Typer show

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
Cruyff
Junior
Junior
Reputacja: 0

Typer show

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cruyff » 22 wrz 2013, 0:16

4 i pół roku temu na innym forum wymyśliłem bardzo ciekawą zabawę która się sprawdziła.

Gra ma w sobie coś z typera ale koniec konców decyduje strategia/forumowe sympatie.

Gra jest przeznaczona dla 9 osób, ja nie biorę udziału, jestem wyłącznie prowadzącym. Narazie szczegółowe zasady pozostaną tajemnicą, ogłoszę je jeżeli udało by się zebrać chętnych.

Więc jeżeli ktoś nie lubi kota w worku to niech się nie zgłasza, ale liczę mimo wszystko że znajdzie się 9 śmiałków.

Czekam na zapisy w tym temacie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Typer show

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 wrz 2013, 0:37

Ok, ja zazwyczaj jestem pierwszy do wynalazkow podobnych do Twojego, ALE:

1) Jestes "swiezakiem" na forum, wiec zadeklaruj jakos, ze nie znudzi Ci sie pisanie za 2 tygodnie i nie znikniesz jak setki przeroznych "meteorytow", ktore przelecialy przez forum.

2) Napisz o co chodzi w tej grze. Zalozyles temat, napisales 2 zdania, nikt nie wie o co biega. Nie licz na zgloszenia. Spojrz na gre Carbona "Virtual Soccer". Chlopak tez nowy na forum, ale napisal regulamin, wszystko mialo rece i nogi, a gra idzie jak trzeba.

Awatar użytkownika
Cruyff
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cruyff » 22 wrz 2013, 9:50

No dobra, masz rację, ogłoszę więc szczegółowe zasady, bo póki co jedna osoba to za mało, czekam jeszcze na osiem.

Gra składa się z 7 rund + specjalnego finału. W każdej następnej rundzie uczestniczy o 1 osobę mniej albowiem po każdej ktoś odpada, tak więc w pierwszej wystartuje cała 9-ka a w ostatniej siódmej już tylko trójka graczy.

Każda runda ma swojego jednego zwycięzcę, nie ma remisów w mojej grze, w przypadku takiej samej liczby punktów wyżej jest ten gracz który post ze swoimi typami wysłał wcześniej (coś jakby "szybciej na to wpadł"). I to właśnie zwycięzca każdej rundy staje się na chwilę panem i władcą o olbrzymiej władzy bo to on decyduje kto z grona jego przeciwników odpada z gry. Czyli nie jest istotny czy byłeś w danej rundzie drugi czy ostatni. Bez znaczenia bo wszystkie miejsca poza zwycięzcą są przegrane i podlegają ewentualnej eliminacji z gry. W zależności od decyzji zwycięzcy. Osoby które odpadają tracą prawo do typowania meczy ale uzyskują status siędziego obserwatora. 7 rund i 7 egzekucji, ostatecznie do finału ostaną się 2 z 9 osób które wystartowały i na sam koniec ci bezwzględnie wyeliminowani którzy bezradnie mogli tylko się z tym pogodzić dostaną małą szansę na rewanż bo to oni , cała siódemka w tajnym głosowaniu zdecydują kto wygrywa grę jako ocalały z typer show. Czyli na sam koniec gra się jakby odwraca.

W każdej rundzie zapodaję 15 przeze mnie wybranych spotkań ligowych z dowolnych lig (wedle mojego uznania) najczęściej kieruję się tym aby były to spotkania w których ciężko wskazać faworyta, nie zawsze, ale przeważnie. Typujecie dokładny wynik meczu, czyli np 2:0, 1:1, 0:0, 1:3 i inne wszelkie możliwe. Zasady punktacji typowe dla typera. 3 punkty za idealny traf. Jeżeli idealnego trafu nie było ale przynajmniej poprawnie został wskazany zwycięzca bądź remis no to ten 1 punkt się należy.

No to czekam wciąż na 8 osób.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 22 wrz 2013, 12:41

Ciekawe. Jak wygląda limit czasowy w tej grze? Tzn. kiedy Ty dajesz typy i do kiedy mamy czas, aby napisać?

Awatar użytkownika
Cruyff
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cruyff » 22 wrz 2013, 14:18

ubek pisze:Ciekawe. Jak wygląda limit czasowy w tej grze? Tzn. kiedy Ty dajesz typy i do kiedy mamy czas, aby napisać?
Naturalnie czas jest do momentu startu pierwszego meczu. A typy przeważnie będe zapodawał w poniedziałki.

Uznam twój post za zapisanie się :afro:

Jeszcze 7 osób.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”