty w innych tematach?
Pisałem że 11 tys fanów niedawno śpiewało Munich na OT podczas meczu FA i nie pamiętam żebyś prowadził krucjate, tak samo gwizdy na Evre który był poszkodowany czyli jawne przyzwoleniem na Rasizm jesli dotyka on przeciwnika.Więc przestań płakac że paru idiotów z Chelsea sie zachowało jak sie zachowało bo ja pamietam filmiki jak fani The Reds sobie rzucali na OT samolotem.

Twoje teksty nie porównuj....rozumiem więc że gwizdy na ofiare rasizmu są ok? a brawa dla Suareza były na miejscu.Obłudą wręcz tryska, idz poszukaj moich wypowiedzi na innych stronach albo metola.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 kwie 2012, 0:01

Ja takich filmików nigdy nie widziałem, a gdybym widział, to na pewno piętnowałbym takie zachowanie kibiców. Prowadzę krucjatę, bo mam ku temu wszelkie powody. Jeśli Tobie podobało się zachowanie kibiców Chelsea i go nie potępiasz, to już Twoja sprawa. Dla mnie było skandaliczne i nie widzę przeszkód, by o tym mówić. Tu nie chodzi o jakieś mało istotne gwizdy na jakiegoś zawodnika, tylko o szydzenie ze śmierci 96 kibiców. Naprawdę nie wiem, jak można porównywać te sytuacje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 kwie 2012, 0:13

Masz ciekawy światopogląd , oburza Cie że ktoś szydzi z ofiar ale z 2 strony ofiary odzywek rasistowskich jest mało ważna w kontekscie tego jak gwizdano na Evre i jak oklaskiwano Suareza- masz zajebisty światopogląd.Mnie brzydzą obie sprawy tylko Twój cynizm który tutaj prezentujesz jest niesamowity.Nie przypominam sobie by klub z Anfield przepraszał za tamte przyspiewk(Munich)i nie pamiętam by Cie wtedy bolało serce.Wiec wyluzuj bo twoje ostatnie poczynania to jakiś komizm.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”