POLSKA - SENEGAL (19.06.2018 - 17.00) - Strona 15

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

POLSKA - SENEGAL (19.06.2018 - 17.00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 cze 2018, 19:59

Grunt że Lewy dostał buzi od Ani na pocieszenie, teraz musi być tylko lepiej :roll:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 cze 2018, 20:11

Delpiero14 pisze:
Jak tam Carbon? Pierwsze korki od szampana już poszły?
Niestety nie, bo Kolumbia przegrała, Brazylia nic nie pokazała, a Portugalia, mimo heroicznego meczu Ronaldo, tylko zremisowała. :(
MaUser_FCI pisze: Temu Carbonowi przy okazji zlotu to kilka płaskich przydałoby się.
Właśnie po takich zachowaniach można Polaka poznać, ktoś kibicuje drugiej drużynie i ten już chciałbym używać przemocy. Bez powodu.
ubek pisze: Afryka nas opierdolila taktycznie.
Przede wszystkim zabiegała. Zacznijmy od takiej podstawowej rzeczy - kto wpadł na pomysł obozu treningowego w Soczi, gdzie panują warunki jak w lesie równikowym? Po takim czymś zawodnicy nie mieli prawa być odpowiednio przygotowani fizycznie. Dziś Senegalczycy robili co chcieli, Piszczek i reszta obrony nie nadążała, Grosicki przy nich to jak Ford Fiesta przy Mustangu na prostej.
fillion pisze: Lewy wiecej pokazal calujac Anke niz przez 90 minut na boisku
Fakt, dziwne, że nikt nie zwraca uwagi na jego fatalny występ. Ciekawostka - Lewandowski miał mniej kontaktów z piłką niż bramkarza Senegalu. Albo Bednarek, który wszedł w drugiej połowie. Totalna kompromitacja, odbijał się od obrońców Senegalu jak od tyczek. W dodatku ciężko w nim widzieć lidera, po bramkach ani nie pocieszał, ani nie motywował(przynajmniej ja nie widziałem), no ta opaska to chyba tylko dlatego, że najwięcej z tego składu osiągnął.
janop pisze: Najgorsze jest to, że Senegal zagrał żenująco słabo i niemal każda drużyna na tych mistrzostwach by ich ograła. To mnie najbardziej boli.
Senegal wyszedł spięty i to zadecydowało o wyniku. Trzeba im oddać, że w obronie zagrali świetnie i nie pozwalali na większe zagrożenie .
Swoją drogą, ten bramkarz Senegalu gra na co dzień w lidze gwinejskiej... To było widać w trakcie meczu, dlaczego nikt nie próbował strzałów zza pola karnego? Jedyny taki groźniejszy strzał to był Lewandowski z rzutu wolnego, już tam było widać lekkie napięcie tego golkipera.
Kesz pisze: Problem taki, że Bednarek nie widział Senegalczyka.
Problem jest taki, że jak nie ma gwizdka, to zawodnik ma grać, a nie oglądać się za siebie. Totalną amatorkę tu nasza formacja defensywna pokazała, cała trójka zachowała się karygodnie i nie ma dla tego usprawiedliwienia. A już szczególnie na tak ważnym turnieju - no grasz do gwizdka, nie ma zatrzymywania się. To było widać dziś w meczu Japonii doskonale, gdzie jak Kolumbia raz zaczęła grę na szybko z rzutu wolnego bez gwizdka, to cała formacja Japonii od razu w bok poszła, nie czekali aż sędzia zagwiżdże, że Kolumbia ma to powtórzyć.

No ale pamiętajcie. Nadzieja umiera ostatnia. ;)
Delpiero14 pisze:
Carbon pisze: Europejska drużyna póki co nie przegrała, oby chociaż Polska złamała ten trend
Mam nadzieję, że Polska rozniesie ten Senegal i zamknie Ci japę odnośnie życzeń porażki Polski. Rozumiem, że można nie kibicować, ale życzyć porażki swojej drużynie? IMHO kompletne dno.
Za dwa czy tam cztery lata spójrzcie obiektywnie na naszą drużynę. Może wtedy cała Polska przestanie pompować ten balonik, który zgodnie z moimi przewidywaniami pękł już po pierwszym meczu. Fajnie, że mamy media, super kontakt z kibicami, życzymy im powodzenia, nawet próbujemy powołania zrozumieć. Mówi się, że mamy kadrę najlepszą od lat, że ten Mundial to musi być zmiana, że to nie będzie to samo co w 2002 czy 2006. Jak pisałem, że Nawałka miał farta, że trafił w taką generację, to rzuciliście się na mnie jak lwy na mięso. To teraz odpowiedzcie sobie na pytanie - skoro Adam tak dba o wszystkie szczegóły, to gdzie był dziś? Na konferencjach gada o planach A, B, C D i tak dalej, a jak przyszło co do czego, to pierwsze poważne zmiany nastąpiły w ostatnich 15 minutach meczu. Skoro dba o szczegóły, to czemu wybrano Soczi na obóz? I tyle z tego. Teraz mecz o wszystko z Kolumbią, a potem o honor z Japończykami.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 19 cze 2018, 20:13

Dziś to nawet nie chodzi o kiks Cionka, czy o błąd sedziego, tu chodzi o to że my nie stworzyliśmy sobie klarownych sytuacji, no nie cisnęliśmy jak zawsze. Nawet gdybyśmy stracili te dwie bramki to czemu wcześniej nic nie strzeliliśmy.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 19 cze 2018, 20:15

glowas12345 pisze: Dziś to nawet nie chodzi o kiks Cionka, czy o błąd sedziego, tu chodzi o to że my nie stworzyliśmy sobie klarownych sytuacji, no nie cisnęliśmy jak zawsze. Nawet gdybyśmy stracili te dwie bramki to czemu wcześniej nic nie strzeliliśmy.

Najlepsze, że Senegal też nie a wygrał xD

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 19 cze 2018, 20:17

mało tego, Seneagla grał w zielonych strojach, na zielonej murawie a odnajdywali się lepiej niż nasi... Oni wykorzystali to, czego nasi nie potrafili stworzyć, czyli wykorzystać błędy przeciwnika do maksimum i stworzyć coś z niczego.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 cze 2018, 20:17

Krychowiak dzisiaj jak Bonaventura w Milanie - gra pełna kupy a strzela bramkę, no gość tragiczny dzisiaj.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 19 cze 2018, 20:22

Jesli on byl tragiczny to ciekawe co sadzisz o reszcie

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 19 cze 2018, 20:27

Bardziej było by czego żałować jakby przegrali po dobrej grze , jakby był styl, okazje. A tu nie było nic.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 19 cze 2018, 20:29

Takie jeszcze małe wtrącenie. Jak oceniacie Lewego? Tylko nie po buziaku od Ani, ale po grze. Dla mnie nie przekonał mnie w tym meczu, inaczej sobie wyobrażam kapitana i lidera zespołu, wiem że żyje on z podań innych, ale zabrakło mi tego impulsu.

e: wiem że inny typ, ale 33letni CR, sam daje remis Portugalii, a bo starszy wolniejszy, już powinien grac jako 9, a Lewy w najlepszym wieku, po wielu bramach ładowanych w Bayernie i patrząc na mecz, przestałem liczyć że to on w nim coś zmieni.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 cze 2018, 20:33

Carbon pisze: Za dwa czy tam cztery lata spójrzcie obiektywnie na naszą drużynę. Może wtedy cała Polska przestanie pompować ten balonik, który zgodnie z moimi przewidywaniami pękł już po pierwszym meczu. Fajnie, że mamy media, super kontakt z kibicami, życzymy im powodzenia, nawet próbujemy powołania zrozumieć. Mówi się, że mamy kadrę najlepszą od lat, że ten Mundial to musi być zmiana, że to nie będzie to samo co w 2002 czy 2006. Jak pisałem, że Nawałka miał farta, że trafił w taką generację, to rzuciliście się na mnie jak lwy na mięso. To teraz odpowiedzcie sobie na pytanie - skoro Adam tak dba o wszystkie szczegóły, to gdzie był dziś? Na konferencjach gada o planach A, B, C D i tak dalej, a jak przyszło co do czego, to pierwsze poważne zmiany nastąpiły w ostatnich 15 minutach meczu. Skoro dba o szczegóły, to czemu wybrano Soczi na obóz? I tyle z tego. Teraz mecz o wszystko z Kolumbią, a potem o honor z Japończykami.
Wszystko fajnie tylko tutaj nie rozchodzi się o to, czy Polska ma mocną drużynę, czy nie, bo przecież każdy wie, że nie mamy, ale o życzenie porażki swojej drużynie. Nie kibicujesz? Ok, masz prawo. Ale dlaczego masz jeszcze tej drużynie zło życzyć i do tego cieszyć się z jej porażek? To jest dla mnie delikatnie mówiąc dziwne zachowanie.

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 19 cze 2018, 20:34

Tylko, że Lewy żyje z podań, a dziś ciężko coś dobrego powiedzieć o ofensywie. Lewy to nie jest piłkarz, który przedrybluje trzech rywali. Jak jest dobrze pokryty i nie ma wspracia to ginie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 cze 2018, 20:37

#Wyjasnieni

:D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 cze 2018, 20:41

fillion pisze: Jesli on byl tragiczny to ciekawe co sadzisz o reszcie
Czepiłem się jego, ale pozostałych też trzeba zjechać bo nie było piłkarza, który by coś pokazał. Nie było niczego dzisiaj !

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 19 cze 2018, 20:42

glowas12345 pisze: sam daje remis Portugalii
Ale mnie to śmieszy. Jakby inni portugalscy gracze nie mieli wpływu na gre Hiszpanów. Rozumiem, że na liście strzelców widnieje tylko CR, ale na to składa sie też milion innych czynników. Portugalia nie była gorszą drużyną. Te bramki wynikały też z tego, że Hiszpanie byli zmeczeni, czuli na sobie oddech Portugalczyków i w końcu Ronaldo to wykorzystał.

A my byliśmy gorszą drużyną, słabszą fizycznie. Lewandowski musiałby przebiec sam połowe boiska i strzelić bramke żeby to wygrać, bo taki osrany Zieliński czy tragiczne skrzydła, mu w ogóle nie pomagały.

Weźcie [k****] zejdźcie już z tego Lewego bo to aż niesmaczne sie robi :suicide:

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 19 cze 2018, 20:44

glowas12345 pisze: Takie jeszcze małe wtrącenie. Jak oceniacie Lewego?
Tak jak pisałem Lewemu (jak wszystkim graczom Bayernu) brakowało świeżości, a co za tym idzie czucia gry. Nawet ten wolny dużo gorzej kopnięty niż towarzyskon z Litwą. Stres zrobił swoje?
Szkoda mi Polaków, ale też wiedziałem że w tym meczu będzie źle z naszą obroną, tylko liczyłem, że w ataku pokażemy więcej, a tu praktycznie nic. :angry2:
Jedyne pocieszenie z tej porażki to fakt, że tak skłócony naród jak Polacy nie zasługuje na nic więcej. :suicide:
No ale jeszcze nie wszystko stracone bo teraz, Los Caffeteros leży w naszych rękach, o pardon nogach. :pray: A prawdziwy kibic (vide Carbon) jest ze swoimi (do końca ich lub swojego). :mrgreen:
Senegalczycy byli bardziej zdeterminowani, żeby osiągnąć ten sukces i w sumie fuksem im się udało, wszak poza bieganiem w niczym od naszych nie byli lepsi! Aha, nasza ekipa była jeszcze bardziej chaotyczna i stąd zapewne te BABOLE w obronie. :won:
GLIKu wracaj. :rydzyk:

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”