Paraolimpiada - Strona 3

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Re: Paraolimpiada

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 wrz 2012, 10:19

To nie jest udany artykuł Stanowskiego, bo nie podejmuje wszystkich kwestii.

Napiszę to, co pod tekstem.
"Szachy dla debili" były kontrowersyjne, ale logiczne. Natomiast bardzo niefajne słowa padły w dalszej części tego tekstu: "Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinniśmy oglądać ludzi zdrowych, pięknych, silnych, uczciwych, mądrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety" - takie gówno nie sposób akceptować. Raz - wstawianie niepełnosprawnych w jeden szereg z dewiantami społecznymi jest zwyczajnie niesmaczne. Dwa, owszem, nie oglądam paraolimpiady, ale taki trud, przezwyciężanie słabości jest jak najbardziej motywujący. Trzy - takie podejście do sprawy zakrawa o poglądy Goebelsa.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 wrz 2012, 11:11

z tego co gdzieś przeczytałem (może to farmazon, nie wiem) korwin założył fundacje dla ludzi opóźnionych w rozwoju dlatego o poglądy goebelsowkie bym go nie podejrzewał;)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 wrz 2012, 11:15

No to należy go posądzać albo o zwyczajne parcie na szkło, albo o rozdwojenie jaźni, bo ja tych słów nie wymyśliłem, a mają taki wydźwięk.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 wrz 2012, 11:34

widocznie nie zrozumiałeś o co mu chodzi, ja też potrzebowałem czasu, żeby do tego dojść. faktycznie na pierwszy rzut oka wychodzi korwin-goebels, który by gazował inwalidów, ale jemu po prostu chodzi o to, ze paraolimpiada jest idiotyczna przez te wszystkie przeliczniki i dodatkowo przynosi straty, za co dopłacają podatnicy. nawet u lisa wypowiadał się, że on podziwia kalekich sportowców. chociaż tutaj się zgadzamy - wymienianie niepełnosprawnych razem z pedofilami jet debilizmem, tak samo gadanie, ze w tv powinno sie ogladać młodych i pięknych - czyli korwin nigdy nie powinien pojawić się na wizji. jeszcze mówił, ze z kim przestajesz takim sie stajesz - czyli rozumiem, że jego córki są łyse, stare, siwe i mają fiuty?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 wrz 2012, 11:43

To nie tak, że ja nie zrozumiałem o co chodzi, tylko on nie potrafił tego w odpowiedni sposób przekazać. Niestosowna retoryka.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 wrz 2012, 9:51

Pewnie zaraz usuną, ale co tam. Na pohybel.

pikosz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pikosz » 21 wrz 2012, 16:40

rekinho pierdoły gadasz;) nie ma absolutnie ZADNEGO powodu by bronić JKM. moze i szanuje niepelnosprawnych ale jezeli jest przeciwko pokazywaniu ich w tv to tak jakby mowil ' szanuje rudych,nie ich wina ze sa rudzi, ale nie oglądajmy ich bo są inni,gorsi blabla'. Ten człowiek wygaduje głupoty. Paraolimpijczycy zdobyli więcej medali niż olimpijczycy,wykazują się siłą i ambicją i walką. Nie ma żadnego powodu, żeby tych ludzi upokarzać publicznie. Szkoda słów na tego pana.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 21 wrz 2012, 18:02

pikosz pisze:rekinho pierdoły gadasz;) nie ma absolutnie ZADNEGO powodu by bronić JKM. moze i szanuje niepelnosprawnych ale jezeli jest przeciwko pokazywaniu ich w tv to tak jakby mowil ' szanuje rudych,nie ich wina ze sa rudzi, ale nie oglądajmy ich bo są inni,gorsi blabla'. Ten człowiek wygaduje głupoty. Paraolimpijczycy zdobyli więcej medali niż olimpijczycy,wykazują się siłą i ambicją i walką. Nie ma żadnego powodu, żeby tych ludzi upokarzać publicznie. Szkoda słów na tego pana.
Jest kilka powodów, żeby go bronić. Po pierwsze - nie wszyscy życzą sobie, żeby z ich pieniędzy były finansowane starty i nagrody paraolimpijczyków (to tyczy się zresztą też zdrowych sportowców). Po drugie - fakt, że zawody pełnosprawnych są atrakcyjniejszym widowiskiem jest oczywisty - osiągają oni najlepsze wyniki, rywalizują najlepsi z najlepszych. Po trzecie - nie widziałem, by ktokolwiek publicznie upokarzał niepełnosprawnych, jeśli już ktoś był obrażany, to właśnie Korwin-Mikke (m.in. w pseudodebacie z Lisem).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”