Jak ustawilibyście skład Waszego klubu?

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Jak ustawilibyście skład Waszego klubu?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 23 cze 2015, 21:13

Coś w stylu forumowego prezesa/menadżera, kogo byście kupili, kogo sprzedali, z kim ze szkółki wiążecie największe nadzieje, kogo na trenera itp. Myślę, że mniej więcej wiadomo o co chodzi.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Jak ustawilibyście skład Waszego klubu?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 cze 2015, 21:16

Chodzi o to żeby pomarzyć sobie o Messich, CR i innych Hazardach czy mamy podejść realnie? ;)

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 23 cze 2015, 21:18

Nie no, realnie ;) Myślę, że każdy ma jakieś swoje małe marzenia jeśli chodzi o zawodników :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 cze 2015, 21:21

Jeśli chodzi o Juventus to nie ma zbytniej filozofii. Buffon - Lichtsteiner Bonucci Chiellini Evra - Vidal Marchisio Pogba - Dybala - Morata Mandzukić.

Jeśli miałbym pobawić się w transfery które się nie wydarzą ale też by nie rzucać nazwisk z kosmosu to pozycje które możnaby zmieniać to boki obrony , Vrsaljko może na prawą albo Darmian, na lewą Amavi czy Kurzawa. Oscar na ofensywnego pomocnika a Dybała wyżej za któregoś napastnika

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 23 cze 2015, 21:34

W 4-3-3 Barcelony nie ma za bardzo jak pogrzebać, dlatego przedstawię swoją wizję 3-4-3:

Bravo; Pique-Mascherano-Vermaelen; Alves-Rakitić-Busquets-Alba; Messi-Suarez-Neymar (lub Messi; Suarez-Neymar).

Choć Barcelona radziła sobie dobrze z kontrami przeciwnika, to jednak taki układ wydawałby się jeszcze pewniejszy pod tym względem. Dodatkowo to jedyna możliwość trzymania Mascherano i Busquetsa razem na boisku bez wchodzenia sobie w paradę. Messi swobodnie mógłby schodzić do środka przy bardzo aktywnych wahadłach. Rakitić wypełaniłby wszystkie luki, Busquets trzymał środek pola za mordę, a gdyby nie zdążył - są ludzie z tyłu i to więcej, niż dwóch. Iniesta wchodziłby za Vermaelena i byłaby to defensywna zmiana, na utrzymanie piłki. Za Alvesa po pół roku wchodziłby Vidal, za Albę... ? Jeśli nie odejdzie, to Adriano - Mathieu jakoś nie widzę w tej roli :). Jest też możliwość Pedro, którego bardzo chciałbym obejrzeć jeszcze kilka razy na wahadle. Do tej pory widziałem go raz w takim wydaniu i to tylko dlatego, że nie było żadnego prawego obrońcy mogącego grać (PSG, faza grupowa, drugi mecz) i Lucho pozmieniał całe ustawienie. Podobało mi się wtedy, szkoda, że zarzucił dalszych eksperymentów. Wstawiłem Vermaelena, bo bardzo w niego wierzę, ale oczywiście scenariusz może być taki, że połamie się na początku sezonu i wtedy na lewym boku obrony Mathieu.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 cze 2015, 21:53

Ja bym chciał, żeby Valencia przebudowała defensywę. Biorąc pod uwagę odejście Otamendiego, jedynymi pewniakami są Gaya i Mustafi. Orban to fajna opcja jako numer 4 na środek i ewentualnie zapchajdziura na lewej obronie. W Cancelo i Vezo osobiście za bardzo nie wierzę, a Barragan to przeciętniak. Na prawej obronie fajnie byłoby zobaczyć Mario Gaspara z Villarreal. Na środek obrony chciałbym kogoś doświadczonego, kto mógłby razem z Mustafim tworzyć podstawową parę. Najbardziej skłaniałbym się chyba do Moreno z Espayolu. Do rotacji z nimi mógłby być Dragović albo Laporte. Ciekawą opcją mogłoby być jeszcze powalczenie o Vallejo z Saragossy, ale to chyba zbyt duża nonszalancja.

Na środek pomocy Carvalho. W pomocy jest sporo dobrych zawodników, ale brakuje mi tam kogoś mocnego fizycznie, od kogo rywale by się odbijali. Carvalho przy okazji dobrze sobie radzi z piłką przy nodze, więc pasowałby do technicznie grającej Valencii. Kolejna sprawa to boczny napastnik. Muniain to moje małe marzenie, więc na niego postawię.

-----------------------------Alves
Gaspar----------Mustafi----------Moreno----------Gaya
---------Parejo---------Carvalho---------Gomes
Rodrigo-------------------------------------------Muniain
----------------------------Alcacer

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 cze 2015, 21:55

Mnie się to ustawienie ni cholery nie podoba bo daje dość mało kreatywnych opcji... Gdyby za Rakitica był Iniesta to już bardziej tylko wtedy defensywnie byłoby znacznie słabiej. Ale ciekawy pomysł. Tyle, że to bardziej 3-5-2 bo Messi musiałby w tej roli z zasady być łącznikiem pomiędzy atakiem i pomocą. No i oczywiście Ter Stegen za Bravo.

Ja tam widzę nasze standardowe 4-3-3 a jeśli mamy marzyć to w tym momencie tylko jedno wzmocnienie. Veratti, który będzie grał na pozycji na której zawsze grał Xavi czyli:
Ter Stegen - Alves (Vidal) - Pique(Bartra) Mascherano(Vermalen) - Alba (Mathieu;Grimaldo) - Busquets (Sergi R;Samper) - Veratti (Iniesta) Rakitic(Rafinha) - Messi Suarez Neymar (Pedro, Sandro, Munir lub Adama).
Oczywiście Verattiego nie będzie więc zamiast niego Iniesta (Rakitic) a obok Rafinha (Denis Suarez).

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 23 cze 2015, 22:05

Ja tak, na bramce oczywiście David, na ławce na pewno nie Keylor, którego mi trochę szkoda, za dobry jest, aby siedzieć cały sezon, na lewej obronie wolałbym Coentrao zamiast Marcelo, a na środek jeżeli odejdzie Ramos to postawiłbym na Aymerica Laporte, wolę jego niż Otamendiego, choć oczywiście oby Sergio został. Do pomocy Verratti i ktoś na ławkę, a skrzydło chciałbym Nolito. Podoba mi się jego gra, na ławkę byłby idealny. Nie mam też przekonania do Benzemy, który miałby grać jako mediapunta, przydałoby się kupić też tam kogoś, ale tutaj średnio mi ktoś przychodzi do głowy. Pewnie skończy się tym, że Karim będzie tam rywalizował z Isco.

--------------------De Gea--------------------
Danilo---Ramos---------Varane---Coentrao
---Modrić(Verratti)----Kroos(Casemiro)---
James----------------Isco----------------Bale
-------------------Ronaldo--------------------

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 cze 2015, 22:11

W przypadku MU widziałbym to tak.

-----------------------------Rooney

Depay----------------------------------------------------Mata

------------Blind----------Carrick------------Ander

Shaw------------Smalling---------Jones (Rojo)---------Valencia

----------------------De Gea (Valdes)

Z obecnego składu MU skleciłbym coś takiego. Valdes, jeśli De Gea odejdzie. Depay też wiadomo, że trochę na kredyt, bo jednak będzie przeskok z Eredivisie do BPL i nie musi wypalić od razu, więc nie zdziwiłbym się, gdyby tak na początku grał Young.

W zasadzie niczym się to ustawienie nie różni od najmocniejszego składu z tego sezonu, mam nadzieję, że Shaw będzie zdrowy i będzie się dalej rozwijał, bo poprzedni sezon jednak dla chłopaka, głównie z powodów zdrowotnych, najlepszy nie był. To samo z Jonesem - dobrze by było, gdyby przestał się wreszcie łamać. Na tę chwilę, jeśli nie mógłby grać Jones, widziałbym Rojo raczej niż Evansa (choć raczej jednak z lewej strony tego środka).

Co do transferów - środkowy obrońca to pewniak, więc Smalling powinien mieć partnera innego niż wskazany. Tak samo środek pola - tu liczę, że będzie możliwość zluzowania Carricka, który młodszy już nie będzie, a i zdrowie w ostatnich latach coraz częściej nie dopisuje. Na Schneiderlina bym się nie obraził, bo w zdrowie Strootmana już nie wierzę (zresztą też ucichły jakiekolwiek na jego temat plotki). Williana Carvalho nie znam, więc nie będę jego przydatności oceniał. No i zmieniłbym prawego obrońcę, bo Valencia jest co najwyżej solidny - choć tu ciężko znaleźć jakiegoś cracka dostępnego na rynku. Dlatego też nie typuję personaliów. No i oczywiście bramka - tutaj De Gea, bo jeszcze jest. Jak odejdzie to albo Lloris, albo Valdes. Stanowcze nie dla jakichkolwiek wynalazków pokroju Cilessena (czytałem, że Ajax chce 25 mln euro :lol2: ).

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 cze 2015, 22:13

Czyli De Maria już definitywnie out?

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 cze 2015, 22:17

Tego nawet nie wiem, nie zdziwiłbym się, gdyby ostatecznie odszedł, ale też jakichś bardzo poważnych informacji jeszcze nie widziałem, tylko zwykłe plotki (choć tym plotkom poza forum też się zbytnio nie przyglądam).

Na podstawie tego, co widziałem, ustawiłem taki skład. Nie wiem, kogo mógłby Angel wygryźć - na pewno nie Carricka, bo to nie ta pozycja, Ander był świetny, więc jego też na pewno nie, a Blind jest niezwykle pożytecznym piłkarzem, dobrze czyta grę, więc dobrze go mieć na boisku. A na skrzydle też Angela nie widzę, więc go nie zmieściłem do składu :)

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 23 cze 2015, 22:32

Emerald pisze:Mnie się to ustawienie ni cholery nie podoba bo daje dość mało kreatywnych opcji... Gdyby za Rakitica był Iniesta to już bardziej tylko wtedy defensywnie byłoby znacznie słabiej. Ale ciekawy pomysł. Tyle, że to bardziej 3-5-2 bo Messi musiałby w tej roli z zasady być łącznikiem pomiędzy atakiem i pomocą. No i oczywiście Ter Stegen za Bravo.

Ja tam widzę nasze standardowe 4-3-3 a jeśli mamy marzyć to w tym momencie tylko jedno wzmocnienie. Veratti, który będzie grał na pozycji na której zawsze grał Xavi czyli:
Ter Stegen - Alves (Vidal) - Pique(Bartra) Mascherano(Vermalen) - Alba (Mathieu;Grimaldo) - Busquets (Sergi R;Samper) - Veratti (Iniesta) Rakitic(Rafinha) - Messi Suarez Neymar (Pedro, Sandro, Munir lub Adama).
Oczywiście Verattiego nie będzie więc zamiast niego Iniesta (Rakitic) a obok Rafinha (Denis Suarez).
A ja uważam że daje bardzo kreatywne opcje, bo w obecnym ustawieniu Rakitić i Iniesta byli zbyt zaangażowani w defensywę, a i aktywni boczni obrońcy musieli się pilnować, nawet jeśli nie wyglądało. W tym ustawieniu i jedni i drudzi mogliby puścić wodze fantazji no i oczywiście stawiam mocno na Messiego jako rozgrywającego. Generalnie takie ustawienie ma dla mnie sens dopiero po tym sezonie, wcześniej pisałbym to, co Ty. ;)

No a co do Twojego - Rakitić wkomponował się w pozycję Xaviego, oczywiście gra zupełnie inaczej niż on, ale jednak bardziej mi się podoba z prawej strony pomocy, w trójkącie z Alvesem i Messim, niż kiedy latał zagubiony z lewej strony. Iniesta z kolei odwrotnie, on po prawej nigdy nie potrafił grać, często zbiega do linii, by potem zejść do środka. Prawa strona mu to blokuje. Rakitić-Iniesta - przy założeniu, że ten drugi odzyskał formę - to naprawdę dobra pomoc w takim ustawieniu, jakie było do tej pory.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 cze 2015, 22:37

Hart(Given)-Zabaleta(Richards),Kompany(Denayer),Mangala(Rekik),Clichy(Angelino)-Milner(Nasri,Ambrose),Veratti(Fernando),Toure(Fernandinho),Silva(Jovetic),Koke(Barker)-Aguero(Dzeko,Icheanacho);

Tak na szybko :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 cze 2015, 22:40

ycu pisze:Dodatkowo to jedyna możliwość trzymania Mascherano i Busquetsa razem na boisku bez wchodzenia sobie w paradę.
? ? ? :)

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 23 cze 2015, 22:47

ryba_82 pisze:Hart(Given)-Zabaleta(Richards),Kompany(Denayer),Mangala(Rekik),Clichy(Angelino)-Milner(Nasri,Ambrose),Veratti(Fernando),Toure(Fernandinho),Silva(Jovetic),Koke(Barker)-Aguero(Dzeko,Icheanacho);

Tak na szybko :)
Milner? :D
Trochę cienki ten środek obrony, na waszym miejscu rozejrzałbym się za kims porządnym, bo Mangala na razie średnio na wsypach wygląda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”