Najbardziej przehajpowani/przereklamowani piłkarze i trenerzy - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Najbardziej przehajpowani/przereklamowani piłkarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 29 sie 2016, 20:02

Popieram rekona co do opinii na temat Zidana. Predzej czy pozniej pewnie pojawilby sie tu ten link, wiec wrzucam:

cz1
cz2

cz3

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 sie 2016, 20:11

O Adu słyszałem juz z 10 lat temu z okładem, że miał byc nowym Pele i inne duperele. Jak przechodził do europy tez był hype nieziemski do tego stopnia, że nawet we wiadomosciach nie-sportowych o tym mówili. Za Ballo kiedys City płacił grube banki i kazdy przewidywał mu wielkie rzeczy w piłce. Adriano, byc moze miał krotki okres dobrej gry ale ogolnie stoczył sie bardzo brzydko i bardzo szybko a miałbyc jak sam zapewniał wielokrotnym zdobywca złotej piłki.

Takie tematy sa troche z dupy bo kazdy inaczej postrzega przeciętny klub czy przehajpowanego piłkarza i w związku z tym wiele nazwisk jakie sie pojawiają bedą dosyc umowne.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 sie 2016, 20:16

Zgodnie z przyjętymi kryteriami Rekona to dziwne, ze nie wymienił Beckhama. Chyba najbardziej hajpowany piłkarz sprzed ery Ronaldo-Messi a w czasie jego najlepszych lat było conajmniej kilku ( o ile nie kilkunastu, a nawet kilkudziesieci) lepszych od niego. Co nie zmienia faktu, że piłkarzem był przekozackim.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 29 sie 2016, 20:19

masacra pisze:
Takie tematy sa troche z dupy bo kazdy inaczej postrzega przeciętny klub czy przehajpowanego piłkarza i w związku z tym wiele nazwisk jakie sie pojawiają bedą dosyc umowne.
Dokladnie tak. Jak chocby:
Rivaldo
Kaka
Gattuso
Spoiler:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 sie 2016, 20:21

Balotelli i Adriano nie byli przereklamowani. Byli po prostu głupi i roztrwonili swoje kariery. No kurcze, Mario w wieku 18 lat w Interze grał na takim poziomie, na jakim większość bardzo dobrych napastników nie grało nigdy. On ma teraz 25 lat, a 4 lata temu na Euro był gwiazdą, ma zanotowanych dużo bramek w Anglii i we Włoszech. Problem w tym, że gdzieś w wieku 20 lat mu się odechciało. Podobnie Adriano, w Interze w 1. sezonie był niesamowity.

Dla mnie przereklamowanym graczem jest piłkarz, który nigdy nie wzbił się na wysoki poziom, a o którym uważa się że był niewiadomo kim. Adriano i Balotelli jednak na tym topie byli i to bez większego wysiłku.

Z mojej strony to np. Milan Baros, kiedyś uważany za bardzo dobrego napastnika, a de facto nigdy nie strzelał dla swoich klubów bardzo dużo bramek, magia Euro podziałała.

No i Maldini, ale to już ubek wyjaśnił.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2016, 20:23

masacra pisze: O Adu słyszałem juz z 10 lat temu z okładem, że miał byc nowym Pele i inne duperele. Jak przechodził do europy tez był hype nieziemski do tego stopnia, że nawet we wiadomosciach nie-sportowych o tym mówili. Za Ballo kiedys City płacił grube banki i kazdy przewidywał mu wielkie rzeczy w piłce. Adriano, byc moze miał krotki okres dobrej gry ale ogolnie stoczył sie bardzo brzydko i bardzo szybko a miałbyc jak sam zapewniał wielokrotnym zdobywca złotej piłki.
wszystko spoko, ale czy oni AKTUALNIE są przehajpowani? no nie są. czy ktoś dzisiaj wymieni adriano czy adu jako jednego z najlepszych napastnikow w historii? no nie. a zidane'a masa osób wymieni w top3 najlepszych graczy ever, mimo że nie ma tam dla niego miejsca
Nie no, Adriano w formie to nie byl kasztan.
jasne, źle to ująłem w słowa

polecam zapoznać się z linkami od mefju, melodroma jest przekozacka, warto śledzić

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 29 sie 2016, 20:30

Specjalnie ze wzgledu na Zidane'a zalozyles ten temat. Ranisz moje uczucia. Burzysz moj swiatopoglad.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 sie 2016, 20:36

rekinho pisze: wszystko spoko, ale czy oni AKTUALNIE są przehajpowani?
A było pisane, że to maja byc AKTUALNIE prze-hajpowani piłkarze? Podobnie jak w poprzednich tego typu tematach, które pojawiają sie ostatnio jak grzyby, wziąłem to w konwencji all time. Jesli zbłądziłem, wybacz. Rzeczywiscie dziś juz nikt nikogo z tych których wymieniłem nie hypuje.

Zaczynam od nowa

Maldini.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2016, 20:38

masacra - wymienieni przez ciebie pilkarze bardziej pasowaliby do tematu gracze, ktorzy nie spełnili oczekiwań

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 sie 2016, 20:48

Dla osób siedzących Polską ligę powiem - Kamil Vacek

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 443

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 29 sie 2016, 20:59

masacra pisze: Adriano
Miał 2-3 lata kariery że był jednym z najlepszych napastników na świecie, najlepszy zawodnik i strzelec Copa America 2004, rok później puchar konfederacji najlepszy zawodnik i strzelec, wejście do Interu miał takie że strzelał co mecz bramkę, później przez 2 sezony ładuje kolejno 37 (!) i 29 bramek, w międzyczasie Inter odrzuca 100 mln euro ofertę od Chelsea, umiera mu ojciec i... szybki upadek na dno - alkohol, nadwaga, imprezy, kobiety, depresja i po zawodniku.

Czy można o takim zawodniku który się zagubił w życiu, ale wcześniej był jednym z najlepszych, powiedzieć że był przereklamowany? Nie sądzę. Wśród takich którzy najbardziej spieprzyli sobie karierę to można go liczyć, ale przereklamowany? :nein:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2016, 21:00

musiecie zakladać te denne tematy co chwile?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 sie 2016, 21:04

fieldy pisze: musiecie zakladać te denne tematy co chwile?
Bergkamp

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 29 sie 2016, 21:06

rekinho pisze:
We Francji był liderem
liderem, ktory lubił odpocząc za czerwoną kartkę, już nie mówiąc o tym, że jako lider zaprzepascił prace całej druzyny dając się sprowokowac jak dziecko materazziemu
ok, ale przypomnij sobie el do MS 2006. Dopiero jak Zidane, Thuram i Makelele wrócili do reprezentacji do ta drużyna nabrała wiatru w żagle.
Poza tym doskonale też pamiętamy co się stało z tym zespołem na Euro 2008 i MS 2010 (a przecież słabego składu nie mieli...)
rekinho pisze:
W Realu też był bardzo ważnym graczem
ciekawostka - galaktyczny real pod wodzą zidane'a wygrał 1 (słownie jedno) mistrzostwo hiszpanii

nie twierdzę, że był kasztanem, bo nie był - świetny zawodnik, ale zdecydowanie przehajpowany
i LM ;p

co do linków od mefju, autor na siłę chciał udowodnić, że Zidane wcale taki dobry nie był i specjalnie pomijał niewygodne fakty (coś mało tam informacji o Euro 2000 czy chociażby o tym jak Zidane prezentował się w Realu).
Równie dobrze można wrzucić jakiś film dokumentalny o tym piłkarzu gdzie jest przedstawiany w samych superlatywach.

tak czy siak jak pisałem wcześniej, może do top3 bym go nie zaliczył ale dla mnie to zdecydowanie legenda piłki nożnej i pisanie, że jest przehajpowany jest dla mnie przesadą.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 sie 2016, 21:06

fieldy pisze: musiecie zakladać te denne tematy co chwile?
Musimy. A ja już chciałem założyć kolejny podobny :(

Co do tematu to podbijam kogoś z poprzedniej strony - Morata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”