Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 kwie 2018, 11:05
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 kwie 2018, 11:17
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 kwie 2018, 11:33
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 kwie 2018, 11:38
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 kwie 2018, 11:42
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 kwie 2018, 11:51
takie cuda to w ligue 1, w ostatnim dwumeczu ile cale psg mialo tak dobrych sytuacji, jak ronaldo? 2,3?
no i tego nie podwazalem. sam zawsze pisze, ze finisher z ronaldo wybitny, na pewno najlepszy w nowozytnej pilce. aveiro doczepil sie do mojego tekstu o tym, ze ilosc sytuacji wypracowywana ronaldo jest znacznie wieksza od reszty zawodnikowBernabeu pisze: Ano nie mieli, bo nie są nawet bliscy jakości wykończenia i poruszania się bez piłki Ronaldo. Higuain grał w tym samym Realu kilka lat razem z Cristiano i w żadnym sezonie nie strzelił nawet 30 bramek we wszystkich rozgrywkach, do tego kompromitując się w Europie.
Nie przez przypadek Ronaldo nie chce grać jako typowy środkowy napastnik - mając większą swobodę poruszania się niż taki Higuain (no i nie porównywalna szybkość, technikę, umiejętności poruszania się bez piłki) może oddawać dużo więcej strzałów i dochodzić do większej liczby sytuacji.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 04 kwie 2018, 11:51
Spore wrażenie robi na mnie jakie mentalne wygibasy niektórzy uprawiają, żeby umniejszyć Ronaldo. Można go nie lubić za przerośnięte ego, symulowanie czy czasem chamskie zachowania na boisku, ale jak się czyta niektóre komentarze po jego kolejnych wielkich występach to można się tylko drapać w głowę. Cristiano od lat orze jednego rywala w Lidze Mistrzów po drugim i co? Nie liczy się, bo tylko dostawia nogę. Cristiano ładuje gola sezonu z przewrotki a potem dorzuca jeszcze śliczną asystę do Marcelo? Nie liczy się, bo oddaje więcej strzałów a poza tym Messi był młodszy jak zdobył setnego gola w LM.moody90 pisze:mam nadzieje, ze nie miales ciezkich chwil na matematce i sam wyciagniesz wnioski z ponizszych statystyk pokazujacych, ze moze jednak krystyn ma tych okazji troszeczke wiecej, niz reszta swiata.
porownanie z messim (z chelsea strzelil 100 gola w lm, stad porownanie akurat do tego poziomu):
na zdobycie tej samej ilosci bramek ronaldo potrzebowal 266(!) strzalow wiecej. to nie sa normalne statystyki
liczba strzalow w lm w tym sezonie: ronaldo 66 (7.33 na mecz) vs lewandowski 37 (4.62 na mecz), kane 32 (4.57 na mecz), cavani 27 (3.38 na mecz), suarez 26 (3.28 na mecz), higuain 22 (2.75 na mecz). nawet wczoraj, kiedy pierwszy raz od stu lat zrobil cos z niczego, ronaldo mial jeszcze swietne okazje po akcji benzemy, kiedy kopnal obok slupka i w koncowce kiedy przeniosl pilke nad praktycznie pusta bramka. z psg podobnie - przy 0-0 zmarnowal na sam na sam i moze tak pudlowac na luzie, bo wie, ze kolejne sytuacje przyjda, inni rywale tego komfortu nie maja. przeciez on z psg oddal 10 strzalow, czyli polowe tego, co taki przykladowy higuain przez cala edycje, a ty mi piszesz o zachowaniu obiektywizmu?
Wojtekb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 kwie 2018, 12:19
niezlym wygibasem to jest odnoszenie do kogos poprzez wciskanie mu slow, ktore nie padlyWojtekb pisze: Spore wrażenie robi na mnie jakie mentalne wygibasy niektórzy uprawiają, żeby umniejszyć Ronaldo. Można go nie lubić za przerośnięte ego, symulowanie czy czasem chamskie zachowania na boisku, ale jak się czyta niektóre komentarze po jego kolejnych wielkich występach to można się tylko drapać w głowę. Cristiano od lat orze jednego rywala w Lidze Mistrzów po drugim i co? Nie liczy się, bo tylko dostawia nogę. Cristiano ładuje gola sezonu z przewrotki a potem dorzuca jeszcze śliczną asystę do Marcelo? Nie liczy się, bo oddaje więcej strzałów a poza tym Messi był młodszy jak zdobył setnego gola w LM.
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 kwie 2018, 12:32
Kurde, po raz kolejny napotykam się na takie twierdzenie. I trudno mi się zgodzić. Jeden zryw Khediry, jedna niezła sytuacja Dybali i kilka fajnych zachowań Higuaina w okolicach pola karnego. To niezbyt dużo. Skoro to jeden z naszych lepszych meczów w tym sezonie, to poprzeczka zawieszona jest dość nisko.Boromir pisze: 1) Mecz pełen paradoksów, bo jak pisałem już wczoraj do 60 min jeden z lepszych meczów Juve w sezonie
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 kwie 2018, 12:40
No Juventus w tym sezonie nie rozpieszcza10 pisze: Kurde, po raz kolejny napotykam się na takie twierdzenie. I trudno mi się zgodzić. Jeden zryw Khediry, jedna niezła sytuacja Dybali i kilka fajnych zachowań Higuaina w okolicach pola karnego. To niezbyt dużo. Skoro to jeden z naszych lepszych meczów w tym sezonie, to poprzeczka zawieszona jest dość nisko.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 kwie 2018, 12:49
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 kwie 2018, 12:59
No, ja tego nie widziałem. Klepali, jak chcieli. I - co istotne - dużo szybciej od naszych.ozob pisze:Srodek pola mielismy przegrac wedlug DP14, a Khedira i Bentancur go wygrali.
A ja widziałem bardziej bezradność.ozob pisze:IMHO doprowadzenie do remisu bylo kwestia czasu.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 kwie 2018, 13:04
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 04 kwie 2018, 13:15
Wtedy powrócą giganci z Włoch czyli Juve, MIlan oraz Interozob pisze:Zaryzykuje stwierdzenie, ze okres wielkiej przewagi gigantow z Hiszpani w Europie skonczy sie razem z karierami Ronaldo i Messiego.
stary rupieć
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 kwie 2018, 13:26
Bernabeu
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio