Z BVB akurat dobrze gra Paratici. Nie ma co sie bawic w jakies opcje. Jak zostanie to moze sie jeszcze do czegos przyda.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 sty 2020, 20:44
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 sty 2020, 21:41
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 sty 2020, 22:55
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 sty 2020, 14:59
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sty 2020, 15:10
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sty 2020, 15:11
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sty 2020, 15:26
ozob
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 29 sty 2020, 17:56
Przecież to jest nielogiczne co napisałeś, jeżeli przedłużają i to często z większą pensją. Tu chodzi o amortyzację zawodnika. Jego koszta rozbijane są na więcej lat, co jest kreatywną księgowością.maestro pisze: ↑29 sty 2020, 15:11Te przedłużenia wydaje mi się mają jakiś cel, bo zmniejszają pensje i rozbijają ją na dwa lata, dzięki czemu roczny budżet płacowy teoretycznie zyskuje. Chyba w takim kontekście przedłużamy tę umowę. Podobnie chcemy zrobić z umową Igly. Przedłużyć ale obniżyć pensje.
wloski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sty 2020, 19:57
maestro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 29 sty 2020, 20:00
wloski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 29 sty 2020, 20:02
emski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sty 2020, 20:13
Nie zrozumieliśmy się. Może ja też nie do końca precyzyjnie się wyraziłem choć wydaje mi się, że tak. Mój post nie dotyczył ani Buffona, ani Del Piero, ani nikogo innego poza Matuidim i Higuainem. Pisałem odnośnie narzekań na przedłużenie umowy z Francuzem i dodałem Igłę, bo przewinęło mi się, że Juve jest chętny przedłużyć z nimi umowy ale na niższych pensjach. Więc nasunął mi się wniosek, że chcemy w ten sposób poprawić stan rocznego budżetu płacowego.
maestro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 29 sty 2020, 20:34
sci
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sty 2020, 21:11
Ale juz ma to sens, gdy stricte w jego miejsce przyjdzie nowy zawodnik, ktory bedzie zarabiac wiecej niz te obecne €4m netto.
Juve w zeszle lato mialo srodki na De Ligta, ale juz zeby dokonac innych wzmocnien niz te ktore sie zmaterializowaly potrzeba bylo pozbyc sie kilku pilkarzy. Tak sie jednak nie stalo i latem Juve zostal z za duza kadra i budzetem placowym na poziomie 71% sezonowego przychodu. W chwili obecnej ow przychod wzrosl o €61m totez i % spadl ponizej 70. Jednakze poki co pozbylismy sie jeno Mandzura i Perina, a to jest za malo. I tu dochodzimy do tego co dzis w tym temacie padlo - Juve, aby sie wzmocnic i utrzymac sie poniezej 70% musi najpierw sprzedac graczy, ktorych nie potrzebuje. Moje typy to Pjaca, Costa, Can, Berna i De Sciglio. Wszyscy do kupy kosztuja budzet placowy mniej wiecej €38m. W te koszta mozna wepchnac naprawde ciekawych 2-3 graczy patrzac na nowe prawo podatkowe. Dla przykladu €10m netto dla Pogby bedzie kosztowac Juve tylko €13,8m wiec jeszcze zmiesci sie Tonali, jakis nowy napastnik i kilka baniek zostanie w portfelu.emski pisze: ↑29 sty 2020, 20:02Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Jak to jest możliwe, że w lato czytam o tym jaki to Juventus jest bogaty i kogo to nie kupi, a później przychodzi połowa sezonu i każdy potencjalny ruch z klubu jest przeliczany na euro oszczędności w kosztach. Jak tak dalej pójdzie to będziecie debatować o tym czy jak zwolnicie jeszcze ze dwie sprzątaczki i ogrodnika to wystarczy na transfer Icardiego.
ozob
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio