Hokej - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 maja 2005, 23:13

Świetna trzecia bramka dla Czechów, z takiej odległości trafił od słupka, coś pięknego :D

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 16 maja 2005, 7:32

Moja ukochana Kanada przegrała :cry:
Martin Brodeur pokonany 2 razy. Jednno trafienie już do pustej bramki. Szkoda, ale Chechów też lubie w szczególności Jaromira Jagra :!:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 maja 2005, 10:24

Szczerze powiem, że bardzo lubię Czechów, i przyznam, iż kibicowałam im w tym finale (hokej to w moim mieście najbardziej popularna dyscyplina... ;) ). Prawdopodobieństwo, że wycofanie z bramki Kanadyjczyków bramkarza było dobrą decyzją było nikłe - przecież Czesi ewidentnie wczoraj grali lepiej. Ale co tam - ważne, że Jagr ma tak zwanego 'hat-tricka' z trofeami. :P

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 16 maja 2005, 12:22

A ja Kanady nie lubie, w MŚ byłe za Szwecją, a na drugim miejscu za Czechami. W grupie Szwecja pokonała Kanade 5:3 (chyba) a jakby Szwedzi przegrali to wtedy w półfinale by nie grali z Czachami, tylko moze w finale, a tak Kanada przegrała a mimo wszystko dostała się do finału. Ehh :roll: :twisted:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 maja 2006, 16:47

Aktualnie (trochę to dziwne bo niedawno mieliśmy podobną imprezę na IO) na Łotwie odbywają sie mistrzostwa świata elity. Teraz mamy II rundę i najlepsze ekipy zostały podzielone na dwie grupy po sześć zespołów, czyli praktycznie co kolejkę grają ze sobą mniejsi lub więksi faworyci.

Dziś o godz 20:15 np na DSFie będzie mecz pomiędzy Kanadą i Czechami. Nikomu chyba nie muszę pisać żę powinno być ciekawie. Czesi w II rundzie mają zaledwie jedną wygraną a Kanadyjczycy komplet trzech zwycięstw :D

W drugiej grupie formą imponują Rosjanie a kompletnie zawodzi rewelacja IO - Słowacja :?
Jutro o 19:10 na DSFie zagrają dwie pierwsze drużyny drugiej grupy: Rosja - Szwecja :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 gru 2006, 14:51

Temat troszkę zamarł, ale co tam.

Hokeiści GKSu Tychy zdobyli wczoraj w Toruniu Puchar Polski. W finałowym starciu Tyszanie pokonali Stoczniowiec 3-1 (1-0, 1-1, 1-0). Gole dla naszych :smoke: zdobywali Ślusarczyk i dwa Parzyszek.

Prawda jest taka, że GKS panował na lodowisku praktycznie przez całe spotkanie i tylko w nielicznych sytuacjach dawał pograć hokeistom z Gdańska. Za zdobycie Pucharu na konto naszej ekipy wpłynie ogromna jak na polskie warunki (hokejowe) kasa - 30 tysięcy złotych.

Rosnąca forma to dobry znak przed końcem sezonu zasadniczego i początkiem play- off. Do boju GKS !!!! 8)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 mar 2007, 12:13

Sorry, że odświeżam nieco "starawy" temat :) , ale na forum jestem dopiero od 2 tygodni i dopiero teraz go "zahaczyłem" :p

Widzę, Duch, ze jesteś oddanym fanem GKS Tychy. Ja z kolei kibicuję rzecz jasna TKH Toruń :wink: Niewiele brakowało, a spotkalibyśmy się w 1/2 finału (gdyby torunianie nie polegli w 2 meczu ze Stocznią, kiedy grali u siebie :roll: )

Przy obecnym przebiegu rozgrywek Tychy to dla mnie faworyt do mistrzostwa. TKH, mam nadzieję, skończy przynajmniej na 5 miejscu.

W ogóle pewnym zaskoczeniem (pozytywnym) jest dla mnie, że wreszcie, wraz z powołaniem TVP Sport, znalazło się miejsce dla transmisji ze spotkań polskiej ligi hokejowej. Nie jest to oczywiście NHL :P , ale popatrzeć od czasu do czasu miło.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 mar 2007, 20:13

Michał M pisze:Widzę, Duch, ze jesteś oddanym fanem GKS Tychy
Mowa :smoke:

Nie ma co ukrywać, że bardzo liczę na powtórkę sprzed dwóch sezonów kiedy to GKS był najlepszy w lidze. Finał jest już praktycznie pewny (chociaż z tego co widzę, to przegrywamy w czwartym meczu 3:1, ale jeszcze jest czas). Stoczniowiec nie ma na tyle silnego i równego składu żeby ugrać więcej niż jedno spotkanie. Sporym ułatwieniem będzie też siedem spotkań w drugim półfinale pomiędzu Cracowią i Podhalem (niech się wykrwawiają :P ).

Osobiście wolałbym grać w Podhalem, bo w takim układzie gramy więcej spotkań na własnej tafli, co ma jednak spore znaczenie.
Michał M pisze:Tychy to dla mnie faworyt do mistrzostwa
Kasy na nich stracić nie powinieneś 8)

PS. Może nareszcie jakaś osoba, z którą będzie można podyskutować o hokeju w naszym rodzimym wydaniu :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2007, 0:26

Może nareszcie jakaś osoba, z którą będzie można podyskutować o hokeju w naszym rodzimym wydaniu
Ja tez sie na hokeju troszke znam :P
Dzisiaj Cracovia wygrala z Podhalem, choc nie bez problemow 3-1. Nie bez problemow, bo gole na 2-1 i 3-1 strzelila w ostatnich 3 minutach meczu, alez tam musiala byc euforia na lodowisku i trybunach :wink:

Twoje Tychy przegraly, i to az 7-2 :!: Moze jednak Stocznowiec zrobi jakas niespodzianke :think: Choc w sezonie zasadniczym ekipa z Gdanska sobie nie radzila przeciez z Tyszanami. Chyba wszystkie mecze przegrali, jesli dobrze pamietam. Takze w 3 meczach play-off przegrali, i to wysoko.
Ale widac, nie wszystko jeszcze stracone :wink:

Polonia Bytom takze ma swoj hokej, w niedziele o 18.00 gramy pierwsza runde play-off z Legia Warszawa :P Pewne zwyciestwo 8)
Niedziela-wtorek-sobota i gramy o awans do extraligi 8)

Nie Janow, nie Podhale
Ani nie Zaglebie
Tylko nasza Polonia
Mistrzem Polski bedzie

:mike:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 mar 2007, 14:58

cloner pisze:Ja tez sie na hokeju troszke znam
Sporty zimowe przyciągają jednak :P (szczególnie na Śląsku 8) )

Tychy przegrały wczoraj, ale nie przykładam wielkiej wagi do tej porażki. Prawda jest taka, że to nie Stoczniowiec zagrał wybitnie, tylko GKS strasznie słabiutko. Jutro wieczorem będzie już po ptakach.
cloner pisze:Polonia Bytom takze ma swoj hokej
Pamiętam dobre mecze Polonii w Tychach i chciałbym żeby wrócili do elity, bo to zawsze jeden rywal zza miedzy więcej :D Publiczność zawsze na takich spotkaniach dopisywała, co po "upadku" Oświęcimia i znaczeniu meczów z Unią jest szczególnie ważne. Może wpadniesz z kibicami na nasze lodowisko :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 mar 2007, 9:02

Duch pisze:Jutro wieczorem będzie już po ptakach
:angry2: Byłem, widziałem i do tej pory nie mogę uwierzyć, że przegraliśmy to spotkanie. Chciałoby się napisać Stoczniowiec Reaktywacja, bo w przeciwieństwie do piątkowego meczu w Gdańsku, kiedy to Stocznia wygrała, głównie dzięki naszej słabości to dzisiaj był to już zupełnie inna ekipa. Mecz jak najbardziej godzien półfnału ligi, ale już wynik wzbudza mój niepokój :roll:

Miało być gładkie 4-0 i zamiast tego trzeba będzie grać sześć a może nawet siedem spotkań i niepotrzebnie, bo można już było ładować akumulatory przed finałem, którego obecnie bliżej jest Cracowia, która rozbiła u siebie Podhale. Mam nadzieję, że Szarotki będą walczyć do końca :roll:

Brawa dla Polonii :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 mar 2007, 9:43

Duch pisze:PS. Może nareszcie jakaś osoba, z którą będzie można podyskutować o hokeju w naszym rodzimym wydaniu :roll:
Podyskutowac możemy, ale aż tak bardzo się nie nastawiaj - specjalistą od hokeja to ja się nie czuję :mrgreen: Owszem, bywam przynajmniej kilka razy w roku na meczu TKH, ale pewnie "zakasowałbyś" mnie merytorycznie jakbyś chciał :P

Coś widzę, że jestem bliżej mojego typu z 5 miejscem dla TKH niż z mistrzostwem dla Twojego GKS :roll: Nie chcę Cię martwić, ale Stoczniowiec chyba powli odzyskuje równowagę- może na początku byli zmęczeni po przeprawie z nami i dlatego tak łatwo sobie radziliście :?:

W każdym razie rywalizacja o mistrzostwo już teraz jest zacięta . Aż żal, ze TKH nie wszedł do półfinału :? No cóż, "odkujemy" się za rok :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 mar 2007, 9:24

Tak tylko wspomnę, że już jutro odbędą się siódme spotkania w obu półfinałach PLH. Podhale zagra w Krakowie, natomiast Tychy będą podejmować na własnej tafli Stoczniowiec :roll:

Miało być gładko i szybko, a zrobiło się bardzo niebezpiecznie i jutro trzeba będzie ponownie wspomóc dopingiem GKS. Stocznia jest już tak rozpędzona, że troszkę obawiam się tego meczu, no ale mimo wszystko nie chcę mi się wierzyć żeby nagle Gdańsk pokonał nas cztery razy z rzędu i to na takim etapie rozgrywek :roll: Zapowiada się niezły kocioł :twisted:

ZNÓW W TYM SEZONIE GKS BĘDZIE W KORONIE :!:

PS.

TVP po raz kolejny dała ciała. Na 10 minut przed końcem wtorkowej transmisji z Gdańska ... puścili Kurier :badziewie:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 mar 2007, 9:45

Czyli walka do końca w półfinałach! Nie zazdroszczę Ci emocji, Duch, sam wczoraj mało nie "wysiadłem" w końcówce Bayern-Real :wink:

Ale mimo wszystko obstawiam finał Tychy-Cracovia. Atut własnego lodowiska powinien być przesądzający.

Słyszałem o tej akcji w TVP. Normalna żenada z tą naszą telewizją - nie wiadomo czy się śmiać :smile2: czy płakać :płacze: Rozumiem, że chcą w ten sposób jeszcze bardziej nakłonić ludzi do niepłacenia abonamentu :badziewie:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 mar 2007, 23:22

GKS TYCHY W FINALE PLH !!!!

Na gorąco, bo dopiero co wróciłem z lodowiska. Kapitalne spotkanie, zdecydowanie najlepsze w tym play- off i pod względem gry i pod względem oprawy. Tyszanie od początku nacisneli rywali czego efektem były trzy szybko zdobyte gole. Druga część pierwszej tercji nieco słabsze i ostatecznie po 20 minutach wynik brzmiał 3:2 dla GKSu. Kolejna odsłona to już zdecydowana przewaga i kolejne bramki. Stoczniowiec odpowiedział tylko raz. Trzecia teracja miała tylko potwierdzić, że zasługujemy na finał i dokładnie tak było. 8)

Jak to w Tychach praktycznie przez cały mecz nie ustawał gorący doping. Sędzia robił co mógł, żeby popsuć nam dzisiaj święto, rozdawał kary na prawo i lewo za faule, które tylko on widział :roll: , ale nic to nie dało, bo Tyszanie zdobywali gole także w osłabieniach 8)

Kapitalne spotkania rozegrali Sarnik i Bacul, który był obok Sobeckiego najlepszym graczem meczu. Jest więc pięknie, jest cudownie, ale już w niedziele gramy pierwszy mecz finałowy z Podhalem, który wygrało w karnych z Cracowią, co nie ukrywam bardzo mnie cieszy :D

ZNÓW W TYM SEZONIE GKS BĘDZIE W KORONIE !!!
ZNÓW W TYM SEZONIE GKS BĘDZIE W KORONIE !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”