MŚ 2014: GRUPA D - Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy - Strona 18

Mistrzostwa Świata. Brazylia 2014
Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: MŚ 2014: GRUPA D - Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 20 cze 2014, 19:58

Prandelli doskonale zneutralizował swój największy atut z meczu z Anglią. Za Darmiana na prawą wszedł Abate, który jest po prostu beznadziejny. Dzięki temu teraz nie funkcjonowała ani lewa ani prawa strona. Ogólnie Włosi dzisiaj bardzo bojaźliwie. Brawa dla Kostaryki - zasłużony, wywalczony awans, a co najważniejsze w świetnym stylu. Insigne (nie umiał trafić w piłkę w ogóle), Cassano (czemu nie Immobile?) i Cerci (aka. Serki, Czerki albo Serczi) słabiutkie zmiany.

Na szczęście TVP stanęło na wysokości zadania i gorszy od postawy Włochów był komentarz.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 20 cze 2014, 19:58

Dosyć przeciętny mecz, Włochom się nawet specjalnie nie chciało, wielkie brawa dla Kostaryki, pewnie wszyscy dopisywali sobie z nimi trzy punkty a tu taki psikus :P No i niesamowicie zapowiada się mecz Urusów z Włochami, szkoda tylko, że Włochom wystarczy remis, jakby Urugwaj nie odpuścił zawczasu z Kostaryką to mogłoby być inaczej

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 20 cze 2014, 19:59

"Alessio CERKI" ..

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 cze 2014, 19:59

W grupie śmierci kostuchą okazała się Kostaryka...w sumie to mnie to nie dziwi - obie na k :wink:
Mecz Włochy - Urugwaj zapowiada się smakowicie :twisted:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 cze 2014, 20:02

ubek pisze:"Alessio CERKI" ..
Serki.

Od Majdana zachwyconego Hiszpanią dowiedziałem się również, że Włochem jest Andreas Pirlo.

Seba Cassano nie zagrał słabo bo Pirlo... Cassano zagrał słabo bo jest beznadziejny :) ani razu piłki dobrze nie przyjął, większość Włochów miało w ogóle problem z przyjęciem jakby im ktoś zabrał tą umiejętność.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 20 cze 2014, 20:03

Ale sobie Włosi jaja zrobili z pogrzebu!

Można by pomyśleć, że specjalnie tak pojechali, żeby Anglię na spokojnie i na pewno odprawić, ale przecież sami też się mogą teraz przejechać na Urugwaju!!
Kostaryka wygrywa grupę śmierci. No przecież gdyby na coś takiego postawić to by się człowiek ustawił nieźle!!

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 cze 2014, 20:04

Karny kutas dla Prandelliego za tak asekuracyjną grę i nastawienie zespołu w pierwszej połowie. To mi momentami przypominało grę Polski. 4-5-1, z przodu Lewandowski i heja długie dzidy do przodu, może coś wymyśli. Druga połowa to już klasyczne bicie głową w mur, ale po prawdzie nawet nie widziałem zbytniej chęci odrabiania strat u Włochów. Klepu klepu - spalony, klepu klepu - strata - odbiór - klepu klepu i tak w koło Macieju. Najgorsze słowa cisną się na usta widząc tą bezradność. Kostaryka zasłużenie zgarnęła kolejne trzy punkty i jest na najlepszej drodze by pozamiatać w grupie wszystkimi faworytami. Kto by pomyślał? Magia futbolu, ale to mi się podoba, nawet jeśli zawodzą drużyny którym się z całego serca kibicuje.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 cze 2014, 20:04

Włosi lubią sobie komplikować życie. Jak dla mnie Prandelli jak i cała reprezentacja zachowali się jak kilka razy Milan. Byli zbyt pewni siebie, że rywal zostanie odprawiony łatwo. Mam wrażenie, że grali jakby chcieli stracić mało sił. Wyjściowa jedenastka wręcz komiczna. Koniecznością jest wystawienie silniejszej ofensywy na słabego(jak to brzmi) rywala. Nawet od początku mogło zagrać 2-3 zmienników. Motta był zupełnie niepotrzebny. Teraz walka o życie z ciężkim rywalem. Sam Suarez może ich posłać do domu. Sami sobie będą winni. Balotelli w swoim tradycyjnym wydaniu. Czyli słabo. Uważa się go za klasowego napastnika jednak gdyby takim rzeczywiście był to informacje o 25 mln euro za niego były komiczne, ale jednak są sprawiedliwe. Czyż to nie jest prawda :?:

Jak widzę jak grają takie ekipy jak Kostaryka to uświadamiam sobie jak żałosna jest reprezentacja Polski. Dobrze, że dobre kilka lat temu zrezygnowałem z kibicowania im. Mnie wkurzania jest na patałachów.

Mam wrażenie, że narzekanie na komentatorów TVP jest po prostu tradycją. Nieważne jak będą komentować i tak będzie do kitu.

Na koniec zapomniałem. Cassano biega po boisku, a dwie klasy lepszy Rossi siedzi w domu.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2014, 20:08 przez Slim91, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 cze 2014, 20:06

Slim91 pisze:Jak dla mnie Prandelli jak i cała reprezentacja zachowali się jak kilka razy Milan.
A ja za to pomyślałem, że Włosi grali jak Juventus w Europie ;].

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 20 cze 2014, 20:07

wloski pisze:
ubek pisze:"Alessio CERKI" ..
Serki.

Od Majdana zachwyconego Hiszpanią dowiedziałem się również, że Włochem jest Andreas Pirlo.

Seba Cassano nie zagrał słabo bo Pirlo... Cassano zagrał słabo bo jest beznadziejny :) ani razu piłki dobrze nie przyjął, większość Włochów miało w ogóle problem z przyjęciem jakby im ktoś zabrał tą umiejętność.
Chodzi mi o środek pola, ile prostopadłych (celnych)piłek poszło w stronę ataku ?, a no jedna celna jak Balo nie przelobował bramkarza. To, że Cassano jest słaby to wiem, dziś ogólnie zawiodło wszystko, łącznie ze zmianami. Tragiczna gra na skrzydłach, atak odcięty od podań itp itd..

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 cze 2014, 20:15

No i ze swojej strony nic więcej nie dodam bo to jest sedno sprawy. Najbardziej mi szkoda, że na prawej świetnie funkcjonujący duet spierdolił Prandelli dając Abate. :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 cze 2014, 20:21

Kostaryka gra dalej, dalej czeka prawdopodobnie WKS więc wcale na 1/8 nie musi się skończyć. Brawo dla tej drużyny, potwierdzili, że mecz z Urugwajem wcale nie był przypadkiem.

Urugwaj i Włochy zagrały po jednym zajebistym i jednym tragicznym meczu i wciąż są w grze, Anglia zagrała dwa bardzo dobre spotkania i jedzie do domu. Takie prawa Mundialu :P

Ciekawe mistrzostwa, Hiszpanie polecieli, Anglia poleciała, za chwilę poleci ktoś z dwójki Włochy/Urugwaj a dalej grają Chile i Kostaryka, którym mało kto dawał szanse na awans.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 20 cze 2014, 20:24

Morrow pisze:Chile i Kostaryka, którym mało kto dawał szanse na awans.
Mało kto? Umówmy się, że znalezienie kogoś kto dawał jakiekolwiek szanse Kostaryce będzie łatwiejsze niż wytłumaczenie Gmochowi co się stało!!
A przecież oni najpewniej wygrają tę grupę - teraz są na +3 z bramkami podczas gdy Włosi są na 0 a Urugwaj na -1!!

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 cze 2014, 20:26

Włosi dziś aż jedenaście razy zostali złapani na spalonym przy ledwie trzech Kostaryki :pijemy:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 20 cze 2014, 20:28

IMHO z powtórek w kilku przypadkach te spalone wcale takie oczywiste nie były, ale to już nie ma żadnego znaczenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”