Re: Typer show

Awatar użytkownika
Cruyff
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Typer show

Post autor: Cruyff » 22 wrz 2013, 9:50

No dobra, masz rację, ogłoszę więc szczegółowe zasady, bo póki co jedna osoba to za mało, czekam jeszcze na osiem.

Gra składa się z 7 rund + specjalnego finału. W każdej następnej rundzie uczestniczy o 1 osobę mniej albowiem po każdej ktoś odpada, tak więc w pierwszej wystartuje cała 9-ka a w ostatniej siódmej już tylko trójka graczy.

Każda runda ma swojego jednego zwycięzcę, nie ma remisów w mojej grze, w przypadku takiej samej liczby punktów wyżej jest ten gracz który post ze swoimi typami wysłał wcześniej (coś jakby "szybciej na to wpadł"). I to właśnie zwycięzca każdej rundy staje się na chwilę panem i władcą o olbrzymiej władzy bo to on decyduje kto z grona jego przeciwników odpada z gry. Czyli nie jest istotny czy byłeś w danej rundzie drugi czy ostatni. Bez znaczenia bo wszystkie miejsca poza zwycięzcą są przegrane i podlegają ewentualnej eliminacji z gry. W zależności od decyzji zwycięzcy. Osoby które odpadają tracą prawo do typowania meczy ale uzyskują status siędziego obserwatora. 7 rund i 7 egzekucji, ostatecznie do finału ostaną się 2 z 9 osób które wystartowały i na sam koniec ci bezwzględnie wyeliminowani którzy bezradnie mogli tylko się z tym pogodzić dostaną małą szansę na rewanż bo to oni , cała siódemka w tajnym głosowaniu zdecydują kto wygrywa grę jako ocalały z typer show. Czyli na sam koniec gra się jakby odwraca.

W każdej rundzie zapodaję 15 przeze mnie wybranych spotkań ligowych z dowolnych lig (wedle mojego uznania) najczęściej kieruję się tym aby były to spotkania w których ciężko wskazać faworyta, nie zawsze, ale przeważnie. Typujecie dokładny wynik meczu, czyli np 2:0, 1:1, 0:0, 1:3 i inne wszelkie możliwe. Zasady punktacji typowe dla typera. 3 punkty za idealny traf. Jeżeli idealnego trafu nie było ale przynajmniej poprawnie został wskazany zwycięzca bądź remis no to ten 1 punkt się należy.

No to czekam wciąż na 8 osób.

Wróć do „Gry Forumowe”