Premier League 2012/2013 - Strona 19

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Re: Premier League 2012/2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 07 kwie 2013, 14:24

Morrow pisze:Jakbyś nie pamiętał to było nas dwóch ;)
Pamietam Panie Morrow pamietam ;) "albo wiekszosc" :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 kwie 2013, 19:59

Jak ja lubie tego Benteke. Zdaje sie, ze Morrow też od początku sezonu śledzi jego poczynania. :wink: Mnie zainteresował swoją osobą w szczegolnosci po tej wypowiedzi
Napastnik Aston Villi Christian Benteke ujawnił, że drużyna, której kibicuje, to Arsenal. Przyznał ponadto, że był przekonany, iż jego obecny klub ma swoją siedzibę w Londynie.

21-latek przeniósł się do Anglii z Genk za 7 milionów funtów i w dotychczasowych dziesięciu występach w Premier League, zdobył cztery bramki.

Reprezentant Belgii nie spodziewa się, by miał zbyt długo pograć na Villa Park. Widzi bowiem swoją przyszłość właśnie w Arsenalu.

- Arsenal jest klubem, który kocham. Podoba mi się ich filozofia stawiania na młodych piłkarzy, poza tym grał tam Thierry Henry. On jest zaś moim bohaterem z lat dziecięcych, najlepszym według mnie piłkarzem świata - powiedział dla The Sun.

- Nie boję się, że tym wyznaniem zrobię sobie wrogów z kibiców Villi. Innym zdarza się mówić znacznie gorsze rzeczy. Teraz jestem piłkarzem Aston Villi, gdzie znalazłem się we właściwym czasie.

- Kiedy się tu przeprowadzałem, nie wiedziałem, gdzie grają. Myślałem, że w Londynie! - dodał.
Zapraszam, jak dla mnie najlepsza z mozliwych opcji.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 kwie 2013, 20:18

Koleś jest bardzo dyplomatyczny, bo ostatnio też wspomniał, że w Mediolanie chętnie by pograł.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 kwie 2013, 22:00

Szkoda że City ma tak dużą stratę do United. Wprawdzie w wyścigu o mistrza trzymam kciuki za Diabełki, ale gdyby przed jutrzejszym meczem różnica między rywalami wynosiła 2-4 pkt, to byłby to być może najlepszy mecz sezonu. Fejsbuk spamuje mi właśnie wspominkami z poprzednich derbów i muszę przyznać, że działo się w nich być może nawet więcej, niż w zawsze kapitalnych derbach północnego Londynu. Nożyce Roo, gole w ostatnich sekundach Owena i van Persigo, wyjście United z 0:2 na 3:2 w meczu o Tarczę, czy wreszcie gwałt, który Frimpong określił jako 'Six In The City'. Zapowiada się wspaniale, choć niestety mam przeczucie, że będzie jak rok temu, czyli gra taktyk i wynik rzędu 1:0 dla jednych bądź drugich. Nie zmienia to faktu, że dla fana EPL ten mecz to jak pasterka dla katolika - musisz obejrzeć, najlepiej pijany :mrgreen:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 kwie 2013, 0:41

Jeśli kogoś to obchodzi.. czytam o tym co sie wydarzy z miejscami LE w tym sezonie. A więc teoretycznie dziala to tak, że zdobywca FA Cup ma najwyzsze miejsce LE w Anglii czyli auto kwalifikacja do grupy LE. Potem jest 5. miejsce w lidze, play offy, a potem zdobywca pucharu ligi, 3. runda kwal. ALE jesli zdobywca FA Cup jest juz w LM, to miejsce z FA Cup zostaje zabrane przez piąte miejsce, a miejsce z piatego miejsca przechodzi na puchar ligi. Przegrany z FA cup dostaje wtedy miejsce najgorsze - czyli te, które oryginalnie ma wygrany Pucharu Ligi.

A więc, dwa scenariusze. Dla uproszczenia założę, że Tottenham zajmuje piąte miejsce. Może się Hyypia nie obrazi :wink:

Wigan wygrywa FA Cup:
Auto kwalifikacja do fazy grupowej LE: Wigan
Play-offy: Tottenham
3. runda kwal: Swansea

Man City wygrywa FA Cup:

Auto kwalifikacja do fazy grupowej LE: Tottenham
Play-offy: Swansea
3. runda kwal: Wigan.

:)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 kwie 2013, 14:15

Ogłoszono nominacje na najlepszego piłkarza PL i najlepszego młodego piłkarza PL w roku 2012/13. Oto pełna lista nominowanych:
PFA NOMINEES

Gareth Bale
Eden Hazard
Juan Mata
Robin van Persie
Michael Carrick
Luis Suarez
YOUNG PLAYER NOMINEES

Gareth Bale
Christian Benteke
Romelu Lukaku
Danny Welbeck
Jack Wilshere
Eden Hazard
Hazard i Bale nominowani w obu kategoriach, jakby ktoś nie zauważył. Moje typy na ten moment to Luis Suarez w pierwszej kategorii i Bale w drugiej. Nie wiem kiedy zostanie zakończone głosowanie i zostaną ogłoszone wyniki, ale przed nami jeszcze 5 kolejek i niewykluczone, że w tym czasie niektórzy piłkarze ostatecznie przekonają do siebie kolegów po fachu.

Bez wątpienia największa walka rozegra się pomiędzy Balem i Suarezem. Chyba nie ma co do tego większych wątpliwości, zresztą odbyła się na tym forum już wstępna dyskusja na ten temat i wszyscy raczej wskazywali na naszego ulubionego Urugwajczyka.

Przypomnę również, że w tamtym roku w tym plebiscycie wygrali Robin van Persie i Kyle Walker.

PS Swoją drogą szkoda, że nie znalazło się tu miejsce dla Bainesa lub Fellainiego. Moim zdaniem zasługuje zwłaszcza ten pierwszy, który miał kolejny bardzo dobry sezon.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 kwie 2013, 14:39

metol pisze:Ogłoszono nominacje na najlepszego piłkarza PL i najlepszego młodego piłkarza PL w roku 2012/13. Oto pełna lista nominowanych:
PFA NOMINEES

Gareth Bale
Eden Hazard
Juan Mata
Robin van Persie
Michael Carrick
Luis Suarez
YOUNG PLAYER NOMINEES

Gareth Bale
Christian Benteke
Romelu Lukaku
Danny Welbeck
Jack Wilshere
Eden Hazard
Hazard i Bale nominowani w obu kategoriach, jakby ktoś nie zauważył. Moje typy na ten moment to Luis Suarez w pierwszej kategorii i Bale w drugiej. Nie wiem kiedy zostanie zakończone głosowanie i zostaną ogłoszone wyniki, ale przed nami jeszcze 5 kolejek i niewykluczone, że w tym czasie niektórzy piłkarze ostatecznie przekonają do siebie kolegów po fachu.

Bez wątpienia największa walka rozegra się pomiędzy Balem i Suarezem. Chyba nie ma co do tego większych wątpliwości, zresztą odbyła się na tym forum już wstępna dyskusja na ten temat i wszyscy raczej wskazywali na naszego ulubionego Urugwajczyka.

Przypomnę również, że w tamtym roku w tym plebiscycie wygrali Robin van Persie i Kyle Walker.

PS Swoją drogą szkoda, że nie znalazło się tu miejsce dla Bainesa lub Fellainiego. Moim zdaniem zasługuje zwłaszcza ten pierwszy, który miał kolejny bardzo dobry sezon.

Kiedyś pisałem, że van Persi wg mnie nie jest nawet najlepszy w Manchesterze a co dopiero w Anglii. Podkreśliłem Carricka bo we wszystkich meczach United, które oglądałem wg mnie był najlepszym piłkarzem na boisku.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 kwie 2013, 14:47

Ja standardowo doszukiwałbym się zwycięzcy wśród najlepszego gracza drużyny, która wydaje się jest sporo lepsza od całej reszty. Powiem więc Michael Carrick, który absolutnie rozwala system już drugi sezon z rzędu. Wygra i tak Bale.

Nominacja dla Hazarda tak samo dziwno jak dla Welbza, czy WIlsherea. Nie żeby grali źle, ale byli lepsi.

PS zawodnicy już głosowali. Ostatnie mecze nie mają znaczenia.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 kwie 2013, 15:00

Jaki jest limit wiekowy, by być nominowanym do Młodego Gracza Sezonu? U-23?
Nie zdziwiłbym się gdyby w obu kategoriach zwyciężył Bale, ale spodziewam się raczej, że główną nagrodę zgarnie Suarez.
Jeśli chodzi o nominacje to Welbeck chyba z przyzwyczajenia nominowany, bo w tym sezonie jakoś specjalnie się nie wyróżnia. Trzech Belgów wśród młodych pokazuje jaki potencjał ma tamtejsza młodzież.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 kwie 2013, 15:05

emdżej pisze:Nie zdziwiłbym się gdyby w obu kategoriach zwyciężył Bale
Moim zdaniem są małe szanse na takie rozwiązanie. Bale ma chyba nieco większe szanse na zgarnięcie nagrody na młodego, bo oprócz Benteke, to w sumie nie ma poważnego rywala. Pełną pulę zgarnie raczej Suarez i myślę, że do czasu ogłoszenie wyników jeszcze kilka bramek sieknie na potwierdzenie swojego zwycięstwa. Cieszy obecność Carricka, dziwi nominacja Hazarda i brak Michu i Bainesa. Facet tyle lat utrzymuje się na bardzo wysokim poziomie, ale w tym sezonie szczególnie mi imponuje. Szkoda.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 kwie 2013, 15:23

Też wydaje mi się, że Hazard w przede wszystkim pierwszej kategorii nieco na wyrost. W ogóle 2 graczy Chelsea to nieco za dużo, biorąc pod uwagę ich obecne miejsce w tabeli, albo w porównaniu do zdobyczy punktowej City.

Co do Bainesa to szkoda, że gość, który jest współaktorem 43% ataków Evertonu z liczbą 103 kluczowych podań (zdaje się, że najwięcej w Europie) na koncie, 5 asystami i 5 bramkami nie zasługuje na swoje miejsce w plebiscycie. A wszystko to z pozycji lewego obrońcy, co jest moim zdaniem fenomenem nie tylko na krajowym podwórku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 kwie 2013, 15:59

Hazard miał kapitalny początek, gdzie zaliczył 5-6 asyst w pierwszych 3 meczach, po 32 meczach ma 9 :lol: zdecydowanie na wyrost nominacja.
Bale to stary byk, on ma już 24 lata, co to za piłkarz młodego pokolenia to nie wiem.

Sam nagrode dla najlepszego pilkarza dał Suarezowi, w drugiej kategorii Bale (jak już go wcisnęli) gdyby go nie było - Benteke.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 kwie 2013, 16:32

Po zremisowanym 0:0, nudnym jak flaki z olejem meczu Reading - QPR obie drużyny oficjalnie żegnają się z EPL. Dzisiejszy mecz pokazał, że ani jedni ani drudzy nie zasługują na pozostanie w stawce.

15 Sunderland 34 -7 37
16 Newcastle 35 -23 37
17 Aston Villa 34 -27 34
18 Wigan 34 -23 32
19 QPR 35 -27 25
20 Reading 35 -28 25

Wygląda na to, że trzecim spadkowiczem będzie wielka firma (AV, N'castle, Sunderland) lub Wigan, które przecież będzie reprezentowało Anglię z rozgrywkach Ligi Europy. Na początku sezonu pisałem, ze co roku z ligi leci klub z bramkarzem angielskiej reprezentacji w składzie. Typowałem Norwich z Ruddym, tymczasem passą podtrzymał (już drugi raz w karierze) Robert Green i jego QPR. Do tego Junior Hoilett powtórzył zeszłoroczny wyczyn Scotta Danna, notując spadek z ligi drugi sezon z rzędu.

Kto w ich miejsce. Na pewno Cardiff, prawdopodobnie Hull, o ile nie zaliczy wpadki z ostatniej kolejce na rzecz Watfordu. Pewny udział w barażach ma Brighton z Tomaszem Kuszczakiem w składzie i to właśnie im będę kibicował, chyba że miejsce w 'szóstce' wywalczy rzutem na taśmę Nottingham Forrest. Sytuacja Championschip na kolejką przed końcem:

1 Cardiff 45 27 86
2 Hull 45 9 78
3 Watford 45 28 77
4 Brighton 45 24 72
5 Crystal Palace 44 10 68
6 Bolton 45 8 67
7 Nottm Forest 45 5 67
8 Leicester 45 22 65

(Miejsca 1, 2 - bezp. awans, miejsca 3-6 baraże)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2013, 21:55

PFA Team of the Year 2012/13: De Gea; Zabaleta, Ferdinand, Vertonghen, Baines; Mata, Hazard, Carrick, Bale, Suarez, van Persie.

Cazorla zamiast Hazarda i do reszty nie mam zastrzeżeń.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 kwie 2013, 22:02

Ogarniacie, że DDG bramkarzem sezonu? Gościu na którego w tamtym sezonie wrzucał chyba każdy fan United, a reszta się z niego śmiała, że to wyrzucone pieniądze w błoto? Można powiedzieć, że pokazał hejterom gdzie ich miejsce :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”