Premier League 2011/2012 - Strona 22

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Re: Premier League 2011/2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 19 maja 2012, 18:34

Kamil232 pisze:A dlaczego niby mamy tylko rozmawiać o wydatkach?
Bo tego tyczył się obrazek Arwina....,jeśli tyczył się również przychodów no to sorry a moich wypowiedzi nie było :D

Co do reszty Twojego posta to bije z niego wniosek,że za ile sprzedasz to za tyle możesz kupić,jeśli jest inaczej to nie zasługujesz na szacunek....Odwrotnie wygląda sprawa jeśli chodzi o Man Utd,oni wszystko co wydali zarobili a zewnętrzny kapitał jest im w ogóle niepotrzebny,bo są samowystarczalni.Nikt nie zarabia,tylko United a City to musi dopłacić,żeby ich mecz w TV puścili....United to dojna krowa a City taką krowę doi.... :roftl3:
Łapiesz? odwrócono proporcje, wy dostaliście w prezencie od wujka szejka to na co my musieliśmy pracować przez naście lat. Wcześniej byliście dokładnie w takiej samej pozycji jak my. Również mogliście budować swój klub mądrze, zatrudnić fachowca pełną gębą i dzięki mozolnej pracy dojść daleko. Ale w tej rywalizacji okazaliście się słabsi zresztą jak reszta ligi. Tylko dzięki wujkowi z Arabii w parę lat nadrobiliście ten dystans, a nie cieżką pracą.
Słabsi?A może mądrzejsi?Lepszy wujek z Ameryki(żydowskiego pochodzenia,tak?) jak ten z Arabii :badziewie:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 maja 2012, 19:11

Co do reszty Twojego posta to bije z niego wniosek,że za ile sprzedasz to za tyle możesz kupić,jeśli jest inaczej to nie zasługujesz na szacunek....Odwrotnie wygląda sprawa jeśli chodzi o Man Utd,oni wszystko co wydali zarobili a zewnętrzny kapitał jest im w ogóle niepotrzebny,bo są samowystarczalni.Nikt nie zarabia,tylko United a City to musi dopłacić,żeby ich mecz w TV puścili....United to dojna krowa a City taką krowę doi.... :roftl3:
No no pewnie ty w domku jak kupujesz kaszki i mleczko to kupujesz więcej niż Cię stać. Bierzesz po 50 kg wszystkiego nie wazne czy masz na to kasę :lol: Oczywiście, że kluby jak i każde przedsiębiorstwa mogą sobie pozwolić na takie wydatki by zbliansować budżet. Wiekszość klubów na świecie tak funkcjonuje i funkcjonowało. Nie chodzi tylko o transfery, ale o wpływy z reklam, z biletów, z pamiątek, z praw TV itd. Koniec końców budżet musi się bilansować inaczej jest manko, a zadłużać się non stop nie można. Myśmy w tej sposób doszli na szczyt,dzięki odpowiedniemu prowadzeniu klubu zarówno w sferze finansowej/biznesowej jaki i sporotowej. Nie dostaliśmy niczego w prezencie jak wy.

To tak jakbyś miał jakieś kompana od młodości. Poszlibyście na studia razem jeszcze z 20 osób. Wszyscy byście mieli takie same szansę na start w życiu. Ty byś się dokształcał, szkolił, robił jak wół, on by też się starał, no ale ty jesteś lepszy. Potem ty robiłbyś karierę w firmie od podawacza kawy, do prezesa. Dzięki swoim umiejetnościom, byś doszedł do sukcesu. Wraz z sukcesem pojawiłby się gruby hajs, i byś sobie za to kupował rożne zajebiste samochody, kupiłbyś sobie dom i nadal inwestował w siebie. Twój ziomek w tym czasie też by skończył jakieś tam studia, miałby lepszą lub gorszą pracę, no ale na takie wydatki jak ty by sobie nie mógł pozwolić, nie miałby takiej fury, takiego samochodu. Nagle po paru latach twój kompan by się ożenił z obrzydliwie bogatą kobietą, stać go by było na wszystko, na wszystko co ty masz, a nawet sporo więcej. Kupiłby sobie taki sam dom, samochód i wszystko co ty masz. Spotkalibyście się i by ci powiedzał, że jest od Ciebie lepszy i ma równy do Ciebie status. Na koniec by dodał , że no co ty może przez ostatnich parę lat sobie nie wydawałeś sporych sum? O co się mnie czepiasz, ja wydaje tak jak ty wydawałeś. A że wydawałeś to byłeś lepszy odemnie. Ja teraz mam to też wydaje i jestem równie dobry co ty. I co wasz sukces byłby na tym samym poziomie?

Łapiesz już droga rybko, czy nadal masz problemy?
Słabsi?A może mądrzejsi?Lepszy wujek z Ameryki(żydowskiego pochodzenia,tak?) jak ten z Arabii
Z kogo próbujesz zrobić głupka, bo na pewno nie ze mnie. Nasz sukces i bogactwo nie wynika z tego, że Glazer nas finansuje. BA! Jest wręcz przeciwnie, to przez niego i długi które zaciągnął na sfinansowanie kupna klubu, nie możemy sobie pozwalać na takie wydatki na jakie sobie moglibyśmy pozwolić. Do czasu przejęcia przez niego klubu, byliśmy najbogatsi na świecie, ale nie dlatego, że mieliśmy hojnego wujka z Arabii, tylko dzięki swoim sukcesom, która osiągneliśmy cieżką pracą. Wasz sukces opiera się tylko na kasie wujka. Co byś tu jeszcze nie napisał, każdy na świecie o tym wie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 19 maja 2012, 20:01

Kamil232 pisze:No no pewnie ty w domku jak kupujesz kaszki i mleczko to kupujesz więcej niż Cię stać. Bierzesz po 50 kg wszystkiego nie wazne czy masz na to kasę :lol:
1.Skoro Ty jesz kaszkę i popijasz mleczkiem to nie znaczy,że wszyscy tak mają....
2.Czyżby według Ciebie City nie miało na tą 'kaszkę'?Dobrze wiesz,że ma a czy dał im na to Żyd czy Arab nie robi różnicy :lol: Chyba,że dla Żyda :roftl3:
Kamil232 pisze:To tak jakbyś miał jakieś kompana od młodości. Poszlibyście na studia razem jeszcze z 20 osób. Wszyscy byście mieli takie same szansę na start w życiu. Ty byś się dokształcał, szkolił, robił jak wół, on by też się starał, no ale ty jesteś lepszy. Potem ty robiłbyś karierę w firmie od podawacza kawy, do prezesa. Dzięki swoim umiejetnościom, byś doszedł do sukcesu. Wraz z sukcesem pojawiłby się gruby hajs, i byś sobie za to kupował rożne zajebiste samochody, kupiłbyś sobie dom i nadal inwestował w siebie. Twój ziomek w tym czasie też by skończył jakieś tam studia, miałby lepszą lub gorszą pracę, no ale na takie wydatki jak ty by sobie nie mógł pozwolić, nie miałby takiej fury, takiego samochodu. Nagle po paru latach twój kompan by się ożenił z obrzydliwie bogatą kobietą, stać go by było na wszystko, na wszystko co ty masz, a nawet sporo więcej. Kupiłby sobie taki sam dom, samochód i wszystko co ty masz. Spotkalibyście się i by ci powiedzał, że jest od Ciebie lepszy i ma równy do Ciebie status. Na koniec by dodał , że no co ty może przez ostatnich parę lat sobie nie wydawałeś sporych sum? O co się mnie czepiasz, ja wydaje tak jak ty wydawałeś. A że wydawałeś to byłeś lepszy odemnie. Ja teraz mam to też wydaje i jestem równie dobry co ty. I co wasz sukces byłby na tym samym poziomie?

Łapiesz już droga rybko, czy nadal masz problemy?
Since-fiction,ale skoro pytasz to odpowiem:[ch**] mu w dupę,ja na niego nie robię to co mnie obchodzi skąd na to ma?Według Ciebie gość,który pierdzielnie szóstkę w totolotka to powinien oddać wszystko na cele charytatywne(czyt. United) lub zakopać na 30lat,bo może wtedy ktoś z rodziny pójdzie na 'studia' i będzie zasługiwał na tą kasę???United buduje swoje sukcesy od lat,City dopiero zaczęło,bo zwyczajnie wcześniej nie było na nie ich stać.Cytując Ciebie-łapiesz?Szkoda,ale chyba nie załapiesz a raczej nie przyznasz się do tego.....
Kamil232 pisze:Nie chodzi tylko o transfery, ale o wpływy z reklam, z biletów, z pamiątek, z praw TV itd. Koniec końców budżet musi się bilansować inaczej jest manko, a zadłużać się non stop nie można. Myśmy w tej sposób doszli na szczyt,dzięki odpowiedniemu prowadzeniu klubu zarówno w sferze finansowej/biznesowej jaki i sporotowej. Nie dostaliśmy niczego w prezencie jak wy.
Po pierwsze to City się nie zadłuża,bo niby względem kogo?Mansoura?Wiesz,że to śmieszne,bo w praktyce to taki dług o dupę można potłuc a po drugie uważasz,że MC nie ma innych dochodów oprócz kasy od wyżej wymienionego ?Z zapełnieniem stadionu nie mamy problemu,jeśli chodzi o dochody z praw TV to już jesteśmy na pierwszym miejscu co powyżej potwierdził Gall.Kasa z pamiątek i reklam nie jest mała a będzie jeszcze większa,bo jak to mówią sukces rodzi sukces :D jeśli wiesz o co mi chodzi.Do tego umowa z Nike,szczegółów finansowych nie znam,ale na pewno w grę wchodzą duże pieniądze,jedne z najwyższych(jeśli nie najwyższe) w Premier League a może i na świecie.

Podsumowując to umniejszając sukces City nie sprawisz iż drugie miejsce United będzie znaczyć więcej.Przegrywać też trzeba umieć,MU i Ferguson to potrafią,taki MGiggs też,Ty Kamil niestety nie...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 maja 2012, 21:32

Kamil, daj spokój. Z tym gościem nie ma sensu dyskutować. Niczego nie łapie, jego argumenty są tak zabawne, że aż trudno poważnie gadać.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2012, 0:00

Przerwę waszą rozkoszną konwersację by podać ostateczne rozstrzygnięcia sezonu.

LM: Man City, Man Utd, Arsenal, Chelsea

LE: Tottenham, Newcastle, Liverpool

Spadek: Bolton, Blackburn, Wolves
Awans: Reading, Southampotn, West Ham

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 20 maja 2012, 0:01

to kto gra w eliminacjach do LM teraz ??

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 maja 2012, 0:03

Mistrz Belgii.

Obrazek

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 20 maja 2012, 0:10

Wielka szkoda Tottenhamu, bić się cały sezon o LM, zdobyć ją i stracić przez tryumf innej drużyny, jak dla mnie to są chore reguły.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 20 maja 2012, 0:30

Dziwne, Liverpool gral chyba w eliminacjach jako obronca trofeum. Bylem przekonany ze zmienili przepis na korzysc zdobywcy ale przy okazji spychajac do eliminacj ekipe ktora wchodzi z ligi (Arsenal). No ale jak wszystkie 4 wchodza bezposrednio to widac jest juz inny uklad.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 maja 2012, 0:36

HELDER pisze:Dziwne, Liverpool gral chyba w eliminacjach jako obronca trofeum.
Tak, ale wtedy właśnie nie było żadnych przepisów a jeszcze przez jakiś czas wyglądało na to, że Liverpool wcale nie zagra w LM. Decyzja należała do FA, a FA bezprecedensowo powiedziała, że Everton ma grać. Więc ostatecznie UEFA się wzięła za to, dała Liverpoolowi grę od pierwszej rundy kwalifikacyjnej i zmieniła przepisy na takie jakie są obecnie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 maja 2012, 0:44

Beznadzieja, caly sezon staran i zasluzenie zdobyte 4 miejsce, a po czyms takim i tak ch z tego maja. Powinni po prostu ostatnia / najnizej notowana druzyne z eliminacji do LM wyjebac, a Tottenham dopuscic normalnie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 maja 2012, 0:46

Najgorszą drużynę wyjebać = ok, ale wyjebać Tottenham =/= ok? Co to za sposób myślenia? Obojętne kto nie zagrałby w tej LM to byłoby szkoda i byłby poszkodowany.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 0:50 przez Sammyy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 20 maja 2012, 0:47

Ale mi szkoda Totenhamu , nie zasluzyli na gre w LE.Odejdzie pewnie jakiś kluczowy gracz => Modric ,Bale.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 maja 2012, 0:55

2.Czyżby według Ciebie City nie miało na tą 'kaszkę'?Dobrze wiesz,że ma a czy dał im na to Żyd czy Arab nie robi różnicy :lol: Chyba,że dla Żyda :roftl3:
Nie wiem chłopie od kiedy interesujesz się piłką. Prawdopodobnie tak jak wiekszość fanów City w innych krajach poza samym Manchesterem od 2-3 lat. Ale to cie nie usprawiedliwia jest net, są inni ludzie. Więc chłopie przyswój sobie podstawowy fakt. Nasze bogactwo nie wynika, że nam dał żydowski Amerykanin, tylko, że sami to osiągneliśmy, a przez tego Amerykanina to mamy tylko długi. Doprawdy to jest takie cieżkie do pojęcia? Nawet to przerasta Cię intelektualnie? Doprawdy trzeba mieć nie równo pod kopułką, żeby gadać, że przez gościa którego mamy długi jesteśmy bogaci. Nóż w kieszni się otwiera.
Since-fiction,ale skoro pytasz to odpowiem:[ch**] mu w dupę,ja na niego nie robię to co mnie obchodzi skąd na to ma?Według Ciebie gość,który pierdzielnie szóstkę w totolotka to powinien oddać wszystko na cele charytatywne(czyt. United) lub zakopać na 30lat,bo może wtedy ktoś z rodziny pójdzie na 'studia' i będzie zasługiwał na tą kasę??
Co to ma [k****] do rzeczy? Ja dałem przykład dwóch osób, z której jedna dzięki swojej pracy i umiejętnościom doszła do kasy i do sukcesu, a druga dzięki szcześliwemu trafowi. Tak jak wy, bo gdyby tam kiedyś Monsour zamiast City sobie wybrał sobie Stoke, to teraz bylibyście nadal w ciemniej dupie. Tak więc to samo z tym twoim totolotkiem. Nikt nie każe wygranemu oddawac kasy, ale niech nie udaje skąd ją ma. Ma ją dzięki szcześliwemu losowi. Tak jak wy.
United buduje swoje sukcesy od lat,City dopiero zaczęło,bo zwyczajnie wcześniej nie było na nie ich stać.Cytując Ciebie-łapiesz?Szkoda,ale chyba nie załapiesz a raczej nie przyznasz się do tego.....
Może cie to chłopie zdziwi, patrząc na twoją wiedzę piłkarską. Ale w wiekszość klubów to było tak. Że najpierw dzięki pracy, umiejętnemu zarządzaniu, szkoleniu, dobremu menadżerowi doszli do sukcesów i wtedy pojawiła się ogromna kasa. Tak zwykle w życiu jest, że najpierw coś osiągasz, a potem masz z tego profity w postaci finansowej. ty masz tylko jeden przykład swoich ukochanych, którzy najpierw dostali furę kasy i tylko dzięki niej osiągneli sukces. Tak więc zrozum, że w innych topowych klubach to było odwrotnie.
20-25 lat temu mieliście takie same szanse na sukces jak my. Startowaliśmy z podobnych pozycji. Byliśmy lepsi weszliśmy na szczyt i się na nim utrzymaliśmy. Co jak widać na przykładzie Liverpool'u czy choćby Leeds, czy choćby Valencii i paru innych nie jest wcale takie łatwe. To jak obwinianie sąsiada, że jest mądrzejszy i umiał się urzadzic w życiu, a ja mam mniej.
Poradziliśmy sobie lepiej naście lat budowaliśmy swoją pozycję by zajść na top obok Barcelony i Realu. Wy doszusowujecie do tego tropu, bo jakiś szejk miał kaprys. Trafił wam się los na loterii. Cieszcie się z tego, ale na litość Boską nie próbujecie gadać, że to jest normalne i że każdy tak robił. Bo to kpina jest.
Po pierwsze to City się nie zadłuża,bo niby względem kogo?Mansoura?Wiesz,że to śmieszne,bo w praktyce to taki dług o dupę można potłuc a po drugie uważasz,że MC nie ma innych dochodów oprócz kasy od wyżej wymienionego ?Z zapełnieniem stadionu nie mamy problemu,jeśli chodzi o dochody z praw TV to już jesteśmy na pierwszym miejscu co powyżej potwierdził Gall.Kasa z pamiątek i reklam nie jest mała a będzie jeszcze większa,bo jak to mówią sukces rodzi sukces :D jeśli wiesz o co mi chodzi.Do tego umowa z Nike,szczegółów finansowych nie znam,ale na pewno w grę wchodzą duże pieniądze,jedne z najwyższych(jeśli nie najwyższe) w Premier League a może i na świecie.
Pogrubiony fragment, świadczy, że coś tam kumasz. O to, właśnie to co próbuje Ci od paru postów przetłumaczyć. My właśnie dzięki sukcesowi który rodził sukces, weszliśmy na szczyt klubowy/finansowy, dzięki krokowi po kroku dzięki robieniu sukcesu za sukcesem, zyskawaliśmy renomę,hajs i mogliśmy sobie pozwolić na coraz lepszych piłkarzy. Wy tylko dzięki losowi na loterii i bogatemu wujkowi, którą tą kase przyniósł.

City się nie zadłuża, bo ma bogate właściciela. Ale jak go zabraknie to co wtedy będzie gdzie będziecie? No pewnie już podstawy zostaną bo to o czym piszesz, będzie spory hajs z TV etc. Ale i tak może być ciepło. W przypadku nas gdyby zabrakło Glazera to by było tylko lepiej. Bo Glazer kasę zysk którą wypracowujemy co rok bierze na spłatę długu. On nas nie dofinansowuje, on nam jeszcze zabiera zysk. I wrócę do początku trzeba być strasznie zaślepionym, żeby jeszcze gadać, że dzięki niemu jesteśmy bogaci (sic!)
Podsumowując to umniejszając sukces City nie sprawisz iż drugie miejsce United będzie znaczyć więcej.Przegrywać też trzeba umieć,MU i Ferguson to potrafią,taki MGiggs też,Ty Kamil niestety nie...
Podsumowując nazywaj to sobie jak chcesz. Ja już pisałem w pierwszym poście gdy poruszyłem ten temat. Tak jak mówi Fergie, nie ma co płakać nad tym, że macie hojnego wujka, tego się nie zmieni, trzeba podjąć wyzwanie i mimo tego pokazać swoją klasę. I tak jak zrobiliśmy to w przypadku Chelsea, tak zrobimy to teraz. Niemniej jednak jak ktoś piszę brednie, że każdy klub w ten sposób doszedł do sukcesu jak wy czy zaklina rzeczywistość nie mam zamiaru milczeć. Miejcie to swoją kasę i sukcesy za nią, ale do jasnego ciula nie gadajcie, że każdy tak kiedyś robił.

To by było pewnie na tyle, bo znając Ciebie znowu wyjdziesz z takimi argumentami, że ręcę opadną, a drugi raz klecić takiego posta w którym udowadniam, że 2+2=4 mi się nie będzie chciało.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2012, 8:25

dexter12 pisze:Wielka szkoda Tottenhamu, bić się cały sezon o LM, zdobyć ją i stracić przez tryumf innej drużyny, jak dla mnie to są chore reguły.
Smashing Pumpkins pisze:Ale mi szkoda Totenhamu , nie zasluzyli na gre w LE.Odejdzie pewnie jakiś kluczowy gracz => Modric ,Bale.
A wy myślicie że kibicowałem w tym finale Chelsea, bo nagle się nimi zauroczyłem i zależało mi na ich sukcesie? Tottenhamu nie szkoda :jupi:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”