Manchester City - Real Madryt - 1/2 LM 2016 - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zagra w finale?

Manchester City
5
36%
Real Madryt
9
64%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Manchester City - Real Madryt - 1/2 LM 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2016, 9:39

A fajnie byłoby gdyby City weszło do finału. Nie ważne w jakim stylu. Real Atletico już było.

No Real wrzucił wyższy bieg z Wolfsburgiem, szkoda tylko że te bramki to była żenada ze strony niemców niż geniusz Realu

szkoda że Silva nie jedzie. Yaya możliwe ze zagra.
w Realu wraca Ronaldo ale Benzema nie zagra wiec pewnie ogórek Jese.
Ale takze nie zagra najlepszy pomocnik 1 meczu Casemiro, moze być spore osłabienie

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 maja 2016, 10:03

City to mentalny średniak a Pelle to trener który potrafi grać ale nie potrafi wygrywać, nie rozumiem chwalenia City za pierwszy mecz, grali tak by nie tracić a od 70 minuty ratował ich Hart bo opadli z sił(takie pseudo Atletico :P )
Aguero ginie w ważnych meczach albo coś go boli, de Bruyne też był nie lepszy, jak miał piłkę na świetną kontrę to zagrał jak piłkarz z Ekstraklasy
I tak już zrobili więcej niż oczekiwano
Paradoksalnie słabości City mogą być ich siłą jeśli tylko mecz się się będzie układał i będą grać solidnie. Wtedy będą się nakręcać, zwłaszcza jeśli brak Casemiro i Benzemy będzie w Realu widoczny

IMO bramka Realu zakończy mecz, nie będzie jak z Juve, które miało liderów na boisku, Moratę, lpeszą drużynę i lepszego trenera

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 04 maja 2016, 10:09

Po pierwszym meczu, to City może uratować lepsza dyspozycja De Bruyne i Yaya. Nie widzę, żeby gdzie indziej można było w drużynie Manchesteru wnieść jakąś większą jakość.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 maja 2016, 10:24

Real jest jak najbardziej do opierdolenia w tym dwumeczu. Krolewscy maja to "szczescie", ze trafili na rzeczywiscie najslabszy zespol z tego zestawienia, ale jako calosc sa zespolem lepszym niz Obywatele. Jednakowoz nie odbieram City szans na zwyciestwo, ale zeby to osiagnac musza wspiac sie o dwie klasy wyzej w swoich poczynaniach na boisku albo liczyc na fart, bo z taka gra jak w Manchesterze obiektywnie patrzac nie maja czego szukac, a ich awans bylby mega niespodzianka.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 maja 2016, 10:35

City wyjdzie obsrane jakby pierwszy mecz przegrało 0-3 i jeszcze przed drugą połową dostaną te 3 faktycznie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2016, 11:33

Kroos na DM-ie to ogólnie bardzo słabo sprawdzający się pomysł. Z Casemiro Real gra zupełnie inaczej, lepiej. Nie wiem co wymyślił Zidane na ten mecz, ale mam nadzieję, że nie będzie to powrót do starych rozwiązań właśnie z głęboko ustawionym Kroosem, który na tej pozycji nie robi tego co trzeba ani z przodu ani z tyłu.

Przeczuwam jakiś eksperyment z Lucasem Vazquezem grającym w fazie defensywnej jako pomocnik, żeby zagęścić środek pola. Co prawda jeszcze nic takiego Real Zidane'a nie grał, ale okoliczności wymuszają poszukiwanie nowych rozwiązań.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2016, 11:34

Kluchman pisze: Przeczuwam jakiś eksperyment z Lucasem Vazquezem grającym w fazie defensywnej jako pomocnik
Vasquez na DM? Ja prędzej spodziewam się Pepe lub Ramosa na DM;) Zobaczymy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2016, 11:41

Jako DM nie. Jako wybiegany ŚP, bo Isco czy James to lenie. Może w tym meczu dostać podobną rolę do Di Marii u Carlo, ale to tak sobie zgaduję.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2016, 11:45

Nie wiem jak dla Ciebie ale chyba większe osłabienie to brak Casemiro niż Benzemy w tym meczu.

Ja lubię Jese i chcialbym zobaczyc czy w innym zespole jak Juve odżyłby jak Morata

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 maja 2016, 11:47

Ja lubię Jese i chcialbym zobaczyc czy w innym zespole jak Juve odżyłby jak Morata
Gdyby nie ta poważna kontuzja to dziś Jese brany byłby pod uwagę przy selekcji na ME. Zidane jak zostanie to raczej postawi na jego rozwój....

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2016, 11:57

League pisze: Nie wiem jak dla Ciebie ale chyba większe osłabienie to brak Casemiro niż Benzemy w tym meczu.
I tak i nie. Tak, bo Casemiro jest kluczowy dla "równowagi", w końcu to jedyny silny fizycznie defensywny pomocnik w drużynie. Nie, bo Benzema indywidualnie rozgrywa najlepszy sezon w karierze. Wiele razy na niego narzekałem, ale w tym sezonie jest znakomity. Strzela regularnie, znika dużo rzadziej i to wszystko pomimo tych wszystkich problemów prawnych w kraju.
League pisze: Ja lubię Jese i chcialbym zobaczyc czy w innym zespole jak Juve odżyłby jak Morata
Ja bym nie chciał, bo Jese to taka "moja" perełka jeszcze z czasów gry w Castilli i rzeczywiście kontuzja bardzo zahamowała jego karierę. :P Zresztą czy Morata to tak odżył w Juventusie? Strzelił kilka ważnych bramek, ale w tym sezonie siedem goli w Serie A szału nie robi delikatnie mówiąc.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2016, 12:02

Kluchman pisze: Zresztą czy Morata to tak odżył w Juventusie? Strzelił kilka ważnych bramek, ale w tym sezonie siedem goli w Serie A dupy nie urywa delikatnie mówiąc.

początek sezonu miał słaby ale jak minęły problemy to jest świetny, na pewno wolę jego niż takiego Lukaku który ma przyjęcie piłki jakby wślizg robił. Dobry jest hiszpan z piłką przy nodze, waleczny, dobry do gry kombinacyjnej a ma potencjał by być jeszcze lepszy;)
Ja jestem zadowolony z niego. Nie dziwi mnie że chodzą ploty że Real chce go odkupić by sprzedać z zyskiem a Juve dopłacić by anulować klauzulę;)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 04 maja 2016, 12:07

grzegorzfcb pisze:IMO bramka Realu zakończy mecz, nie będzie jak z Juve, które miało liderów na boisku, Moratę, lpeszą drużynę i lepszego trenera
Dzięki, miłe słowa. Uważam że Real nie powinien mieć dzisiaj problemów, szkoda że MC nie pojawi się w finale bo byłaby to fajna nowość, ale wątpię w takie rozstrzygnięcie bo Real mniejszy zlepek indywidualności.

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 04 maja 2016, 12:21

zobaczyć dziś płacz Ronaldo, bezcenne :wink:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 maja 2016, 14:00

Najbardziej zastanawiającą rzeczą na dziś jest rzecz jasna środek pola. Co do ataku to nie mam wątpliwości, że zobaczymy tam trójkę Vazquez, Ronaldo, Gareth. Zobaczymy co wybierze Zidane na ten mecz, IMO ma dwa warianty. Pepe albo Kroos i spodziewam się, że postawi jednak na Niemca w roli szóstki. Może i Toni fenomenalny nie jest na tej pozycji, ale grał już tam sporo i pewne kwestie powinien ogarnąć lepiej niż Portugalczyk. Pepe z kolei dałby więcej w odbiorze niż Kroos, ale z drugiej strony Portugalczyk jest beznadziejny w wyprowadzaniu piłki. Coś za coś. Zobaczymy co wybierze Zizou, ale ja obstawia Lucasa w ataku i Isco w pomocy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”