Klasyka LM: Juventus - Real - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Re: Klasyka LM: Juventus - Real

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 maja 2015, 22:11

zależy dużo czy Max będzie chciał wygrać i postawi na 4 w obronie czy zremisować(3), jak wygrać to wynik może być w każdą stronę, chociaż dobrze by było żeby buta kibiców RM przełożyła się na piłkarzy. Jak Max postawi na 3 w obronie to nasze szanse na awans psim swędem po raz kolejny wzrosną przez 2 remisy i jakiś fartowny gol. My nie mamy nic do stracenia, ale też nie jesteśmy takimi ogórkami jak nas malują. Takie moje zdanie, spodziewam się dużych nerwów i dużych emocji.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 maja 2015, 22:16

Moim zdaniem bedzie bunkier i kontra. Bardzo licze tez na Vidala. Jak Arturo odpali to jest w stanie sam wylaczyc srodek Realu z gry.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 maja 2015, 22:20

A Tevez niech oglądnie mecze z 2003 i 2008 roku i zobaczy, że w meczach z Realem 10tka zobowiązuje podwójnie ;)

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 04 maja 2015, 22:46

Tomek obejrzy!! No i też jestem za, niech obejrzy wiele razy, poczuje wenę Del Piero i walnie dwa gole jak w meczu, do którego link wrzucał ozdobny. Nie wiem czy bardziej chcę, by Real odpadł, czy bardziej by Juve przeszło, ale tak czy inaczej będę Wam kibicował z całych sił jutro!

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 maja 2015, 23:00

Z Del Piero to jest akurat zwiazana pewna klatwa. Ale nie czas o tym.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 05 maja 2015, 9:45

Kluchman pisze:Nie wiem, Chaos. Avek odpada, bo krówka nie podlega zmianom.
Ech, a już miałem przygotowany karny avatar :boruta:
Obrazek

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 maja 2015, 9:56

Juventus w zasadzie nic nie musi, minimum na ten sezon zostało osiągnięte w sobotę, teraz to już albo się uda, albo trudno, katastrofy nie będzie. Niestety ten klub nie jest jeszcze na poziomie pozostałej trójki, dlatego może się skończyć genialnym w obronie meczem, gdzie Kielon i Bonuc czyszczą wszystko jak Cannavaro na mundialu, Lichsteiner napierdala jak Cafu, Pirlo rozrzuca jak Pirlo, Vidal z Marchisio niszczą środek pola, a Tevez załaduje ze dwie bramy.

Może się też skończyć tak, że Kielon się poślizgnie, Bonuc zagotuje, Lichtsteiner zgubi krycie, Pirlo będzie podawał zupełnie do nikogo, Vidal z Marchisio załapią szybko kartki, a Tevez będzie biegał między obrońcami Realu niczym Matri swego czasu. Obawiam się jedynie jakiejś kompromitacji w stylu 0-3 czy wyżej, ale wierzę w Allegrego, chociaż w sumie w zeszłym roku lepsi od Juve dostali taki wynik u siebie więc też nie będzie to jakaś dotkliwa dla mnie porażka.

Co ma być to będzie :wink:

http://www.sport.pl/pilka/1,65041,17857 ... l#MTstream
W ciągu ostatnich 12 lat byli gorsi od Lecha i grali w II lidze. Jakim cudem są teraz w półfinale LM?
:haha:

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 05 maja 2015, 14:58

O ile oczywistym jest, że to Real jest faworytem, o tyle dziwi mnie lekceważenie Juventusu - to dobry, dobrze poukładany zespół, nie na wygranie Ligi Mistrzów, ale właśnie na wyeliminowanie jednego faworyta w szczęśliwym dwumeczu. Gdyby Real grał swoją optymalną piłkę, wygrałby ten dwumecz - ale nie dość, że nie gra, to jeszcze ma sporo problemów zdrowotnych i osłabienia. To pewnie dalej lepszy zespół, ale skoro defensywna murarka i Oblak u tegorocznego Atletico wystarczyło na bezbramkowy dwumecz do momentu czerwonej kartki Kebaba, to dziwi mnie oczekiwanie rozstrzygnięcia dwumeczu tutaj. Typuję jakieś 0-0, 1-1 przy inicjatywie Realu, i nerwowy rewanż, choć raczej nie będzie ulegało, kto jest piłkarsko lepsza drużyną.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 maja 2015, 18:45

Nie mogę już uwolnić myśli. W głowie tylko mecz. Wszystko wskazuje, że Allegri wyjdzie w 4-3-1-2. Dobrze. W 3-5-2 bankowo zagraliby zbyt asekuracyjnie. Z dodatkowym Pereyrą za plecami napastników szanse na dynamiczne ataki rosną. No i Lichi i Evra nie będą tak często wychodzili do przodu. Ogólnie to chciałbym by JUVE zagrał jak z Borussią w pierwszym spotkaniu. Niby dość asekuracyjnie, zawsze z bezpiecznie cofniętą obroną, ale z drugiej strony wypadając do ataku kiedy to tylko możliwe. Wtedy też JUVE nie ryzykował otwartej rywalizacji, a świetnych ataków wyprowadzili co nie miara. Ostatecznie muszę przyznać, że mam jedne marzenie. Nie chce by za te cztery godzinki było już wiadomo kto awansuje. Wtedy koniec emocji w zasadzie skończony sezon. Chce by JUVE zachował szanse na awans. Nawet bezbramkowy remis traktuje jako dobry wynik. Ostatecznie JUVE nie tylko gra o awans do finału, ale po części też o prestiż. Jeśli dziś łatwo polegną będą tylko ekipą, która miała łatwych rywali. Jeśli nawiążą równą walkę będę dumny jak paw. Czy awansują nawet się nie zastanawiam. Dalej traktuje to jako abstrakcję.

Poszła właśnie informacja, że Pereyra może nie wystąpić. Wtedy Sturaro w pomocy, a Vidal na trequartiście. Oby to nie była prawda...

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 05 maja 2015, 19:05

Mam bardzo podobne odczucia. Życzyłbym sobie żebyśmy pokazali, że jesteśmy konkurencyjni i możemy powalczyć. Nic od nich nie wymagam poza charakterem oczywiście. Generalnie w ogóle nie kupuje porównania do Atletico i Borussi. Niestety nie potrafię sobie wyobrazić obecnego Juventusu zdolnego do wielkich rzeczy. Drużyny, która przeskakuje własny pułap umiejętności. Niemniej bardzo chciałbym się mylić.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 maja 2015, 19:41

11 Raealu:
Casillas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Ramos, Kroos, James, Isco, Ronaldo, Bale.

i JUVE:
Juventus (4-3-1-2): Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo, Sturaro, Vidal, Tevez, Morata.

Czyli Sturaro.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 05 maja 2015, 19:47

Bardzo słabo to z nim widzę...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 maja 2015, 19:49

Szkoda że nie ma Pereyry choć Sturaro całkiem fajnie grał ostatnio ale on przecież nie jest doświadczony, można też mieć zdanie o Barzaglim w miejsce Kielona.

Forza JUVE

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 05 maja 2015, 19:50

Max stawia na siłę a nie finezję. Już się nie mogę doczekać meczu

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 05 maja 2015, 19:58

Nie ma to jak nie znać jednego z zawodników ze składu Juve.
Real bez zaskoczeń, wiadome było, że wyjdzie Bale. Szkoda tylko, ze Fabio na ławce, ale mam nadzieję, że po meczu odszczekam i Marcelo wróci do normalnej gry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”