Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sty 2017, 5:55
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 16 sty 2017, 5:56
Dobrze, że nie mam posesji.fieldy pisze: wstawać, śnieg odgarniać sprzed posesji przed pracą
Darkman1948
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sty 2017, 6:27
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 8:48
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 16 sty 2017, 9:01
Darkman1948
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 9:14
To ja na szczęście nie mam takich problemów. Jeszcze
Uhuhu, trzymam, trzymam!
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2017, 9:17
futbolowa pisze: Ja myślałam, że miło zacznę dzień, bo od męża prezent-niespodziankę dostałam
A tu dupa - nagle dostaję wiadomość, że straciłam prawo do świadczeń zdrowotnych. Akurat w dniu, w którym zmobilizowałam się, żeby pójść do laryngologa. NFZ w Czewie nie pomógł, NFZ w Katowicach odrobinę i dopiero z ZUSu dowiedziałam się, że umowa zlecenie, jaką miałam prawie pół roku temu, zaważyła o tym. Co za debilizm.
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 9:30
No właśnie, wyszło na to, że musi teraz wyrejestrować mnie na ten miesiąc, co umowę zlecenie miałam. O dziwo udało się to załatwić z jego kadrami przez telefon.j1mmy pisze: czy twój mąż cię ubezpiecza w ramach swojej umowy o pracę ? Jeśli tak to powinien mieć zaświadczenie z zakładu pracy. Problem w zusie pojawia się gdy kończysz odprowadzać składki np w ramach uzl i zleceniodawca nie wyrejestruje cię z zusu. Wtedy tak naprawdę twój mąż powinien zarejestrowac cię ponownie. Ogólnie takie tam ichnie informatyczne problemy nie do przebycia
No tak, wszystko jest możliwe
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2017, 9:35
Zgodnie z przepisami nie , do UZL zdrowotne jest zawsze. A jeśli nie masz innego ozusowanego dochodu to ty i zleceniodawca jesteście zobowiązani do ozusowania UZL. Umów o dzieło to jeszcze nie obowiązujeNa przyszłość będę wiedzieć, żeby brać tylko umowę o dzieło. Bo nie wiem czy uda się w takiej sytuacji podjąć umowę-zlecenie bez ubezpieczenia. A zmuszanie go do tego, żeby co chwilę latał wypisywać mnie na miesiąc czy dzień, to trochę lipa.
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 9:48
Czyli, krótko mówiąc, muszę kombinować tak, aby zawsze mieć umowę o dzieło. Chociaż ciężko to będzie zrobić, kiedy np. chodzi o korektę książki albo link sponsorowany na blogu.j1mmy pisze:Zgodnie z przepisami nie , do UZL zdrowotne jest zawsze. A jeśli nie masz innego ozusowanego dochodu to ty i zleceniodawca jesteście zobowiązani do ozusowania UZL. Umów o dzieło to jeszcze nie obowiązujeNa przyszłość będę wiedzieć, żeby brać tylko umowę o dzieło. Bo nie wiem czy uda się w takiej sytuacji podjąć umowę-zlecenie bez ubezpieczenia. A zmuszanie go do tego, żeby co chwilę latał wypisywać mnie na miesiąc czy dzień, to trochę lipa.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2017, 9:50
j1mmy
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sty 2017, 9:56
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2017, 10:04
W razie czego myślę, że do Pawła mamy szybki dostęp, więc jak będziesz miał jakieś pewne info, dawaj znać, a my będziemy działać
futbolowa
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio