Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 7685

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2019, 13:43

futbolowa pisze: tutaj sportowcy, którzy są weganami i świetnie sobie radzą, mimo że zdaniem ludzi powinni być słabi i zabiedzeni
:shock: kto? co chwilę na fejsie widzę jakiegoś dzika, który wpieprza kilogramy mięsa z ryżem :mrgreen:

Obrazek

Dieta Bolta, dużo mięsa.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 13 lut 2019, 13:50

cloner pisze:
Ilka pisze: mięsożercy pewnie by też cos dla siebie znaleźli tak dla odmiany
Nie podoba mi się to okreslenie. Ja jestem wszystkożerca, czyli ktoś normalny.
Mięsożercy dałam dla kontrastu. Też jestem wszystkożercą.

futbolowa pisze: No właśnie to jest najciekawsze - że to głównie osoby jedzące mięso do mnie piszą z prośbami o przepisy, jak zobaczą jakąś fotę na stories. Fajnie, to mnie bardzo cieszy, bo wychodzi na to, że wystarczy ludzi zainspirować, by zainteresowali się nowymi smakami.
Bo jedzenie wegetarianskie przyciąga wzrok - niektóre potrawy wyglądają ladniej niż te mięsne. Zerkalam ba Twoja stories. Teraz mam nowy profil i musze Cię znów złapać :P
Ja to muszę znaleźć cis ze zdrowymi przepisami na desery:)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lut 2019, 13:53

cloner pisze:
futbolowa pisze: tutaj sportowcy, którzy są weganami i świetnie sobie radzą, mimo że zdaniem ludzi powinni być słabi i zabiedzeni
:shock: kto?
Najbardziej znany i ekstremalny przykład to Scott Jurek, ale pewnie jest ich wielu. Wystarczy poszukać. Będzie łatwiej niż ze znalezieniem śniadania Bolta.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2019, 13:54

Kluchman pisze: Najbardziej znany i ekstremalny przykład to Scott Jurek, ale pewnie jest ich wielu. Wystarczy poszukać. Będzie łatwiej niż znalezienie śniadania Bolta.
Znalazłem kilku, same niszowe sporty. Szkoda że ci z medalami IO jakoś jedzą mięsko ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 14:05

cloner pisze: kto? co chwilę na fejsie widzę jakiegoś dzika, który wpieprza kilogramy mięsa z ryżem
W mailingu z organizacji Viva wysyłają codziennie ciekawostki, m.in. z portretami sportowców będących na diecie wege - byli tam ciężarowcy, lekkoatleci, zawodnicy mma. Nie spamiętałabym wszystkich nazwisk (poza Tysonem i Danzigiem, którzy najbardziej mnie zaskoczyli), więc najlepiej przejrzeć bazę: https://www.greatveganathletes.com/ albo jakiś artykuł na ten temat: https://www.ranker.com/list/athletes-wh ... -in-sports
cloner pisze: Szkoda że ci z medalami IO jakoś jedzą mięsko
Na ten temat też znajdzie się parę linków (Bode Miller, Venus Williams, Carl Lewis i inni):
https://www.peta.org/blog/6-olympic-cha ... lue-vegan/
https://www.bustle.com/p/8-olympic-athl ... an-7917019
http://www.ecorazzi.com/2012/07/27/top- ... olympians/

PS Miller, wegetarianin od dziecka, chyba jest Ci całkiem nieźle znaną postacią ;)

Na zagranicznej stronie Vivy też niezła lista, od razu ze zdjęciami mięśni niektórych ;)
https://www.viva.org.uk/vegan-vegetarian-sportspeople

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2019, 14:12

futbolowa pisze: Miller, wegetarianin od dziecka, chyba jest Ci całkiem nieźle znaną postacią
Miller to odmienny przypadek, bo wychowany w lesie, z dala od cywilizacji, do szkoły nie chodził nawet. O Venus nie wiedziałem, ale jak widać to ten wyjątek, a Lewis to dopingowicz, darowałabyś sobie :rotfl:

Reszta to sportowcy piątego sortu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lut 2019, 14:19

A więc to od niejedzenia mięsa siostry Williams wyglądają jak faceci. Wiedziałem :bicz:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 14:19

cloner pisze: Miller to odmienny przypadek, bo wychowany w lesie, z dala od cywilizacji, do szkoły nie chodził nawet. O Venus nie wiedziałem, ale jak widać to ten wyjątek, a Lewis to dopingowicz, darowałabyś sobie

Reszta to sportowcy piątego sortu.
Co to znaczy "odmienny przypadek"? Każdy rezygnuje z mięsa z innych powodów, więc każdy jest "odmiennym przypadkiem". Chciałeś olimpijczyków - masz olimpijczyków. Miller - niezależnie od miejsca wychowania - jakoś na tej diecie bezmięsnej był w stanie zdobywać medale, a upierałeś się, że "ci z medalami IO jedzą mięso". Myliłeś się.

"Odmiennym przypadkiem" w tym kontekście może być co najwyżej Tyson, który zrezygnował z mięsa już po zakończeniu kariery.

Sportowcy piątego sortu? Djoković, Navratilova, Duhamel, Defoe? Jasne. Mnóstwo tam wyczynowców, mięśniaków, mistrzów w swoich dyscyplinach, którzy bez mięsa dają radę w sporcie, ale Ty będziesz się upierał, że co? Że nie dają rady?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2019, 14:25

futbolowa pisze: Co to znaczy "odmienny przypadek"? Każdy rezygnuje z mięsa z innych powodów, więc każdy jest "odmiennym przypadkiem". Chciałeś olimpijczyków - masz olimpijczyków. Miller - niezależnie od miejsca wychowania - jakoś na tej diecie bezmięsnej był w stanie zdobywać medale, a upierałeś się, że "ci z medalami IO jedzą mięso". Myliłeś się.
Skończ z tą paplaniną :rotfl: Poczytaj cokolwiek o Bodem to się dowiesz. To niesamowity talent był, on nawet pijąc piwo zdobywał medale, więc brak mięsa nie miał żadnego wpływu na jego zycie.
futbolowa pisze: Djoković, Navratilova, Duhamel, Defoe?
Djoković lubi sobie pojeść ryby. A w łyżwiarstwie figurowym, przy wzroście 149cm mięso potrzebne nie jest.

Ale ciesze się, że wymienaisz 5 sportowców z topu, całe tysiące reszty jedzą mięso.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 13 lut 2019, 14:26

sickstick pisze: A więc to od niejedzenia mięsa siostry Williams wyglądają jak faceci. Wiedziałem :bicz:
No. :lol2: :mrgreen: Klaudyna nie idź tą drogą :mrgreen:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2019, 14:27

Ilka pisze: Klaudyna nie idź tą drogą
Klaudyna kocha sie kłocić. Pisałem o powodach jej dyskusji chyba 2 dni temu. Niech się cieszy.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 13 lut 2019, 14:29

cloner pisze:
Ilka pisze: Klaudyna nie idź tą drogą
Klaudyna kocha sie kłocić. Pisałem o powodach jej dyskusji chyba 2 dni temu. Niech się cieszy.
Ty też lubisz :mrgreen: zwłaszcza z nasza Klaudynka :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 14:30

cloner pisze: Skończ z tą paplaniną Poczytaj cokolwiek o Bodem to się dowiesz. To niesamowity talent był, on nawet pijąc piwo zdobywał medale, więc brak mięsa nie miał żadnego wpływu na jego zycie.
Co nie zmienia faktu, że jego przypadek przeczy Twoim teoriom, że:
cloner pisze: Szkoda że ci z medalami IO jakoś jedzą mięsko
cloner pisze: Djoković lubi sobie pojeść ryby.
To się nazywa semiwegetarianizm. Ja osobiście nie uznaję, ale każdy może traktować dietę wege jak chce.
cloner pisze: A w łyżwiarstwie figurowym, przy wzroście 149cm mięso potrzebne nie jest.

Ale ciesze się, że wymienaisz 5 sportowców z topu, całe tysiące reszty jedzą mięso.
Możesz sobie przejrzeć podane linki - listy są dużo, dużo większe, musiałabym spędzić tu pół dnia, żeby wyłożyć wszystkie przykłady. Ale nawet tych kilka nazwisk jest potwierdzeniem tego, że na diecie bezmięsnej da się uprawiać sport i normalnie funkcjonować, a o tym była mowa ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 lut 2019, 14:33

cloner pisze: Klaudyna kocha sie kłocić. Pisałem o powodach jej dyskusji chyba 2 dni temu. Niech się cieszy.
Niestety ten Twój wywód był kolejnym dowodem na Twoją ignorancję i niewiedzę. Ale jeżeli poprawiasz sobie nastrój takimi marzeniami to luz, możesz w to wierzyć - grunt, żebyś był mniej nieszczęśliwy.

No i naszej dyskusji nie uważam za kłótnię. Normalna wymiana zdań.

A "nie idź tą drogą" dotyczyło czego innego, nie naszego brnięcia w dyskusję ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2019, 14:36

Oczywiście, że się da. Ale to są pojedyncze osoby, 5% całości. Te pozostałe kocha mięso. Śmiem wątpić, że dieta bezmięsna wpłynęła znacząco na to, że Bode Miller zdobywał medale, a dieta z mięsem wpłynęłą na to, że równiez np. Didier Cuche zdobywał medale. Imho nie miało to większego wplywu. A o tym jest dyskusja.
futbolowa pisze: To się nazywa semiwegetarianizm. Ja osobiście nie uznaję
Czyli dla ciebie nie jest wege.
I wiem jak to się nazywa. Dlatego pisałem ze lubi ryby.

Wege jak homo, nie tolerują normalności.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2019, 14:41 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”