El Derbi Madrileño / Real Madryt - Atlético Madryt - Strona 10

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

El Derbi Madrileño / Real Madryt - Atlético Madryt

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 03 maja 2017, 14:35

moody90 pisze:
ozob pisze:
ale bayern do dwumeczu z realem to byla maszyna
W pierwszym meczu dali sie wyruchac Realowi jak to tylko mozliwe choc sami mieli na to okazje za sprawa karnego z czapy, a w rewanzu gdyby nie babol Ramosa to dogrywki by nie bylo poniewaz mimo przewagi w posiadaniu w momencie gry 11 na 11 mieli kolosalne problemy z tworzeniem klarownych sytuacji czego dowodem sa cale 2 strzaly w swiatlo bramki.
pomijam fakt wypadniecia 3 dni przed meczem dwoch absolutnie kluczowych zawodnikow, czyli hummelsa i lewego. ja to widzialem tak: dwumecz zaczyna sie od zera - bayern wychodzi na prowadzenie, gra bardzo przyzwoita pilke, w miedzyczasie marnuje karnego z dupy, w drugiej polowie strzela ronaldo, spotkanie jest wyrownane do momentu czerwa dla javiego - pozniej wiadomo, ze real wyczuwa krew, robi sie gra do jednej bramki, wciskaja druga. to ustawia rewanz, gdzie bayern musi odrabiac straty, ryzykownie sie odkrywac, a real moze grac to, co lubi najbardziej czyli konterki. bayern znow wychodzi na prowadzenie, znow wyrownuje ronaldo, z ktorym walczyc w powietrzu musial zostawiony sam lahm, po chwili 1-2 dla bayernu i teraz szwaby sa sprite, a real pragnienie, bo jeszcze jeden blad, bramka bayernu i mamy po awansie - real potrzebowalby trzech goli. dwumecz zaczyna sie od zera, bayern nie musi juz desperacko szukac bramek, no ale jak to zwykle bywa w takich sytuacjach - sedzia uspokaja sytuacje - wywala vidala, w tle gdzies casemiro radosnie plasajacy po boisku jedynie usmiecha sie pod nosem, znowu robi sie gra do jednej bramki, niemcom pozostaje jedynie murowac sie w dziesieciu (w sumie to i to 10 naciagane biorac pod uwage sytuacje m.in. hummelsa) i liczyc na loterie karnych, w koncu jednak mur peka, padaja dwie, ze spalonych, a ostatnie minuty to juz rzez niewiniatek, niemcy najchetniej zeszliby z boiska, bo nie grali juz o nic. reszta jest historia. jezeli to nie jest fartowny awans, to nie wiem, co nim jest
Post roku 2017, mogłeś od razu do Zwały wrzucić.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 03 maja 2017, 14:41

moody90 pisze: pomijam fakt wypadniecia 3 dni przed meczem dwoch absolutnie kluczowych zawodnikow, czyli hummelsa i lewego. ja to widzialem tak: dwumecz zaczyna sie od zera - bayern wychodzi na prowadzenie, gra bardzo przyzwoita pilke, w miedzyczasie marnuje karnego z dupy...
Ładnie pominąłeś sytuację, w której Benzema trafił w poprzeczkę.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 maja 2017, 14:54

blackmore pisze:
moody90 pisze: pomijam fakt wypadniecia 3 dni przed meczem dwoch absolutnie kluczowych zawodnikow, czyli hummelsa i lewego. ja to widzialem tak: dwumecz zaczyna sie od zera - bayern wychodzi na prowadzenie, gra bardzo przyzwoita pilke, w miedzyczasie marnuje karnego z dupy...
Ładnie pominąłeś sytuację, w której Benzema trafił w poprzeczkę.
gdybys uwazniej czytal zauwazylbys, ze nie opisywalem zadnej sytuacji bramkowej, ktora nie skonczyla sie bramka - niewazne, czy realu, czy bayernu, bo nie to bylo clou sprawy. w pierwszym meczu rzeczywiscie mial je i real (np. tamta glowka), mial i bayern (pudlo vidala z glowki w 40 minucie) - tak jak napisalem, w 11 na 11 mecz byl wyrownany

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 03 maja 2017, 14:57

moody90 pisze: ze nie opisywalem zadnej sytuacji bramkowej, ktora nie skonczyla sie bramka
moody90 pisze: w miedzyczasie marnuje karnego z dupy...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 maja 2017, 14:59

Carbon pisze: Oficjalnie do protokołu jest zapisana jako prawidłowa, my, kibice, możemy tylko gdybać, czy powinna być uznana.
ostatnio w meczu mu-swansea rashford oszukał sędziego i zdobył jedenastkę po której padł gol. W protokole jest 1:1 to jak? możemy gdybać czy powinien być gol z karnego uznany czy nie?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 maja 2017, 14:59

to dodalem tylko dla uczciwosci w kategorii bledow sedziowskich (bo o nich rzeczywiscie pisalem), zeby nie bylo, ze widzialem je tylko w jedna strone

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 maja 2017, 15:04

Carbon pisze: Ale co to zmienia, kiedy statystyka goli pozostaje? Czy ktoś Pelemu wypomina po latach gole zdobyte po spalonych czy tam faulach?
zmienia to to, że pisanie takich
Nie zmienia to sytuacji, że śmiesznie się patrzy na fanów Barcelony wypominających gole ze spalonego.
rzeczy w moim kierunku jest słabe

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 maja 2017, 15:21

szefu91 pisze: Co z tego, przecież sędzia stał daleko i nie ma powtórek ani zdjęć, w dodatku z gry nie wyglądało to na spalonego (więc nie jest spalonym jak z gry nie wyglądało)" XD
To tylko małe usprawiedliwienie sędziego, często broniłem też spalonych innych drużyn na forum, które były minimalne i praktycznie niezauważalne.
szefu91 pisze: No tak, bardziej ewidentny niż pierwszy, bezczelny wręcz, ale zapomniałem o nim. Chociaż był. Ale co z tego że był. Że w ogóle fani barcelony mają czelność to pisać, no niemożliwe.
Nie o to chodzi, oczywiście nadinterpretujesz to. Śmieszy mnie fakt, że wypominacie wszelkie gole ze spalonych, wszelkie niesłuszne żółte kartki czy inne tego typu rzeczy, a jednak z trudem przychodzi Wam przyznać komuś klasę czy podumać nad błędami sędziów na korzyść Barcelony.
szefu91 pisze: Ano to że te gole zostały zdobyte bezpośrednio wbrew przepisom. Generalnie nic to nie zmienia, podobnie jak nasze rozważania na forum czy Twoje twittowanie.
Czyli będziesz wypominał wiecznie gole ze spalonych Ronaldo? Przykre, szczęście, że jeszcze nie natknąłem się na osobę, która robi rankingi goli po spalonych innych graczy.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 maja 2017, 16:40

League pisze: no bardzo, a nadal to robisz. musisz przestać;) miło , że mam stalkera na forum xD
szkoda że nie cytujesz do innych cytatów no ale obalałoby to twoje teorie;) po raz kolejny utwierdzasz mnie w przekonaniu szkolnictwo w tym kraju jest na niskim poziomie bo jak taka osoba jak ty może dostać stypendium to naprawdę poziom jest strasznie niski.
Z chęcią bym się sprawdził z Tobą w jakimś teście na inteligencje, skoro masz o mnie takie mniemanie. Uwierz, że moje wyniki w różnych konkursach matematycznych i logicznych przez okres nauczania mogłyby tutaj parę osób porządnie zaskoczyć.

nie stalkera, tylko czytająć forum zwracam uwagę na głupie, bezsensowne posty. Ostatnio wytknąłem to Carbonowi, który wszedł w fajną dyskusję. Ty niestety wolałeś iść inną drogą.

jakie moje teorie? Zacytowałem Twoje wypowiedzi i napisałem, że są żałosne. Każda próba bezsensownej napinki, niezależnie czy z Twojej strony czy ozoba jest żałosna. Z tym, że od jakiegoś czasu to Ty w tym przodujesz na naszym forum.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 maja 2017, 16:54

DDK pisze: Każda próba bezsensownej napinki, niezależnie czy z Twojej strony czy ozoba jest żałosna. Z tym, że od jakiegoś czasu to Ty w tym przodujesz na naszym forum.
szkoda że źle to zinterpretowałeś . Te cytaty były po prostu wzięte znikąd i nie oddają no ale dla ciebie teksty ozoba typu obciąg mu jest spoko to trudno. Mi tam nie przeszkadza co on pisze o mnie ale jak chcesz się wtrącać w nie twoją dyskusję to już rób to porządnie.

może było ale co tam.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 maja 2017, 17:11

ramos głupie bydle, kiedy w końcu ktoś zawiesi tego bandytę (ewentualnie może mu ktoś w końcu nogi połamie za te wszystkie kurewskie zachowania)

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 03 maja 2017, 17:23

de rossi w roku 2011 za podobne uderzenie srny(tez sedzia nie zobaczyl tego w meczu) po przeanalizowaniu video zostal zdyskwalifikowany przez uefa na 3 mecze.
chyba nie musimy sie bawic w zgadywanki czy ramos cos dostanie?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 maja 2017, 17:35

FRYDERYK SZOPEN pisze: de rossi w roku 2011 za podobne uderzenie srny(tez sedzia nie zobaczyl tego w meczu) po przeanalizowaniu video zostal zdyskwalifikowany przez uefa na 3 mecze.
chyba nie musimy sie bawic w zgadywanki czy ramos cos dostanie?
Niby cuda się zdarzają ale idę o zakład że Ramosowi się upiecze. Zresztą śmieszne już było tylko 1 mecz bana za wjazd 2 nogami w messiego...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 maja 2017, 18:06

League pisze: szkoda że źle to zinterpretowałeś . Te cytaty były po prostu wzięte znikąd i nie oddają no ale dla ciebie teksty ozoba typu obciąg mu jest spoko to trudno. Mi tam nie przeszkadza co on pisze o mnie ale jak chcesz się wtrącać w nie twoją dyskusję to już rób to porządnie.
Jak można źle zinterpretować Twoje posty? Nie były wzięte znikąd, tylko z Twoich ostatnich postów. I znowu sobie dopowiadasz - to, że ozobowi nie wypomniałem jego tekstów, to dla Ciebie jest równoznaczne z tym, że to jest "spoko". Skoro tak interpretujesz to nie pozostaje mi nic innego jak skończyć tą wymianę.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 maja 2017, 18:49

DDK pisze: mi nic innego jak skończyć tą wymianę.
szkoda że ją w ogóle zacząłeś. Jakbyś się przyjrzał to byś zobaczył czemu tak odowiedziałem ale że zobaczyłeś "league" to pomyślałeś sobie że się przyczepisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”