Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 cze 2018, 19:59
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 cze 2018, 20:11
Niestety nie, bo Kolumbia przegrała, Brazylia nic nie pokazała, a Portugalia, mimo heroicznego meczu Ronaldo, tylko zremisowała.
Właśnie po takich zachowaniach można Polaka poznać, ktoś kibicuje drugiej drużynie i ten już chciałbym używać przemocy. Bez powodu.
Przede wszystkim zabiegała. Zacznijmy od takiej podstawowej rzeczy - kto wpadł na pomysł obozu treningowego w Soczi, gdzie panują warunki jak w lesie równikowym? Po takim czymś zawodnicy nie mieli prawa być odpowiednio przygotowani fizycznie. Dziś Senegalczycy robili co chcieli, Piszczek i reszta obrony nie nadążała, Grosicki przy nich to jak Ford Fiesta przy Mustangu na prostej.
Fakt, dziwne, że nikt nie zwraca uwagi na jego fatalny występ. Ciekawostka - Lewandowski miał mniej kontaktów z piłką niż bramkarza Senegalu. Albo Bednarek, który wszedł w drugiej połowie. Totalna kompromitacja, odbijał się od obrońców Senegalu jak od tyczek. W dodatku ciężko w nim widzieć lidera, po bramkach ani nie pocieszał, ani nie motywował(przynajmniej ja nie widziałem), no ta opaska to chyba tylko dlatego, że najwięcej z tego składu osiągnął.
Senegal wyszedł spięty i to zadecydowało o wyniku. Trzeba im oddać, że w obronie zagrali świetnie i nie pozwalali na większe zagrożenie .
Problem jest taki, że jak nie ma gwizdka, to zawodnik ma grać, a nie oglądać się za siebie. Totalną amatorkę tu nasza formacja defensywna pokazała, cała trójka zachowała się karygodnie i nie ma dla tego usprawiedliwienia. A już szczególnie na tak ważnym turnieju - no grasz do gwizdka, nie ma zatrzymywania się. To było widać dziś w meczu Japonii doskonale, gdzie jak Kolumbia raz zaczęła grę na szybko z rzutu wolnego bez gwizdka, to cała formacja Japonii od razu w bok poszła, nie czekali aż sędzia zagwiżdże, że Kolumbia ma to powtórzyć.
Za dwa czy tam cztery lata spójrzcie obiektywnie na naszą drużynę. Może wtedy cała Polska przestanie pompować ten balonik, który zgodnie z moimi przewidywaniami pękł już po pierwszym meczu. Fajnie, że mamy media, super kontakt z kibicami, życzymy im powodzenia, nawet próbujemy powołania zrozumieć. Mówi się, że mamy kadrę najlepszą od lat, że ten Mundial to musi być zmiana, że to nie będzie to samo co w 2002 czy 2006. Jak pisałem, że Nawałka miał farta, że trafił w taką generację, to rzuciliście się na mnie jak lwy na mięso. To teraz odpowiedzcie sobie na pytanie - skoro Adam tak dba o wszystkie szczegóły, to gdzie był dziś? Na konferencjach gada o planach A, B, C D i tak dalej, a jak przyszło co do czego, to pierwsze poważne zmiany nastąpiły w ostatnich 15 minutach meczu. Skoro dba o szczegóły, to czemu wybrano Soczi na obóz? I tyle z tego. Teraz mecz o wszystko z Kolumbią, a potem o honor z Japończykami.
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 19 cze 2018, 20:13
glowas12345
Kesz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 19 cze 2018, 20:17
glowas12345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 cze 2018, 20:17
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 19 cze 2018, 20:22
fillion
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 19 cze 2018, 20:27
RoyKeane

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 19 cze 2018, 20:29
glowas12345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 cze 2018, 20:33
Wszystko fajnie tylko tutaj nie rozchodzi się o to, czy Polska ma mocną drużynę, czy nie, bo przecież każdy wie, że nie mamy, ale o życzenie porażki swojej drużynie. Nie kibicujesz? Ok, masz prawo. Ale dlaczego masz jeszcze tej drużynie zło życzyć i do tego cieszyć się z jej porażek? To jest dla mnie delikatnie mówiąc dziwne zachowanie.Carbon pisze: Za dwa czy tam cztery lata spójrzcie obiektywnie na naszą drużynę. Może wtedy cała Polska przestanie pompować ten balonik, który zgodnie z moimi przewidywaniami pękł już po pierwszym meczu. Fajnie, że mamy media, super kontakt z kibicami, życzymy im powodzenia, nawet próbujemy powołania zrozumieć. Mówi się, że mamy kadrę najlepszą od lat, że ten Mundial to musi być zmiana, że to nie będzie to samo co w 2002 czy 2006. Jak pisałem, że Nawałka miał farta, że trafił w taką generację, to rzuciliście się na mnie jak lwy na mięso. To teraz odpowiedzcie sobie na pytanie - skoro Adam tak dba o wszystkie szczegóły, to gdzie był dziś? Na konferencjach gada o planach A, B, C D i tak dalej, a jak przyszło co do czego, to pierwsze poważne zmiany nastąpiły w ostatnich 15 minutach meczu. Skoro dba o szczegóły, to czemu wybrano Soczi na obóz? I tyle z tego. Teraz mecz o wszystko z Kolumbią, a potem o honor z Japończykami.
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 19 cze 2018, 20:34
EndriuK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 cze 2018, 20:37
ozob
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 19 cze 2018, 20:42
Ale mnie to śmieszy. Jakby inni portugalscy gracze nie mieli wpływu na gre Hiszpanów. Rozumiem, że na liście strzelców widnieje tylko CR, ale na to składa sie też milion innych czynników. Portugalia nie była gorszą drużyną. Te bramki wynikały też z tego, że Hiszpanie byli zmeczeni, czuli na sobie oddech Portugalczyków i w końcu Ronaldo to wykorzystał.
panmechiko

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 19 cze 2018, 20:44
Tak jak pisałem Lewemu (jak wszystkim graczom Bayernu) brakowało świeżości, a co za tym idzie czucia gry. Nawet ten wolny dużo gorzej kopnięty niż towarzyskon z Litwą. Stres zrobił swoje?
yedraz
Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio