MTV Europe Music Awards- Kopenhaga 2006 - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 05 lis 2005, 16:40

kupa69 pisze:Najlepsza Wokalistka - Shakira
To jest według mnie największa pomyłka tegorocznej gali. Jak można nagrodzić takie beztalencie? :shock: :? W dodatku nagrodzić Shakirę, a nie dać nagrody Mariah Carey, która jest o cztery półki wyżej od niej! Kretynizm.

No, ważne, że Coldplay ma dwie nagrody. :D Mogę zmienić nareszcie avatar. :wink:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 16:47

To jest według mnie największa pomyłka tegorocznej gali. Jak można nagrodzić takie beztalencie?

:shock: :? :roll:

Anka pisze:W dodatku nagrodzić Shakirę, a nie dać nagrody Mariah Carey, która jest o cztery półki wyżej od niej! Kretynizm.

:lol:

Nie oglądałem całej gali. Zdecydowanie najciekawszy był prowadzący ;)
Te jego 'Dzien dobry' albo, a teraz przed państwem Coldplay(a tu wychodzi Green Day [ yeah] )

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 lis 2005, 17:28

Napisałem o tym w temacie "Mp3 poszukiwane !!!", ale się powtórze. Jaki jest tytuł piosenki Green Day'a, którą wykonywali na rozdaniu nagród?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 17:30

Tomusmc pisze:Napisałem o tym w temacie "Mp3 poszukiwane !!!", ale się powtórze. Jaki jest tytuł piosenki Green Day'a, którą wykonywali na rozdaniu nagród?

O ile dobrze pamiętam to to było Holiday....ale głowy nie dam.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 05 lis 2005, 17:58

No a co, bagg, chyba mi nie powiesz, że Shakira sobie na nagrodę dla Najlepszej wokalistki roku zasłużyła. ;)

Tomusmc pisze:Napisałem o tym w temacie "Mp3 poszukiwane !!!", ale się powtórze. Jaki jest tytuł piosenki Green Day'a, którą wykonywali na rozdaniu nagród?
Taak, jest to pieśń Holiday. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 18:03

Anka pisze:No a co, bagg, chyba mi nie powiesz, że Shakira sobie na nagrodę dla Najlepszej wokalistki roku zasłużyła. Wink

Ależ powiem. Powiem więcej - zasłużyła bardziej od Mariah Carey. Shakira jest jeszcze młoda...o stworzyła już wiele świetnych piosenek. I nie tylko takich żywiołowych(w których chyba czuję się najlepiej), ale też ciekawe ballady(tak to nazwijmy). A kto był jeszcze nominowany? Boz dwójki Carey - Shakira...wybieram tą drugą.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 lis 2005, 18:03

Shakira sama była w szoku jak się dowiedziała o swoim trumfie. Czy zasłużyła? chyba tak skoro została wybrana jako najlepsza. Ja bynajmniej jej nie słucham (tylko tyle co leci w radiu) i nie mogę się za bardzo wypowiedzieć czy to jest trafny wybór, ale jak już dostała tą nagrodę to nic tylko gratulować :)

p.s. dzięki za tytuł, już ją mam 8) :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lis 2005, 18:08

Anka pisze:Jak można nagrodzić takie beztalencie?
Łoooo! Tu się zupełnie nie zgadzam. Kolumbia to nie Polska, a Shakira to nie Mandaryna. Nikt jej głosu nie przegrabiał. Na gali znakomicie zaśpiewała piosenkę Don't Botter (czy jak jej tam). Shakira ma świetny glos i uważam, że w pełni zasłużyła na tę nagrodę. Uważam, że Mariah Carey też ma świetny glos, ale jakoś za nią nie przepadam.
Anka pisze:No, ważne, że Coldplay ma dwie nagrody.
No tzeba pogratulowac Coldplay. Należaly im się nagrody.
Dla mnie największą przegraną EMA jest gwen Stefani bez żadnej nagrody. Piosenki Cool i Hollaback Girl były niezłe, ale nie skalę światową.

Największe brawa dla Gorillaz. Ich występ był wprost GENIALNY! Ktoś widział? Jak ten ludek z ich teledysków na wielkim monitorze wyglądal jak żywy. Drugi gral na gotarze w samych majtkach :D Goryle były genialne. Cieszy mnie nagoda dla Chemical Brothers. Niespodziewalem się, ale milo.
Bardzo mi ulżyło jak nagrodę dla najlepszego woklaisty otzrymał Robbie Williams. już myślałem, że biedak wyjdzie bez nagrody. Wspaniale wykonał piosenkę Tripping. Spiewal bez Playbacku, a wyszło jakby śpiewał razem z nim. Trochę mu nie wyszedł skok w publiczność, ale i tak odstawił niezły show, jak na niego przystało.
Black Eyed Peas. Szczerze mówiąc myślałem, że zdobędą więcej nagród.
American Idiot byl bezapelacyjnie najlepszym albumem tego roku, chociaż jeszcze Deamon Days był świetny.
Według mnie wszystkie nagrody zostały rozdane sprawiedliwie. Dla mnie najgorsze jet to, że najlepszym fińskim zespołem jest Rasmus. Banda ciot, która zrobiła raptem jedną dobrą piosenkę nie wiadomo dlaczego wszystko wygrywa. Jak dla mnie to przy Twoface Rasmus to pikuś, ale Twoface w tym roku byli niewidoczni. A rasmus miało jedną kiczowatą piosenkę i to przesądziło.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 18:13

Corinthians pisze:Największe brawa dla Gorillaz. Ich występ był wprost GENIALNY! Ktoś widział? Jak ten ludek z ich teledysków na wielkim monitorze wyglądal jak żywy. Drugi gral na gotarze w samych majtkach Very Happy Goryle były genialne.

Nie można się nie zgodzić. Gorillaz świetnie się zaprezentowali. Efekty rzeczywiście były świetne. Ten gitarzysta jak gitarę oblizywał :lol: no i perkusista :D

Corinthians pisze:Nikt jej głosu nie przegrabiał. Na gali znakomicie zaśpiewała piosenkę Don't Botter (czy jak jej tam). Shakira ma świetny glos i uważam, że w pełni zasłużyła na tę nagrodę. Uważam, że Mariah Carey też ma świetny glos, ale jakoś za nią nie przepadam.

Podpisuję się pod tym i zgadzam w 100%

Corinthians pisze:Bardzo mi ulżyło jak nagrodę dla najlepszego woklaisty otzrymał Robbie Williams

Zdecydowanie mu się należało. Świetny wokalista. I tyle

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 05 lis 2005, 19:17

Najśmieszniejsze jest to, że "tak naprawdę zespół Gorillaz nie istnieje", są wirtualni...ale nic dodać, nic ująć-kapelą są świetną (ale są lepsze-wg mnie). "Weendwill, weendwill..." mi od nich jednak czasem w uszach dzwoni ;)
Mnie tam najbatrdziej cieszy nagroda za najlepszy album, bo ja żyje rockiem, a Green'ów szanuje i uważam za najlepszy zespółó świata. Nie będę się wypowiadał co do Shakiry i M.Carey, ale nawet niewiem kto by je poziomem porównywał do Mandaryny (strona w tył). Ona piosenki ma całkiem fajne niektóre-tylko szkoda, że nie zawsze tak naprawdę śpiewa je ona. Ma kasę, ma studio-głos już nie ten!

Pozdrawiam wszystkich gratulując wszystkim nagrodzonym grupom i wykonawcom :D

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 05 lis 2005, 19:58

Anka pisze:To jest według mnie największa pomyłka tegorocznej gali. Jak można nagrodzić takie beztalencie?
spytaj sie tych nastolatek, ktore na nia glosowaly :roll:
po tej gali jest jakby po wyborach wszyscy narzekają ,że ten czy tamten wygral, zamiast ruszyć dupy i samemu zaglosować
bagg pisze:zasłużyła bardziej od Mariah Carey. Shakira jest jeszcze młoda...o stworzyła już wiele świetnych piosenek. I nie tylko takich żywiołowych(w których chyba czuję się najlepiej), ale też ciekawe ballady(tak to nazwijmy). A kto był jeszcze nominowany? Boz dwójki Carey - Shakira...wybieram tą drugą
dlaczego tak sądzisz :?: wydaje mii sie ,że za malo znasz Maraye zeby pisac takie rzeczy. Proponuje ci przesluchac jej wczesniejsze hity i wtedy napewno przyznasz mi rację :wink:
Corinthians pisze: Dla mnie najgorsze jet to, że najlepszym fińskim zespołem jest Rasmus. Banda ciot, która zrobiła raptem jedną dobrą piosenkę nie wiadomo dlaczego wszystko wygrywa. Jak dla mnie to przy Twoface Rasmus to pikuś, ale Twoface w tym roku byli niewidoczni. A rasmus miało jedną kiczowatą piosenkę i to przesądziło.
widocznie ta "jedna, kiczowata piosenka" wpadlo w ucho finskim sluchacza i dlatego ten zespol wygrał

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 20:04

kupa69 pisze:dlaczego tak sądzisz Question wydaje mii sie ,że za malo znasz Maraye zeby pisac takie rzeczy. Proponuje ci przesluchac jej wczesniejsze hity i wtedy napewno przyznasz mi rację Wink

Ta nagroda nie jest za całokształt tylko za dany rok. A w tym zdecydowanie lepiej pokazała się Shakira. Jeśli chodzi o całokształt to w tej chwili lepiej prezentuje się Carey, ale w przyszłości mam nadzieje, że to się zmieni.
A przeboje Carey słyszałem i nie umniejszał jej talentu...potrafi dziewczyna wyciągać takie nuty, że to shock, ale bardziej mi się podoba myzka Hiszpanki.

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 05 lis 2005, 20:17

bagg pisze:Ta nagroda nie jest za całokształt tylko za dany rok
dlatego Mariah powinna dostać ta nagrode, ale glupie nastolatki zadecydowaly inaczej :?
bagg pisze:A w tym zdecydowanie lepiej pokazała się Shakira.
uwierz mi jest zupelnie inaczej :wink:
bagg pisze:Jeśli chodzi o całokształt to w tej chwili lepiej prezentuje się Carey
w tej kwestii przyznam ci rację :)
bagg pisze:ale w przyszłości mam nadzieje, że to się zmieni
Shakira bedzie musiala sie mocno postarać zeby dorownac amerykance
bagg pisze:ale bardziej mi się podoba myzka Hiszpanki.
kolumbijki :wink:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 lis 2005, 20:22

Corinthians pisze:Banda ciot, która zrobiła raptem jedną dobrą piosenkę nie wiadomo dlaczego wszystko wygrywa
Którą :?
Widzę, że tu gorąca dyskusja, kto lepszy, Shakira czy Maria Carey? Trudno jednoznacznie ocenić :? Można zrobić temat-pojedynki muzyków i tam rozstrzygalibyśmy takie sporty. Co wy na to? :D :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 20:26

kupa69 pisze:uwierz mi jest zupelnie inaczej Wink

Uwierz mi, że dla mnie nie.

kupa69 pisze:Shakira bedzie musiala sie mocno postarać zeby dorownac amerykance

zdolna jest dziewczyna. Jak dalej tak się będzie toczyła jej kariera to się je uda.

kupa69 pisze:kolumbijki Wink

Sorry za błąd :oops: Nie wiedziałem. I tak Shakira mi się będzie zawsze kojarzyła z gorącą Hiszpanią :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”