LM: Chelsea Londyn - FC Barcelona 22 II 2006 - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 08 mar 2006, 11:50

Niggaz pisze:Gdzie geniusz taktyczny Mourinho?
zostawił w szatni ( u siebie w Londynie :wink: ) Barca zagrała tak jak miała zagrać - to nie oni musieli odrabiać strat i nie oni musieli się starać. Wyraźnie było widać, że Ronaldinho dostał wolna rękę i mógł bez przeszkód pokazać swój kunszt ( z resztą, kiedy tego nie pokazywał) ? Barca w ćwierćfinale i to się liczy!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2006, 12:07

Mourinho zaliczył jedno genialne zagranie taktyczne. Wprowadził Hutha za Cole'a przy stanie 1:0 :shock: Tego nie znajdziecie w podręcznikach :lol: :lol: :lol:

EDIT:
Muszę coś pisać bo mnie nosi :lol:
Obrazek
Valdes, Jorquera, Gabri, Puyol, Gio, van Bommel, Motta, Xavi, Iniesta, Ezquerro, Messi, Larsson = 0 millones de euros :]
Ronaldinho - 30 000 000
Carvalho - 30 000 000 :rotfl4:
Essien - 38 000 000 :rotfl4:
Drogba - :rotfl4:
... :rotfl4:
Zresztą sami na to spójrzcie.

Cholernie szkoda mi Messiego bo chyba będzie pauzował trochę dłużej, ale to nic.
Obrazek

I jeszcze kilka fotek :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 mar 2006, 12:32 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 08 mar 2006, 12:16

Ten 2 mecz był przegrany na Stamford bridge. Co miała chelsea wiecej pokazać. Wbrew pozorom oni nie są elastyczną drużyną :) bo nie umieją zaatakować. Ściągnięcie Drogby to była pomyłka Duff to była pomyłka. Cały ten mecz to była jedna wielka pomyłka ze storny chelsea. A czemu Barca nie wygrała :P bo buki za duzo by straciły.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 mar 2006, 12:44

Obejrzalem caly mecz i nie bylem zadowolony z gry Chelsea. Spodziewalem sie czegos innego. Myslalem ze zagraja inaczej, ze sa w stanie zrobic cos wiecej, ale pokazali ze sa gorsi od Barcelony. Chcialem zobaczyc od poczatku duet Drogba-Crespo no i nic z tego nie wyszlo. Barcelona zagrala wspanialy mecz. Sa najlepsza druzyna na swiecie w tym momencie i graja widowiskowy futbol. Wystarczy popatrzec na gol Ronaldinha. Przebil sie jak zolnierz przez nieprzyjacielski front i podlozyl bombe pod bramka przeciwnika, ktora pozwolila strzelic gola. :P Ja na miejscy sedziego nie zagwizdalbym karnego dla Chelsea pod sam koniec meczu, nawet gdyby to byl widoczny karny. Londynczycy i tak nie daliby rady strzelic nastepnego gola i przynajmniej w Barcelonie bylaby wieksza fiesta i radosc.
FC Barcelona wygra Champions, bo nie widze zadnego rywala ktory by z nimi wygral w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 mar 2006, 12:52

snake pisze: FC Barcelona wygra Champions, bo nie widze zadnego rywala ktory by z nimi wygral w tym sezonie.
A ja widze... Juve ewentualnie Milan-Bayern choc turynczycy sa bardziej niewygodnym rywalem.
Poza tym to jest faza pucharowa, wystarczy ze jeden mecz wyjdzie i juz moze byc po awansie. W piatek jest losowanie i mam nadzieje ze nie trafimy na wyzej wymienione druzyny.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 mar 2006, 13:10

Bienias pisze:
snake pisze: FC Barcelona wygra Champions, bo nie widze zadnego rywala ktory by z nimi wygral w tym sezonie.
A ja widze... Juve ewentualnie Milan-Bayern choc turynczycy sa bardziej niewygodnym rywalem.
Moze i Juve jest w stanie wygrac, moze Milan i Bayern tez sa w stanie. Moze z nimi wygrac nawet Villareal, Ajax, Arsenal itp. ale nie w tym razem. Tutaj chodzi o cos wiecej niz pilke nozna. FC Barcelona wygrala tylko raz Champions w 1992 roku i mala pilkarzy ktorzy sa tak bardzo zmotywowani ze mysle ze nie ma druzny ktora moglaby ich wyeliminowac. Myslalem ze Chesea moglo dac rade, ale jednak nic sie nie udalo. Najbardziej chcialbym zeby zagrali z Juventusem i to wlasnie na nich licze na losowaniu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 mar 2006, 13:17

Bienias pisze:W piatek jest losowanie i mam nadzieje ze nie trafimy na wyzej wymienione druzyny.
Chyba jednak nie w ten piątek :o

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 08 mar 2006, 13:25

Wczoraj na boisku istniala tylko jedna druzyna FC BARCELONA :!: Postawa Chelsea z biegiem meczu, coraz bardziej mnie dziwila. Bardzo rzadko sie zdarza, zeby zespol goniacy wyniku gral tak zachowawczo. W pierwszym spotkaniu pasywnosc Lamparda tlumaczylem zoltka kartka na koncie, ale wczoraj zagral niemalze identycznie, przyczyna?... :? Widac, ze jesli Lamps jest bez formy to i druzyna nic nie gra. Jesli natomiast chodzi o "special one" to powiem krotko, wielkie rozczarowanie.
Niggaz pisze:Puyol dostał żółtko za niepotrzebny faul na środku i nie zagra w następnym meczu, ale to dobrze. Lepiej, że pazuje teraz niż później.
Absencja Puyola jest bardzo wielkim oslabieniem Blaugrany. Jak wyglada obrona bez "Tarzana" mielismy okazje w tym sezonie ogladac (czyt. spotkanie z Saragossa). Kogo jak kogo, ale tego gracza bedzie bardzo ciezko zastapic, zwazywszy, ze w Katalonii nie ma na pozycji stopera zbyt wielu opcji. Zadanie wypelnienia zaistnialej luki otrzyma Oleguer lub Edmilson, a znajac sympatkie Rijkaarda do Presasa, wieksze szanse ma niestety Katalonczyk. :evil: Pisze niestety, gdyz o ile na prawej flance Oleguer gra wybornie, o tyle na srodku notuje bardzo slabe wystepy. Ja osobiscie postawilbym na Edmilsona, ktory bardzo dobrze wkomponowal sie w zespol i ktory prezentuje w tym sezonie rowny, wysoki poziom.

Wszystko bedzie oczywiscie zalezec od nastepnego rywala Barcy, im ciezszy rywal, tym trudniejsze zadanie przed defensywa Blaugrany. Milan, Juve, moze Villarreal... :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2006, 13:30

Ja tam dzisiaj kiedy emocje już powoli opadają stwierdzam, że żółtko przyszło w idealnym momencie. Będzie mógł zagrać w rewanżu w 1/4 i już do końca LM będzie grał raczej. Gorzej by było gdyby zabrakło go w dalszych fazach czy też finale, który wygramy :] Pewne było, że dostanie kartkę jeszcze i dobrze, że stało się to tak szybko. Zresztą Rafa gra ostatnio lepiej od Puyola. Jest świetnie. Na środku może zagrać z Edmilem a Motta na dm-ie. Wczoraj Thiago po profesorsku :] Podobnie jak Ula i reszta :]

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 08 mar 2006, 13:33

Niggaz pisze:Gorzej by było gdyby zabrakło go w dalszych fazach czy też finale, który wygramy
A pro po finalu to:
Obrazek

:wink:

Houston, we have a problem:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 mar 2006, 14:22

Zico_FCI pisze:
Bienias pisze:W piatek jest losowanie i mam nadzieje ze nie trafimy na wyzej wymienione druzyny.
Chyba jednak nie w ten piątek :o
Chyba 10 to piatek :roll:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 mar 2006, 16:39

Gomez pisze:Reka Motty - to byla sluszna reka, a nie zagranie Ismaela... Rolling Eyes
A ja codziennie gram Hamleta. "GDYBY kozka nie skakala"
Gomez pisze:karny - wg. mnie Gio wyraznie nie trafil w pilke a Terry zamiast w pile trafil w jego nogi...
Chyba ogladales inny mecz niz ja? :roll:
Niggaz pisze:Gdzie była wczoraj Chelsea? Nie było jej. Nie było Chelsea na Camp Nou. Gdzie geniusz taktyczny Mourinho? Nie stwierdzono. Nie pokazali nic. Nie zaskoczyli niczym.
Moim zdaniem Mourinho po prostu bal sie zaryzykowac(Drogba i Crespo na boisku np.), bo gdyby dostal 2 lub 3 kontry to by bylo po sprawie i w gazetach naglowki : "Barca gromi Chelsea" albo "Chelsea dostala lanie". Mourinho wolal nie ryzykowac , bo potem nie mialby kogo winic :P A wpuszczajac Hutha pokazal jakim jest idiota. I te jeszcze marne prowokacje z lawki...
Bienias pisze:Zico_FCI napisał:
Bienias napisał:
W piatek jest losowanie i mam nadzieje ze nie trafimy na wyzej wymienione druzyny.

Chyba jednak nie w ten piątek Surprised

Chyba 10 to piatek Rolling Eyes
Ale Inter z Ajaxem graja dopiero za tydzien wiec nie losowanie chyba by nie bylo mozliwe :wink:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 08 mar 2006, 16:53

nie chcialem...ale sam zaczales :twisted:
berik pisze:
Gomez pisze:Reka Motty - to byla sluszna reka, a nie zagranie Ismaela... Rolling Eyes
A ja codziennie gram Hamleta. "GDYBY kozka nie skakala"
:roll: are you OK? :roll: ...

berik pisze:
Gomez pisze:karny - wg. mnie Gio wyraznie nie trafil w pilke a Terry zamiast w pile trafil w jego nogi...
Chyba ogladales inny mecz niz ja? :roll:
ogranicz wkladnaie pod jezyk lub powieke malych krateczek, podobnych do tych z zeszytu...

trzezwy bylem a oczy mam dobre...na komisji tak stwierdzili...dla mnie Gio kopnal Terrego ktory jak w takich sytuacjach prawo nakazuje, wywrocil sie i troszke teatralnie zwijal sie z bolu...
berik pisze: A wpuszczajac Hutha pokazal jakim jest idiota.
Murinho idiota... :roll: tu bym polemizowal...ale nie mam ochoty...

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 mar 2006, 16:57

Gomez pisze:are you OK? Rolling Eyes ...
Takie gadanie, ze reka Ismaela w porownaniu do reki Motty to nic jest bezsensu. Rownie dobrze moge powiedziec, ze Jon Kwal-Lu zrobil reke w najwazniejszym meczu koreanskim ale jej nie odgwizdano, a reke Ismaela odgwizdano
Gomez pisze:dla mnie Gio kopnal Terrego ktory jak w takich sytuacjach prawo nakazuje, wywrocil sie i troszke teatralnie zwijal sie z bolu...
Gio najpierw tracil pilke
Gomez pisze:Muribho idiota... Rolling Eyes tu bym polemizowal...ale nie mam ochoty...
O Mourinho juz zostalo wiele powiedziane: jedni go nazywaja idiota, inni geniuszem, inni Bogiem a jeszcze inni klownem, wiec nie ma co wiercic tego tematu

Awatar użytkownika
_raf
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _raf » 08 mar 2006, 17:16

trzezwy bylem a oczy mam dobre...na komisji tak stwierdzili...dla mnie Gio kopnal Terrego ktory jak w takich sytuacjach prawo nakazuje, wywrocil sie i troszke teatralnie zwijal sie z bolu...
Ja proponuje jeszcze raz obejrzeć powtórke... Moim zdaniem karnego absolutnie nie było. Ale może to i dobrze, że Merk dał tego karnego- Mourinho nie będzie miał pretensji, że sędziowanie było 'gospodarskie'...

Berik napisał, że Mourinho jest idiotą- z tym zgodzić się nie mogę. Ale jeśli ktoś mi powie, że to nie jest człowiek robiący wokół siebie niepotrzebny(?) szum to zaczne się śmiać. Dobry trener, ale jako człowieka go nie lubie. Tyle.

Peace.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”