Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014 - Strona 31

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 lut 2014, 19:58

Szkoda bo zajmiemy zapewne (piszę to asekuracyjnie :P ) najgorsze miejsce z możliwych ;) ale i tak mamy w miarę dobrą Reprezentację, może to tez przez to, że inni są gorsi . Żyła spierniczył, ale i tak wątpię żeby to coś dało, pierwsza trójka poza zasięgiem

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 lut 2014, 20:14

Świetny występ Polaków, przy takim poziomie 4. miejsce jest bardzo dobre. Zadecydowały 2 słabsze skoki Żyły i Stocha. Przy gorzej dysponowanych rywalach pewnie byłoby lepiej, ale zepsute skoki można w tym konkursie policzyć na palcach jednej ręki. Brawo dla Biało-Czerwonych ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 lut 2014, 20:17

Dwa skoki zaważyły, medal był do zrobienia. Zabrakło tych metrow Stocha w pierwszym skoku no i przede wszystkim Żyły. Przegraliśmy brąz o około 7-8 metrów, Piotrek w pierwszej serii skoczyłby choćby przyzwoicie tzn. 128-129m a Stoch dołożyłby ze 3m, których powinniśmy się po nim spodziewać i byłoby bardzo blisko. No ale nie ma co gdybać. To i tak super IO w wykonaniu naszych skoczków, ogromny progres na przestrzeni lat widoczny. Może za 4 lata.

Freund znowu się spalił, psycha słaba, ale skok Wellingera zrobił złoto. Graty cloner :beer:

Sam konkurs na bardzo wysokim poziomie, praktycznie z pierwszej trójki nikt nie zepsuł skoku bo najsłabszy to chyba było 127 Takeuchiego. Wystarczyło, że Morgi i Schlierenzauer raz skoczyli poniżej 130m i nawet petardy Dietharta i Hayobecka nie wystarczyły.

Największe rozczarowanie to Słoweńcy. Jeszcze niedawno typowani jako pewniaki do złota a dziś ledwo wydarli 5 miejsce dzięki Prevcowi. Kranjec im zawalił robotę jak u nas Żyła, ale nawet jakby Robert poleciał to więcej jak brąz by nie wycisnęli.

Tak czy siak, piękne IO w wykonaniu naszych skoczków. Zabrakło niewiele a równa postawa dwójki Kot i Ziobro dzisiaj znakomita.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 lut 2014, 20:27

Szacunek dla Stocha za ten wywiad. To jest właśnie mentalność mistrza. Mógłby się wozić, że ma dwa złota i cieszyć z 4 miejsca a widać, że jest wkurwiony bo zepsuł swój skok. Do czego to dochodzi, że dziennikarze głaskają sportowca i mu kadzą a ten jest zły za to, że nie ma medalu. Widać, że strasznie chciał żeby cała ekipa tu miała święto. Podoba mi się to i z takim nastawieniem ta ekipa dalej będzie się liczyć.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lut 2014, 10:06

A w Sochi na Rosa Khutor... śnieżyca i 2 przejazd slalomu opóźniony :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lut 2014, 11:24

Biathlon znowu przełożony. Oj mają pecha panowie, jak nie mgła, to śnieg.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lut 2014, 12:03

cloner pisze:Bo Szaranowicz nie lubie Hayboecka, a na wiatr to oni rzadko zwracają uwagę. GAMONIE po prostu.
Też to zauważyłem, na normalnej skoczni gość jest piąty, a Szaranowicz, że słaby występ i nieprzygotowany do walki o medale. Czemu go nie lubi?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 lut 2014, 14:09

Oglądacie hokej? Ależ ta Rosja cieniuje. No nic, może coś drgnie. W końcu Kanada też licho grała w grupie, ale spięła się na mecze PO i złoto zdobyła (mówię o Vancouver).

Co do wczorajszych skoków. Jakaś dziwna refleksja mnie naszła. Mistrzami zostali Niemcy, którzy w składzie nie mają żadnego naprawdę znakomitego skoczka. Dziwnie się ogląda taki skład. Zawsze w drużynówce był ktoś taki jak Morgi, Ahonnen, Hannawald, Schmitt, Funaki - asiory jednym słowem. A wczoraj? Ekipa złożona z czterech solidnych, nawet bardzo dobrych skoczków, ale gdzie im wielkich nazwisk? Może Wellinger kiedyś zostanie takim mistrzem, ale póki co to młodziak. Brakło mi tej wisienki - choć jednego skoczka z prawdziwego zdarzenia.

Ciesyzłem się, że Austria przegrała. Przyda się przerwać dominację.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lut 2014, 15:12

Ebi pisze:Oglądacie hokej? Ależ ta Rosja cieniuje.
W drugiej wrzucili trzeci bieg, ale nadal nie ma rewelacji. Szczególnie słabo Rosja gra w power play. Normalnie przy takim potencjale powinni ładować strzał za strzałem, a tu podczas jednej przewagi nie oddali ani jednego, mieli nawet problem z założeniem zamka. Kiepsko grają największe gwiazdy. Myślę, że przez Finlandią obowiązkową sprawą jest powrót do ataku z Małkinem i Owieczkinem. Oddzielnie grają fatalnie, może razem coś więcej ugrają. Kowalczuk Radułów czy Datsyuk trzymają poziom, ale jak rywal mocno pressuje, to mają po prostu za mało miejsca na swoją grę. A takie drużyny jak Norwegia, Słowenia czy Szwajcaria, to w dużej mierze świetne przygotowanie, wydolność i walka.

Jutro stawiam na Finlandię. Ciekawe jakie kursy wjadą?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 lut 2014, 13:51

Kowalczuk!!!

edytka

Damn it...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 lut 2014, 14:11

Rosja ma jeszcze szanse to wygrać. Wystarczy, że zmienią zawodników, trenera i ewentualnie sędziego.
Beznadziejni są, a ta bramka na 2:1 ewidentnie utwierdza mnie w tym przekonaniu. Może presja za duża? Oko Władimira niczym Oko Saurona patrzy i widzi wszystko.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 lut 2014, 14:54

Putin ich wszystkich na Kaukaz wyśle :D pięknie by było jakby to Finowie dowiezli do końca :chill:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 lut 2014, 14:59

Słaba dzisiaj ta Rosja, ale niestety, patrząc przez pryzmat całego turnieju można się było tego spodziewać. Za dużo klepania, za dużo błędów, za mało dobrej gry. Niestety, o ile Kowalczuk, Datsyuk czy Radułów grają jeszcze na jakimś poziomie, tak Małkina i Owieczkina w ogóle nie ma. Do tego wszystkiego błędna decyzja z obsadą bramki na dzisiejszy mecz i mamy przepis Rosjan poza imprezą. Finlandia to za klasowa i za mocna drużyna (szczególnie w Soczi) żeby tego nie wykorzystać. Mam nadzieję, że w półfinale Soumi powiozą tych Szwedów, bo nie mogę na ten zespół patrzeć.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 19 lut 2014, 15:54

Ładnie ich zrobili Finowie, Rask bronił wszystko co się dało. Ruscy dziwnie grali w tym turnieju, Owieczkin chyba głównie zawiódł, tylko 1 bramka w 5 meczach na taką gwiazdę to za mało. Medale podzielą między sobą Skandynawowie i prawdopodobnie USA z Kanadą, ciekawe jak to się rozłoży ostatecznie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 lut 2014, 18:00

Pięknie się to układa dla mnie. Finał prawdopodobnie skandynawsko-amerykański. Rosjanie polecieli i pewnie mają żałobę narodową, tyle było zapowiedzi walki o złoto a tu nawet nie ma walki o medal. Trzeba jednak przyznać, że biednie wyglądali na tym turnieju, nie było pomysłu w ich grze tylko pojedyńcze przebłyski. Gwiazdy nie stworzyły drużyny a samymi indywidualnościami medalu się nie zdobywa, zwłaszcza, że nie wszystkie z gwiazdek były w formie.

Zaraz USA - Czechy i pysznie zapowiada się to spotkanie. W kontekście dalszej fazy turnieju chyba lepiej żeby wygrało USA bo w półfinale mielibyśmy megahit w postaci USA - Kanada. Szwajcarzy wczoraj dali dupy z Łotyszami, wątpię aby Kanadyjczycy powtórzyli ten błąd. Z jednej strony szkoda bo ostrzyłem sobie zęby na pojedynek kanadyjskiej ofensywy z defensywą Szwajcarów, ale, że życzę im złota to mam nadzieję, że dzisiaj bezboleśnie przejdą dalej.

Bjoerndalen rekordzistą zimowych IO. Ładnie.

/edit
ależ początek USA - Czechy. Pepiki im dalej w turniej tym lepiej wyglądają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”