Marsz Niepodległości - Strona 105

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2024, 14:07

sickstick pisze:
12 lis 2024, 13:56
No i jak lewa strone wreszcie się dostosowała poziomem i zaczęła rzucać 'faszystami' na prawo i lewo, to uuuuuu jakie oburzenie prawej strony :mrgreen:
Ty przespałeś ostatnie dwie dekady czy naiwnie liczysz na to że my je przespaliśmy? Jakie "wreszcie"? Patriotyzm jest jak faszyzm, mówi Ci to coś?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lis 2024, 14:08

cloner pisze:
12 lis 2024, 14:01
sickstick pisze:
No i jak lewa strone wreszcie się dostosowała poziomem i zaczęła rzucać 'faszystami' na prawo i lewo, to uuuuuu jakie oburzenie prawej strony
No brawo, czyli przez całe zycie twierdzisz że lewa strona jest zajebista, cacy i w ogóle lepsza od prawej. A gdy nagle się okazuje że robi TO SAMO co prawa, czyli niczym się nie różni, to zaczynasz jej już bronić i atakować prawą stronę: mamo, mamo, ale oni to samo robili.
No sorry, ale ja pierdolę.
A w którym miejscu ja takich zachowań bronię czy piszę że są zajebiste? Przeciwnie, od zawsze piszę i apeluję żeby mniej rzucać epitetami. Po prostu teraz zwracam uwagę że ci drudzy sie dostosowali i zaczęli robić dokoładnie to samo co wy.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 lis 2024, 14:20

Wreszcie się dostosowali 🤭 Aczkolwiek nie od tego roku marsz niepodległości nazywają marszem faszystów, a uczestników czy patriotów faszystami.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lis 2024, 14:39

Tak więc reasumując - skoro ci 'faszyści' tak was wiercą w dupsko, to macie znakomitą okazję żeby spojrzeć na siebie i rozpocząć uzdrawianie dyskusji publicznych od samych siebie. 90% postów w tym temacie jest z gatunku "Oni są [ch**], a o nas teraz nie rozmawiamy", zaś kiedy zwróci się wam uwagę że przecież od dawna robicie to samo, to oburzenie i teksty w stylu takich jak ten clonera powyżej.
Takie dyskusje zawsze będę pełna chamstwa i epitetów, ale tylko od was zależy czy będziecie 'lepsi', czy jednak się dostosujecie. Ale ja se mogę pisać, a już za niedługo będzie tu kolejny wysyp wpisów z epitatami o których pisałem powyżej, w głównej mierze autorstwa osób które dziś są pierwsze oburzone ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lis 2024, 15:21

Dalej różnicy nie widzisz...
Głównym hasłem lewicy jest szeroko pojęta tolerancja, a wystarczy że ktoś z innej ekipy politycznej wyjdzie na ulicę to już "faszyści". Jeśli dla ciebie niosąc biało-czerwoną flagę i odpalając racę, będę faszystą, spoko. Chcesz tak jak pan z filmiku wyżej w bialej bluzie pokazywać mi fucki, spoko. Tylko to ty miałeś być tolerancyjny, a nie ja.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2024, 15:24

Może jestem niewyspany, ale nic nie zrozumiałem czemu miały służyć te dwie wyssane z... palca teorie w połączeniu z tym "reasumując" na koniec.

Ale dziękujemy za pokazanie belki w oku, już nie będziemy wyjmować lewakom drzazgi.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 12 lis 2024, 15:43

To musi byc strasznie wygodne politycznie żyć sobie w banieczce: 'Ci drudzy zaczęli się zachowywać podobnie jak my - znaczy się sa od nas gorsi'.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lis 2024, 15:51

venomik pisze:
12 lis 2024, 15:43
To musi byc strasznie wygodne politycznie żyć sobie w banieczce: 'Ci drudzy zaczęli się zachowywać podobnie jak my - znaczy się sa od nas gorsi'.
A kto tak napisał? ;)

Napiszę po raz ostatni. Wzajemne obrażanie się i przypisywanie najgorszych epitetów pewnym grupom - tak jak powyżej nazwanie was faszystami - nie jest kwestią tolerancji, tylko najzwyklejszej w świecie kultury osobistej. W żadnym stopniu nie bronię tych ludzi którzy tu powrzucaliście, wręcz przeciwnie - gardzę takimi zachowaniami, o czym regularnie piszę. Wskazałem tylko, że wy zachowujecie się względem drugiej grupy dokładnie w taki sam sposób, to też oburzanie się że ci robią to samo jest hipokryzją. Ja mogę cię obrażać, a ty mnie nie, bo przecież to ty apelujesz o tolerancję a ja nie? Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby pisać takie rzeczy. Mniej agresywnych postaw względem bliźniego, więcej patrzenie na siebie samego - tylko o tym piszę.

Pelart2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 12 lis 2024, 16:04

Odklejenie po lewej stronie to jest abstrakcja. Powinni was wystawiać w tym muzeum sztuki współczesnej, obok skurki od banana i karłów robiących ludzką stonogę.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 lis 2024, 16:18

sickstick pisze:
Ale dlaczego mam wchodzić na portal X skoro rozmawiamy o TELEWIZJI PUBLICZNEJ?
takie, że to, co piszesz, że się zmieniło, wcale się nie zmieniło. Może w TVP tego tak nie widać, nie wiem, nie oglądam, ale na innych polach przybiera skrajne rozmiary.
sickstick pisze:
12 lis 2024, 15:51
W żadnym stopniu nie bronię tych ludzi którzy tu powrzucaliście, wręcz przeciwnie - gardzę takimi zachowaniami, o czym regularnie piszę. Wskazałem tylko, że wy zachowujecie się względem drugiej grupy dokładnie w taki sam sposób, to też oburzanie się że ci robią to samo jest hipokryzją.
halo, ale to ty dzwonisz. To ty zacząłeś od teorii, że telewizja nie szczuje i jest spokój, to dostałeś odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 lis 2024, 19:01

Pelart2 pisze:
12 lis 2024, 16:04
Odklejenie po lewej stronie to jest abstrakcja. Powinni was wystawiać w tym muzeum sztuki współczesnej, obok skurki od banana i karłów robiących ludzką stonogę.
Racja ale skórki:)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 12 lis 2024, 21:26

Ciii... nie będziesz patrioty uczył języka polskiego.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 lis 2024, 22:00

:mrgreen:

Właśnie tata mi mówił, że tak w tej Warszawie śmierdziało :lol2:

Pelart2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 12 lis 2024, 22:45

Zrobiłem błąd ortograficzny, fakt. Nie mogę być w takim razie patriotą, nie znam języka polskiego. Życie straciło sens. Lewactwo ma rację. Kto maszerował,ten faszysta.

Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 12 lis 2024, 22:54

Pelart2 pisze:
12 lis 2024, 22:45
Zrobiłem błąd ortograficzny, fakt. Nie mogę być w takim razie patriotą, nie znam języka polskiego. Życie straciło sens. Lewactwo ma rację. Kto maszerował,ten faszysta.
Dystans to Ty ostatnio widziałeś w podręczniku do fizyki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”