LM: Real Madryt - PSG - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

LM: Real Madryt - PSG

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 14 lut 2018, 23:18

Ilka pisze:[p
Nie wiem czy znajdzie się drużyna która wyeliminuje ten Real, mimo że grają kichę totalną to na LM mają patent i nie zdziwię się jak wygrają po raz kolejny. .
Patent sratent. Dzis mieli fuksa i to tak się nazywa a nie inaczej.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 lut 2018, 23:28

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 lut 2018, 23:29

Magnum pisze:
moody90 pisze: a reka ramosa spelnia znamiona celowosci
Jestem ciekawy, jakie uważasz, że spełnia te znamiona celowości? :>
postaram sie prosciej to ujac: wyglada na, [k****], celowa :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 lut 2018, 23:36

W mojej opinii nie, jest mały dystans między zagraniem piłki (przynajmniej tak mi się wydaje, ten filmik jest mega słaby, bo pokazuje zwolnione tempo i tylko jeden kąt, więc może mylić), ręka w naturalnej pozycji i rusza się w naturalnej pozycji, nie widzę tam rozmyślnego zagrania.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 lut 2018, 23:40

PSG ma wszystko, aby wygrac LM nawet i w tym sezonie, procz jaj. Ich sie nie da kupic, trzeba je wychodowac. Skonczylem ogladac w 70 min i bylem pewien, ze paryzanie cos wcisna, Bo momentami w Madrycie na tylach byla rozpacz. Real to jednak Real. Jednakze kwestia awansu ciagle otwarta.

EDIT: Karny to smiech na sali.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 14 lut 2018, 23:44

League pisze:
Skoczył jakby miał jakieś ładunki wybuchowe w getrach :rotfl:

LKlajt
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 113

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LKlajt » 15 lut 2018, 0:24

RoyKeane pisze:
Nie wiem czy znajdzie się drużyna która wyeliminuje ten Real, mimo że grają kichę totalną to na LM mają patent i nie zdziwię się jak wygrają po raz kolejny. .
Nie ogarniam :) [pogrubienia moje]

Czy moglby mi ktos wytlumaczyc fenomen nazywania gry Realu "kichą, fuksem, fartem, tysiacem wrzutek, Ramosem ostatnich minut, CR7 na pusta, drewnem w ataku" i jednoczesnie ta ekipa wygrywa 3 razy LM w 4 lata i jako pierwsza broni LM?

I o czym to swiadczy w porownaniu do pozostalych ekip?

Dla ulatwienia wkleje statsy z dzisiejszego meczu za whoscored

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 15 lut 2018, 0:40

LKlajt pisze:
RoyKeane pisze:
Nie ogarniam :) [pogrubienia moje]

Czy moglby mi ktos wytlumaczyc fenomen nazywania gry Realu "kichą, fuksem, fartem, tysiacem wrzutek, Ramosem ostatnich minut, CR7 na pusta, drewnem w ataku" l]
Odniosłem się do dzisiejszego spotkania. Chyba nie zaprzeczysz że mieli dziś dużo więcej szczęścia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2018, 5:52

Na moje oko ręka Ramosa nie była celowa, no i przy ciele, nie machał nią, wiec karnego bym tam nie dawał.

PSG daleko nie zajedzie, jak Neymar po kazdej akcji indywidualnej zawsze będzie chciał sam kończyć, by zostać bohaterem. Jakby trafili na Man City to też by dostali po dupie (podejrzewam), bo tamci grają zespołowo, a nie każdy sobie. Mbappe też raz miał ostry kąt i wolał uderzać słabo w bramkarza niż podać do środka. Więc nie tylko Neymarowi mozna to zarzucić.

Błędy Lo Celso i Areoli kluczowe. Na ligę francuską może wystarczają, ale na wygraną w LM już nie. Ten bramkarz to w ogóle przypomina mi takich bramkarzy na PNA, gdzie liczy się który ładniw ej w górę wyskoczy i efektowniej upadnie niż ile wybroni :mrgreen: podobnie jak stick, jak go widzę to zawsze coś spierdoli.

A jak się zastanawiacie czemu nagle Real wcisnął dwie.. już tłumaczę. Była 78 minuta, PSG cisnęło, a Real tracił siły. Marcelo stracił piłkę gdzies pod polem karnym PSG nie miał sił wracać. Pomyślałem, oho, PSG to zaraz ten mecz zamknie i postawiłem na ich wygraną. Po kilku minutach Real miał dwie kolejne bramki na koncie... tak że ten... :lol2:

A wcale bym nie przekreślał szans PSG w rewanżu. Mają fatalny wynik, ale mają też kim postraszyć i jak Neymar zacznie podawać do Cavaniego, czy Mbappe, to kto wie...

PS nurek Modricia fatalny. Mega żenujące zachowanie. Pozazdrościł chyba dawnym kolegom ostatnich akcji

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 15 lut 2018, 8:03

Jak zagrali wczoraj Isco i Bale?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lut 2018, 8:45

Isco zszedł i Real strzelił 2 gole.

Jak na ostatnio to dobrze, nie tracił piłek ale akcji zbyt wielu nie tworzył

"spalony" mbappe przed golem ronaldo.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 15 lut 2018, 9:43

ten 'spalony' to przyciety w najwazniejszym momencie, po po chwili pilka trafila do neymara, ktory byl praktycznie sam na sam

:?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lut 2018, 11:43

fieldy pisze: PSG daleko nie zajedzie, jak Neymar po kazdej akcji indywidualnej zawsze będzie chciał sam kończyć, by zostać bohaterem. Jakby trafili na Man City to też by dostali po dupie (podejrzewam), bo tamci grają zespołowo, a nie każdy sobie. Mbappe też raz miał ostry kąt i wolał uderzać słabo w bramkarza niż podać do środka. Więc nie tylko Neymarowi mozna to zarzucić.
Ja tam widziałem, że podawał. Bramka padła po jego świetnej asyście, a Cavani właśnie po podaniu Brazola oddał strzał i mógł się pokazać na boisku. Tutaj warto wspomnieć, że Urugwajczyk praktycznie nie współpracował z pozostałymi napastnikami.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 15 lut 2018, 11:50

tez nie rozumiem tego czepiania sie neya o egoizm. wiadomo, taktycznie to nie jest mistrz swiata, latwo sie tez zagotowuje, ale wczoraj byl zdecydowanie najlepszy z wszystkich zawodnikow ofensywnych, ktorzy grali od pierwszej minuty, w obu druzynach. wygrywal pojedynki z jednym, dwoma madrytczykami na raz, napedzal kontry, poslal kluczowe pilki do yuriego na poczatku meczu, do cavaniego pod koniec pierwszej polowy i do mbappe w drugiej

natomiast psg ma taki problem, ze grajac co tydzien w tak ogorkowej lidze ciezko jest nagle przestawic na walke z najlepszymi. dobrym przykladem jest wystawienie calego tego lo celso. przeciez to nawet nie jest dm. w ligue1 to se moga pykac nawet bez defensywnego pomocnika, ale w meczu z powazniejszym rywalem, gdzie trzeba tez troche pobiegac za pilka wyszlo ewidentnie, ze gosc sie na te pozycje nie nadaje - co druga proba odbioru konczyla sie faulem, no a wisienka na torcie glupio sprokurowany karniak

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 lut 2018, 11:57

League pisze:
gość ma lepsze wybicie niż nasi skoczkowie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”