II Turniej FIFA 13 PS3 - Zapisy,Regulamin,Terminarz,Tabela - Strona 28

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: II Turniej FIFA 13 PS3 - Zapisy,Regulamin,Terminarz,Tabe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 lis 2013, 15:25

Siemka...Tabele zaktualizowałem - ja będę najwcześniej możliwie dostępny po 18(mecz BVB) i obiad muszę skończyć :D

myhalek_acm - zdaje sobie z tego sprawę,że z No_Name nie ma żadnego kontaktu i będą toczone odpowiednie kroki po 17 listopada - lecz nawet jeśli zakończę wszystkie 6 remisów to i tak nie będziesz miał szanse na końcowy triumf :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 lis 2013, 23:43

Tottenham - Bilbao 0-1
Bilbao - Tottenham 5-6

Muszę przyznać cel przed tymi meczami miałem obrany jeden 4 punkty...Ale po takich meczach 3 oczka naprawdę mogę przyjąć z wielką satysfakcją...W I meczu jakoś za cholerę nie mogłem wykorzystać sytuacji choć było ich jak na lekarstwo ale Adebayor w 200% sytuacji uderzył technicznie nad bramką,bramkarz Bilbao jak nigdy w moich potyczkach bronił jak w transie a i piłka moim piłkarzom odskakiwała niesamowicie czułem się jakbym grał FIFĘ 14 bez kitu...Nie wiem czy to momentum czy coś, ale biorąc pod uwagę ilość sytuacji to myhalek_acm wygrał zasłużenie...
W drugim meczu to istny kabaret...Po 10 minutach szybkie 2-0 w tym z karnego dla Athletic i ogólnie przewaga wręcz dominacja aż zmienił się obraz w 2 połowie bramka kontaktowa potem 4-2, gdzie znów straciłem bramkę z karnego ale udało mi się konsekwentnie po różnych strzelać kontaktową...Później udało się strzelić dwie bramki przypadkowe,gdyż obrońcy Bilbao w tłoku gubili się we własnym polu karnym i 90 minucie udało się strzelić na 5-6 :jupi: Przy 2-0 wierzyłem,ale gdy myhalek_acm strzelił na 4-2 w okolicach 65 minuty straciłem nadzieję,gdyż obrona grała jedną wielką katostrofę aż tu nagle role się odwróciły i wielkie zaskoczenie wraz zadowoleniem...Dzięki za meczyki :beer:

Jeśli myhalek_acm rozegra mecze z No_Name do 17 listopada zostaną mu przyznane punkty, a jeśli nie to 6 oczek powiększy jego dorobek punktowy za walkowery...Tym samym ukończy ligę w najlepszym wypadku z 53 punktami....
Oprócz tego w grupie mistrzowskiej zostało do rozegrania 6 pojedynków pomiędy ddemon(Tottenham) a Tomusmc (Juventus), gdzie narazie mają kolejno 48 punktów i 45 punktów....
Do mistrzostwa ddemonowi brakuje 9 punktów(3 zwycięstwa lub 2 zwycięstwa i 3 remisy) a do mistrzostwa Tomusmc brakuje 12 punktów(4 zwycięstwa) kosztem lepszego bilansu bezpośrednich spotkań lub 10 punktów (2 zwycięstwa i 4 remisy)...Szanse na końcowy triumf jeszcze ma myhalek_acm ale w bezpośrednich pojedynkach ddemon-Tomusmc muszą paść 4 remisy i 2 zwycięstwa Tomusmc :P

Jedno zwycięstwo może dawać mi wicemistrza(jeśli wszystkie potyczki zostaną rozegrane) ale celem jest wygrać ile się da 8)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 lis 2013, 17:26

Juventus - Tottenham 5:4
Juventus - Tottenham 2:3
Tottenham - Juventus 2:2
Tottenham - Juventus 6:2

Muszę przyznać,ciężko się grało, dużo zawdzięczam Llorisowi i jednemu momentum gdzie po ewidentnie mi pomogło i osiągnąłem 3 pkt poprostu po raz 1 w tym turnieju czułem ewidentną pomoc,jak wszystko moim piłkarzom wychodzi nawet setki graczy Juve leciały obok bramek :P Szkoda,bo Tomusmc ogólnie prezentował dość wyrafinowany futbol,w zagęszczony środek pola a moi skrzydłowi(choć mam szybkich) jakoś bez polotu grali...W każdym spotkaniu jakiś kluczowy gracz mojej formacji zawodził,a najczęściej tym zawodnikiem był gracz za 100 milionów :P Ogólnie jestem niesmaczony swoją grą...

Obecnie w tabeli sytuacja prezentuje się następująco:

Końcowa Tabela

1. ddemon (Tottenham Londyn) 26 18-1-7 94-51 55
2. Tomusmc (Juventus Turyn) 26 15-4-7 76-45 49
*3. myhalek_acm(Athletic Bilbao) 26 15-2-9 62-56 47

Jeśli Tomusmc wygra 2 pozostałe spotkania przy równej ilości punktów(55 punktów) będzie decydować bilans bezpośrednich spotkań:
Mała tabela dot. bilansu bezpośrednich spotkań

Mecze w fazie zasadniczej
Tottenham 3-5Juventus Turyn Juventus Turyn 1-2 Tottenham
Runda finałowa
Juventus - Tottenham 5:4
Juventus - Tottenham 2:3
Tottenham - Juventus 2:2
Tottenham - Juventus 6:2

1 ddemon(Tottenham) 10 pkt 20-17
2 Tomusmc(Juventus Turyn) 7 pkt 17-20
Czyli Tomusmc, aby zostać mistrzem musi wygrać 2 pozostałe mecze z ddemon bez względu jaką różnicą bramek :) Ja mam zapewniony tytuł wicemistrzowski :P

Panowie mam-y teraz problem - Czy do tabeli końcowej przy takiej samej ilości punktów bierzemy pod uwagę także bezpośrednie pojedynki z rundy zasadniczej czy tylko rundy finałowej - pytam bo o ile o mistrzostwo taki detal nie zadecyduje to o pozostałe lokaty niestety owszem :P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 lis 2013, 17:56

Mnie najbardziej zniesmaczył ostatni mecz w którym moi zawodnicy nie wiedzieli co się dzieje, a celne podanie było dla nich największą trudnością ;) karny niesłuszny :P ale ogólnie bardzo zacięte pojedynki i każdy mógł w tych meczach wygrać także wielkie dzięki i na dniach zagramy dwa ostatnie mecze

Odnośnie podliczania punktów wszystko pozostawiam Tobie jako, że Ty zajmujesz się wszystkim rewelacyjnie :)

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 12 lis 2013, 8:44

Mam pytanie, na dobre w tym miesiącu wywiało mnie z domu niestety ale zapowiada się, że będę w środę późnym wieczorem i w czwartek później niestety niedziela około 21 pewnie powrót. Chciałbym jeszcze pograć choć realne wydają się mecze z Bartbuksem tak naprawdę bo reszta niestety zniknęła. Bartbuks jesteś chętny na środę albo czwartek aby zagrać dwa zaległe mecze ??

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lis 2013, 9:01

Sesto Elemento pisze:Bartbuks jesteś chętny na środę albo czwartek aby zagrać dwa zaległe mecze ??
Jestem :) Bardzo chętnie. Wal do mnie na gtalku jak będziesz gotowy :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 lis 2013, 16:44

Sinik1988 śledzisz temat? Jak postępy dotyczące pucharu - czy tylko ja mam wrażenie,że Sesto mimo braku możliwości jest ciągle aktywny w temacie? Może wziąłbyś się w garść - Powiem krótko - jeśli będzie dalej taka olewka do 17 listopada finał pucharu bartbuks - myhalek_acm ;)

PS. Nie nie wysyłam żadnych PW ostrzegających - dzień dziecka w czerwcu a my zachowujmy się jak dorośli ludzie :/

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lis 2013, 17:01

ddemon pisze:Sinik1988 śledzisz temat? Jak postępy dotyczące pucharu - czy tylko ja mam wrażenie,że Sesto mimo braku możliwości jest ciągle aktywny w temacie? Może wziąłbyś się w garść - Powiem krótko - jeśli będzie dalej taka olewka do 17 listopada finał pucharu bartbuks - myhalek_acm ;)

PS. Nie nie wysyłam żadnych PW ostrzegających - dzień dziecka w czerwcu a my zachowujmy się jak dorośli ludzie :/
Tutaj też muszę zaprotestować. Jeśli Sinik nie pojawi się w najbliższym czasie i nie rozegra tego meczu z Sesto, to myślę że 18-19 listopada bardzo chętnie zagramy razem z Sesto półfinał. Niesprawiedliwością byłoby, abym znalazł się w finale pomimo, że Sesto praktycznie rzecz biorąc jest codziennie dostępny i często razem gramy, więc nie pomijajmy go.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lis 2013, 17:03

bartbuks pisze:
ddemon pisze:Sinik1988 śledzisz temat? Jak postępy dotyczące pucharu - czy tylko ja mam wrażenie,że Sesto mimo braku możliwości jest ciągle aktywny w temacie? Może wziąłbyś się w garść - Powiem krótko - jeśli będzie dalej taka olewka do 17 listopada finał pucharu bartbuks - myhalek_acm ;)

Tutaj też muszę zaprotestować. Jeśli Sinik nie pojawi się w najbliższym czasie i nie rozegra tego meczu z Sesto, to myślę że 18-19 listopada bardzo chętnie zagramy razem z Sesto półfinał. Niesprawiedliwością byłoby, abym znalazł się w finale pomimo, że Sesto praktycznie rzecz biorąc jest codziennie dostępny i często razem gramy, więc nie pomijajmy go.
I to jest sprawiedliwe bo w tym momencie to Sinik oddaje walkowerem mecze z Sesto więc ten przechodzi do półfinału w którym powinien zmierzyć się z bartbuksem

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 lis 2013, 17:17

Tak na przyszlość proponuje krótsze deadliny bo motywacja slaba, wiadomo cos komus moze wypasc ale nie ma sensu dawac 2 tygodni na rozegranie 2 meczy :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 lis 2013, 17:50

Panowie czytaliście to co napisał Sesto ? Będzie miał mało czasu na grę w tym miesiącu - a ja chciałbym definitywnie zamknąć ten turniej w tym miesiącu ! Decyzja która została podana wcześniej została kierowana tylko tym...
Jeśli Sesto da jakąś gwarancję swojego udziału w tym miesiącu - półfinał 18-20 listopad a ewentualny finał do 27 listopada to nie widzę przeszkód...A jeśli faktycznie ma mało czasu niestety maksymalnie 27 listopada klepniemy finał bartbuks - myhalek ;)
Ja zdaje sobie sprawę że Sesto wraz z Bartbuksem grają często, ale jeśli Sesto wygrałby ewentualny pojedynek półfinałowy znów trzeba byłoby czekać, aż jak zostanie rozegrane spotkanie finałowe z myhalek_acm nie wiadomo jak długo...Po prostu aż nadto wybiegam w przyszłość :P

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 13 lis 2013, 11:08

Ja do 17 mam mało czasu bo w piątek muszę jechać w trasę, wracam w niedziele wieczorem i mogę spokojnie grać dalej, napisałem dużo wcześniej o terminie środa czwartek bo może udało by się ustawić wcześniej no i z Bartem już jestem ustawiony. Też chciałbym już rozegrać wszystkie mecze. W poniedziałek będę wiedział o ewentualnych kolejnych wyjazdach(oby ich nie było) :D jeszcze jedna możliwość, to może uda mi się naciągnąć szefostwo na internet wtedy wieczorami i tak siedzę w hotelu to można grać :beer:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 lis 2013, 12:19

Tzn wg mnie sytuacja jest jasna. Jeśli Sinik bywając na forum nie odpowiada na apele, to Sesto będzie przez dwa dni, więc możemy trzepnąć dwa mecze z drugiej fazy, a potem półfinał pucharu. Wtedy będzie sprawa jasna. Tak jak zaznaczył myhalek_acm, po co takie długie deadline`y? Szast, prast i po zabawie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lis 2013, 8:36

Wczoraj wieczorem:

VCF - Liverpool 4:2
Liverpool - VCF 3:3

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 14 lis 2013, 12:46

bartbuks pisze:Wczoraj wieczorem:

VCF - Liverpool 4:2
Liverpool - VCF 3:3
Potwierdzam wyniki :) jak zawsze zacięte mecze, no nic trzeba dalej ćwiczyć :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”