Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padik » 03 gru 2021, 13:18
Padik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 gru 2021, 14:03
Może po to żeby jak sobie ryj rozwali nie czekał na pomoc lekarską X godzin bo przed nim będzie kilkunastu typów co chcą żeby im podać leczenie na chorobę ale z jakiegoś powodu rezygnują z tego najskuteczniejszego i najprostszego?cloner pisze: ↑03 gru 2021, 11:47@Boromir mógłbyś mi wytłumaczyć, po co np. @Bassu chce wprowadzać lockdown, skoro wg Twojego wcześniejszego postu zaszczepieni są bezpieczni. Procenty, liczby mówią same za siebie. Nie rozumiem tej paniki, tej nagonki w mediach. Albo wirus jest straszny i należy wprowadzać obostrzenia, a wtedy artykuł z Pulsu Medycyny jest kłamliwy, albo nie jest taki groźny i artykuł z Pulsu Medycyny jest rzetelny oraz prawdziwy.
Nie ja napisałem tylko wiceminister zdrowia tak powiedział
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 gru 2021, 14:07
Ale Cię ubodło, co? Już teraz nie czytasz co napiszę dalej tylko szukasz kolejnej marnej riposty, prawda?
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 gru 2021, 14:12
To sam sobie odpowiedz czy Ty gdy sobie ryj rozwalisz masz być pierwszy w kolejce czy osoba, która się nie zaszczepiła ma być pierwsza w kolejce?
Nic mnie nie ubodło. Polewkę mam i to niezłą
Ależ ja nie neguję faktów! Ja tylko zadaje pytania (bo nie jestem łatwowierny jak ty), właśnie takim forumowym ekspertom jak Ty, Boromir czy Kluchman. Czytając wasze posty można dojść do wniosku, że tu sami lekarze.
A tacy jak ty przyjmują każde zdanie polityków jako pewnik, a później błagają o tlen, bo szczepionka nie działa.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 gru 2021, 14:15
No odpowiedź jest jednoznaczna przecież
Proszę mnie wykreślić z grona ekspertów, ja mam swoje źródła, inni mają swoje
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 gru 2021, 14:17
No to nie rozumiem, dlaczego podałeś taki argument. Bo z tego, co napisałeś można wywnioskowac że pierwszy będzie ten bez szczepionki.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 gru 2021, 14:23
Marny ze mnie ekspert, a już ostatnie co bym powiedział to, że wyborca PISu. Jeśli po prostu jest jakiś problem albo muszę podjąć decyzje, to zamiast teorii spiskowych wybieram (sam) opinie ludzi, którzy na czymś się znają bo zajmują się tym od lat. Bardzo jestem zdziwiony, że biorę udział w tej dyskusji gdzie jest się i tak anonimowym, więc każdy jest mocny w gębie, ale tak samo jak w sprawie koronoworusa szukam naukowych dowodów i danych, tak samo dzieje się w innych aspektach życia takich jak wybór nowego auta, kupno mieszkania, szukanie dobrego lekarza, układanie planu treningowego czy prowadzenie firmy. To oczywiście kosztuje; czas, pieniądze, dyskomfort w akceptowaniu że myślało się jedno, a wyszło drugie. Że się nie ma racji, bo przecież my Polacy mamy zawsze rację. Lepsze to jednak od grzebania na YT w poszukiwaniu bezsensowych idei ludzi, którzy mają kompleks niższości i brak wiedzy, ale za to chęć gadania głupot na prawo i lewo. Tak się rodzi populizm i inne ruchy, które przerażają mnie coraz bardziej, ale nie dlatego że się ich boję, tylko dlatego że potrafią tak pięknie manipulować faktami.cloner pisze: ↑03 gru 2021, 14:12To sam sobie odpowiedz czy Ty gdy sobie ryj rozwalisz masz być pierwszy w kolejce czy osoba, która się nie zaszczepiła ma być pierwsza w kolejce?
Nic mnie nie ubodło. Polewkę mam i to niezłąEksperci z każdym miesiącem informują o coraz słabszym działaniu szczepionek. A ty wierzysz w każde słowo ekspertów i polityków pisu.
Ależ ja nie neguję faktów! Ja tylko zadaje pytania, właśnie takim forumowym ekspertom jak Ty, Boromir czy Kluchman. Czytając wasze posty można dojść do wniosku, że tu sami lekarze.![]()
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 gru 2021, 14:34
Skoro marny z ciebie ekspert to nie zabieraj głosu, bo wiedzy nie masz. Wiesz tyle, co przeczytasz, czyli tyle samo co ja. A wyborcą pisu wcale nie trzeba być, żeby słuchać się tego, co mówi pan minister. Ja trochę powątpiewam czy on zawsze ma rację, wg mnie on się może mylić, zwłaszcza że jest ekonomistą, więc typuję że pojęcie o wirusach ma na podobnym poziomie, co my. Ale jeśli chcesz mu wierzyć na słowo - mamy wolność!Bassu pisze: ↑03 gru 2021, 14:23Marny ze mnie ekspert, a już ostatnie co bym powiedział to, że wyborca PISu. Jeśli po prostu jest jakiś problem albo muszę podjąć decyzje, to zamiast teorii spiskowych wybieram (sam) opinie ludzi, którzy na czymś się znają bo zajmują się tym od lat. Bardzo jestem zdziwiony, że biorę udział w tej dyskusji gdzie jest się i tak anonimowym, więc każdy jest mocny w gębie, ale tak samo jak w sprawie koronoworusa szukam naukowych dowodów i danych, tak samo dzieje się w innych aspektach życia takich jak wybór nowego auta, kupno mieszkania, szukanie dobrego lekarza, układanie planu treningowego czy prowadzenie firmy. To oczywiście kosztuje; czas, pieniądze, dyskomfort w akceptowaniu że myślało się jedno, a wyszło drugie. Że się nie ma racji, bo przecież my Polacy mamy zawsze rację. Lepsze to jednak od grzebania na YT w poszukiwaniu bezsensowych idei ludzi, którzy mają kompleks niższości i brak wiedzy, ale za to chęć gadania głupot na prawo i lewo. Tak się rodzi populizm i inne ruchy, które przerażają mnie coraz bardziej, ale nie dlatego że się ich boję, tylko dlatego że potrafią tak pięknie manipulować faktami.
cloner
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 gru 2021, 15:26
Ej, ale wiesz, że mamy dane z okresu, gdzie przez moment 100% było niezaszczepionych? Nie uważasz, że takie dane nic nie mówią? Jak weźmiemy milion ludzi, wsród których 999 999 jest niezaszczepionych to potem powiemy, że zaraziło się 100 osób, z czego 1 zaszczepiona to też można wyciągnać wnioski na 2 sposoby:
To napisz mi, przy moim przykładzie, jakie będą różnice. W obu przypadkach jak zaczynamy badania to 100% ludzi jest niezaszczepionych, więc KAŻDY przypadek w pierwszych dniach idzie do stastystyk "niezaszczepionych", a żaden do zaszczepionych. Jeśli mamy 38mln niezaszczepionych i 0 zaszczepionych (a tyle jest w momencie rozpoczęcia statystyk " od momentu rozpoczęcia szczepień drugą dawką") to jak będzie 1 przypadek to przecież i tak 100% będzie dla niezaszcepionych, bo inaczej być nie może. Jeśli przez 14 dni nie ma w Polsce ANI JEDNEJ osoby, która jest w pełni zaszczepiona, to jak chociaż 1% przypadków może być wsró zaszczepionych, skoro ich nie ma?
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 gru 2021, 18:11
No jak nie wiemy jak było badane jak masz te liczby w tekście. Tu nie ma nic do rzeczy jak był liczone pierwsze dwa tygodnie bo te 2% odnosi się tylko do w pełni zaszczepionych (259 120) którzy zmarli (2960) albo byli hospitalizowani (5018).
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 03 gru 2021, 19:48
Pozwolę sobie skomentować ten post używając ogólnie przeciętnego skrótu, na który składa się dwudziesta czwarta litera alfabetu łacińskiego, którą graficznie przedstawia się jako "X" oraz czwartą litera alfabetu, którą graficznie przedstawia się jako "D", celem wyrażenia mojego rozbawienia treścią, z którą się właśnie zapoznałem.Bassu pisze: ↑03 gru 2021, 9:38To przez takich jak Ty, internetowych doktorów bez studiów i wiedzy, rośnie propaganda niewiedzy i głupoty. Gdybyś miał chociaż minimum przyzwoitości, to nie komentowałbyś spraw, o których sam dowiadujesz się z internetu, a którym inni poświęcają swoje życie akademickie i karierę naukową. Mam nadzieję, że w PL w końcu zrobią twardy lockdown dla takich jak Ty i Tobie podobni, którzy pozjadali wszystkie rozumy.
HMK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 gru 2021, 8:34

cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 gru 2021, 9:42
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 gru 2021, 9:52
No i?
cloner
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin