Plebiscyt forumowy - komentarze - Strona 225

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.

Głosowanie

Tajne
9
23%
Jawne
30
77%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Plebiscyt forumowy - komentarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2023, 18:08

Jimmy? 🤔

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 06 sty 2023, 18:10

Może janop.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 06 sty 2023, 18:10

piotrcies pisze:
06 sty 2023, 18:07
Kto to jest jamnij, którego @WKB drugi raz z rzędu umieszcza w kategorii "Kogo ci brakuje?"? Nie ma takiego usera przecież, chyba że to jakaś ksywka kogoś, kto stąd odszedł :think:

Nie wliczam tego głosu, bo nie ma nikogo takiego i nie wiem, o kogo chodzi.
ten kibic rangersów, chyba ze pomylilem nick
z tego co wiem usunal konto

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 06 sty 2023, 18:10

Delpiero14 pisze:
06 sty 2023, 18:10
Może janop.
mozliwe xD

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 sty 2023, 18:11

Haha, ok xD

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 sty 2023, 23:35

Podliczyłem już wyniki, ale muszę jeszcze post napisać z nimi, to zrobię jutro wieczorem, bo powoli kładę się spać - jutro cały dzień w pracbazie.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 sty 2023, 12:47

@Kesz - w sumie to nie wiem czemu tak wiele osób się go tu czepia. Tak, jest specyficzny, ma dziwne poglądy na niektóre tematy, z którymi można się nie zgadzać, jego posty też są dość osobliwe ale nikomu tu nie szkodzi, stara się być aktywny w wielu tematach i mimo niechęci z jaką się często spotyka, dalej walczy. Determinacji mu na pewno nie odmówię.
Chyba nie ma co się zrażać, bo coś ludziom się nie podoba...

Tu na forum wiele osób mi zarzuca, że mam swoje zdanie z którym oni się nie zgadzają, że pewne rzeczy traktuje po swojemu mimo, że w rzeczywistości wszelkie argumenty mówią, że racji nie mam, bo skoro Messi wygrał wszystko i robi statystyki, to jak ja mogę kogoś stawiać ponad nim? lub jak się ośmielam go w ogóle krytykować... Cóż, tu jest ten problem, że dla mnie mogą inne czynniki decydować o tym kto jest najlepszym piłkarzem a kto nie i bawi mnie jak ktoś mi wmawia, że próbuje narzucić swoje zdanie innym (a taka argumentacja się pojawiła gdzieś w głosach) kiedy na ogół ja na tym forum jestem zmuszany do obrony własnego zdania, ja go nie narzucam, tylko bronię własnej opinii i nie naciskam by druga osoba zmieniła swoje poglądy, ale aby mi ich nie narzucała bo statystyki i ilość pucharów sugeruje tak a nie inaczej. Tak samo było przy DDK i dyskusji w temacie szachów, gdzie broniłem Niemanna jako, że nikt nie przedstawił dowodów na jego oszustwa z kolei dany użytkownik wręcz oburzył się, jak w ogóle mam śmiałość bronić oszusta... Każdy ma swoje stanowisko i będzie go bronił i w sumie na tym polega forum aby dyskutować, ale też nie można oczekiwać, że komuś narzucisz swój punkt widzenia.

W tym roku akurat dość często zdarzało się, że ktoś się mnie przyczepił i komentował wiele moich postów. Wypowiadasz się na temat Realu Madryt a tu Ci piotrcies wbija do tematu i zwraca uwagę, że zamiast "który" piszę "jaki" by za chwilę to zrobić jeszcze w kilku innych tematach. Była osoba której nicku nie pamiętam a która dosłownie ganiała za mną do każdego tematu czekając gdzie się może tylko mnie przyczepić i zwyczajnie szukała zaczepki, DDK to samo, kiedy w temacie szachowym się oburzył, to później łaził po tematach i jak widział moje wypowiedzi, to wyciągał je z kontekstu i przedstawiał w dziwnej formie, nawet chyba w wątku Messi, Ronaldo, Lewandowski wyrwał z kontekstu kilka moich wypowiedzi i złożył z tego coś, czego nie napisałem i było to na tyle żałosne, że uznałem, że nie będę tego komentował.

Ktoś mi wypomina konstrukcje moich wypowiedzi lub to jak pisze, ale na szczęście na forum jest znacznie więcej osób które w ogóle nie potrafią się wypowiadać na forach publicznych a to robią na swój sposób i nikt się ich nie czepia... Ale to już jest kwestia odbioru danej osoby, jeśli kogoś na forum lubisz albo w jakiś sposób akceptujesz, to przymykasz oko na to jak pisze czy co pisze, ale jeśli jest ktoś za kim nie przepadasz, to będziesz zwracać uwagę na każdy detal aby mu tylko go wypomnieć.

Ja tu na forum mimo wielu spędzonych lat, to nie angażuje się w jakieś relacje między forumowiczami, wchodzę by czasem podzielić się jakąś swoją opinią, wypowiedzieć o danym wydarzeniu sportowym a też często wypowiadam się w tematach nie związanych z piłką nożną. Nie próbuje wbić w jakieś "towarzystwo wzajemnej adoracji" na forum, bo mam zwyczajnie to gdzieś. Tak jak jestem samotnikiem w życiu, tak na forum też wolę być na uboczu.

Ogólnie w zeszłym roku rozważałem rezygnację z forum, bo faktycznie zrobiła się jakaś nagonka na moją osobę (i to zaczętą właśnie od potrciesa ale nie z jego powodu, on dał jedynie sygnał a wierne pieski wbiły do tematu i zaczęły na mnie ujadać w jego rytm. Pamiętam, że wtedy napisałem dość obszerny post i to chyba na temat Realu Madryt i całe moje wypociny szlag trafił, bo piotrcies wbił do tematu i zwrócił uwagę, że właśnie napisałem "jaki" zamiast "który" i zaczęła się nagonka na moją osobę a cały post jaki napisałem poszedł się walić, najważniejsze było to aby mnie pojechać za to, że napisałem jeden wyraz tak a nie inaczej) i gdzieś z tyłu głowy nadal rozważam by to zrobić, to, że tu piszę nadal to tylko i wyłącznie przegrana z "przyzwyczajeniem" jakie się wyrobiło przez lata zaglądania tutaj. Jestem podatny na prowokacje, więc nie wykluczone, że prędzej czy później stanie się coś co definitywnie wpłynie na to, że z forum zrezygnuje, ale na ten moment staram się pewne rzeczy ignorować, albo iść pod prąd i bawić się tym jak inni się wkurzają, co przynajmniej daje mi trochę zabawy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 sty 2023, 13:11

Za długie, nie czytam.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 13:15

Ja przeczytałem i troszkę przykro. Ale takie wrażliwe osobniki, które lubują się w mandze też są na tym świecie.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 sty 2023, 13:25

Kesz pisze:
07 sty 2023, 12:47
lub jak się ośmielam go w ogóle krytykować
ale wiesz, że nikt nie przyczepił się samej krytyki Messiego, tylko słów:
Kesz pisze:
18 gru 2022, 20:09
Całować ten Puchar po Messim to tak jak robić minetę przeruchanej prostytutce jaka stoi cały dzień w temperaturze 40 stopni w cieniu bez żadnego mycia.
?

Przecież wiele osób krytykuje Messiego i nawet są ludzie, którzy uważają Ronaldo za lepszego, jakoś nikt się nie czepia, po prostu odjechałeś w tym poście i poszedłeś po bandzie, to była reakcja.
Kesz pisze:
Wypowiadasz się na temat Realu Madryt a tu Ci piotrcies wbija do tematu i zwraca uwagę, że zamiast "który" piszę "jaki" by za chwilę to zrobić jeszcze w kilku innych tematach.
dwukrotnie o tym napisałem (nie licząc głosu w plebiscycie) - w temacie szachów i wcześniej w temacie Ligi Narodów. I to było latem poprzedniego roku, nie przesadzajmy już, bo piszesz, jakbym latał za tobą w każdym temacie i się czepiał słówek. Tak, zrobiłem to dwukrotnie (tzn. jak sobie poprzeszukiwałem posty, to tyle znalazłem), bo to jest coś, na co zwróciłem uwagę. Nie wiedziałem, że to taka obraza, nie będę już.

Imo jesteś przewrażliwiony. Piszesz prowokacyjne posty, to otrzymujesz reakcję. Jakbym miał zliczyć, ile razy się do mnie przyczepiono o cokolwiek i miał to pocytować, to bym napisał post na 20 Morrowów, ale po co o tym pamiętać? To jest forum, po drugiej stronie są ludzie, czasem dojdzie do jakiejś spinki i tyle. Ty za to mocno się przyczepiłeś do pierdół, bo dwukrotnie ci zwróciłem uwagę, że źle piszesz. Trochę dystansu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2023, 14:00

Kesz nie rozumiesz kompletnie co się do Ciebie pisze. Piotrek już napisał o co chodziło z Messim, a ja tylko napisze, że nie chodziło to, żę broniłeś pewnego szachistę, dlatego że nie ma dowodów ze nie oszukiwał, tylko np. że pisałeś, że "jesli nawet oszukiwał to szacunek, że w dzisiejszych czasach mu się to udało".

Aaa... I że skoro udowodnili mu czy tam się przyznał, ze oszukiwał w turniejach internetowych, to nie może to mieć odzwierciedlenia w innych turniejach. Czyli rozumiem, że jak ktoś kupił mecz towarzyski i przyznał się do tego to i tak nie miałbyś nic przeciwko, żeby potem normalnie brał udział w LM czy MŚ. No cóż, każdy ma prawo do swojego zdania, ale ktoś broni oszusta (tak, jest oszustem, bo sam przyznał się do oszustw) i podaje takie argumenty to szkoda mi słów :)

Jak zrozumiesz to mogę wrócić do dyskusji. wiele ludzi ma tu różne zdania, czasami pisze prowokująco, czasami ma skrajne poglądy, ale mimo wszystko Ty chyba przodujesz w głosach na rozczarowanie czy tam najsłabsze ogniwo. Spróbuj zrozumieć czemu.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 sty 2023, 14:08

Kesz pisze:
zrobiła się jakaś nagonka na moją osobę (i to zaczętą właśnie od potrciesa ale nie z jego powodu, on dał jedynie sygnał a wierne pieski wbiły do tematu i zaczęły na mnie ujadać w jego rytm.
Dziwisz się, że ludzie się Ciebie czepiają a sam sobie nie pomagasz pisząc o nich w takim tonie. W dodatku to ciągłe wspominanie o odejściu, rezygnacji z forum. Fajnie, że masz swoje zdanie, ale za dużo szumu wokół siebie robisz a za mało treści.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 sty 2023, 14:33

@piotrcies - akurat na ten cytat odnośnie Messiego, to był najmniejszy odzew, bo każdy normalnie myślący zauważył, że to jest jeden wielki sarkazm z mojej strony i taki zwyczajnie "złośliwy" post na to całe spuszczanie się nad Messim przez niemal cały turniej a na sam jego koniec robienie z niego nie wiadomo kogo. Tak samo jak w tym czasie wszyscy siedli na Ronaldo, bo to były dwa różne bieguny... Z jednej strony zawodnik jakiemu się wszystko udaje pod koniec kariery a z drugiej strony zawodnik jaki na koniec kariery ma pod górkę z każdej strony. W tym samym czasie też podkreślałem, że doceniam Messiego jako piłkarza i jego dokonania, ale potępiam go za jego zachowania boiskowe i pychę. Ale fakt faktem, to było moje działanie prowokacyjne i świadomie szedłem pod prąd, więc tu nie dziwie się, że część osób to sfrustrowało, ale część chyba zbyt mocno zinterpretowała te moje złośliwości do Messiego.

@DDK Kwestia jest taka, że Niemannowi nie udowodniono ostatecznie żadnych oszustw, nawet raport chess.com idzie o kant tyłka obić, bo nawet nie opublikowali na jakiej podstawie wykryli te rzekome oszustwa. Hans Niemann przyznał się do oszustw jakich dopuścił się w grach internetowych jako dzieciak i nie miały one miejsca na żadnym turnieju. Do tego platforma chess.com w żadnym stopniu nie jest powiązania z organizacją FIDE. To tak jakby piłkarz wystąpił sobie w meczu z kumplami na orliku gdzie jakoś oszukiwał i chciałbyś z tego powodu wykluczyć go z rozgrywek UEFA i FIFA.
Obecnie Hans Niemann pozwał Magnusa Carlsena o platformę Chess.com za zniesławienie i próbę wykluczenia go z środowiska profesjonalnych szachów, odszkodowanie za te działania wobec Amerykanina mogą kosztować Norwega i Chess.com wiele milionów dolarów.

A to, że odniosłem się, że jeśli ktoś kiedyś mu udowodni, że faktycznie oszukiwał albo po latach jak będzie na emeryturze, sam o tym wspomni, to mimo wszystko będzie bardzo ciekawe, bo można psioczyć na zabezpieczenia w szachach odnośnie oszustw, ale mimo wszystko na tych większych imprezach jest to dość wnikliwie sprawdzane, oszukać system to nie jest łatwa rzecz, tak by nikt tego nie wykrył. To tak np. jak z Raposo w piłce nożnej, jaki wszystkich oszukiwał przez cały czas swojej kariery i gdzieś zapisał się przez to w historii. Niemannowi jednak nie udowodniono zarzucanych oszustw, zawodnik nadal gra profesjonalnie w szachy i nie dawno przebił ranking 2700 co go obecnie plasuje na 35 miejscu w Światowym rankingu FIDE. Sama organizacja FIDE mimo, że miała wystawić raport odnośnie zawodnika, to tego do dziś nie zrobiła i jak wspomniałem, Niemann wytoczył pozew sądowy Magnusowi jaki go bezpodstawnie oskarżył po tym jak przegrał z Niemannem w turnieju, pozwał też jego firmę oraz Chess.com z jakim współpracował w celu właśnie wykluczenia zawodnika z środowiska szachowego.
Dziwisz się, że ludzie się Ciebie czepiają a sam sobie nie pomagasz pisząc o nich w takim tonie. W dodatku to ciągłe wspominanie o odejściu, rezygnacji z forum. Fajnie, że masz swoje zdanie, ale za dużo szumu wokół siebie robisz a za mało treści.
Wybacz, ale o odejściu z forum wspomniałem jedynie w sytuacji gdy właśnie miała miejsce sytuacja w wątku Realu Madryt (chyba w tym wątku) i teraz, więc jakie ciągłe? A treści to akurat robię aż za dużo a szum robią inni, to ja jedynie jestem debil, że łapie się na prowokacje i wchodzę z tymi ludźmi w dyskusję. Z tym Messim to faktycznie zachowałem się sam prowokacyjnie i jestem świadomy, że miałem na celu tu pójść pod prąd w sytuacji gdzie wszyscy się nad nim spuszczali i o tym już wiele razy wspomniałem, ale nie jest tak, że po Messim jadę przy każdej możliwej okazji, to też akurat efekt tego wyolbrzymiania jakie ma miejsce na forum, tak jak teraz mówisz, że niby ciągle wspominam o odejściu co jest bzdurą, tak samo ktoś wspomniał przy głosach, że przy każdej okazji krytykuje Messiego, co też jest bzdurą - rozumiem, że pozostaje świeży wątek po MŚ, ale nie ma co tego wyolbrzymiać na cały okres czasu, zwłaszcza od momentu jak Messi gra w PSG, to w sumie mam wywalone na tego człowieka i jego poczynania i bardziej jak już o czymś piszę, to działaniach Realu Madryt zarówno na boisku jak też jeśli chodzi o ich politykę transferową. Więc też ktoś koloryzuje wątek narzucając mi, że nadgorliwie coś robię... Nie wiem, może mają szczęście, że trafiają akurat na takie moje posty, albo tylko takie zauważają.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 14:38

Kesz pisze:
07 sty 2023, 14:33
Z jednej strony zawodnik jakiemu się wszystko udaje pod koniec kariery
:think: O co mu chodzi z tym jakim? Może faktycznie rodzinka i taki podprogowy przekaz. Wyższy level propagandy. ;)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 07 sty 2023, 14:38

taki suchar mi sie nasunal

ulubiony polityk kesza?
Spoiler:
kurła cloner o tym samym, upadek mudiego

ODPOWIEDZ