Live 8 - Gwiazdy dla Afryki

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Live 8 - Gwiazdy dla Afryki

Post autor: petru » 02 lip 2005, 17:32

W sumie nie wiem, czemu nikt nie założył tego tematu wcześniej :roll:. Zapomniałem kompletnie i pierwsze pół godziny nie wiedziałem. W sumie impreza mdła była odrobinę, dopóki nie pojawiło się Green Day (jak ich nie lubię, to trzeba przyznać, że na tle dinozaurów i Dido sieroty prezentują się dobrze). Co do Duran Duran i Eltona Johna, myślałem, że więcej wycisną, ale cóż starość nie radość. Tim Robbins dość ciekawie wyglądał w punkowym stroju :lol:.

Ogólnie to zmieniła sie formuła, nikt co chwilę nie krzyczy, ile kasy się uzbierało, chodzi raczej o wyraz poparcia dla pomocy Afryce w ogóle i umożenie długów w szczególe. A ile to da, to dopiero zobaczymy. Bono się liczy, tylko, że on załatwia takie sprawy osobiście, nie tylko przez deklaracje na koncertach. No chyba, że się mylę i to nie jest jakaś jednorazowa akcja, żeby sobie podreperować sumienie, tylko początek jakiejś akcji, o której nie wiedziałem.
Szczerze wątpię, aby wielu ludzi, którzy trafili na koncert obchodziła ta ideologia. Raczej chodzi o dobrą imprezkę, zobaczenie zjednoczonego Pink Floyd itp. Ale jakiś rekord frekwencji pewnie będzie.
Polski kometarz jest przyzwoity, w końcu nikt mi nie wykłada własnej filozofii. Zastanawiam się, co by było, jakby do studia trafił Szpakowski :wink:.

Według mojego programu telewizyjnego, to na TVNie będzie to się powoli kończyć, ale o 18 przenosi się na TVN7.
Właśnie mowa o R.E.M.. Dla mnie rewelacja.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”