Ogólna dyskusja o polityce - Strona 576

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 paź 2015, 20:03

Kluchman - na podstawie tego kto mniej kradnie. Kradną wszyscy - z tym zgodzi się każdy, najmniej kradnie PiS - z tym w sumie też zgodzi się każdy.

Pisanie, że COKOLWIEK mogło zahamować PO, kiedy praktycznie przez 8 lat mieli pełnię władzy i parasol ochronny mediów zakrawa o kpinę.

Jedwabne to było pikuś przy tym, co Żydzi w szeregach NKWD zrobili Polakom (Katyń żeby daleko nie szukać - sprawdź sobie nazwiska katów), a później w szeregach bezpieki/aparatu terroru stalinowskiego w PRL (brat takiego jednego lemmingowego autorytetu chociażby). Więc ZANIM zaczniesz być taki kosmopolityczny i zaczniesz obrażać swój (?) Naród to się trochę do edukuj. Ja osobiście żałuję, że Polacy nie postąpili jak np. Francuzi. Trzeba było rozłożyć nogi przed Hitlerem, trzeba było nie ryzykować własnego życia w obronie innych - Warszawa by jeszcze stała, zginęłoby pewnie więcej Żydów ale NA PEWNO mniej Polaków. I tak teraz mamy polskie obozy zagłady a za parę lat teorię, że to w sumie Polacy zorganizowali holocaust.

Damper
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Damper » 13 paź 2015, 20:13

Czarny Samael ładnie popłynął. Proszę państwa, okazuje się, że PO nie zadłuża, tylko oddłuża Polskę. Bo wyszliśmy z procedury nadmiernego zadłużenia. Oczywiście tego jakim kosztem to się stało, oraz kto uprzednio wprowadził Polskę w ten stan już nie powiedział. Absolutnym hitem jest zaś stwierdzenie, że jak PiS wygra to przejmie po PO sytuację prosperity :jupi: Z tego już naprawdę można się tylko śmiać, tak jak z analiz przepływów elektoratów dokonywanych przez Samaela, z których jasno wynikało, że Komorowski zmiażdży Dudę.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 paź 2015, 20:38

Damper pisze:okazuje się, że PO nie zadłuża, tylko oddłuża Polskę.
Gdzie to napisałem? W swojej ironii jak PiS będzie się wykręcać od obietnic, stwierdziłem, że padnie:
czarny_samael pisze:"Nie można od PiS żądać żeby oddłużało kraj, bo PO go zadłużyło"
Chyba raczej tak to brzmiało, a nie że PO robiło coś odwrotnego.

Widać nie umiesz, czytać ze zrozumieniem, ale to już nie mój problem.

A to PiS nie przejmie prosperity? :-D Sprawdź sobie dane dotyczące zmiany oprocentowania naszego długu, wzrostu PKB, spadku bezrobocia, wzrostu zatrudnienia, czy choćby fakt że Kaczyński mówi o zwiększeniu deficytu bo teraz UE już nam nic nie zrobi. Przecież on sam to mówi!!

Przecież dołączyłeś do forum dziś. Nie biorąc udziału w dyskusji pamiętasz że coś pisałem o przepływach elektoratu, ale już co to nie pamiętasz? Bo ja pisałem że ok połowa ludzi głosująca na Kukiza pójdzie na PBK. I tak się stało. To, że nie umiesz wyciągać wniosków, pokazałeś wyżej. Przestań się chować Kamil, chyba że od ilości multikont płacą bonusowo, to nie, dorób sobie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 paź 2015, 21:37

Na otrzeźwienie.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”