Eliminacje MS 2014 - Strona 13

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Piotr G.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Eliminacje MS 2014

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr G. » 07 lis 2013, 21:44

Baraże już za 8 dni. Czy ktoś będzie śledził poczynania którejś pary?
Ja oczywiście trzymam kciuki za Islandię. Na papierze Chorwaci są mocniejsi, ale Islandia jest póki co niezbadana, zaskakuje. Na plus dla Islandczyków będzie również pogoda w Reykjaviku. Chorwatów nieźle wychłodzi mały mrozek. Prawdopodobnie będzie padał też śnieg. Dzisiaj Lars Lagerback powołał kadrę na dwumecz. Bez niespodzianek. Wszystkie perełki są zdrowe i mogą grać. Pauzuje jedynie w pierwszym meczu Birkir Már Sævarsson.
http://icelandnews.is/wiadomosci/sport/ ... e-barazowe

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lis 2013, 23:11

Ja tylko mam nadzieję, że Ukraińcy mundial obejrzą w domu. Reszta mi lata koło ucha, no, może Rumunów bym chętnie zobaczył.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 lis 2013, 20:01

Ukraina – Francja 20:45
3,30 – 3,20 – 2,20
Gospodarze mogą żałować, że nie trafili Chorwacji czy Rumunii, no ale jeśli chce się grać na mundialu, trzeba umieć mierzyć się z najlepszymi.
Statystyki są bezlitosne. Ukraina nigdy jeszcze nie wygrała z Francją, a 4 barażowe próby awansu do wielkiej imprezy zawsze kończyły się fiaskiem.
Michaił Fomenko na przedmeczowej konferencji stwierdził ze spokojem: „Jesteśmy odważnymi ludźmi, jeśli mielibyśmy się bać to nie powinniśmy w ogóle wychodzić na boisko.”. - oczywista prawda.
Wydaje się, że najważniejszym zadaniem będzie skuteczne wyłączenie Franka Riberiego.
Znacznie pewniejszy, co zrozumiałe pozostaje Didier Deschamps który wspomina o konieczności pokazania ‘swojego’ futbolu na stadionie olimpijskim w Kijowie.
Dla sędziego również będzie dodatkowa presja. Abstrahując od tego iż Platiniemu najbardziej odpowiadał by wiadomy rezultat, wszyscy chyba pamiętamy w jakich okolicznościach żabojady dostały się na mundial w RPA.
Moim zdaniem dzisiaj 0-2, we Wtorek 1-1.

Przypuszczalne:
Ukraine: Pyatov - Fedetskiy, Khacheridi, Kucher, Shevchuk, Stepanenko, Rotan, Edmar, Yarmolenko, Linnet, Zozulja
France: Lloris - Debyushi, Koscelny, Abidal, Evra, Matuidi, Pogba, Cabaye, Remy, Girou, Ribery

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 15 lis 2013, 20:31

skąd ty wziąłeś tego 'Debyushiego'? :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 lis 2013, 20:41

i Koscelnego :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 lis 2013, 20:47

Diamen23 pisze:skąd ty wziąłeś tego 'Debyushiego'? :P
Zacny japonski midfielder.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 lis 2013, 21:09

Cholera jasna, za co to czerwo dla Islandii?

Byleby dociągnęli choć 0-0 a potem niech ugrają sensacyjne 1-1 :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 lis 2013, 22:46

Ostatnie 10 minut, Gole Zouzuli i Yarmolenko. Francja w heroicznym ataku olewa obrone i prawie traci 2 kolejne bramki. Czerwona kartka dla Kościelnego, za bułe na ryj Kuczera. Kuczer 2 minuty później wchodzi z prostej w Riberiego i również wylatuje, za 2 żółtą. W 96 minucie ostatni strzał Benzemy z rzutu wolnego trafia w mur.
Oglądałem od 80 minuty. Grubo tam się działo.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 lis 2013, 22:57

Na Ukrainę przełączyłem w okolicach 70 minuty. Nie żałuję. Najlepsze futbolowe co dziś widziałem.

Francja doprawdy jakaś taka markotna. Nazwiska w składzie wielkie, ale brak drużyny (wciąż).

ZAskoczyła mnie Grecja :D Myślałem, że wygrają 1:0.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 16 lis 2013, 21:00

W składzie Senegalu rewolucja w porównaniu do pierwszego meczu z WKS, aż pięć zmian, z kolei u Słoni od pierwszej minuty Romaric, brak Tiote. Senegal atakował w 1. połowie, ale nie wynikło z tego zbyt wiele klarownych sytuacji - Słonie są groźne w kontratakach i mam nadzieję że ukłują w 2. połowie pieczętując awans. Bodaj najciekawszą sytuacją 1. połowy był moment w którym po główce bodajże N'Doye piłkę efektownymi nożycami sprzed samej linii bramkowej wybił Drogba.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 16 lis 2013, 22:06

W 2. połowie przewaga Senegalu była jeszcze wyraźniejsza. Lwy Terangi miały mnóstwo rzutów wolnych w okolicy pola karnego gości, ale większość z nich marnował strzałami w mur lub poza światło bramki N'Doye. W końcu Sow strzelił gola z dość wątpliwego karnego (samo trafienie nie powinno zostać uznane - Sow wyraźnie zatrzymał się przed oddaniem strzału), ale bramka ta nie była preludium do wzmożonych ataków Senegalu - Słonie zdołały uspokoić grę i oddalić ją od własnego pola karnego. W 93. minucie Lwy Terangi miały piłkę meczową, ale oddany z kilku metrów w podbramkowym zamieszaniu strzał minął bramkę Barry'ego. Chwilę później było już po wszystkim, bo po wzorowo wyprowadzonym kontrataku wyrównał Kalou. Słonie nie zagrały dziś wielkiego meczu, ale zasłużenie dostały się do brazylijskiego mundialu, co ogromnie mnie cieszy :).

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 18 lis 2013, 0:33

Nie sądzę, po prostu teraz nastała, tak znienawidzona przez wielu, przerwa na reprezentację. Za tydzień pewnie wszystko wróci do normy. ;)

Mnie nie było dane oglądać eliminacji, ale z nieco innych względów, na rewanże jednak ostrze zęby.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 lis 2013, 14:40

janop pisze:Tunezja odpadła w marnym stylu. Dla mnie mistrzostwa nie zapowiadają się zbyt emocjonująco. Jak wejdą Grecja i Islandia to za nich będę trzymał kciuki.

Btw., zainteresowanie piłką chyba umiera na tym forum.
Ja też poszukuje swojego czarnego konia, ale nie bardzo jest w kim. Chciałbym żeby rewelację zrobiła jakaś ekipa z Afryki albo Ameryki Łacińskiej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 lis 2013, 15:05

Ja też poszukuje swojego czarnego konia, ale nie bardzo jest w kim. Chciałbym żeby rewelację zrobiła jakaś ekipa z Afryki albo Ameryki Łacińskiej.
Belgia, Kolumbia, Grecja, Szwajcaria, Bosnia i ewentualnie Islandia - za te druzyny na pewno sciskalbym kciuki. No moze jeszcze Holandia jezeli pojedzie kilku chlopakow z PSV (Rekik, Depay etc).

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 18 lis 2013, 15:12

Dr.Football1 pisze:No moze jeszcze Holandia jezeli pojedzie kilku chlopakow z PSV (Rekik, Depay etc).
Ja również bym chciał aby coś w końcu zwojowali bo ekipę mają godną i mam do pomarańczowych straszny sentyment jeszcze z czasów jak grali tam Bergkamp, Mark Overmars(z wiatrem w nogach) i reszta tej cudownej paczki :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”