Wasze samochody - Strona 134

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 gru 2024, 19:28

Mr.Chris pisze:
19 gru 2024, 14:37
Bardzo często widzę debili, którzy od światła do światła muszą się rozpędzić do 60-70 zamiast spokojnie sobie przejechać.
z ciekawości - czemu debili?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 19 gru 2024, 20:34

DDK pisze:
19 gru 2024, 19:28
Mr.Chris pisze:
19 gru 2024, 14:37
Bardzo często widzę debili, którzy od światła do światła muszą się rozpędzić do 60-70 zamiast spokojnie sobie przejechać.
z ciekawości - czemu debili?
Napisałem nawet dwa wyjaśnienia w cytowanym poście :P po pierwsze: męczą samochód (np. klocki hamulcowe), po drugie: i tak muszą czekać na kolejnych światłach, gdyż te są zsynchronizowane. Dodatkowo. Po trzecie: narażają siebie i innych uczestników ruchu (gwałtowny start, gwałtowne hamowanie, większe ryzyko poślizgu albo że oni lub ktoś im wjedzie w tył, po czwarte: większe spalanie, po piąte: narażają się na mandaty. Mógłbym jeszcze kilka przykładów wymienić, gdyby chwilę posiedzieć.

Oczywiście chodzi mi o sytuacje, gdzie między jednymi i drugimi światłami masz kilkaset metrów, a nie 2-3 kilometry jak czasami na wewnętrznych obwodnicach.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 gru 2024, 22:22

Mr.Chris pisze:
19 gru 2024, 20:34
po pierwsze: męczą samochód (np. klocki hamulcowe), po drugie: i tak muszą czekać na kolejnych światłach, gdyż te są zsynchronizowane. Dodatkowo. Po trzecie: narażają siebie i innych uczestników ruchu (gwałtowny start, gwałtowne hamowanie, większe ryzyko poślizgu albo że oni lub ktoś im wjedzie w tył, po czwarte: większe spalanie, po piąte: narażają się na mandaty. Mógłbym jeszcze kilka przykładów wymienić, gdyby chwilę posiedzieć.
co z tego, żę ktoś męczy samochód? To jest ich własnośc, nie ma uczuć to dlaczego jest to złe?
to, że musza czekać na kolejnych światłach - Ty też, więc co z tego?
po trzecie - narażają siebie i innych. To Twoja opinia, nie fakt.
po czwarte - większe spalanie? patrz punkt pierwszy.
po piątek - jeśli nie przekraczają prędkości tylko jezdzą 0-70 tak jak napisałem to nie narażają się.

Naprawdę niektórzy tutaj chcieliby żeby wszyscy byli jak oni. Dajcie ludziom żyć tak jak chcą.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 19 gru 2024, 22:36

DDK pisze:
19 gru 2024, 22:22
co z tego, żę ktoś męczy samochód? To jest ich własnośc, nie ma uczuć to dlaczego jest to złe?
to, że musza czekać na kolejnych światłach - Ty też, więc co z tego?
(...)
po czwarte - większe spalanie? patrz punkt pierwszy.
Nie wiem. Jakoś tak mnie wychowano, żeby szanować przedmioty. Jeżeli niszczenie czegoś nic mi nie daje, to po prostu tego nie robię.
DDK pisze:
19 gru 2024, 22:22
po trzecie - narażają siebie i innych. To Twoja opinia, nie fakt.
(...)
po piątek - jeśli nie przekraczają prędkości tylko jezdzą 0-70 tak jak napisałem to nie narażają się.
Przecież od początku rozmawiamy o PRZEKRACZANIU PRĘDKOŚCI. Nawet napisałem, że to krótkie miejskie odcinki. Gdzie Ty w mieście masz ograniczenie do 70 jak masz światła co kilkaset metrów.

Znowu zaczynasz na siłę szukać argumentów jakbyś w ogóle nie czytał co pisze, tak więc z mojej strony koniec, bo szkoda i mojego i Twojego czasu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 gru 2024, 23:12

Mr.Chris pisze:
19 gru 2024, 22:36
Nie wiem. Jakoś tak mnie wychowano, żeby szanować przedmioty. Jeżeli niszczenie czegoś nic mi nie daje, to po prostu tego nie robię.
TOBIE nie daje. Innym może dawać frajdę i dużo radości. Dla niektórych auto to zabawka.

No ale skoro jazda po mieście 60-70 to taka zbrodnia to ok.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 19 gru 2024, 23:40

DDK pisze:
19 gru 2024, 23:12
Mr.Chris pisze:
19 gru 2024, 22:36
TOBIE nie daje. Innym może dawać frajdę i dużo radości. Dla niektórych auto to zabawka.

No ale skoro jazda po mieście 60-70 to taka zbrodnia to ok.
:angry2: :angry2: :angry2:

Tak właśnie myślałem, że Cię to ubodło personalnie, bo zupełnie nie czytasz co piszę.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 20 gru 2024, 0:03

Od kilku lat mnie nie boli nic co tu piszecie. Żyje sobie po prostu tak jak chce, a nie jak społeczeństwo oczekuje. Jak jakieś prawo uważać za idiotyczne (palenie, zatrzymywanie na strzałce itd) to go po prostu nie przestrzegam. I naprawdę nie robi na mnie wrażenia co sobie pomyśli ktoś na forum internetowym - wolę bawić się życiem czy to kupując kiedyś betę czy biorąc amstaffa na pierwszego psa czy tatuując sobie zakaz pedalowania czy tańcząc i pijac do 3 wnocy w Maladze z adwokatami 😉

Także możesz mnie nazywać jak chcesz, ale nie mam zamiaru się zmieniać ani obrażać. Jedynie wyrobie sobie zdanie na Twój temat i drugi raz nie podejmę dyskusji.

Miłej nocki :)

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 20 gru 2024, 0:08

DDK pisze:
19 gru 2024, 23:12
Dla niektórych auto to zabawka.
Abstrahując od całej dyskusji, ale nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, że właśnie to jest taki cichy problem. Nie twierdzę, że jakiś kluczowy, ale taki o którym się nie mówi.

Traktowanie jako zabawkę, przedmiotu takiego jak auto, czyli przedmiotu głównie służącego do przemieszczenia się, który jednocześnie w nieodpowiednich rękach staję jest śmiertelnym zagrożeniem, jest trochę zgubne.

Trochę tak widzę na własnym przykładzie, jako małolat traktujesz auto jako "zabawkę", pośmigać, pobawić się, a potem to trochę wrasta w mentalności. Wtedy problem jest taki, że każdy z nas jest inny, ma inny charakter itp. Ktoś to okiełzna, a ktoś pójdzie o krok dalej.

Mnie się wydaje, że nie ma w ogóle edukacji na ten temat. A na ulicach ginie mnóstwo niewinny ludzi.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 20 gru 2024, 0:39

DDK pisze:
20 gru 2024, 0:03
Także możesz mnie nazywać jak chcesz, ale nie mam zamiaru się zmieniać ani obrażać. Jedynie wyrobie sobie zdanie na Twój temat i drugi raz nie podejmę dyskusji.
Przede wszystkim pisząc to nie miałem na myśli kogokolwiek bezpośrednio i nigdy bym nie pomyślał o Tobie jako o bandycie drogowym, dopóki sam się do tego nie przyznałeś.

Przy czym nie uważam za bandytę drogowego kogoś kto sporadycznie łamie prawo albo robi to dostosowując się do warunków, bo czasami faktycznie niektóre są absurdalne i sam nie należę do tych co mogą z czystym sumieniem rzucić kamieniem. Ale używanie auta jako zabawki w terenie zabudowanym, to dla mnie bandytyzm i tyle. Tak samo jak robienie wyścigów od światła do światła w trakcie dnia, żeby podnieść sobie adrenalinę.
Tennessee pisze:
20 gru 2024, 0:08
Abstrahując od całej dyskusji, ale nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, że właśnie to jest taki cichy problem. Nie twierdzę, że jakiś kluczowy, ale taki o którym się nie mówi.
Auto imo musi sprawiać jakąś przyjemność. Tylko, że do szaleństw są tory.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 20 gru 2024, 9:09

Jak ktoś umie dobrze jeździć i niezabudowanym zrobi spbie 0-120 w kilka sekund na prostym odcinku to nie uważam, żeby to było śmiertelne zagrożenie.

No vhyba że mówimy o sytuacji gdzie ktoś Ci wybiegnie na ulicę, ale wtedy przy 90km/h też zabijesz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 gru 2024, 9:11

DDK pisze:
20 gru 2024, 9:09
mówimy o sytuacji gdzie ktoś Ci wybiegnie na ulicę, ale wtedy przy 90km/h też zabijesz.
Dlatego można 50 km/h. Wtedy spora szansa, że nie zabijesz.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 20 gru 2024, 10:02

I większe prawdopodobieństwo że zdarzysz wyhamować. Ale jak ktoś nie ma wyobraźni to będzie na siłę szukał argumentów żeby było po jego :witam:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 20 gru 2024, 10:03

DDK pisze:
20 gru 2024, 0:03
I naprawdę nie robi na mnie wrażenia co sobie pomyśli ktoś na forum internetowym - wolę bawić się życiem czy to kupując kiedyś betę czy biorąc amstaffa na pierwszego psa czy tatuując sobie zakaz pedalowania czy tańcząc i pijac do 3 wnocy w Maladze z adwokatam
Ale ludzie mają wyjebane z kim ty tańczysz w Maladze, nikt nie pytał. Dyskusja jest o stwarzaniu zagrożenia na drodze, a u Ciebie się to zawsze kończy na tym, że jesteś zajebistym kierowcą i masz psa, do tego jakieś teksty z pogranicza coachingu i samoakceptacji. Cały czas mnie zadziwia, jak ktoś w tym temacie chce z Tobą dyskutować. Tatuażu oczywiście gratuluje, super sprawa, faktycznie "bawienie się życiem". Przypomnij, czy to nie ty pisałeś kiedyś, jak to sprzedałeś buta jakiemuś kolesiowi w klubie, bo się całował z innym kolesiem? Czy mieliśmy jeszcze tutaj innych aparatów.

Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 253

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 20 gru 2024, 10:23

Berele Lewartow pisze:
20 gru 2024, 10:03
Przypomnij, czy to nie ty pisałeś kiedyś, jak to sprzedałeś buta jakiemuś kolesiowi w klubie, bo się całował z innym kolesiem? Czy mieliśmy jeszcze tutaj innych aparatów.
:D

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 20 gru 2024, 20:23

cloner pisze:
20 gru 2024, 9:11
Dlatego można 50 km/h. Wtedy spora szansa, że nie zabijesz.
nie pisałem o terenie zabudowanym.
Berele Lewartow pisze:
20 gru 2024, 10:03
Ale ludzie mają wyjebane z kim ty tańczysz w Maladze, nikt nie pytał. Dyskusja jest o stwarzaniu zagrożenia na drodze, a u Ciebie się to zawsze kończy na tym, że jesteś zajebistym kierowcą i masz psa, do tego jakieś teksty z pogranicza coachingu i samoakceptacji. Cały czas mnie zadziwia, jak ktoś w tym temacie chce z Tobą dyskutować. Tatuażu oczywiście gratuluje, super sprawa, faktycznie "bawienie się życiem". Przypomnij, czy to nie ty pisałeś kiedyś, jak to sprzedałeś buta jakiemuś kolesiowi w klubie, bo się całował z innym kolesiem? Czy mieliśmy jeszcze tutaj innych aparatów.
Po 1 nigdzie nie pisałem ze jestem zajebistym kierowcą. Nie latam bokiem bo nie umiem i nigdy mnie to nie jarało. Miałem też auto z napędem na tył, które mocno rzucało i naprawdę było zajebiste do zabawy, ale nie mam takiej potrzeby.
Po 2. masz słabą pamięć, polecam znaleźć wątek albo przestać pierdolić głupoty ;)

a niektórzy jeszcze lajkują te głupoty, gratuluje!
Także wybacz, ale wolę dyskutować z ludźmi, którzy mają jakieś argumenty, a nie pierdolą jakieś kocopoły czy wkładają mi w usta nie moje słowa. Na szczęście są osoby, która umieją tutaj pisać na poziomie i udaje się czasami fajnie podyskutować. Także możesz dziwić się dalej, że ktoś to próbuje robić, skoro dla Ciebie to zbyt wygórowany poziom.

eot.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”