dla mnie tez - funkcjonuje z ta aplikacja i duzo mi ulatwia w kwestii diety a i zakupow w sklepie bo zawsze jade z lista i rzadko sie zdarza tak abym cos marnowal i wyrzucal.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 gru 2025, 10:43
dla mnie tez - funkcjonuje z ta aplikacja i duzo mi ulatwia w kwestii diety a i zakupow w sklepie bo zawsze jade z lista i rzadko sie zdarza tak abym cos marnowal i wyrzucal.
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 10:51
Testowaliśmy w tym czasie rozpiski na przedział 1400-1800 kcal i cały czas waga mi szła w górę. Od paru tygodni jest mniej-więcej tak samo z wahaniami 2 kg w jedną i drugą stronę, ale na ten moment to już nie wiem, ile miałabym jeść i co robić, żeby to poszło w dół. Nie wyobrażam sobie zejść, tak jak moja mama, do przedziału 800-1000 kcal dziennie, bo wydaje mi się to po prostu totalnie przegięte.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 gru 2025, 10:59
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 11:42
Może rośnie we mnie jakiś obcy
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 16 gru 2025, 11:44
Ale u mnie to działa tak ze jedząc od 12 do 20 zjem mniej niz od 9 dajmy na to. Mi sie sprawdza
Eyesmon
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 gru 2025, 11:48
Boromir
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 16 gru 2025, 11:57
W takich przypadkach bardzo szybko wychodzi, że bilans kaloryczny to nie zawsze jest główny czynnik. Najczęściej taką herezję głoszą osoby zdrowe, bardziej niż mniej wysportowane i prowadzące względnie zdrowy tryb życia. Wystarczy jednak trochę problemów zdrowotnych czy z metabolizmem i szybko się zobaczy jak duży wpływ mają takie drobnostki jak zwiększenie ilości białka nawet o te 10% względem cukrów albo zwiększenie ilości błonnika przy identycznym bilansie kalorycznym. Już nie mówię o wpływie trybu życia na zatrzymywanie się wody w organizmie, a to coś co może powodować dobowe wahania wagi o ponad kilogram i wpływać bardzo negatywnie na samopoczucie.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 16 gru 2025, 12:03
Ja testowalam to okienko żywieniowe. Niestety wybrałam zły okres bo wakacyjny .. Osobiście ciężko mi było się ogarnąć z godzinami, bo nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez śniadania, obiad musiałam jeść między 13, a 13:30 bo tak mam przerwę w pracy i musiałam się wyrobić z jedzeniem do 18 żeby po treningu, który miałam na 19 już nic nie jeść. Ze dwa miesiące wytrwałam ale nie widziałam większej różnicy
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 12:05
To fakt, mam zanotowane w dzienniku, że nawet przy intensywnym cardio nie dochodzę do tętna powyżej 105. Gdzie dawniej przy lekkim marszu pod blokiem miałam 125.Mr.Chris pisze: ↑16 gru 2025, 11:57Mi tu najbardziej się rzuciło w oczy o spowolnieniu pracy serca. Duża część kalorii idzie na samą pracę organizmu, a każdy kto ma samochód, wie, że im wyższe obroty tym większe spalanie. Zwłaszcza, że to pewnie nie objawia się tylko w stanie spoczynku, ale tętno przy wysiłku też jest niższe niż było.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 gru 2025, 13:06
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 13:37
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 16 gru 2025, 14:03
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 16 gru 2025, 14:11
Eyesmon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin