EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 maja 2012, 1:39

GRUPA B:

Holandia Obrazek

Dania Obrazek

Niemcy Obrazek

Portugalia Obrazek

Terminarz:

09-06-2012, 18:00 Holandia -:- Dania
09-06-2012, 20:45 Niemcy -:- Portugalia
13-06-2012, 18:00 Dania -:- Portugalia
13-06-2012, 20:45 Holandia -:- Niemcy
17-06-2012, 20:45 Portugalia -:- Holandia
17-06-2012, 20:45 Dania -:- Niemcy

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI :!:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Re: EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 maja 2012, 8:39

Grupa śmierci :D Wczoraj mecze towarzyskie Niemcy,Dania i Holandia przegrały a Portugalia zremisowała ;)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 maja 2012, 8:44

Bardzo silna grupa,praktycznie każde rozstrzygnięcie jest możliwe.Liczę na awans Holandii i ich końcowy triumf,no chyba,że Polska zaskoczy :wink:

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 27 maja 2012, 9:35

Chciałbym, żeby awansowali Portugalczycy, ale wielkich turniejach zawsze są stawiani jako faworyci, mimo to zawodzą. Liczę, że tym razem będzie inaczej. :P

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 27 maja 2012, 11:51

Też chciałbym żeby Portugalia wyszła z grupy ale będzie naprawdę ciężko, przewiduję pierwsze miejsce niestety Niemcy drugie Holandia. No chyba że Dania lub Portugalia nasz czymś zaskoczą na co bardzo liczę, zawsze trochę więcej emocji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2012, 11:55

Niemcy się powoli rozkręcają na turniejach, więc ja bym Holandię na pierwszym miejscu widział. Na MŚ już tak pięknie nie grali, postawili na uważną grę, ale się opłacało, bo wygrywali kolejne spotkania.
Jak dla mnie Holandia przed Niemcami, Dania i Portugalia odpadną, z tym że nie jestem przekonany czy to Dania zajmie ostatnie miejsce.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 maja 2012, 11:59

aQer pisze:Też chciałbym żeby Portugalia wyszła z grupy ale będzie naprawdę ciężko, przewiduję pierwsze miejsce niestety Niemcy drugie Holandia. No chyba że Dania lub Portugalia nasz czymś zaskoczą na co bardzo liczę, zawsze trochę więcej emocji.
Niestety wg mnie Portugalia jedyne skąd może wyjść, to z autokaru na lotnisko po rundzie grupowej. Tak jak napisał fieldy, Niemcy to ekipa turniejowa. Wczoraj dostali po łbie i chyba nikogo z ich grupowych rywali nie powinno to cieszyć, gdyż wg mnie teraz będą groźniejsi. Portugalczycy zagrali wczoraj piach i taka gra nie napawa optymizmem. Jakoś ich nie widzę, oj szczerze, to Dania mi jakoś tutaj śmierdzi, mogą coś wywinąć.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 maja 2012, 12:10

Portugalczycy zagrali wczoraj piach
Oranje również się nie popisali.Trudno oceniać szanse poszczególnych ekip na obecnym etapie przygotowań biorąc pod uwagę głównie formę w sparingach.Niemcy i Holendrzy to na pewno faworyci,ale ja osobiście nie skreślam nikogo z tej grupy,tutaj może każdy awansować.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 maja 2012, 12:13

ryba_82 pisze:Oranje również się nie popisali.
W sumie to żadna z tych reprezentacji nie popisała się we wczorajszych sparingach, lecz Duńczycy mieli najsilniejszego przeciwnika.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 maja 2012, 13:04

Przypomina mi się Euro 2000, gdy w jednej grupie spotkały się Anglia, Niemcy, Portugalia i Rumunia. Nikt nie dawał szans na wyjście dwóm ostatnim, a jak się skończyło :lol: Nie skreślałbym żadnej ekipy, bo w takich grupach śmierci niespodzianki to częste zjawisko a Duńczycy nie mają nic do stracenia.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 maja 2012, 13:36

Salas11 pisze:Przypomina mi się Euro 2000, gdy w jednej grupie spotkały się Anglia, Niemcy, Portugalia i Rumunia. Nikt nie dawał szans na wyjście dwóm ostatnim, a jak się skończyło :lol: Nie skreślałbym żadnej ekipy, bo w takich grupach śmierci niespodzianki to częste zjawisko a Duńczycy nie mają nic do stracenia.
Pamiętam, że choć byłem młody to kibicowałem wtedy bardzo Portugalli (jeszcze przed turniejem), bo uznałem, że mają świetnych grajków (Gomes, Figo), z kolei Rumunia była po świetnym Mundialu 98 i z całą złotą generację kapitalnych grajków, których wymieniać nie muszę. Niemcy pojechali wtedy wypalonym składem dziadków, w których największymi gwiazdami byli ci u schyłku kariery (39letni Lothar), a o Anglikach nawet nie warto pisać, bo oni to półfinał na MŚ osiągnęli tak często jak i nasze orły, a jedyny ich triumf, którym się tak bardzo szczycą był ustawiony przez FIFA (podobnie jak Argentyny 78).

Tak więc ja dawałem wtedy szanse Rumunom i Portugalczykom (zresztą kibicowałem obu w tamtej grupie). Mm na imię Nikt.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 maja 2012, 14:08

Niemcy wyjdą na pewno, Holandia też jest bardzo mocnym favorytem do awansu, mają cracków w składzie i co ważniejsze IMO są dużo bardziej zbilnsowani niż Portugalia, ktą też oczywiscie ma indywiadulaności(wiadomo kogo)
I Holandia to według mnie oprócz Niemców i Hiszpanów nalepsza DRUŻYNA na EURO, reszta to mniej lub bardziej zbieraniny piłkarzy

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 27 maja 2012, 21:45

Coś mnie strzela, jak pomyślę, że Holandia/Portugalia/Niemcy odpadną kosztem Polski/Grecji/Czechów :|

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 maja 2012, 10:45

Ostateczna kadra Niemiec na EURO 2012:

Bramkarze: Manuel Neuer (Bayern Monachium), Tim Wiese (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hannover 96).

Obrońcy: Holger Badstuber (Bayern Monachium), Jérôme Boateng (Bayern Monachium), Benedikt Höwedes (FC Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern Monachium), Per Mertesacker (Arsenal FC).

Pomocnicy: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Toni Kroos (Bayern Monachium), Thomas Müller (Bayern Monachium), Mesut Özil (Real Madryt), Sami Khedira (Real Madryt), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), André Schürrle (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium), Mario Götze (Borussia Dortmund), İlkay Gündoğan (Borussia Dortmund).

Napastnicy: Miroslav Klose (S.S. Lazio), Mario Gomez (Bayern Monachium), Lukas Podolski (1. FC Köln).

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 29 maja 2012, 14:26

Kłopoty duńczyków z bramkarzami. Soerensen w meczu z Brazylią doznał kontuzji pleców która jest na tyle poważna że nie zagra na Euro. Na jego miejsce został powołany Kasper Schmeichel.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”