Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 3627

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 sty 2020, 20:44

Pjaca🙃 Nie ma glupich na te szklanke.

Z BVB akurat dobrze gra Paratici. Nie ma co sie bawic w jakies opcje. Jak zostanie to moze sie jeszcze do czegos przyda.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 sty 2020, 21:41

Świetnie to idzie, brakuje tylko informacji o przedłużeniu kontraktu z Matiudim, ale rozumiem, że klub czeka z tym do odpadniecia z LM, na otarcie łez.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 sty 2020, 22:55

Miało być tak ładnie a tu zonk:D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 sty 2020, 14:59

Wracają plotki o rozmowach w sprawie przedłużenia kontraktu Matuidiego 8) wzmacniamy pomoc!

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sty 2020, 15:10

Oczywiscie bedzie to ze wszech miar zle dla mych oczu i wlasnego widzimisie, ale to tylko plotki ze slabiutkich zrodel. Zastnawiajac sie jednak glebiej nie zdziwilbym sie o ile dalej zamierzamy grac 4-3-1-2. Wowczas do pomocy trzeba jakis 7-8 graczy. Can zdaje sie byc skreslony wiec zostajemy z Pjanic, Rabiot, Bentancur, Ramsey, Khedira, Matuidi. 6 chlopa na 4 pozycje. Malo, ale za to jest miejsce na 2 graczy, a pozbycie sie Francuza juz teraz zmusi do dodatkowego kosztu w lecie.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2020, 15:19 przez ozob, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sty 2020, 15:11

Te przedłużenia wydaje mi się mają jakiś cel, bo zmniejszają pensje i rozbijają ją na dwa lata, dzięki czemu roczny budżet płacowy teoretycznie zyskuje. Chyba w takim kontekście przedłużamy tę umowę. Podobnie chcemy zrobić z umową Igly. Przedłużyć ale obniżyć pensje.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sty 2020, 15:26

Nad Matuidiego bardziej wolalbym, aby klub opuscil Berna i Costa (ze wzgledu na jego ciagle kontuzje). Dodatkowo na powyzszej dwojce mozna cos zarobic i pensje obu kosztuja budzet jakies €18m brutto. Do tego odejscie Cana (€11m brutto) i mozna z €50m ubierac plus pieniadze zaoszczedzone na wynagrodzeniach. Do tego wraca Pellegrini wiec wypadaloby podziekowac rowniez De Sciglio, co rowniez przyniesie pewne pieniadze (€5,5m wyplaty + sprzedaz za €8m)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sty 2020, 16:23

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 29 sty 2020, 17:56

maestro pisze:
29 sty 2020, 15:11
Te przedłużenia wydaje mi się mają jakiś cel, bo zmniejszają pensje i rozbijają ją na dwa lata, dzięki czemu roczny budżet płacowy teoretycznie zyskuje. Chyba w takim kontekście przedłużamy tę umowę. Podobnie chcemy zrobić z umową Igly. Przedłużyć ale obniżyć pensje.
Przecież to jest nielogiczne co napisałeś, jeżeli przedłużają i to często z większą pensją. Tu chodzi o amortyzację zawodnika. Jego koszta rozbijane są na więcej lat, co jest kreatywną księgowością.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sty 2020, 19:57

Z większą pensją przedłuża się umowy zawodnikom w przyzwoitym wieku, którzy jeszcze coś dają klubowi. To przecież nie jest regułą. Może i chodzi też o amortyzację, z grubsza na pewno o rozbicie kosztów z korzyścią dla budżetu. Może i źle rozumuję ale na prosty rozum, przedłużając umowę z niższą pensją, roczny budżet płacowy na tym zyskuje. Co w tym nielogicznego? Jeśli przy ffp brany jest pod uwagę roczny budżet, a my balansujemy na krawędzi, to jest to jak najbardziej logiczne.

Nigdy specjalnie nie kumałem o co chodzi z tą amortyzacją. Fakt faktem, że wg plotek w obu przypadkach Juventus chce przedłużyć umowy ale zmniejszając roczną pensję.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 29 sty 2020, 20:00

Komu Juventus przedłużył umowy obniżając je? Buffonowi i Del Piero którzy byli przywiązani do klubu nie pieniędzy?

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 29 sty 2020, 20:02

Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Jak to jest możliwe, że w lato czytam o tym jaki to Juventus jest bogaty i kogo to nie kupi, a później przychodzi połowa sezonu i każdy potencjalny ruch z klubu jest przeliczany na euro oszczędności w kosztach. Jak tak dalej pójdzie to będziecie debatować o tym czy jak zwolnicie jeszcze ze dwie sprzątaczki i ogrodnika to wystarczy na transfer Icardiego.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sty 2020, 20:13

wloski pisze:
29 sty 2020, 20:00
Komu Juventus przedłużył umowy obniżając je? Buffonowi i Del Piero którzy byli przywiązani do klubu nie pieniędzy?
Nie zrozumieliśmy się. Może ja też nie do końca precyzyjnie się wyraziłem choć wydaje mi się, że tak. Mój post nie dotyczył ani Buffona, ani Del Piero, ani nikogo innego poza Matuidim i Higuainem. Pisałem odnośnie narzekań na przedłużenie umowy z Francuzem i dodałem Igłę, bo przewinęło mi się, że Juve jest chętny przedłużyć z nimi umowy ale na niższych pensjach. Więc nasunął mi się wniosek, że chcemy w ten sposób poprawić stan rocznego budżetu płacowego.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 29 sty 2020, 20:34

Z Matuidim to tak nie działa, bo jemu kontrakt się kończy. Inaczej np z Igłą jak ma jeszcze rok za 7,5 banki. Przedłużając z nim kontrakt o rok za np 3 mln rocznie ma to wpływ na budżet

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sty 2020, 21:11

sci pisze:
29 sty 2020, 20:34
Z Matuidim to tak nie działa, bo jemu kontrakt się kończy. Inaczej np z Igłą jak ma jeszcze rok za 7,5 banki. Przedłużając z nim kontrakt o rok za np 3 mln rocznie ma to wpływ na budżet
Ale juz ma to sens, gdy stricte w jego miejsce przyjdzie nowy zawodnik, ktory bedzie zarabiac wiecej niz te obecne €4m netto.
emski pisze:
29 sty 2020, 20:02
Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Jak to jest możliwe, że w lato czytam o tym jaki to Juventus jest bogaty i kogo to nie kupi, a później przychodzi połowa sezonu i każdy potencjalny ruch z klubu jest przeliczany na euro oszczędności w kosztach. Jak tak dalej pójdzie to będziecie debatować o tym czy jak zwolnicie jeszcze ze dwie sprzątaczki i ogrodnika to wystarczy na transfer Icardiego.
Juve w zeszle lato mialo srodki na De Ligta, ale juz zeby dokonac innych wzmocnien niz te ktore sie zmaterializowaly potrzeba bylo pozbyc sie kilku pilkarzy. Tak sie jednak nie stalo i latem Juve zostal z za duza kadra i budzetem placowym na poziomie 71% sezonowego przychodu. W chwili obecnej ow przychod wzrosl o €61m totez i % spadl ponizej 70. Jednakze poki co pozbylismy sie jeno Mandzura i Perina, a to jest za malo. I tu dochodzimy do tego co dzis w tym temacie padlo - Juve, aby sie wzmocnic i utrzymac sie poniezej 70% musi najpierw sprzedac graczy, ktorych nie potrzebuje. Moje typy to Pjaca, Costa, Can, Berna i De Sciglio. Wszyscy do kupy kosztuja budzet placowy mniej wiecej €38m. W te koszta mozna wepchnac naprawde ciekawych 2-3 graczy patrzac na nowe prawo podatkowe. Dla przykladu €10m netto dla Pogby bedzie kosztowac Juve tylko €13,8m wiec jeszcze zmiesci sie Tonali, jakis nowy napastnik i kilka baniek zostanie w portfelu.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2020, 21:32 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”