Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 12 sie 2024, 21:30
Tennessee
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 sie 2024, 21:43
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 sie 2024, 22:34
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 sie 2024, 23:03
Uważam, że ta forsa co ją pzszerm dostał jest aż nadto spoko. Starcza na budowę infrastruktury i promocję sportu, dofinansowanie do zawodów i inne takie. Natomiast jak chcemy medali to trzeba jakoś to przeorganizowaćEyesmon pisze: ↑12 sie 2024, 22:34Ale też z 2 strony nie ma co oczekiwać że każdy, nawet niszowy sport będzie nie wiadomo jak dotowany - budżet nie jest z gumy. I o ile rozumiem np zaprzestanie partycypowania w utrzymaniu klubów zawodowych naszej ekstraklapy i wycofanie wsparcia na budowę kolejnego, 1000 stadionu dla kopaczy - to też rozumiem (sorry @j1mmy) brak większej kasy na szermierkę która niestety jest sportem mocno niszowym. Trzeba się skupić jednak na tych które są popularne i dają szansę na medale. Pragmatyzm
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 12 sie 2024, 23:23
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 13 sie 2024, 4:07
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 13 sie 2024, 6:44
Chcac zaistniec w klasyfikacji medalowej najlepiej postawic na sporty indywidualne. Przyklad Brytyjczykow pokazuje, ze ma to sens. Zauwazcie ze tam praktycznie nie ma medali w sportach druzynowych. Katastrofa na igrzyskach w Atlancie zmienila podejscie. Do dyscyplin podeszli systemowo. Zreszta ktos do podobnego wniosku doszedl chyba nawet wsrod naszych politykow lata temu, no ale co z tego:Eyesmon pisze: ↑12 sie 2024, 22:34Ale też z 2 strony nie ma co oczekiwać że każdy, nawet niszowy sport będzie nie wiadomo jak dotowany - budżet nie jest z gumy. I o ile rozumiem np zaprzestanie partycypowania w utrzymaniu klubów zawodowych naszej ekstraklapy i wycofanie wsparcia na budowę kolejnego, 1000 stadionu dla kopaczy - to też rozumiem (sorry @j1mmy) brak większej kasy na szermierkę która niestety jest sportem mocno niszowym. Trzeba się skupić jednak na tych które są popularne i dają szansę na medale. Pragmatyzm
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 sie 2024, 9:22
Mks Kusy Szczecin , żyją i działają bywam tam raz do roku na turnieju1234 pisze: ↑12 sie 2024, 23:23Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w Szczecinie był klub specjalizujący się szermierce młodzieżowej. Dużo dzieciaków u nas to trenowało. Czasami jak wszedłem na salę (a była obok gdzie ja miałem swoje treningi) to kilkadziesiąt osób tam ćwiczyło czy czekało na swoją kolej. Także chętnych nie brakowało, ale to były lata 2008-2010 gdzieś.
Zresztą jedna z naszych paryskich medalistek Martyna Swatowska-Wenglarczyk jest ze Szczecina i zaczynała właśnie w tym klubie![]()
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sie 2024, 10:15
Strach byc talentem w Chinach.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 13 sie 2024, 15:40
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 sie 2024, 15:49
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 sie 2024, 16:15
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 13 sie 2024, 16:32
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 sie 2024, 16:41
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 13 sie 2024, 17:30
Bardzo duża część jest w WOT.
I mi to absolutnie nie przeszkadza. Wolę, żeby do wroga strzelał snajper-sportowiec, uczestnik Mistrzostw Świata i Igrzysk Olimpijskich, niż przypadkowy Kowalski, który tydzień wcześniej dostał karabin do ręki.
dias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio