WKS Śląsk Wrocław (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 cze 2005, 22:25

Z początku bałem się o awans, jednak przyjście Ryśka na stanowisko trenera było dobrym posunięciem.Brakowało typowych Ślązaków, ludzi którzy za klubem by poszli na koniec świata.Fakt, że nie miał warunków komfortowych, jeżeli się nie myle to na stale mieszka we Francji i źle mu tam nie idzie, mimo to został trenerem :).Awansu nie możemy oddać, bo gdyby jakimś cudem Śląsk przegrał rywalizację, to drużyna się posypie i raczej nie szybko nastąpi odrodzenie.Po przegranych barażach z Arką już o mało co Schetyna się nie wycofał, ale nie ma co tak mówić :wink: Jest dobrze . . .bardzo dobrze, sezon zakończymy u siebie :).Ja jadę na meczyk, a Wy ?Wpisujcie się Ci, którzy pojadą :!: Przez cały sezon nie mogłem jechać z kilku powodów, jednak takiego meczu nie opuszczę.O której godzinie będzie mecz ze Słubicami ? Znów tak kijowa pora jak 12 ? :x

Hej Śląsk :!:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 cze 2005, 22:29

Pozdro Bogi!

Mam nadzieje, że Śląsk nie odda pierwszego miejsca Polarowi (chociaż też z Wrocławia :twisted: ). Zostały jeszcze dwa mecze więc nic strasznego się chyba nie stanie chociaż 3 pkt przewagi to też nie jest dużo...czekam na meczyk w II lidze na Traugutta 8) Lechia - Śląsk....chłopaki musicie dać rade!

Awatar użytkownika
raven
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raven » 05 cze 2005, 22:32

Szkoda ze niemoge jechac i na zywo zobaczyc jak moj kochany Śląsk awansuje :cry: a mecz jest o 17

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 cze 2005, 22:39

Tomusmc pisze:Pozdro Bogi!

Mam nadzieje, że Śląsk nie odda pierwszego miejsca Polarowi (chociaż też z Wrocławia :twisted: ). Zostały jeszcze dwa mecze więc nic strasznego się chyba nie stanie chociaż 3 pkt przewagi to też nie jest dużo...czekam na meczyk w II lidze na Traugutta 8) Lechia - Śląsk....chłopaki musicie dać rade!
Pozdro Tomku :)
Powiem Wam tyle, Lechia to w chwili obecnej chyba najbardziej radosny klub w Polsce :wink:.Nie dość, że szybko wrócili do II ligi, to jeszcze pozbyli się wszystkich długów i macie zdolną, młodą kadrę.

We Wrocławiu i w Gdańsku jest wiara,
Która łączy kibiców obu miast,
We Wrocławiu Śląsk Lecha nap…dala,
A w Trójmieście Lechijka Arkę gna,
Hej Lechijko Lechijko Lechijko,
Ty najwspanialszych kibiców w Polsce masz,
Hej Lechijko Lechijko Lechijko,
Pokaz wszystkim jak pięknie w w piłkę grasz.

Jestem szczęśliwy :!: Wisełka mistrzem, Lechia awans, Śląsk na 90 % awans, poprostu cud :).Jeszcze pozdrawiamy kibiców Motoru :wink:
Bójcie się chamy, do II ligi wracamy :twisted: .Szkoda, że Arka uciekła, ale obiecuje, że ją dogonimy i będą 2 zgody w Ekstraklasie :o .
raven pisze: a mecz jest o 17
Dzięki wielkie :) Szaliki w dłoń i na Oporowską :!: :) Pozdrawiamy mieszkańców okolicznych bloków :twisted:

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 05 cze 2005, 22:45

Mecz z Polonią Słubice - sobota godz.17 :wink: Na 99% będe na tym meczyku. Słyszałem też, że wejście może być za friko (niestety niepotwierdzone info). Zresztą o frekwencje na tym meczu nie ma co się martwić i tak będzie bardzo dobra..8) Mimo wszystko mam nadzieję, że awans wywalczymy już w Nowej Soli. :wink: Pozdro

HEJ ŚLĄSK :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
raven
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raven » 07 cze 2005, 19:00

Witam wszystkich mam pytanie czy ktos bedzie kupowal te szaliki sa one po 15zl (to jest narazie tylko projekt)
Obrazek
tu macie link do forum Śląska gdzie jest wszystko wyjasnione:
http://www.slasknet.com/phpBB2/viewtopi ... rt=75[url]

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 08 cze 2005, 19:17

No i udało się :!: :!: Po 2 latach, Sląsk wraca do II ligi :!: :!:
Jak się okazało wystarczył remis w Nowej Soli (Śląsk prowadził do przerwy 2-0, skończyło sie wynikiem 2-2).A wszystko przez to,że Polar tylko zremisował a Radzionków przegrał..
W sobotę na Oporowskiej będzie wielka feta :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2005, 19:19

zagi82 pisze:No i udało się :!: :!: Po 2 latach, Sląsk wraca do II ligi :!: :!:
Jak się okazało wystarczył remis w Nowej Soli (Śląsk prowadził do przerwy 2-0, skończyło sie wynikiem 2-2).A wszystko przez to,że Polar tylko zremisował a Radzionków przegrał..
W sobotę na Oporowskiej będzie wielka feta :!:

Gratulacje :)
tylko nie wiem po co napisales o Radzionkowie :D :D przeciez to wioska ;)

a Polonia dzis wygrala z Jastrzebiem i awansowala na 2.miejsce :) czyli baraze juz tuz-tuz :D:D

pozdro

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 cze 2005, 19:35

Jupiii, szkoda, że nie wygraliśmy, ale remis też dał awans :!: Dobrze, że w ostatnim meczu nie będzie nerwówki :).Mecz o 17 w sobotę, powieniem być, ale nie wiem na 100 %.To co panowie ? Zdrówko :) Za awans :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2005, 19:46

W sobotę feta na Oporowskiej, w niedzielę na Reymonta... Ktos wie kiedy na Traugutta? W każdym bądz razie, szykuje się królewski weekend 8).
Ostatnio zmieniony 08 cze 2005, 19:52 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 08 cze 2005, 19:49

Ciesze sie bardzo z awansu obu ze spolow bo do kazdego z tych miast czuje jakis sentyment :D
Wroclaw to stolica mojego wojewodztwa mam niecale 50KM :] i zawsze oprocz Legii i Barcelony wspieram zespoly mi bliskie odlegloscia
no a Gdansk... bylem tam raz.. pod koniec kwietnia b.r. piekne miasto i uprzejmi ludzie :P a wycieczka niezapomniana... tylko za bardzo w sklepach nie chca alkoholu sprzedawac.. i czesto zdarzalo mi sie lapac samotnych przechodniow z kumplem :D no a z nimi jush nie bylo problemow

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 cze 2005, 20:08

Jedna Arka wyeliminowana, teraz czekamy na drugą :twisted: Cieszę się, że Polar zremisował i Śląsk jest w II lidze!! M<ogli to wygrać, ale to już nie jest ważne! Teraz lecimy do I ligi panowie 8) Hej Śląsk!

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 27 cze 2005, 18:25

Panowie, byłem na ostatniej kolejce i było poprostu zajefuckenwykurwiście!! Mimo iż przerwano mecz w 90 minucie atmosfera była nieziemska. Świętowałęm nawet w siedzibie klubu. A dzień później wygrałęm piłkę z autografami piłkarzy. Mam drobną prośbę. Jak ktoś coś wie o transferach do Śląska niech tutaj napisze.

BÓJCIE SIĘ CHAMY, DO DRUGIEJ LIGI WRaCAMY!!

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 28 cze 2005, 20:09

Jednak Śląskowi w drugiej lidze może być bardzo trudno.Zespoł z Oporowskiej jest biedny, stadion nalezy do miasta, za bazę treningową trzeba płacic doysc duże pieniadze. Po za tym gdy Śląsk grał w trzeciej lidze, stadion był warunkowo był dopuszczony do rozgrywek, więc na drugą lige trzeba go przeremontować, a na to są potrzebne niestety pieniądze. Śląsk szuka sponsorów, negocjuje z jednym dużym i innymi mniejszymi. W trzeciej lidze sekcje piłkarską ledwo uratowali, stało się tylko z pomocą koszykarzy a dokładnie ich sponsora-Grzegorza Schetyny, posła który wziął pod swe skrzydła niechcianym i biednych piłkarzy. Na inaugarację marzy się drużynie spotkanie z zaprzyjaźnioną Lechią Gdańsk, gdzie na stadion przyszłoby ok. 10 tys. widzów.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 28 cze 2005, 21:51

Mikusinski pisze:Jednak Śląskowi w drugiej lidze może być bardzo trudno.Zespoł z Oporowskiej jest biedny, stadion nalezy do miasta, za bazę treningową trzeba płacic doysc duże pieniadze. Po za tym gdy Śląsk grał w trzeciej lidze, stadion był warunkowo był dopuszczony do rozgrywek, więc na drugą lige trzeba go przeremontować, a na to są potrzebne niestety pieniądze. Śląsk szuka sponsorów, negocjuje z jednym dużym i innymi mniejszymi. W trzeciej lidze sekcje piłkarską ledwo uratowali, stało się tylko z pomocą koszykarzy a dokładnie ich sponsora-Grzegorza Schetyny, posła który wziął pod swe skrzydła niechcianym i biednych piłkarzy. Na inaugarację marzy się drużynie spotkanie z zaprzyjaźnioną Lechią Gdańsk, gdzie na stadion przyszłoby ok. 10 tys. widzów.
Ty się martwisz, czy stadion Śląska dopuszczą do II ligi, to co ma powiedzieć Polonia Bytom? :? Ten stadion do remontu nadawał się 20 lat temu... Jedna trybuna się zawaliła, to ją ogrodzili, i zabronili tam wchodzić. Druga - na której zazwyczaj zasiadają fani gospodarzy - też długo nie pociągnie, a 'sektor' dla gości jest w opłakanym stanie. Niech się Wrocławianie cieszą z tego, co mają... ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”