Wasza ulubiona "11" wszechczasow - Strona 2

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Re: Wasza ulubiona "11" wszechczasow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 07 gru 2014, 23:06

Robakiewicz
Alves-Puyol-Coco
Xavi-Pisz-Iniesta*-Messi
Stoiczkow-Dziekanowski-Lineker
*tutaj mam watpliwosci czy moze nie Bakero. Pól na pól.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 07 gru 2014, 23:22

Ochoa- Zanetti Cannavaro T.Silva Ramos R.Carlos- Edmilson A.Annan-Zidane- Donovan Ronaldo

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 gru 2014, 0:13

Postanowilem, ze sklece jedenastke z pilkarzy co najmniej over 30.

Bramkarz: Jose Francisco Molina - szalony bramkarz, z ktorym kojarza mi sie najlepsze lata dziecinstwa. (blisko listy: German Burgos, Jose Luis Chilavert, Francesco Toldo)

Prawy obronca: Cosmin Contra - czlonek pamietnej ekipy Alaves z finalu PUEFA. Pamietam, ze cieszylem sie niesamowicie za malolata, kiedy podpisal z Atleti, choc na VC wielkiej kariery nie zrobil. (blisko listy: Samuel Kuffour, Jocelyn Angloma, Lilian Thuram)

Srodkowy obronca: Jonathan Woodgate - przedstawiciel Leeds z poczatku wieku musi sie tu znalezc. (blisko listy: Roberto Ayala, Santi, Ivan Cordoba)

Srodkowy obronca: Cristian Chivu - "odkrylem" go w Championship Manager 3, gdzie byl niesamowitym talentem, a potem podziwialem w barwach Ajaxu az w koncu trafil do mojej ulubionej wowczas Serie A. (blisko listy: Donato, Paolo Montero, Danny Blind)

Lewy obronca: Grigoris Georgatos - wielkie umiejetnosci, ale z glowa juz duzo gorzej. Tak czy siak ja bardzo lubilem tego lysola. (blisko listy: Ian Harte, Sergi Barjuan, Bixente Lizarazu)

Defensywny pomocnik: Roy Keane - nie przepadam za MU, ale tego Irola zawsze lubilem za serce i walecznosc. (blisko listy: Mark van Bommel, Giuliano Giannichedda, Demetrio Albertini)

Srodkowy pomocnik: Vladimir Jugovic - co prawda na Calderon spedzil tylko rok, ale sentyment pozostal mi do dzis. (blisko listy: Lee Bowyer, Dejan Stankovic, Milinko Pantic)

Ofensywny pomocnik: Marcelo Gallardo - szkoda, ze nie zrobil kariery na miare talentu, ale kiedys w River byl prawdziwym bozyszczem. (blisko listy: Giorgios Karagounis, Juan Roman Riquelme, Julen Guerrero)

Prawoskrzydlowy: Joseba Etxeberria - na przelomie wiekow Athletic byl moim klubem nr 2, bylem zafascynowany Krajem Baskow, a najbardziej mi sie z tym wszystkim kojarzyl wspanialy Joseba. (blisko listy: Arjen Robben, Karel Poborsky, Dennis Rommedahl)

Lewoskrzydlowy: Ryan Giggs - legenda. (blisko listy: Alvaro Recoba, Pavel Nedved, Harry Kewell)

Napastnik: Jose Mari - zmarnowany talent, ale ja od poczatku do konca bylem jego fanem. (blisko listy: Alan Smith, Ismael Urzaiz, Kiko, Mateja Kezman, Enrico Chiesa, Alessandro Del Piero)

Pewnie zapomnialem o kilku, ale tak tez moze byc.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 gru 2014, 0:21

Bramkarz - Casillas - z braku laku, nigdy nie przepadałem za bramkarzami.
Obrona:
Carlos - wiadomo, usmiechnięty, niski a z taką petardą w nodze jak nikt inny
Głowacki - od zawsze go podziwiałem.
Baszczyński - legenda Wisły
Pomoc:
Zidane - legenda piłki nożnej, piłkarz ktorego aż się chciało oglądać.
Beckham - jak już ktoś wspomniał za dzieciaka każdy chciał strzelać z wolnego jak on.
Vieira - najlepszy defensywny pomocnik świata w pewnym momencie. Bardzo przeżyłem jego odejście z Arsenalu.
Sobolewski - nieustraszony, nie jestem w stanie zrozumieć jak Smuda mógł go puścić z Wisły. Mam do niego wielki szacunek.
Atak:
Henry - ulubiony piłkarz. Mam wielką nadzieję ze wróci do Arsenalu.
Messi - geniusz futbolu, nic więcej nie trzeba dodawać.

Nad ostatnim piłkarzem z pola musze pomyśleć, teraz nie mam pomysłu.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 08 gru 2014, 0:27

Schmeichel - Cafu, Stam, Nesta, Carlos - Makelele, Juninho, Zidane, Riquelme - Batistuta, Ronaldo il Fenomeno

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 08 gru 2014, 1:00

Chyba muszę to ustawić 3-4-3 bo im dalej do przodu tym większy problem :)

Gigi Buffon - legenda. Chociaż na pierwszym miejscu chyba w znacznej mierze dla tego, że z moich ulubieńców grających na tej pozycji to jego mogłem oglądać najdłużej. Gdyby nie obecne zasługi to pewnie wpisałbym Zubizarete. Dodać należy także Camposa (Meksykanin, który zawsze bronił w mega śmiesznej piżamie), Chilaverta (czyli totalnego wariata) i Ikera C.

Roberto Carlos - był taki okres kiedy nie mogłem znieść wszystkich zawodników Realu, dzięki czemu mogłem spokojnie dożywiać pożądaną u Cules wrogość w stosunku do białych. Niestety wtedy właśnie był wyjątek, który całą tą regułę rozwalał. Chłopa po prostu się nie dało nie lubić.
Kapitan Puyol - Can it BE more obvious?
Ronald Koeman - Jak byłem mały i zakochałem się w Barcy to miałem dwóch idoli. Jego i Pana, którego można znaleźć niżej. W związku z tym, że mój bardzo dobry kumpel z boiska również jako dzieciak szalał za Barcą i za oboma zawodnikami, a ja byłem znacznie wyższy, więc grając z nim zawsze byłem Ronaldem...

Poza listą choć zdecydowanie godni wyróżnienia - Thuram, Baresi, Danny Blind, Maldini, Cannavaro, Gulit.

Pavel Nedved - Od kiedy miałem okazję go oglądać w Lazio, poprzez transfer do Starej Damy (która w tamtym czasie była dla mnie minimalnie poniżej Barcy na liście ulubionych klubów) przez zostanie pierwszoplanową postacią tego klubu aż po wypowiedzenie legendarnych słów o odchodzących piłkarzach i zostających mężczyznach. Wielki szacunek.
Xavi - Pomocnik totalny i niepowtarzalny. Chyba nie ma na świecie fana Barcelony, który by nie zamieścił go na takiej liście.
Johan Cruyff - Jako zawodnik był jednym z najlepszych w historii (uważam, że gdyby wygrał mistrzostwo w 1974 i pojechał na kolejne to dzisiaj byłby stawiany na równi z Pele czy Maradoną.). Jako trener de facto stworzył współczesną Barcelonę. Jako mentor uczył i wspierał Guardiolę. Gdyby zrobić łączoną listę - najlepsza "postać" w historii piłki nożnej, czyli połączyć umiejętności piłkarskie, trenerskie i ekhm... "działaczowskie" to musiałby on być numerem jeden.
Guardiola - I znowu za całokształt. Uwielbiałem go jako zawodnika mniej więcej za to samo za co uwielbiam Xaviego, ale pewnie gdyby nie osiągnięcia trenerskie to by się w tej czwórce nie znalazł.

Poza listą, ale bezsprzecznie w jej okolicach a w niektórych wypadkach to może i powinni się na niej znaleźć - Iniesta, Deschamps, Rijkaard, Davids, Litmanen, Riquelme, Aimar i Ronaldinho.

Stoichkov - Jedyny w swoim rodzaju. Genialny piłkarz, który w obecnej Barcy sprawdziłby się może jeszcze lepiej niż w Dream Teamie. Świetny technicznie, szybki a to jak potrafił ładować z ostrego konta było wręcz dziwne. A poza tym miał jaja i charakter. Owszem, często bywał burakiem, ale nie łamał nóg a raczej morale czy nerwy przeciwnika :) Poza tym to był pierwszy zawodnik, którego nazwisko poznałem. Numer jeden na liście ulubionych piłkarzy.
Henry - Koleś z Play Station. To jak się poruszał z piłką, jak dryblował, w jakich sytuacjach potrafił strzelać gole. Jeden z najlepszych napastników jakich widziałem. I przez całe lata czekałem na jego transfer do Barcy z nadzieją... chyba nigdy nie cieszyłem się z żadnego transferu tak jak w 2007. No i do tego klasa.
Del Piero - Kolejny z bohaterów dzieciństwa i kolejny zawodnik symbol. Moja pierwsza koszulka miała jego nazwisko i numer 10 na plecach (zdobycie 8 z Barcy było dla mnie niemożliwe). Przez jego wolne, byłem najlepszym wykonawcą stałych fragmentów gry na osiedlu i w szkole i ćwiczyłem to godzinami. Poza tym swoją wiernością w stosunku do Juve tylko umocnił swoje miejsce na liście.

I znowu - tuż za podium, chociaż w tym wypadku bez szansy wejścia na nie (chyba, że Henry zostanie działaczem Barcy i coś zdrowo spierdzieli...): Bergkamp, Messi, Fernando Torres, Patrick Kluivert, David Villa.

Na bank pominąłem jakichś zawodników (zwłaszcza na listach poza podium) i specjalnie pomijałem Polaków. Raz, że chyba tak czy inaczej na główne miejsca nikt by się nie załapał, a dwa, że tu trzeba by sporo pomyśleć zwłaszcza, że byliby tam zawodnicy, których lubiłem wręcz irracjonalnie jak Bogdan Pikuta Kazik Węgrzyn czy Adam Ledwoń czyli ekipa mojej Gieksy, albo piłkarze do których lubienia się nie przyznawałem jak Leszek Pisz :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 gru 2014, 1:30

Higuita - J. Zanetti, Cannavaro, Maldini, Roberto Carlos - Garrincha, Davids, Zidane, Denilson - Maradona, Ronaldo (ten prawdziwy rzecz jasna)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 gru 2014, 8:02

Jorge Campos- Javier Zanetti, Carles Puyol, Ronald Koeman, Paolo Maldini - Edgar Dawids-Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Jay-Jay Okocha, Hristo Stoichkow- Leo Messi

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 gru 2014, 9:17

Chyba nie będzie u mnie zaskoczenia, że większość to Bawarczycy (w końcu mieli być ulubieni) :P

Oliver Kahn - Philipp Lahm, Lothar Matthaeus, Ruud Gullit, Bixente Lizarazu - Mehmet Scholl, Diego Maradona, Zinedine Zidane- Brian Laudrup, Marco van Basten, Giovane Elber

Gullita celowo wstawiłem do obrony, choć głównie grał w pomocy ;)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 08 gru 2014, 11:18

Strasznie ciężko wybierać takie składy.

Kahn - Thuram, Puyol, Maldini, van Bronckhorst - Ronaldinho, Zidane, Rivaldo - Owen, Ronaldo, Henry

Na ławkę dałbym: Barthez, Buffon, Lizarazu, de Boer, Davids, Iniesta, Juninho, Kluivert, Elber, van Nistelrooy, Suarez, Shevchenko

Pewnie i tak o kimś zapomniałem jeszcze.

Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lchi » 08 gru 2014, 11:35

Kod: Zaznacz cały

Schmeichel
Lahm       Stam   Terry    van Bronckhorst 
Joe Cole  Petit  Makalele    McManaman
        Bierhoff Guðjohnsen  

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 469

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 08 gru 2014, 12:22

Się też pobawię.

Gianluigi Buffon

Gianluca Zambrotta
Alessandro Nesta
Fabio Cannavaro
Paolo Maldini

(zastanawia mnie ile by dziś kosztowali tacy niesamowici w obronie piłkarze jak Nesta (chyba ulubiony), Cannavaro czy Maldini, skoro płaci się tak absurdalne kwoty za pionków - D. Luiz).

Gennaro Gattuso !
Andrea Pirlo
Daniele De Rossi

Alessandro Del Piero
Francesco Totti
Roberto Baggio

od Alexa zaczęła się miłość do włoskiej piłki.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 gru 2014, 12:56

Chilavert-Zabaleta,Kompany,Nesta,Roberto Carlos-Juninho,Riquelme,Deyna-Aguero,Batigol,Maradona;

Zabrakło miejsca dla takich tuzów jak Hart, Richards, Makelele, Lizarazu, Vieira, Veron, Nedved, Zanetti, Zidane, Figo, Ronaldinho, Ireland, Crespo, David Silva czy Hasselbaink oraz wielu innych o których pewnie zapomniałem.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2014, 13:15 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 gru 2014, 13:14

dla mnie ciężko, bo nikt mi nie przychodzi do głowy. Albo jak przychodzi to przypominam sobie mniej przyjemne wspomnienia związane z danym grajkiem, ale po zastanowieniu chyba będzie coś takiego:

Toldo - Maicon, Lucio, L.Matthaus, R.Jarni - G.Karagounis, J.Krzynówek, A.Recoba, H.Nakata, Z.Zidane - H.Crespo.

----------------F.Toldo-------------------
Maicon--Lucio---L.Matthaus--R.Jarni
-------------------------------------------
--------G.Karagounis--H.Nakata------
---------------Z.Zidane------------------
J.Krzynówek------------------A.Recoba
-----EL POLAKKOOO H.CRESPOOO----

lubię też Vieriego, R.Carlosa, Geremiego, J.Cesara, Ronaldo (de Limę) czy Micheala Owena.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 gru 2014, 13:23

Schmeichel - Neville, Puyol, Ferdinand, Evra - Ronaldinho, Citko, Scholes (c), Giggs - Ronaldo (ur. 1976), Andy Cole

Mojego naj, naj, najulubieńszego grajka wytłuściłem i mianowałem kapitanem. Rada drużyny, czyli trójka ulubionych, to: Scholes, Citko, Ronaldinho :P

Do tego jeszcze kilku piłkarzy, którzy po heroicznych bojach przegrali walkę o miejsce w mojej jedenastce: Toldo, Alan Smith, Xavi, Materazzi, Vidić, Zidane, Raul, Thuram, Totti, Blanc, Crespo, Adriano (ur. 1982) i kilku innych, o których zapomniałem, a których jeszcze pewnie dopiszę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”