Oczywiście że nie jest.
Nie wiem u kogo Darek ma takie plecy w tvp,ale mam nadzieję że to jego last dance
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 12 lip 2024, 7:54
Zygmunt-1

Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 lip 2024, 9:49
Sergek
olivstone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 lip 2024, 14:08
Hiszpania jest Hiszpania i zawsze w mniejszym lub wiekszym stopniu bedzie grac jak Hiszpania. Skladaja sie na to lata szkolenia w kraju i milion innych powtarzalnych czynnikow. Moze i ktos to w Anglii zaszczepi i ja chetnie to zobacze, ale nie uwierze w legendarna ofensywna pilke reprezentacyjna dopoki jej na oczy nie zobaczeBernabeu pisze: ↑21 cze 2024, 11:11Tak jak pisałem i przed turniejem i w trakcie: Hiszpania ma na tyle kultury piłkarskiej, że poza 1-2 reprezentacjami - oni zawsze będą 'piłkarsko' lepsi. Przerabialiśmy to już 3 lata temu, gdzie wszyscy zachwycali się tercetem Jorginho-Verratti-Barella - a potem 17-letni Pedri, emeryt-Busquets i Koke robili z nimi +70% posiadania piłki. Dobre chłopaki, ale wiadomo, nikt tam ich nie indoktrynował tiki-taką od najmłodszych lat, to wychodzą na Hiszpanię i zostaje granie z konterki.
Za to ten potencjał w przodzie Hiszpanii był niewielki - no jakby wstawić Asensio, Oyarzabala czy Ferrana, to znowu by się tego za bardzo nie dało oglądać. Nico i Yamal to dwóch topowych dryblerów i zupełnie inna jest ta Hiszpania, bo dalej tylko Niemcy mogą tak ładnie operować piłką (może Portugalia jeszcze), ale teraz mogą jeszcze grać szybko i robić przewagę na skrzydłach.
Problem jest jednak ten sam: tj. jeśli Williamsowi czegoś brakuje, to wykończenia, Yamal to dzieciak - wiec nie zdziwi mnie jeśli jeszcze teraz w fazie pucharowej się rozbiją z jakimś dobrym defensywnym zespołem. 9-tka to najbardziej przereklamowana pozycja w piłce, ale trzeba mieć bramkostrzelnych skrzydłowych, a tutaj za bardzo tego jeszcze nie ma, co trochę widzieliśmy nawet z tymi Włochami. Za 2-4 lata to ten duet Williams-Yamal to faktycznie może być kosmos jak pójdą do potężnego Ardy Gulerka na wychowawczą lekcję wykończenia.![]()
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lip 2024, 14:11
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 lip 2024, 14:16
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 lip 2024, 14:39
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 12 lip 2024, 15:27
Oby!Zygmunt-1 pisze: ↑12 lip 2024, 7:54Lineker puścił info, że nawet w przypadku zwycięstwa Southgate może odejść z kadry. Wydaje się, że to idealna opcja, bo zdobywasz puchar a jednocześnie pozbywasz się hamulcowego, jakkolwiek to brzmi w przypadku sukcesu. Z drugiej strony gorzej dla Anglików jak przyjdzie nowy trener z ofensywną wizją i się Belisie, Fodisie i inne Kejnisie nie odnajdą![]()
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 lip 2024, 15:32
pytanie na ile to byl jeden mecz z holendrami lub jakas faktyczna zmianasickstick pisze: ↑12 lip 2024, 14:11Ale trzeba oddać Southgatowi, że po fatalnym początku EURO nieco zmienił taktykę (Saka z prawego ataku przeszedł na prawe wahadło - i co za tym idzie ustawienie pozostałych gracz też się nieco zmieniło) i w tym nowym ustawieniu zatrybiło. Nie jestem fanem tego pana, ale niewielu selekcjonerów stać by było na taki manewr w tak newralgicznym momencie. Przykładowo Deszamps nie szukał poprawy i Francja przez cały turniej grała dokładnie tą samą lipę co od początku, nawet nie próbował niczego zmieniać.
Sergek

Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 lip 2024, 16:02
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 12 lip 2024, 17:23
wydaje mi sie, ze mainoo robi roznice, dobrze sie go oglada w srodku pola. na pewno to anglik?sickstick pisze: ↑12 lip 2024, 14:11Ale trzeba oddać Southgatowi, że po fatalnym początku EURO nieco zmienił taktykę (Saka z prawego ataku przeszedł na prawe wahadło - i co za tym idzie ustawienie pozostałych gracz też się nieco zmieniło) i w tym nowym ustawieniu zatrybiło. Nie jestem fanem tego pana, ale niewielu selekcjonerów stać by było na taki manewr w tak newralgicznym momencie. Przykładowo Deszamps nie szukał poprawy i Francja przez cały turniej grała dokładnie tą samą lipę co od początku, nawet nie próbował niczego zmieniać.
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lip 2024, 17:58
sickstick
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio