Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Kielich
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kielich » 08 lip 2005, 9:46

Cięzko bedzie sie przebic do podstawowego skladu Celticu Mackowi, rywalizacja z takimi zawodnikami to nieprzelewki bedzie musial na treningach dawac z siebie 120 % umiejetnosci, ale to moze wyjsc mu tylko na dobre. Życze mu zeby w Szkocji zrobil taka kariere jak Szymkowiak w Turcji.

Awatar użytkownika
swiciu_90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

wislaq

Post Wyświetl pojedynczy post autor: swiciu_90 » 08 lip 2005, 10:02

Moze sie z nim stac albo to co sie stalo z wichniarkiem, albo moze z nim sie stac to co sie stalo z krzynowkiem. ja trzymam kcuki

Awatar użytkownika
swiciu_90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: swiciu_90 » 08 lip 2005, 10:06

Narazie z kogo trzymam troche bardziej kciuki to szymkowiak. napewno wiecie z interesuje sie nim juventus. szkoda ze jakos narazie nic z tego nie wynika ale pozyjemy zobaczymy
:D

Awatar użytkownika
swiciu_90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: swiciu_90 » 08 lip 2005, 10:12

jestem bardzo wdzieczny trenerowi kasperczakowi. dzieki niemu wisla jakos w tym sezonie wyszla, i dzieki temu ze wypracowal przwage z wisly chociaz troche sie polska nie smieje. i tak sie smieja po przegranej w warszawie. ale musle ze engel pokaze nam i bedzie kontynuowal idee kasperczaka

Awatar użytkownika
LeninKSC
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LeninKSC » 08 lip 2005, 10:23

Kielich pisze:Cięzko bedzie sie przebic do podstawowego skladu Celticu Mackowi, rywalizacja z takimi zawodnikami to nieprzelewki bedzie musial na treningach dawac z siebie 120 % umiejetnosci, ale to moze wyjsc mu tylko na dobre. Życze mu zeby w Szkocji zrobil taka kariere jak Szymkowiak w Turcji.
Żuraw w Celticu wcale nie będzie miał tak ciężko o miejsce w składzie jak się niektórym wydaje. W ataku nie ma aż tak dużej konkurencji. Maciek powinien grać w ataku razem z Hartsonem, a młody Aliadiere seidzieć na ławie.

fuss22
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 08 lip 2005, 10:28

też mi się tak wydaje. silny hartson i do tego szybki i umiejący rozegrać piłkę żurawski-ten duet może być postrachem obrońców nie tylko ze szkockiej ligi. alladiere bedzie na lawie ale troche sie obawiam suttona który z pewnością chętnie wykorzysta słabszą dyspozycję maćka o ile taka bedzie

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 08 lip 2005, 10:50

John Hartson-w eliminacjach do MŚ gola Polsce strzelił :wink: Jest to świetnie zbudowany napastnik, świetnie gra z rywalem "bark w bark" i strzela bardzo duzo goli. Ja po Aliadere duzo sie nie spodziewam, jest młody ale do Maćka mu jeszcze troche brakuje. W kazdym razie, jeśli sie maciek sprawdzi tak jak Szymek w Turcji, droga do największych klubów Premiership będzie otwarta :)

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 08 lip 2005, 10:57

Aladiere jest mlody i "rozrywkowy" i nie ma szans na wygryzienie Zurawia. Działacze wzieli go z Arsenalu chyba na ławe zeby bylk zabezpieczeniem dla pierwszego skladu lub po prostu zeby nim grac w lidze ze słabszymi przeciwnikami gdy podstawowi snajperzy beda odpoczywac po waznych meczach

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 lip 2005, 1:41

Napiszę (tfuu, zacytuję :wink:) tutaj, pozornie nie w temacie artykuł:
Gazeta pisze:Mądry Polak po szkodzie
Wielka kariera chłopaka z Ghany. Lyon zwietrzył dobry interes.

Michael Essien (23 lata) jest tego lata najbardziej pożądanym piłkarzem na świecie. Chelsea zaoferowała za niego 38 milionów euro, ale działacze Olympique Lyon, gdzie gra Ghańczyk, wyśmiali tak niską ofertę. A jeszcze kilka lat temu Essiena nie chcieli w polskiej lidze za psie pieniądze!

Bogdan Maślanka, polski menedżer mieszkający w Szwecji, dostał w 1999 roku sygnał z Ghany, że do wzięcia jest prawdziwa perełka. Alhaji Sly Tetteh, założyciel i właściciel klubu Liberty Professionals, alarmował, że pojawił się w jego klubie talent, jakiego nie widział od lat. To był właśnie Michael Essien, defensywny pomocnik, który miał wówczas 17 lat.

Miał się wypromować w Polsce
- Wpadłem na pomysł, aby europejską karierę Essien zaczął od Polski. Tu miał się wypromować i stąd trafić na Zachód - mówi Bogdan Maślanka. - Zadzwoniłem do trenera Mirosława Jabłońskiego, którego znałem wcześniej - z czasów, gdy pracował w Legii Warszawa. Próbowałem przekonać, aby dał Essienowi szansę w Polsce, ale nic nie wskórałem.

Jabłoński był wówczas trenerem Zagłębia Lubin. Gdyby klub zdecydował się wysupłać wtedy 200 tysięcy dolarów, Essien trafiłby do Lubina i stałby się pewnie najlepszym interesem w historii miedziowego klubu.

- Niestety, zainteresowania Essienem nie było w ogóle. Zadzwoniłem więc do Zbigniewa Bońka. Miał kontakty we włoskiej Veronie i pomyślałem, że może tam umieścimy Essiena. Niestety, znowu klapa. Boniek nie był chyba przekonany do tego pomysłu, jak inni nie przypuszczał, że Essien to może być taka bomba - mówi Maślanka.

Pomoc nadeszła z Francji
W końcu szwagier Maślanki, szwedzki menedżer Patrick Moerk, nawiązał kontakt z Fabienem Piveteau, byłym bramkarzem Monaco, Lille i Bastii. Piveteau przekonał działaczy Bastii do Essiena, za 250 tysięcy dolarów Francuzi wykupili go z macierzystego klubu. Trzy lata później Michael przeszedł do Olympique Lyon za 7,8 miliona euro. W Lyonie wyrósł na gwiazdę wielkiego formatu i teraz biją się o niego największe kluby.

Chelsea nie poddaje się
Chelsea zaproponowała najpierw 25 milionów euro, ale Lyon odrzucił ofertę. Wtedy do gry wkroczył Manchester United, jednak i "Czerwone Diabły" nie zdołały przekonać działaczy Lyonu. Roman Abramowicz, właściciel Chelsea, nie daje jednak za wygraną i ostatnio położył na stole 38 milionów euro!

- Taka kwota nas nie satysfakcjonuje - prychnął Jean Christophe Aulas, prezydent Olympique. - Możemy sprzedać Essiena, ale za dużo, dużo więcej.

No i tak, po raz kolejny można stwierdzić, że mądry Polak po szkodzie. Na Essienie można było zarobić największe pieniądze w historii polskich transferów.

Zbigniew Boniek:
- Pamiętam, że dzwonił do mnie pan Maślanka w sprawie Essiena, ale nie podjąłem tematu, bo mam zasadę, że nie handluję piłkarzami. Gdybym zdecydował, że będę menedżerem, to tak, ale na razie takiej decyzji nie podjąłem. Dlatego wtedy nie zająłem się Essienem.

Michael Essien
Urodzony 3.12.1982 w Akrze (Ghana)

180 cm/77 kg

Defensywny pomocnik

Kluby: Liberty Professionals (Ghana), Bastia, Olympique Lyon (Francja).

Mistrz Francji z Lyonem (2004 i 2005), najlepszy piłkarz ligi francuskiej 2005 roku.
To pokazuje, że odpowiedz na odwieczne pytanie: "Jajko czy kura" jest prosta i brzmi :arrow: Polak :lol:. W końcu nie od dziś wiemy, że pierwszym człowiekiem na Księżycu nie był jakiś tam Armstrong, tylko nasz swojski pan Twardowski :twisted:.

Oczywiscie proszę zignorowanie zdania o Essienie, jako o najbardziej pożądanym piłkarzu świata, bo przezcież wszyscy wiemy, że najbardziej pożądany jest Ronaldo :lol:.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lip 2005, 22:59

Cale szczescie dla Essiena ze nie trafil do nas :wink:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 10 lip 2005, 9:48

Bienias pisze:Cale szczescie dla Essiena ze nie trafil do nas :wink:
No może trochę, znając naszych świetnych działaczy i trenerów, pewnie zmarnowaliby jego talent a sami by wzieli nizłe pieniadze. Essien przeszedł do Bastii, tam sie rozwinął, potem Lyon i jest obecnie znakomitych piłkarzem.

Awatar użytkownika
LFC FAN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LFC FAN » 15 lip 2005, 18:51

POLSKA I TRANSFERY ŻĄRTY 2 KLUBY MAJĄ JAKIEŚ PIENIĄDZE A I TAK WSZYSTKICH SPRZEDAJKĄ NIE ŻARTUJCIE SE

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 16 lip 2005, 0:51

LFC FAN pisze:POLSKA I TRANSFERY ŻĄRTY 2 KLUBY MAJĄ JAKIEŚ PIENIĄDZE A I TAK WSZYSTKICH SPRZEDAJKĄ NIE ŻARTUJCIE SE
ej czlowieku ale Ty jestes dobry w sumie!! pewnie chodzi Ci ze tylko Legia i Wisla ma kase!! albo Groclin i Wisla!! a sie mylisz krolu zloty!! bo Cracovia tez ma sporo kasy!! Gornik Leczna!! a transfery sa dokonywane tak jak wszedzie tylko ze za troszke mniejsza kase :)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 16 lip 2005, 1:04

Tak, tylko, że w Polsce nie rozwinąłby się tak jego talent.Może by i się wypromował, ale napewno nawet w najlepszym polskim klubie by nie grał tego co teraz w Lyonie.Przecież o te kwocie, jako najwyższej w historii polskich transferów możemy sobie pomarzyć.Napewno w Zagłębiu wybił by się tak jak we Francji.No przecież mamy wkońcu Puchar Polski i Ligę, a wtedy jeszzcze Puchar Ligi, więc jest gdzie :twisted: .Panowie, wybiłby się pewnie do Bundesligi, bo poprostu tacy piłkarze z Afryki czuję się najlepiej we Francji, czyli w kraju, któremu najbliżej pod względem kulturowym do Czarnego Lądu.W najlepszym przypadku by powtórzył sukces Oli'ego.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 lip 2005, 17:46

Wkurza mnie to tylko że nie ma już limitu obcokrajowców!! Listek chyba na głowe upadł! Popatrzcie co dzieje sie z Pogonią(dużo Amerykańców) i Wisła Płock(dużo Bałkańców) !! Niewiem czemu to ma służyc - napewno nie rozwojowi młodych Polskich piłkarzy!

Zamiast ograniczyć do 3 obcokrajowców to znieśli limit!

Paranoja!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”