Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 lut 2019, 9:21
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 11:31
Popieram.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lut 2019, 11:44
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lut 2019, 11:45
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 12:47
Robię sama.
No właśnie, kupne takie sobie, przede wszystkim dziwnie mi pachną
No to prościej będzie z awokado - zgniatasz, przyprawiasz i masz
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 13 lut 2019, 13:14
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 13:17
Od paru lat ludzie mi o to trują, a odkąd na InstaStories zaczęłam pokazywać jedzenie wegetariańskie to w sumie nie było dnia, żeby mnie o to nie prosili
futbolowa
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 13 lut 2019, 13:22
Hmm czemu się nie nadajesz?
Ilka
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 13:28
Ale tak jest. Jak ja mam wyciągnąć wszystkie sprzęty do kręcenia YT to mnie strzyka, a co dopiero jakbym dla jednej fotki miała się w to wszystko bawić w moim miniaturowym mieszkaniu.
Kiepskie warunki do fotografowania mam u siebie, a nie chciałoby mi się za każdym razem wyciągać softboksów, statywów, lamp itd. Tym bardziej w kuchni, która jest ciasna i nieustawna.
No właśnie to jest najciekawsze - że to głównie osoby jedzące mięso do mnie piszą z prośbami o przepisy, jak zobaczą jakąś fotę na stories. Fajnie, to mnie bardzo cieszy, bo wychodzi na to, że wystarczy ludzi zainspirować, by zainteresowali się nowymi smakami.
futbolowa
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 13:34
Niestety dobre oświetlenie to podstawa. Oczywiście najlepsze będzie światło naturalne, dlatego np. na Instagramie moje śniadania wyglądają bardzo ładnie, ale światło naturalne mamy fajne tylko przez parę godzin. Do zrobienia zdjęcia wczorajszej zapiekanki musiałabym więc wstawić do kuchni chociaż jednego softboksa i statyw. Za dużo zachodu jak na jedno zdjęcie żarcia, które zdąży wystygnąć, zanim się z tym wszystkim uwinę
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2019, 13:37
Jak chodziłem do podstawówki to na biologii uczyli mnie, że w naszym klimacie mięso jest obowiązkowe. Ale np. w klimacie śródziemnomorskim, można ilość mięsa zminimalizować i zajadać się większą ilością "zieleniny" wszelakiej.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 13:41
Ostatnie dziesięciolecia i wszelkie badania (w tym WHO) pokazują, że człowiek spokojnie radzi sobie bez mięsa i że jego ograniczenie jest wręcz wskazane. Myślę, że najlepszym przykładem są tutaj sportowcy, którzy są weganami i świetnie sobie radzą, mimo że zdaniem ludzi powinni być słabi i zabiedzeni
futbolowa
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio