23.05.2007 Milan - Liverpool ( Ateny ) - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 maja 2007, 18:14

Jarzinho dla mnie finał sprzed roku był nudny i tego nie zmienisz

Tak tylko jak coś się pisze to trzeba mieć jakiś argument, bo jak w jednym spotkaniu o tej samej randze jeden zespoł stwarza taka sama ilośc, a moze wiecej sytuacji bramkowych co oba zespoły w innym spotkaniu, to to juz jest jakiś wyznacznik. Emocje, dramaturgia tempo nieporównywalne, dodatkowo atmosfera. To nie ma czegoś, ze ktos pisze, bo jest kibicem neutralnym czy może kibicem ekipy pokonanej przez finaliste. Zobacz jakie były wpisy po finale Uefa, czy zeszłorocznej edycji LM... I tak dalej i tak dalej.
Jakis tam argument mam. :roll:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 25 maja 2007, 19:51

rkoeman pisze:ja tez sie ciesze. choc nie przepadam z milanem po laniu jakie sprawil barcelonie w 94 roku to:

-uwazam ten klub za najlepszy w historii klubowej pilki

-ciesze sie ze goni real w ilosci pucharow
:lol: Możesz nam wyjaśnić co miałeś na myśli w tym miejscu? Najwięcej tytułów w Pucharze Mistrzów ma Real czy to się tobie podoba czy nie .... więć twoje twierdzenie, żę Milan jest najlepszym klubem ..... wpisuje się jak ulał do twierdzeń, że to LFC jest moralnym zwycięscą finału, bo lepiej grał ...... ta sama bzdura. No chyba, że brałeś pod uwagę wszystkie trofea, ale w takim razie skrzywdziłeś mój kolejny klub Boca JR :P

Wiem wiem Real zdobywał tytuły dzięki Franco i były to czasy przedpotopowe .... a tak w ogóle to 2>9 i Urugwaj wniósł mniej do światowej piłki niż Holandia pomimo iż 2-ktornie zdobył Mistrzostwo Świata, a Holandia ani razu :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 maja 2007, 22:47

wybacz ale wiekszosc wygranych milanu widzialem na wlasne oczy a wygrane z druzynami z francji zakonczone wynikami 6-9 w czasie gdy real mial zapewnione z urzedu wygrane w lidze malo do mnie przemawiaja

tak samo ja 2 mistrzostwa swiata urugwaju nie powoduje ze druzyna ta dala wiecej pilce noznej niz np holandia ktora nigdy nie wygrala mundialu

to dosc proste do zrozumienia dla kazdego kto na chwile zdejmie z oczu biale klapki

wiec skoro ironizujesz to wytlumacz mi -

co takiego wielkiego pokazal w historii pilki swiatowej urugwaj. w ltach o ktorych nikt nie pamieta. wytlumaczysz mi zamiast ironizowac w glupi sposob?

na szcescie od 7 juz blisko do 9 i mam nadzieje ze za kilka lat nie bedzie niedomowiem tego rodzaju. bo ze milan jest lepsza druzyna klubowa w historii pilki jest dla mnie oczywiste. tak jak dla wielu innych osob ktore nie uwierzyly w slogany i napisy na koszulkach

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 26 maja 2007, 10:43

Własnie ciekawy jestem jak na światową piłke wpłyna Urugwaj, który wygraywał gdy wszyscy tak na prawde mieli w dupie MŚ i nawet nie rozgrywano Eliminacji bo było zbyt mało chetnych. Holandia owszem nie zdobyła ani razu Mistrzostwa ale wystarczy poczytac troche Historie futbolu można zuważyć, że to Holendrzy wprowadzali dużo nowinek taktycznych, a także wydali na świat o wiele lepszych piłkarzy niz Urugwaj. Podaj jakiegoś piłkarza z Urugwaju, który zbliżył sie klasa do Cruyffa, van Bastena czy choćby Kluiverta i Bergkampa.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 maja 2007, 12:01

A wracając do tematu...

Mecz nudny jak cholera. Z początku przewaga Liverpoolu, kilka strzałów na bramkę Didy, ale cóż z tego skoro żaden niecelny :P Później gra się nieco wyrównała. Końcówka pierwszej połowy, spryt Kaki, strzał Pirlo, Inzaghi w swoim stylu :lol: Druga połowa to już spokojna gra Milanu i wyczekiwanie na dobicie The Reds, które przyszło w 82 minucie za sprawą 'Super Pepe' (:lol:). Honorowa bramka Liverpoolowi się należała :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 27 maja 2007, 11:56

rkoeman pisze:wybacz ale wiekszosc wygranych milanu widzialem na wlasne oczy a wygrane z druzynami z francji zakonczone wynikami 6-9 w czasie gdy real mial zapewnione z urzedu wygrane w lidze malo do mnie przemawiaja
Znow nasz obdarzasz typowa rkoemanowa logika :lol:
Czyli jezeli nie widzialem na wlasne oczy Bitwy pod Grunwaldem, II Wojny Swiatowej czy odsieczy Wiednia to moge spokojnie powiedziec, ze nie maja te wydarzenia zadnego znaczenia dla dorobku kulturowego czy tez historycznego Polski, Europy czy swiata? Przeciez nie ma zadnego zapisu wideo, od tamtej pory metody walki sie zmienily bo teraz przeciez nikt na koniach nie napieprza sie szablami i ogolnie wszystko jest inaczej.
Czy jak (nie daj Boze) ktos da Barcelonie nagrode za najlepsza druzyne XXI wieku za zwyciestwa z poczatku tego wieku (przyjmujac, ze jeszcze cos wygra, w koncu to najlepszy team od czasow wielkiego Milanu) to bedzie mozna pisac, ze przeciez to lipa, bo bylo to dawno i nieprawda i nikt tego nie pamieta?

O tych klapkach to chyba glownie do siebie powinienes napisac. Tylko zmien ich kolor i wszystko sie bedzie zgadzac...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”