Kolega pewnie oglądał ten sam film dokumentalny co ja tylko ja go ogladałem dłuższy kawalek temu (niedawno bodajże była powtórka). NIe potrafie sobie przypomnieć jakie tam były dane (moze to 70 %) pamiętam natomiast ze mnie zbulwersowały bardzo.Chlopaczek pisze:Ciekawe skad masz te dane?Gdyby tak bylo jak mowisz ze 70% zabija sie bez zgody pacjenta to na pewno nie przeszloby to bez echa.Pierwsze slysze o 70%.Przypadki na pewno wystepuja ale nie na taka skale.To by byl prawie holocaust.Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Zabijajmy ludzi mimo że tego nie chcą (eutanazja)
A echo o jakim mówisz Chłopaczek to chociażby to, że ktoś nakecił ten film...
Tymon Jagła (Deco_10) pisze: a na koniec niech kobiety rodzą dzieci, aby je potem dać zabić (aborcja). Innymi słowy: Viva Oranje!
Chłopaczek to akurat co to jest aborcja to regluje prawo i np w Jugosławi aborcja to wygląała miejwiećej tak: płód można zabić bo to nie człowiek, człowiekiem się stawało w chwili zaczerpnięcia pierwszego oddechu. Dokonywane były powszechnie zabiegi - porody kiedy lekarz wkładał dziecko odrazu do wiadra z wodą, żęby nie stało się człowiekiem a pozostało płodem - martwym płodemChlopaczek pisze:Albo zastanow sie co piszesz albo przeczytaj co to jest aborcja.Urodzenie i zabicie to nie aborcja tylko morderstwo.