Chelsea FC - Arsenal FC - Strona 12

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2017, 16:42

grzegorzfcb pisze: Generalnie ciężko jest dawać kartki za każde uderzenie w głowę i tępić takie zachowania bo za często piłkarze symulują a sędzia nie musi wszystkiego widzieć, natomiast od tego są powtórki i komisje dyscyplinarne ligi by takie rzeczy karać mając pełny obraz
nie widziałem, by ktoś miał jakieś wielkie pretensje do Alonso za to wejscie, to nie był imo celowe zagranie, ale faul był ewidentny. Nawet fakt, ze Atkinson nie odgwizdał faulu jestem w stanie zrozumieć, mogł nie widzieć, zdarza się.
Czego nie jestem w stanie zrozumieć to fakt, ze wszelkiej maści eksperci chwalą Alonso, bo "bardziej chciał" dojść do piłki, i kpią z Bellerina, ze miękki i że nie wiedział jaki jest wynik - wystarczy zobaczyć kilka postów wyżej, gdzie wrzuciłem moment po zderzeniu i Hector nie wie gdzie jest w ogóle. Dopiero prasa grzmiała o ochronie pilkarzy i o tym, jak niebezpieczne sa urazy głowy, ale jak Bellerin dostał gonga, że nie wie co się dzieje, to gramy dalej, nie płakać, faulu nie było. I Conte ze złotą myślą - w Anglii to nie faul.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 07 lut 2017, 17:37

dla mnie sprawa z golem na 1-0 jest prosta: nie tylko anulowanie gola ale tez czerwo dla alonso. nie ma tu zadnego przypadku w tym ze pilkarz chelsea wpierdala sie lokciem na morde bellerina. bellerin ma rece ulozone wzdloz ciala i tak ulozone powinien miec tez alonso.w innym wypadku jest to faul -na czerwo jesli duza agresja- i nie ma o czym dyskutowac nawet.

Obrazek

i mecz wygladlaby juz kompletnie inaczej.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 07 lut 2017, 18:17

FRYDERYK SZOPEN pisze: bellerin ma rece ulozone wzdloz ciala i tak ulozone powinien miec tez alonso
Nikt nie wyskakuje do piłki z rękami wzdłuz ciała, bo to byłoby nienaturalne. Zdjecie, ktore podałes jako dowod Twojej tezy jest mylące, bo zostało zrobione w momencie jak Bellerin jest ogłuszany i zapewne jego caiło lekko zesztywniało.
Alonso do piłki wyskoczył w sposob zupełnie naturalny, pech chciał, ze na drodze jego łokcia znalazła sie głowa Bellerina. Jasne, ze w swietle dzisiejszych przepisow i ostrego wpierdalanie sie sedziego w kazde stykowe zdarzenie na boisku to jest to faul i gola nie powinno byc ale nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc. Zagranie nie było intencjonalne.
FRYDERYK SZOPEN pisze: i mecz wygladlaby juz kompletnie inaczej.
Nie udowodnimy sobei tego ale nie wydaje mi sie. Chelsea grała w tym meczu jak mistrz, który wie, ze predzej czy póxniej takie spotkanie wygra. Bardzo przypomina mi ta mentalnoscią Manchester United Fergusona. Widac olbrzymią pewnosc siebie piłkarzy Conte. No i ten Kante. Potwor. Człowiek, ktory zjada reszte defensywnych pomocnikow ligi na sniadanie i sra nimi na obiad. Absolutnie zajebisty zawodnik.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 lut 2017, 18:30

masacra pisze: Jasne, ze w swietle dzisiejszych przepisow i ostrego wpierdalanie sie sedziego w kazde stykowe zdarzenie na boisku to jest to faul
Zgadzam sie z twoim postem oprocz tego cytatu. Nie nazwalbym to w zadnym wypadku "stykowa sytuacja" i tylko dlatego jest to faul. Jest tam ewidentny lokiec w ryja i w zaden sposob nie zgodze sie, ze to stykowe zagranie. Po prostu jest to faul z zolta kartka za nierozwazne zachowanie. Czerwonej bym nie dawal, tam nie bylo premedytacji IMO. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2017, 20:02

chyba nie chodzilo mu o to, że to było stykowe, tylko ze skoro stykowe wejścia gwiżdżą jak głupi, to to tym bardziej, tak mi sie wydaje :P

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2018, 19:06

Odkopuję na dzisiejszy wieczór :wink:

Chelsea dziś może a Arsenal musi.Jeśli Kanonierzy przegrają to będzie już 6pkt. straty do czwartego miejsca gwarantującego grę w LM w przyszłym sezonie.Oczywiście nie będzie to strata z tych "nie do odrobienia",ale patrząc na formę drużyn zajmujących pierwsze cztery miejsca w tabeli Premier League będzie o to niezwykle ciężko.W Arsenalu szpital, nie zagrają Cazorla, Ramsey, Giroud i Kolasinac a pod znakiem zapytania stoi występ Ozila i Koscelny'ego.W Chelsea zabraknie jedynie Luiza.Jeśli ktoś ma lepsze info odnośnie nieobecnych to niech mnie poprawi.Mimo wszystko kciuki za Arsenalem ze względu na sytuację kadrową.

Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lchi » 03 sty 2018, 19:17

ryba_82 pisze: W Arsenalu szpital, nie zagrają Cazorla, Ramsey, Giroud i Kolasinac a pod znakiem zapytania stoi występ Ozila i Koscelny'ego.W Chelsea zabraknie jedynie Luiza.Jeśli ktoś ma lepsze info odnośnie nieobecnych to niech mnie poprawi.
Jeszcze Mosundy zabraknie w Chelsea :-)
ryba_82 pisze: Mimo wszystko kciuki za Arsenalem ze względu na sytuację kadrową.
Dobra, dobra, przyznaj, że czujecie oddech Chelsea na plecach (:

ryba_82, proszę zwracaj uwagę na tę interpunkcję, źle się Ciebie nie czyta, a ten brak estetyki psuje całe odczucie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sty 2018, 19:21

Gładko Chelsea. Arsenalu nie ma 3 z 5 podstawowych obrońców (Kolasinc, Monreal, Koscielny) a na przeciwko Hazarda będzie biegał Chambers, więc tutaj można co najwyżej modlić się o to że ofensywa Arsenalu (także bardzo osłabiona) dotrzyma kroku, choć szanse są małem

BTW, to pierwszy z trzech spotkań Arsenalu z Chelsea w tym miesiącu ;)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2018, 19:24

Hehehe rozmawiamy o poważnych zawodnikach :wink:

Co do tej interpunkcji to się postaram choć obiecać nie mogę :) Dzięki za tekst "źle się Ciebie nie czyta" :beer: traktuję to jako komplement.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sty 2018, 19:24

ryba_82 pisze: Hehehe rozmawiamy o poważnych zawodnikach
?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2018, 19:29

Emotikony nie widział na końcu zdania?To po pierwsze a po drugie to mój post tyczył się wypowiedzi Ichiego.Piszę z telefonu a cytowanie wybranych fragmentów jest uciążliwe, przynajmniej dla moich wielkich paluchów :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2018, 19:31

sickstick pisze: ?
lchi pisze: Jeszcze Mosundy zabraknie w Chelsea
spodziewam się ostrego strzelania na bramkę Cecha. Jak nie zagra meczu życia (a nie zagra) to przegramy

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sty 2018, 19:31

ryba_82 pisze: Emotikony nie widział na końcu zdania?To po pierwsze a po drugie to mój post tyczył się wypowiedzi Ichiego.Piszę z telefonu a cytowanie wybranych fragmentów jest uciążliwe, przynajmniej dla moich wielkich paluchów :)
A Cazorle wymieniłeś, chociaż od 2 lat nie gra w piłkę ;)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sty 2018, 19:33

Bo to poważny piłkarz,nie to co Musonda :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2018, 19:46

:mrgreen:

Holding i AMN po lewej, akurat tam, gdzie ALexis piłki co drugą akcję traci...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”