MŚ 2014 - ćwierćfinały - Strona 2

Mistrzostwa Świata. Brazylia 2014
Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Re: MŚ 2014 - ćwierćfinały

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 02 lip 2014, 13:17

De Jong nie zagra już na tych MŚ. IMHO koniec nadziei Holandii na coś więcej niż półfinał/trzecie miejsce.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 02 lip 2014, 14:21

Brazylia - Kolumbia
Francja - Niemcy
Holandia - Kostaryka
Argentyna - Belgia

widzac te pary dochodze do pozytywnego wniosku ze na szczescie jedynie Francja została przepchnieta przez sedziow. Wszyscy pozostali awansowali zgodnie z regulami gry w pilkę bez pomocy arbitrow.

Natomiast gdybając...
...gdyby odpadla Kostaryka rowniez ich mozna byloby ich doliczyc do żabojadow
...tak samo gdyby wczoraj padł gol w 90 minucie dla jankesow po strzale tego amerykanskiego Polaka

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 lip 2014, 14:50

FRYDERYK SZOPEN pisze: widzac te pary dochodze do pozytywnego wniosku ze na szczescie jedynie Francja została przepchnieta przez sedziow. Wszyscy pozostali awansowali zgodnie z regulami gry w pilkę bez pomocy arbitrow.

Natomiast gdybając...
...gdyby odpadla Kostaryka rowniez ich mozna byloby ich doliczyc do żabojadow
...tak samo gdyby wczoraj padł gol w 90 minucie dla jankesow po strzale tego amerykanskiego Polaka
Przegapiłem jakieś druki w meczach Francji i Kostaryki?

e: brak czerwa dla Franuza za brutalny faul sobie przypominam, ale ciężko żeby ta jedna sytuacja sprawiała, żeby mówić że Francuzi awansowali dzięki sędziemu.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 02 lip 2014, 15:26

Czerwona w 50min przy 0-0 to raz, dwa karny dla Nigerii w 1 polowie za dżudo Evry.

A Kostaryka, no panie juz przy 1-0 w 2 polowie ktorys z Grekow zagral reka w polu karnym, po dosrodkowaniu pilka leciala, leciala, leciala, leciała... i spadla na wyciagnietą reke Greka.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 lip 2014, 15:35

Ano faktycznie takie sytuacje były :)

Interesuje mnie wasza opinia po 2 ostatnich dniach. Francja, Argentyna i Niemcy takie słabe, czy Nigeria, Szwajcaria i Algieria takie mocne?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 lip 2014, 16:17

Nigeria była świetnie prowadzona przez Keshiego, nie był niewolnikiem nazwisk i postawił na kilku mniej znanych chłopaków i fajnie ustawił swoją drużynę. Przed turniejem byłem mocno sceptyczny do tego co pokażą afrykańskie kraje (chodzi mi bardziej o "Czarną Afrykę", nie liczę Algierii), no i oprócz Nigerii było to duże rozczarowanie, jedynie Super Orły lekko obroniły murzynów. Ghana z przebłyskami, ale też rozczarowali.
Szwajcarię też uważałem za słabszą niż przed 4 laty, porażka z Francją tylko utwierdziła, że nie są w najwyższej formie, mecz z Argentyną to raczej popis nieumiejętności Sabelli niż jakiś geniusz Helwetów, mnie nie zachwycili.
Co do Algierii to już w meczu z Belgią pokazali się z całkiem dobrej strony, mecz z Niemcami świetny w wykonaniu Lisów Pustyni. Nie wiem na ile to umiejętności, a na ile mega motywacja, którą mieli, ale pozostawili świetne wrażenie. Swoją drogą już w RPA nie grali według mnie źle, mieli trochę pecha, w defensywie bardzo ciekawie już wtedy się prezentowali. Podobała mi się też taktyka Halihodzicia i jego rotacje, przeciwnicy mieli problem żeby rozgryźć ciągle zmieniających się wykonawców taktyki.

Podsumowując: jeśli chodzi o Szwajcarów to raczej słabość Argentyńczyków, Francja bez Giroud też jest mocna, a Niemcy jak pokazują statystyki mają duże problemy z drużynami z Afryki, więc myślę że to jednorazowy taki słabszy mecz podopiecznych Loewa.

esiu waryniol ksg
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: esiu waryniol ksg » 02 lip 2014, 22:00

Francja - Niemcy typuję wygraną Niemców 1:2
Brazylia - Kolumbia typuję wygraną Kolumbii 1:2
Argentyna - Belgia typuję wygraną Argentyny 2:1
Holandia - Kostaryka typuję wygraną Holandii 3:2 po ciekawym i emocjonującym meczu

Awatar użytkownika
qweqwe
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qweqwe » 02 lip 2014, 22:25

Jezeli Argentyna i Belgia beda grali podobnie jak w 1/8, to bedzie po prostu mega mecz. Oboje zasluguja na polfinal.

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 02 lip 2014, 22:58

Belgia po raz pierwszy na tym turnieju dostanie naprzeciw siebie rywala, który będzie jej pasować stylem gry i moze sie okazać, że zanotuje najlepszy występ na tym turnieju. Belgowie najlepiej czują się przy graniu z kontry i w koncu otrzymuja przeciwnika, ktory ciezar rozgrywania pilki przeniesie na połowę Belgów, a wtedy łatwość wyprowadzania szybkich ofensywnych akcji, w końcu, po czterech meczach, gdzie ten atut był mocno przez rywali ograniczany, może wziąc górę. Może i męczyli się Belgowie z Amerykanami, ale tez warto odnotować ile sytuacji bramkowych byli sobie w stanie stworzyc ze zdyscyplinowanymi Jankesami, nawet w momencie bezbramkowego remisu - takiej jakosci w ofensywie Argentyna nie pokazala w zadnym spotkaniu (tzn. cos wiecej jak indywidualne akcje Messiego w ofensywie), przy czym naprzeciw Kompanego i spółce będzie im o to jeszcze trudniej. Z kolei Belgom - na odwrót - pierwszy raz to nie oni będą musieli organizować grę i wydaje mi się, że może to przynieść jedynie pozytywne korzyśći. Jedyne, czego w kontekscie Belgii sie obawiam, to obecnosc Van Buytena, ale jak na razie daje rade. Swoją drogą po katastrofalnym pierwszym meczu i przymusowej ''odsiadce'' na drugim, Vertonghen znakomicie odnajduje sie na lewej stronie obrony.

Wydaje mi sie, ze zarowno Brazylia-Kolumbia, jak i Belgia-Argentyna, to bardzo podobne spotkania w samym zalozeniu i potencjalnej realizacji. Dwie wielkie marki i dwie druzyny z duzym potencjalem indywidualnym, ale na dorobku, przy czym gra tych wielkich firm wcale nie zachwyca, zaś te teoretycznie słabsze drużyny są na fali i wydają się mieć wszystko, żeby sprawić potencjalną niespodziankę. I wydaje mi się, że choć w jednym z tych spotkań niespodzianka będzie, bo jakoś nie wierzę, żeby obaj faworyci mieli przejść do półfinałów dzięki swoim indywidualnościom.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 04 lip 2014, 14:00

Dzis wieczorem szykuja sie mega emocje. Najpierw bitwa europejska a potem smakowicie sie zapowiadajace stracie druzyn z Pd Ameryki. Po odpadnieciu moich faworytow obiecuje sobie nie kibicowac juz nikomu :) , ale nie obraze sie, jesli to Kolumbia przejdzie dalej (najlepiej po walce i dobrej grze). A co do Francji z Niemcami, to nie mam faworyta- niech ktoras z europejskich reprezentacji mnie zaskoczy :wink:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 lip 2014, 14:04

Ja tak samo od odpadnieciu Urugwaju nie mam komu kibicowac choc jezeli z cwiercfinalow przejdzie czowrka Kolumbia, Francja, Holandia, Belgia to obojetne bedzie kto wygra, bo kazda z tych reprezentacji jest na swoj sposob fajna.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 04 lip 2014, 14:13

Nie pogniewam, jesli jeszcze Kostaryka awansuje :wink:, pomimo mojej sympatii dla Holendrow, a co do pozostalej pary cwiercfinalowej to moze sie zdecyduje ogladajac mecz.
Szkoda, ze Mundial zmierza wlasciwie ku koncowi, ale najlepsze, miejmy nadzieje, zostanie na koniec wlasnie. Choc bedzie mi strasznie brakowalo takiej ilosci spotkan, jaka moglismy sie cieszyc przez grubo ponad dwa tygodnie.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 04 lip 2014, 15:04

Dziś ten lepszy dzień, jeśli chodzi o ćwierćfinały. ;)

W meczu Francuzów z Niemcami kibicuję oczywiście Francuzom, choć wątpię w ich sukces, niemiecki czołg wojenny powinien ich rozjechać. Byleby tylko "Trójkolorowi" nie zostali zdemolowani kilkoma bramkami. To by mogło dość mocno poprawić psychikę Niemców przed następnymi meczami...

Wieczorem jest hit. 8) Tutaj sam mam wątpliwości za kogo będę trzymał kciuki. Od początku turnieju kibicuję ekipie Neymara, chciałbym, żeby zdobyli tytuł, ale to co pokazała Kolumbia było piękne. To jedyna drużyna, która jak na razie rozegrała wszystkie spotkania na wielkim poziomie. Także wiem, że będzie mi po raz kolejny serce ściskać, gdy będę musiał pożegnać którąś z tych ekip. Jak już wcześniej podkreślałem, tak drabinka ułożyła się w tak głupi sposób, że drużyny z Ameryk, które IMO grają najokazalej, muszą się wzajemnie eliminować. Za to taka Argentyna, której by mi w ogóle szkoda nie było, gdyby odpadła, dostała sobie praktycznie na tacy półfinał.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 04 lip 2014, 15:37

Oby wygrali Francuzi i Kolumbijczycy. Co do pierwszych to ich szanse na pewno wzrosną, jeśli Deschamps nie wystawi drewnianego Giroud, a Benzema będzie znowu miał środek dla siebie. W meczu z Nigerią Karim zagrał raczej słaby mecz, ale od momentu wejścia Griezmanna i powrotu Karima na środek ataku przynajmniej zaczął strzelać na bramkę.
W drugim spotkaniu będę mocno ściskał kciuki za Kolumbijczyków, ale jestem prawie pewien, że będzie w tym meczu gorąco i w sumie może się skończyć w każdy możliwy sposób. I w sumie najbardziej mnie zastanawia jak będzie wyglądała gra Brazylii na skrzydłach. Z jednej strony boczni Kolumbii są bardzo szybcy i takiemu Neymarowi nie będzie łatwo im uciec (tutaj spodziewam się aktorstwa Neymara i możliwych wałów na korzyść Brazylii), z drugiej strony, jeśli Kolumbijczycy będą się zapędzać do przodu to mogą zostawić zbyt wiele miejsca na tych bokach na kontry i może być nieciekawie. Ale oby tak się nie stało :)
Czy wiecie jaki jest spodziewany skład Brazylii na ten mecz?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 lip 2014, 17:00

Podobno składy na mecz:

Niemcy: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Hoewedes - Khedira, Kroos, Schweinsteiger - Oezil, Mueller, Klose
Francja: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Cabaye, Matuidi, Pogba - Valbuena, Benzema, Griezmann

Kciuki za Francję ściśnięte od rana. :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”