LM: Grupa D (Bayern,CSKA,City,Pilzno) - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do fazy pucharowej?

Bayern Monachium
14
45%
CSKA Moskwa
7
23%
Manchester City
8
26%
Viktoria Pilzno
2
6%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Re: LM: Grupa D (Bayern,CSKA,City,Pilzno)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 paź 2013, 23:03

ryba_82 pisze:W Monachium Bayernowi będzie o wiele ciężej.
Bo chyba łatwiej być nie może :P.

Do całej wyliczanki dorzuciłbym jednak również świetną postawę Bayernu - kapitalnie się ich grę oglądało, zazębiające się akcje, wymiany piłek, uderzenia, dryblingi, zmiany pozycji, taki Bayern jak za wiosny u Juupa.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 paź 2013, 23:05

W Monachium Bayernowi będzie o wiele ciężej.
Chyba dojść do 5 strzelonych bramek.

Wejście Kirchoffa miało niestety wpływ - on jest stricte defensywny i nie wystawiał się tak na pozycje jak Schweini.

47 zwycięstwo w ostatnich 52 meczach. Jedynie dwie porażki w tym czasie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 paź 2013, 0:01

Wróciłem z knajpy. Gra Bayernu - znakomita (wreszcie muszę to przyznać). Tak pożreć drugą siłę Premiership (ukłony w stronę fanów MU) to naprawdę niezły wyczyn. Końcówka troszkę opsuła obraz gry choć do 75 minuty było zacnie. Prawdziwa lekcja futbolu. A City dalej (z kadrą godną finału LM) grywa piach. Szkoda słupka Mullera, bo 1-3 z przebiegu gry to wynik zbyt niski (!!)

Ryba - tak jak Ciebie szanuję za stonowane posty i brak napinki to dzisiaj musze Ci zwrócić uwagę. Pisanie o tym, że to City/Pellegrini przegrało mecz (a nie Bayern zdeklasował rywala) to zaćmienie :wink: Chyba każdy obiektywny obserwator tego meczu przyzna najwyższe honory Bawarczykom. City się skundliło - takie grajki, swoje boisko a dać się tak stłamsić. Nawet u mnie w knajpie ludzie (neutralni, bo kibiców Bayernu poza mną nie było) przecierali oczy ze zdumienia i bili brawo.

ONET W FORMIE:

Starcie wicemistrzów Niemiec z najlepszą drużyną Europy ubiegłego sezonu było zapowiadane jako największy hit środy. I jak na hit przystało - wszystko zaczęło się błyskawicznie...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 paź 2013, 0:19

Nie czytalem waszych postow bo nie mam ani czasu ani sil (LM :pijemy: ) City wygladalo przy Bayernie dzisiaj jak GNÓJ.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 paź 2013, 0:32

EnJoy's pisze:Bo chyba łatwiej być nie może :P.
Nie rozszyfrowałeś o co mu chodzi :P Po prostu Bayern już wtedy(rewanż to 6. kolejka) będzie miał pewne 1 miejsce w grupie i wystawi rezerwy co automatycznie spowoduje ułatwienie zadania City. :lol:

Dziwi decyzja Pelle o wystawieniu Dzeko zamiast Negredo. Hiszpan w tym sezonie pokazuje wszystko co potrzeba aby grać w pierwszym zespole.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 paź 2013, 9:07

Na początek kilka słów wyjaśnień.

Jako fan The Citizens oceniam głównie ich postawę,to chyba normalne.Nie zamierzałem i nie zamierzam negować klasy Bayernu,bo wczoraj zagrali świetny mecz i ręce same składały się do oklasków.Pressing,wychodzenie na pozycje oraz dokładność podań-głównie tym Monachijczycy wygrali to spotkanie.

Postawa Bayernu w niczym nie zmienia faktu iż podopieczni Pelle zagrali poniżej krytyki,a on sam również nie ustrzegł się błędów.O sile Bayernu w środku pola nie trzeba przekonywać,a mimo to Chilijczyk zagrał dwójką środkowych pomocników co przy ofensywnie usposobionych bocznych pomocnikach okazało się strzałem w stopę.Pelle chciał zagrać swoje,ale nie wziął poprawki na fakt iż czeka go spotkanie z najsilniejszą drugą linią świata,która dodatkowo była wspomagana przez Muellera,tutaj brawa dla Pepa,bo taktycznie zjadł swojego odpowiednika.Jeśli dobrze pamiętam to Niemiec grając wysuniętego napastnika przebiegł najwięcej kilometrów.Skoro Silva nasz główny kreator nie był gotowy na grę na 90minut to Pelle powinien zagęścić środek pola kosztem jednego napastnika lub ewentualnie w miejsce Navasa wstawić Milnera,który dużo więcej daje w defensywie bardzo dobrze wspomagając prawego obrońcę i środkowych pomocników.Nie bez przyczyny po wejściu na boisko Silvy i Anglika gdy zaczęliśmy grać jednym napastnikiem obraz meczu zmienił się na korzyść Obywateli.Fani Bayernu zrzucają to na barki Kirchoffa,ale ja mimo wszystko zostanę przy swojej wersji :wink: Nikt nie musi się ze mną zgadzać,ale ja tak to widziałem.

Być może i tak wynik wyglądałby podobnie,a nawet Bayern wygrałby wyżej,ale na boisku nie oglądalibyśmy aż takiej przepaści pomiędzy obiema drużynami.
Akarin pisze:Chyba dojść do 5 strzelonych bramek.
Twórcze,nie powiem.

Pelle nie jest w ciemię bity,wyciągnie wnioski z tego spotkania i w Monachium zagramy inaczej(lepiej).Być może też wygracie,ale nie 'z palcem w tyłku'.Albo nie zrozumiałeś,albo głupa palisz,bo odzywka na bardzo niskim poziomie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 paź 2013, 9:28

ryba_82 pisze:Nie bez przyczyny po wejściu na boisko Silvy i Anglika gdy zaczęliśmy grać jednym napastnikiem obraz meczu zmienił się na korzyść Obywateli.Fani Bayernu zrzucają to na barki Kirchoffa,ale ja mimo wszystko zostanę przy swojej wersji :wink: Nikt nie musi się ze mną zgadzać,ale ja tak to widziałem.
Ja bym do tego dołożył fakt, że Bayern prowadził w tym momencie 3:0 i na kwadrans przed końcem to jest w zasadzie naturalne, że przy takim wyniku koncentracja nieco spada, zwłaszcza, przy ciągłym niemalże prowadzeniu gry (szczególnie w 2 połowie). Inna sprawa, że jakby Pep miał do dyspozycji na ławie Thiago czy Martineza, to raczej oni byliby w tym momencie zmiennikami, a nie Kirchoff, dla którego był to debiut w LM i który nie zagrał jeszcze żadnego meczu o punkty dla Bayernu w podstawowym składzie.

Jednak wstrzymałbym się na Twoim (i innych również) miejscu z forowaniem opinii, co będzie za 2 miesiące, bo to naprawdę sporo czasu. Po pierwsze, Bayern Pepa gra już teraz zauważalnie lepiej niż 2 miesiące temu, po drugie, o ile oczywiście nie dojdą jakieś nowe urazy, do tego czasu Guardiola będzie dysponował pełnym składem 8) . Ale z kolei może być tak, że dla obu drużyn będzie to mecz o pietruszkę, tak jak było choćby 2 lata temu. Więc naprawdę za wcześnie na jakieś sądy, co będzie itp. itd. ;)

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 paź 2013, 9:41

Bayern wyglądał wczoraj jak potwór, i prawdopodobnie tak będzie wyglądał cały sezon, gra przemyślana bez zbędnych słów. City skoro wzięło Pellegriniego z zamysłem że jest on lepszy od Manciniego, powinno coś grać, tymczasem dno i metr mułu. Doprawdy nie jestem przekonany czy Pelle da wam więcej niż Mancini, dla mnie to słabszy trener. Trzeba będzie się pogodzić z faktem, że Bayern zdominuje wszystkie rozgrywki jeszcze z 2-3 lata, niekoniecznie wszystko wygra ale przez ten czas będzie w czubie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 paź 2013, 10:00

Michał M pisze:Jednak wstrzymałbym się na Twoim (i innych również) miejscu z forowaniem opinii, co będzie za 2 miesiące, bo to naprawdę sporo czasu. Po pierwsze, Bayern Pepa gra już teraz zauważalnie lepiej niż 2 miesiące temu, po drugie, o ile oczywiście nie dojdą jakieś nowe urazy, do tego czasu Guardiola będzie dysponował pełnym składem . Ale z kolei może być tak, że dla obu drużyn będzie to mecz o pietruszkę, tak jak było choćby 2 lata temu. Więc naprawdę za wcześnie na jakieś sądy, co będzie itp. itd. :wink:
Michał ja nie piszę scenariusza na rewanż na Allianz Arena :D Zwyczajnie napomniałem iż Pelle wyciągnie wnioski z wczorajszego 'widowiska' :wink: ,co by nie mówić to fachowiec z niego niezły i City zaprezentuje się o wiele lepiej w Niemczech aniżeli wczoraj,jestem o tym przekonany.

Co do końcówki meczu:
I think that the three substitutes, Negredo, Silva, (James) Milner, they played very well.
They changed the match in the last 20 minutes but the goal of Negredo was just a little thing at the end.
Pelle widać ma podobne zdanie do mojego.
coco pisze:City skoro wzięło Pellegriniego z zamysłem że jest on lepszy od Manciniego, powinno coś grać, tymczasem dno i metr mułu. Doprawdy nie jestem przekonany czy Pelle da wam więcej niż Mancini, dla mnie to słabszy trener.
Na moje zbyt pochopne wnioski wysnuwasz,jest jeszcze za wcześnie by oceniać pracę Chilijczyka.Oczywiście trzeba mu wypominać błędy,ale trzeba dać mu czas na wprowadzenie swojej wizji.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 paź 2013, 10:09

Na moje zbyt pochopne wnioski wysnuwasz,jest jeszcze za wcześnie by oceniać pracę Chilijczyka.Oczywiście trzeba mu wypominać błędy,ale trzeba dać mu czas na wprowadzenie swojej wizji.
oczywiście zgadzam się w 100 % tylko weź poprawkę, że z takim składem takie błędy ? to nie przejdzie. W lidze rywale nie śpią zdemolowaliście MU by dostać z AV, teraz dostajecie z nie byle kim, ale styl w jakim dostaliście był żałosny jak na taki skład. W końcu złapiecie tą regularność bo to więcej niż pewne,tylko pytanie brzmi kiedy i ile jeszcze do tego czasu punktów stracicie ? Nie twierdzę, że Pellegrini sobie nie poradzi, bo w LM zapewne dojdziecie dalej niż za Manciniego, ale czy on da wam sukcesy ? szczerze wątpię.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 paź 2013, 10:24

Jak dobrze pamiętam to większość zapowiadała iż pod Pellegrinim będzie tylko lepiej.Ja mimo wszystko poczekam do półmetka sezonu z forowaniem opinii na temat pracy Chilijczyka na Etihad.Gramy jak gramy,raz lepiej,a raz gorzej.W Premier League zbytnio nie odstajemy,United i CFC też mają problemy po zmianie szkoleniowców.Nic jeszcze nie jest przesądzone,a w Anglii to może być sezon Arsenalu,który może wykorzystać okres przejściowy w Manchesterze i Chelsea.W LM z grupy powinniśmy wyjść,chyba,że ta porażka z Bayernem negatywnie wpłynie na głowy piłkarzy :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 paź 2013, 10:46

Być może też wygracie,ale nie 'z palcem w tyłku'.Albo nie zrozumiałeś,albo głupa palisz,bo odzywka na bardzo niskim poziomie.
Spokojnie ;) W Monachium mam nadzieję, że będziemy grali już z awansem i każdy wynik poza porażką będzie dobry wtedy - tak, aby zająć 1 miejsce w grupie.
Fani Bayernu zrzucają to na barki Kirchoffa,ale ja mimo wszystko zostanę przy swojej wersji :wink: Nikt nie musi się ze mną zgadzać,ale ja tak to widziałem.
Zejście Schweiniego i wejście Kirchoffa miało duży wpływ na to, że przestaliśmy tak dobrze kontrolować grę.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 paź 2013, 11:00

Akarin pisze:Spokojnie W Monachium mam nadzieję, że będziemy grali już z awansem i każdy wynik poza porażką będzie dobry wtedy - tak, aby zająć 1 miejsce w grupie.
A kto tu się denerwuje?Zwróciłem tylko uwagę na Twój komentarz niskich lotów.Dalej nie wiem co on miał wnieść do dyskusji.

Ten mecz w ostatniej kolejce,więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić iż Bayern będzie miał awans w kieszeni,ale ja wcale nie o wyniku pisałem,a o postawie City.Myślałem,że wyjaśniłem to wcześniej przejrzyście.

Kwestii końcówki meczu nie zamierzam więcej poruszać,w tym temacie napisałem już chyba wszystko.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 paź 2013, 14:58

Bayern zawsze, kiedy wygrywa na angielskiej ziemi triumfuje w całych rozgrywkach :wink: Ot, taka ciekawostka.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 paź 2013, 15:20

City sprawia wrażenie Arsenalu sprzed kilku lat - na co dzień narzucają swój styl gry i efektownie wygrywają, jednak gdy przyjdzie zmierzyć im się z rywalem która zamierza zagrać w ten sam sposób... nagle sprawiają wrażenie zagubionych we mgle. Uważam że naprawienie tego elementu jest możliwe tylko przez długą, cierpliwą pracę jednego szkoleniowca z klubem - tak by to dotarł się z drużyną i nabrał razem z nią doświadczenia. Widać też, że to czemu City zawdzięcza wdarcie się do światowego futbolu - czyli kasa - może stać się jednocześnie ich największą przeciwnością. Miliony wydane na drużynę budują presję na trenerze i zawodnikach, którzy czując ją próbują przegonić samego siebie. Zobaczymy, szejk w przypadku Manciniego pokazał, ze potrafi być cierpliwy i wyrozumiały, zatem myślę że da Pellegriniemu dużo czasu. Jeśli będzie jak w Realu i po sezonie bez majstra go zwolnią, wówczas City nigdy nie zbuduje potęgi, na jaką ją stać. Cierpliwość to klucz, nawet w tym sezonie nie ma sensu ich skreślać. Dużo forumowiczów ma tendencję do przedwczesnego wyrokowania, czym na dłuższą metę się ośmieszają (nikt tego im nie wypomina, bo to ośmieszenie następuje dość długo potem i zazwyczaj nikt tego nie pamięta). Np. wielu z was pisało po meczu RSSS-Lyon, że Sociedad jest megamocną ekipą z którą taki np Arsenal nie miałby nic do powiedzenia. Teraz spójrzmy na wyniki RSSS, Arsenalu i pomyślmy, czy Ci którzy taki pisali nie spuścili się czasem przedwcześne? Polecam wyciągnąć wnioski i wyroków na City po 1 meczu nie rzucać.

Tyle o City, a co o Bayernie? Uważam że wszelkie słowa są zbędne, nic tylko otworzyć browarek i delektować się ich sztuką.
EnJoy's pisze:
ryba_82 pisze:W Monachium Bayernowi będzie o wiele ciężej.
Bo chyba łatwiej być nie może :P.
:mrgreen:
Ebi pisze:Bayern zawsze, kiedy wygrywa na angielskiej ziemi triumfuje w całych rozgrywkach :wink: Ot, taka ciekawostka.
To była Arabska ziemia :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”