Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 sty 2019, 11:07
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 sty 2019, 11:13
I generalnie miałem sie w to nie wtryniac ale tu widze, ze trzeba cos wyjasnic.piotrcies pisze: Inna sprawa, że pewnie gdyby Owsiak dziś wyszedł na scenę z Kaczyńskim, powiedział, że wspiera PiS i ideały Jarosława są mu bliskie, to byłaby o nim inna osoba i okazałoby się, że w sumie to jednak coś tam pomógł dzieciom i starszym. Mieszanie polityki do tego typu spraw (z każdej strony) to najgorsze, co można robić.
Nasza załoga będzie brała udział w poniedziałkowym czarnym proteście i proszę nawet przez chwilę nie próbować obrzucać nas inwektywami, gdyż właśnie my, powtórzę mocno jeszcze raz - Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, dla dzieci zrobiliśmy i robimy ogromną pracę
masacra
sci
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 sty 2019, 11:25
League
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 13 sty 2019, 11:37
I to jest to o czym pisze piotrcies. Czy poglądy Owsiaka mają jakikolwiek związek z celami WOŚP? Nie. Czy cele WOŚP są dobre? No, co do generaliów chyba są. To ideologiczne zezwierzęcenie odnosi się i do lewicy, i prawicy, żeby była jasność, ale z mojej perspektywy jest przerażające. I konkluzja, że WOŚP byłby spoko dla prawicy gdyby Owsiak był prawicowcem, jest jak najbardziej zasadna - tylko wtedy pewnie nie byłoby go na TVN. Żeby była jasność, od dawna nie wydałem złotówki na WOŚP, brak transparentności instytucji publicznej jaką jest ona jest nie do zakwestionowania.
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 13 sty 2019, 11:37
sci

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 sty 2019, 11:41
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 sty 2019, 11:43
Nie mają. I nie pisałem bym tego wszystkiego gdyby nie to ze Owsiak nie raz i nie dwa uzywał w sposob instrumentalny swojej działanosci w ramach WOŚP jako tarczy przed ewentualna krytyką jego pogladów. O to chodzi. On sam ten WOŚP wplata w biezący spor polityczny, wiec skąd pretensje do drugiej strony, ze odpowiadając na to robi to samo?
Nasza załoga będzie brała udział w poniedziałkowym czarnym proteście i proszę nawet przez chwilę nie próbować obrzucać nas inwektywami, gdyż właśnie my, powtórzę mocno jeszcze raz - Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, dla dzieci zrobiliśmy i robimy ogromną pracę
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sty 2019, 11:44
A dla mnie takie, że mam prawo w odpowiedzi nie iść na film z udziałem pani Ostaszewskiej. Wolny kraj.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 13 sty 2019, 12:00
Nom, wg mnie i Owsiak, i reakcje prawicy pokazują poziom kultury politycznej w Polsce. Tylko to nie zmienia faktu, że atakowanie WOŚP na pierwszym miejscu za to, że Owsiak ma lewicowe poglądy jest ... głupie, a w dużej mierze tak to się odbywa w Polsce. Co powoduje błędne koło - lewica broni Owsiaka, prawica ma sporo racji, tylko sama delegitymizuje swoją krytykę (skoro głównym krytykiem Owsiaka jest ten internetowy troll wypisujący jakieś kuriozalne rzeczy na inne tematy), a efektem tego jest, że niewiele się zmienia w tym, co nie ukrywam mi też przeszkadza. Ale nie dlatego, że nie lubię Owsiaka a dlatego że wiem jak pod względem transparentności takich instytucji wygląda to na Zachodzie. Sama teza do której się odnosiłeś jest prawdziwa, chyba, że ktoś na siłę poszukuje symetrii - tak, gdyby Owsiak był prawicowcem pokroju Sakiewicza, to lewica nie dałaby mu żyć.
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 sty 2019, 12:08
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 sty 2019, 12:13
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sty 2019, 12:17
Ale wiesz że wośp to jakiś tam promil budżetu nfz, ktory jest przeznaczany na sprzęt co roku?ryba_82 pisze: Mnie tam [ch**] obchodzą poglądy polityczne Owsiaka, [ch**] mnie obchodzi że gość dorobił się na WOŚP. Obchodzi mnie za to że WOŚP ratuje życie ludzkie a przede wszystkim życie dzieci. I wrzucając 5 czy 10 zł.(niech sobie każdy wstawi dowolną kwotę) do puszki o tym myślę a nie że złotówkę z tej kwoty przeje Owsiak. Ale żeby te kwestie zrozumieć to jeszcze trzeba dzieci mieć.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 sty 2019, 12:21
pewnie że nie. Są sterowani przez ziemkiewiczów i innych którzy wypominają każde potknięcie Owsiaka czy nawet kręujac je jak nie ma. Jakby stał za Pisem to ten wątek byłby nazwany : kółko adoracji Owsiaka.
League
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio