Filmy - Strona 646

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 10:13

Przema pisze:
wczoraj, 9:37
No ale sa pewnie niektore filmy, ktore lepiej obejrzec na naprawde duzym ekranie z dobrym naglosnieniem. Wydaje mi sie, ze w domu mam to ogarniete calkiem niezle, ale np. film typu 'Wyscig' to dla samych dzwiekow silnikow warto bylo ogladac w kinie.
Do kina chodzimy 1-2 razy w roku i to właściwie jedyny powód. Wszystkie filmy oglądane dla fabuły, oglądamy na chillu w domu, a kino tylko dla efektów. Najczęściej 4D na różne Avatary (chociaż ostatni jakoś nas nie przyciągnął) czy filmy z uniwersum Marvela.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 10:17

U mnie juz za duze lenistwo zeby do kina jezdzic. Na nowego Bonda MOŻE bym sie wybral w zaleznosci ile trzeba by czekac na premiere na jakims VOD czy innej platformie. Zamiast kupowac bilety i wydawac kase na barze, to zdecydowanie wolalbym jakies sushi zamiast tego do domu zamowic i w spokoju spedzic filmowy wieczor.
Mimo, ze wiem, ze pelni efektow w domu nie osiagne to i tak tylko z tego powodu nie chcialoby mi sie gonic do zadnego kina. Pandemia tylko to poglebila, dokladnie to samo mam z roznymi zakupami czy to ciuchow czy butow. Wole zamowic przez neta i ewentualnie zwrocic niz jechac do galerii i chodzic do przymierzalni co chwile nagabywany przez sprzedawcow.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 10:21

W życiu bylem ze 100 razy w kinie, z czego pewnie połowa to przed 22-23 rokiem życia, później zaczęło mnie wkurwiać jedzenie popcornu, nachosów, a lubię oglądać film w ciszy i się na nim skupiać. Dlatego od wielu lat omijam kina, chodzę tylko na jakąś sensację lub komedię, dla rozrywki.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 170
Kibicuję: Juventus

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 10:53

Do kina zawsze warto iść, ale najlepiej długo po premierze, wtedy zazwyczaj jest max kilka osób, które przyszły oglądać film a nie wpierdalać 😎

Poszedłem sobie tak na "Blade Runner 2049", piękny to był seans, gdzie były ze trzy osoby.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » wczoraj, 11:03

Ostatnie na czym byłem w kinie to mecz :mrgreen: jak jest pełna sala, to jest fajna atmosfera takiej powiedzmy strefy kibica. Plus oczywiście duży ekran też robi robotę.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » wczoraj, 11:36

Jak mnie ostatnio znajoma zabrała do małego kina w warszawie to mam wrażenie, że tam było ciszej niż jakbym oglądał film w mieszkaniu - gdzie zawsze mogę uslyszeć jak pies szczeka za oknem albo sąsiad trzaśnie drzwiami. Nikt nic nie jadł, mozna było zapomnieć, że jest się w kinie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”